Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ωχ μη μου λέτε τέτοια γιατί το δικό μου έχω να του κάνω service από το 2008 και κάνω κάθε μέρα μπάνιο με αυτό.

Ετσι την πατησα και εγω. Νομιζα ότι είναι οκ και το εβαλα κατω από νερο και μετα στο σερβισ μου ειπαν ότι πρεπει να κανεις τεστ στεγανοτητας κάθε 3-4 χρονια και αν δεν περασει να αλλαζεις τα λάστιχα (κοστος 180 ευρω ή κατι τετοιο).

Παντως την τελευταια φορα δεν περασε το τεστ αλλα δεν τα αλλαξα τα λάστιχα απλα τωρα που το ξερω το προσεχω ακομα και από την βροχη...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kyr80 έγραψε:Χαζή δεν είναι η συζήτηση, Χαζή είναι η αγορά. Ξαναδιάβασε τι λέμε με τον rocsta. Και άντε να το κάνουμε πιο λιανά....

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ να πληρώσεις κάτι παραπάνω για το brand name. Το θέμα είναι πόσο παραπάνω.
Και ξαναματαεπαναγράφουμε.... ΟΚ, ξεπερνάμε το γεγονός ότι όλα δείχνουν την ώρα. Δεχόμαστε την υπέρτατη και εξωγαλαξιακή τεχνολογία και τεχνοτροπία των αυτόματων ρολογιών. Δεχόμαστε τα ιερά υλικά που χρησιμοποιούν ώστε να δικαιολογήσουμε την αυξημένη τιμή τους. Οπότε αφήνουμε τα αυτόματα, τα χρυσά κλπ ρολόγια εκτός σύγκρισης.
Και πάμε στα quartz. Ο αγοραστής είναι το λιγότερο θύμα, όταν πληρώνει 2000€ κάτι που ένας άλλος αγοράζει ΙΔΙΟ με άλλο σήμα 50€.

Και στη σύγκριση με τα αυτοκίνητα.... Ποια η σχέση μιας BMW με ένα χιουντάι;;; Άλλη κατασκευή, άλλα υλικά, άλλη ποιότητα, άλλη ασφάλεια, άλλες επιδόσεις, αλλά, άλλα, άλλα. Σίγουρα έχει και ένα ποσοστό υπεραξίας. Αλλά διάολε, δεν είναι 40 φορές η αξία του πρώτου. Η ΚΙΑ έκανε το "πείραμα" με το ceed, να πλησιάσει τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Και ήταν ελάχιστα φθηνότερο από ένα golf.

Βγάλε χιουντάι ένα σεντάν ΙΔΙΟ με την 3.20 που είχες, και να κοστίζει 1000€. Τι θα αγόραζες;; Ακόμα και με λιγότερο μαλακά πλαστικά, ή λιγότερη ποιότητα κατασκευής. Ίδιες επιδόσεις, ίδιες αναρτήσεις, ίδια μηχανή, ίδιο τιμόνι κλπ. Δηλαδή ΟΛΑ τα βασικά και ουσιώδη μέρη να είναι ίδια.

Και εγώ λόγο ονόματος θ δικαιολογούσα μια διαφορετική τιμή. Όχι τέτοια.

Είναι λάθος πιστεύω να προσπαθείς να κρίνεις μια αγορά ή επιλογή ρολογιού με τέτοια κριτήρια.

Το αγοράζεις γιατί σου αρέσει.

Το δικό μου tag πάντως (aquaracer chronograph) του έχω αλλάξει από το 2007 δύο φορές μπαταρία και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#94496 Εγώ πάντως τους έπιασα κοροιδο γιατί πήρα tag carrera και το πλήρωσα μονο όσο 4 ζαντολαστιχα από πορσικο
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Nikos! έγραψε:
kyr80 έγραψε:Χαζή δεν είναι η συζήτηση, Χαζή είναι η αγορά. Ξαναδιάβασε τι λέμε με τον rocsta. Και άντε να το κάνουμε πιο λιανά....

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ να πληρώσεις κάτι παραπάνω για το brand name. Το θέμα είναι πόσο παραπάνω.
Και ξαναματαεπαναγράφουμε.... ΟΚ, ξεπερνάμε το γεγονός ότι όλα δείχνουν την ώρα. Δεχόμαστε την υπέρτατη και εξωγαλαξιακή τεχνολογία και τεχνοτροπία των αυτόματων ρολογιών. Δεχόμαστε τα ιερά υλικά που χρησιμοποιούν ώστε να δικαιολογήσουμε την αυξημένη τιμή τους. Οπότε αφήνουμε τα αυτόματα, τα χρυσά κλπ ρολόγια εκτός σύγκρισης.
Και πάμε στα quartz. Ο αγοραστής είναι το λιγότερο θύμα, όταν πληρώνει 2000€ κάτι που ένας άλλος αγοράζει ΙΔΙΟ με άλλο σήμα 50€.

Και στη σύγκριση με τα αυτοκίνητα.... Ποια η σχέση μιας BMW με ένα χιουντάι;;; Άλλη κατασκευή, άλλα υλικά, άλλη ποιότητα, άλλη ασφάλεια, άλλες επιδόσεις, αλλά, άλλα, άλλα. Σίγουρα έχει και ένα ποσοστό υπεραξίας. Αλλά διάολε, δεν είναι 40 φορές η αξία του πρώτου. Η ΚΙΑ έκανε το "πείραμα" με το ceed, να πλησιάσει τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Και ήταν ελάχιστα φθηνότερο από ένα golf.

Βγάλε χιουντάι ένα σεντάν ΙΔΙΟ με την 3.20 που είχες, και να κοστίζει 1000€. Τι θα αγόραζες;; Ακόμα και με λιγότερο μαλακά πλαστικά, ή λιγότερη ποιότητα κατασκευής. Ίδιες επιδόσεις, ίδιες αναρτήσεις, ίδια μηχανή, ίδιο τιμόνι κλπ. Δηλαδή ΟΛΑ τα βασικά και ουσιώδη μέρη να είναι ίδια.

Είναι λάθος πιστεύω να προσπαθείς να κρίνεις μια αγορά ή επιλογή ρολογιού με τέτοια κριτήρια.

Το δικό μου tag πάντως (aquaracer chronograph) του έχω αλλάξει από το 2007 δύο φορές μπαταρία και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Ποιος λέει ότι είναι λάθος;;;
Όπως εσύ γούσταρες και αγόρασες, έτσι και εγώ γουστάρω και κρίνω. Τόσο απλά.

Αυτό που δε θέλει ΚΑΝΕΙΣ σας να παραδεχτεί, είναι ότι αν το ίδιο ρολόι δεν είχε 1000πόσα€ έχει, δεν θα το αγοράζατε. Ακόμα και αν το έβγαζε η ίδια μάρκα. Το ίδιο ακριβώς ρολόι αν το έβγαζε η casio προς 100€ δεν θα το κοιτούσατε.
Οπότε και η tag και κάθε εταιρεία σαν αυτή, δεν είναι χαζές. Βρήκαν τα θύματα(κατ'εμέ) και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πολύ θα ήθελα να είμαι ο tag heuer.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
kyr80 έγραψε:Αυτό που δε θέλει ΚΑΝΕΙΣ σας να παραδεχτεί, είναι ότι αν το ίδιο ρολόι δεν είχε 1000πόσα€ έχει, δεν θα το αγοράζατε

Φυσικά :iconcool:
Αφού μέρος αυτού που αγοράζεις, είναι το πόσο (μη)προσιτό είναι το αντικείμενο.

Εικόνα
Louis Vuitton, for instance, is considered a “brand for secretaries” by many wealthy Chinese.

“Louis Vuitton has become too ordinary,” a billionaire woman told China Market Research Group managing director Shaun Rein in 2011. “Everyone has it. You see it in every restaurant in Beijing. I prefer Chanel or Bottega Veneta now. They are more exclusive.”

:lol:
http://www.businessinsider.sg/pyramid-of-luxury-brands-2015-3
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kyr80 έγραψε:
Nikos! έγραψε:

Ποιος λέει ότι είναι λάθος;;;
Όπως εσύ γούσταρες και αγόρασες, έτσι και εγώ γουστάρω και κρίνω. Τόσο απλά.

Αυτό που δε θέλει ΚΑΝΕΙΣ σας να παραδεχτεί, είναι ότι αν το ίδιο ρολόι δεν είχε 1000πόσα€ έχει, δεν θα το αγοράζατε. Ακόμα και αν το έβγαζε η ίδια μάρκα. Το ίδιο ακριβώς ρολόι αν το έβγαζε η casio προς 100€ δεν θα το κοιτούσατε.
Οπότε και η tag και κάθε εταιρεία σαν αυτή, δεν είναι χαζές. Βρήκαν τα θύματα(κατ'εμέ) και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πολύ θα ήθελα να είμαι ο tag heuer.

Είναι λάθος αυτό που κάνεις, δηλαδή να θεωρείς χαζούς και θύματα κάποιους που αγόρασαν ένα επώνυμο αντικείμενο, όχι μόνο ρολόι.

Δε θα κάτσω να στο εξηγήσω, αν δε καταλαβαίνεις το παραπάνω δεν έχει νόημα. :)
Άβαταρ μέλους
By InFiNiTy
kyr80 έγραψε:Και αλήθεια σε ποιον κάνει επίδειξη; Διότι αυτός που ξέρει, με μια προσεκτική ματιά καταλαβαίνει το quartz. Ο δε αδιάφορος με το ρολόι, δεν θα ασχοληθεί καν.

Βασικά τα Tag απευθύνονται σε άσχετους, οπότε σε αυτούς θα κάνουν επίδειξη. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Nikos! έγραψε:Είναι λάθος αυτό που κάνεις, δηλαδή να θεωρείς χαζούς και θύματα κάποιους που αγόρασαν ένα επώνυμο αντικείμενο, όχι μόνο ρολόι.

Οκ, αφού το λες εσύ θα είναι θέσφατο.
Που να κάθεσαι να εξηγείς τώρα τα αυτονόητα.

Και τονίζω, για να μη με κράξουν και κάποιοι από εδώ μέσα που γνωριζόμαστε προσωπικά, ότι αγοράζω επώνυμα προϊόντα. Και είμαι διατεθειμένος να πληρώσω κάποιο ποσό πάνω από την αξία τους. Ειδικά παλαιότερα στα ρούχα, έχω υπάρξει τεράστιο θύμα.
Αλλά στο συγκεκριμένο θέμα ο ΜΟΝΟΣ λόγος που βρίσκω, είναι η επίδειξη σε άσχετους.

Είναι σαν το iq της Toyota που το πήρε η Aston Martin, και το πουλούσε διπλάσια τιμή.... Σκέψου να το πουλούσε 20πλάσια τιμή... Πως θα χαρακτηρίζαμε αυτούς που το πλήρωσαν; Και για ποιον λόγο κάποιος θα αγόραζε κάτι τέτοιο;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
kyr80 έγραψε:
Nikos! έγραψε:Είναι λάθος αυτό που κάνεις, δηλαδή να θεωρείς χαζούς και θύματα κάποιους που αγόρασαν ένα επώνυμο αντικείμενο, όχι μόνο ρολόι.

Αλλά στο συγκεκριμένο θέμα ο ΜΟΝΟΣ λόγος που βρίσκω, είναι η επίδειξη σε άσχετους.

δεν είναι τόσο η επίδειξη πλούτου απαραίτητα, αλλά κάτι παρόμοιο. πέρα από την αισθητική κ τον μηχανισμό κτλ, είναι η λαιμαργία. Να το θέσω κάπως διαφορετικά... Να κάθεσαι το βράδυ κ να χαλαρώνεις κ να πετάς μια ματιά στο ρολόι κ ασυναίσθητα να λες μέσα σου "δες τί (κατάφερα) να έχω, ένα πατέκ". Και να πίνεις την επόμενη γουλιά...

Είναι μια φαντασίωση... όπως κ πολλά άλλα πράγματα... Είναι ο κάλος που σου πατάει το μάρκετινγκ...
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 29 Μαρ 2015, 12:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#94588 "Επίδειξη σε άσχετους" :lol: ...και μετα αναρωτιέσαι γιατι δε σου το εξηγώ.

Δε μιλάμε για αγορα αυτοκινήτου ή τοστιερας όπου υπάρχουν φθηνότερες προτάσεις, αλλα σε κάποιες περιπτώσεις ενα κόσμημα ή επιλογή απο γούστο. Τον ίδιο λόγο δηλαδη που κι εσυ αγοράζεις καποια ρούχα επώνυμα όταν το ζαρα τα πουλάει φθηνότερα.

Μην τα αναγαγεις ολα στην επίδειξη και μην τσουβαλιαζεις, δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες.

Τους λόγους λοιπόν στους εξήγησα κι εσυ ψάχνεις να τους βρεις στο οτι θέλουν να κάνουν επίδειξη.

Ε τι συζήτηση να κάνουμε?

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By kyr80
PeterPan έγραψε:
kyr80 έγραψε:

δεν είναι τόσο η επίδειξη πλούτου απαραίτητα, αλλά κάτι παρόμοιο. πέρα από την αισθητική κ τον μηχανισμό κτλ, είναι η λαιμαργία. Να το θέσω κάπως διαφορετικά... Να κάθεσαι το βράδυ κ να χαλαρώνεις κ να πετάς μια ματιά στο ρολόι κ ασυναίσθητα να λες μέσα σου "δες τί (κατάφερα) να έχω, ένα πατέκ". Και να πίνεις την επόμενη γουλιά...

Είναι μια φαντασίωση... όπως κ πολλά άλλα πράγματα... Είναι ο κάλος που σε πατάει το μάρκετινγκ...

Ωραία το βάζεις σε μια πολύ σωστή βάση. Δηλαδή δες τι κατάφερα να πληρώσω, που δεν αξίζει τα λεφτά του! :yahoo: Οκ, αυτό με ξεπερνάει. Γιατί εδώ δε μιλάμε για το πατεκ που λες. Δηλαδή΄, για κάτι που από πίσω του κρύβει πόσους ωρολογοποιούς, έναν ιδιαίτερο μηχανισμό, ευγενή μέταλλα κλπ. Και έχεις την ψευδαίσθηση τουλάχιστον, ότι πήρες κάτι διαφορετικό από το μέσο ρολόι.
Εδώ μιλάμε για ένα swatch με άλλο μανδύα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Nikos! έγραψε:"Επίδειξη σε άσχετους" :lol: ...και μετα αναρωτιέσαι γιατι δε σου το εξηγώ.

Δε μιλάμε για αγορα αυτοκινήτου ή τοστιερας όπου υπάρχουν φθηνότερες προτάσεις, αλλα σε κάποιες περιπτώσεις ενα κόσμημα ή επιλογή απο γούστο. Τον ίδιο λόγο δηλαδη που κι εσυ αγοράζεις καποια ρούχα επώνυμα όταν το ζαρα τα πουλάει φθηνότερα.

Μην τα αναγαγεις ολα στην επίδειξη και μην τσουβαλιαζεις, δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες.

Τους λόγους λοιπόν στους εξήγησα κι εσυ ψάχνεις να τους βρεις στο οτι θέλουν να κάνουν επίδειξη.

Έχω καταλάβει με ποιον συζητάω σε πάρα πολλά θέματα. Δεν περίμενα άλλη αντίδραση ή απάντηση.
Και η εξήγηση που έδωσες, για εμένα δε στέκει. Ξέρω στα @@@ σου.
Δε γαμίς όλοι είναι χρήσιμοι σε αυτόν τον κόσμο. Πως θα ζήσουν και αυτοί που πουλάνε ψευτογκλαμουριά;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
kyr80 έγραψε:
PeterPan έγραψε:
kyr80 έγραψε:

Είναι μια φαντασίωση... όπως κ πολλά άλλα πράγματα... Είναι ο κάλος που σε πατάει το μάρκετινγκ...

Ωραία το βάζεις σε μια πολύ σωστή βάση. Δηλαδή δες τι κατάφερα να πληρώσω, που δεν αξίζει τα λεφτά του! :yahoo: Οκ, αυτό με ξεπερνάει. Γιατί εδώ δε μιλάμε για το πατεκ που λες. Δηλαδή΄, για κάτι που από πίσω του κρύβει πόσους ωρολογοποιούς, έναν ιδιαίτερο μηχανισμό, ευγενή μέταλλα κλπ. Και έχεις την ψευδαίσθηση τουλάχιστον, ότι πήρες κάτι διαφορετικό από το μέσο ρολόι.
Εδώ μιλάμε για ένα swatch με άλλο μανδύα.

εντάξει, άλλος ονειρεύεται ένα πατέκ, άλλος ένα tag.

Όταν είχε έρθει η ώρα για μια τέτοια απόφαση, μου είχε καρφωθεί στο μυαλό το submariner της rolex. Όποιο ρολόι κ να έβλεπα έξω, αυτομάτως το συνέκρινα κ έβγαζα το sub "πρωταθλητή" :lol: Το μόνο που μου άρεσε ίσως περισσότερο ήταν το omega seamaster αλλά αυτό το πήρα από τον πατέρα μου κ για μένα είχε συναισθηματική αξία...
Οπότε έπρεπε να βρω ένα άλλο ρολόι.

Τις πρώτες 5 μέρες που το πήρα το έβαζα στο κομοδίνο κ το κοιτούσα κανένα 5λεπτο πριν κοιμηθώ...
Τώρα, το rolex κάθεται στο κομοδίνο...(έχω καμιά 5-6 ρολόγια από σπόντα, όχι τίποτα ιδιαίτερο, 2 sector, 1 Casio ηλιακό με αυτόματο συγχρονισμό ώρας, 1 omega, το rolex κ κάτι ξεχασμένα πλέον timex) έχω ανακαλύψει το sector 230 με λαστιχένιο λουράκι κ είναι το all around ρολόι. Το φορώ στην κλινική, κάνω επιδέσμους, αίματα κτλ. Του πετώ sterillium και μέχρι τώρα αντέχει... ήταν μια value for money αγορά... Το αγόρασα στα ~130€ από άμαζον χωρίς να το έχω δει από κοντά :lol: Και από κοντά φαίνεται γαμάτο... :lol:

Απλώς την 10 μέρα που το είχα είδα πως έφυγε η λευκή μπίλια στο τρίγωνο πάνω στη στεφάνη :( Αλλά δε γ@μι%τ@ι :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kyr80 έγραψε:
Nikos! έγραψε:"Επίδειξη σε άσχετους" :lol: ...και μετα αναρωτιέσαι γιατι δε σου το εξηγώ.

Έχω καταλάβει με ποιον συζητάω σε πάρα πολλά θέματα. Δεν περίμενα άλλη αντίδραση ή απάντηση.
Και η εξήγηση που έδωσες, για εμένα δε στέκει. Ξέρω στα @@@ σου.
Δε γαμίς όλοι είναι χρήσιμοι σε αυτόν τον κόσμο. Πως θα ζήσουν και αυτοί που πουλάνε ψευτογκλαμουριά;

Εγώ βλέπω μια αντιμετώπιση --> "όλοι είναι ψώνια και κάνουν επίδειξη σε άσχετους".

Λάθος?

Στο "όλοι" διαφωνώ.

Προφανώς και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αυτή την ανάγκη, δε διαφωνώ επί τούτου (και αυτό δεν ισχύει μόνο στα ρολόγια). Στο "όλοι" διαφωνώ.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#94621 Εγώ πάλι βλέπω μια μανία να πούμε στον κόσμο τι να κάνει (ή να μην κάνει) με τα λεφτά του, ανάλογα με τα δικά μας κριτήρια.

Οτιδήποτε σε κάνει να νιώθεις όμορφα, έχει πιάσει τα λεφτά του. Το αν κάτι που πήρα εγώ και μου αρέσει δεν αρέσει στον Kyr ή στον Nikos, ή το θεωρεί χαμένα χρήματα, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Εμένα μου αρέσει, το απολαμβάνω και αυτό είναι υπεραρκετό.