Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By bebes
socratesn έγραψε:Πόσα χιλιόμετρα έχει το tiguan?

96000
Το θεμα ειναι οτι ειμαι "εγκλωβισμένος" στο να περιμενω απάντηση (και κοστος) για την επισκευη του υπάρχοντος.
Λογω των ημερων ολα κυλουν πιο αργα.
πχ, βρηκα στροφαλο καινουριο, γνησιο στην Πολωνια αλλά το καταστημα ειναι κλειστο και ανοιγει μετα τις 7/1.

Εδω που εφτασα θεωρω ως καλυτερη λυση την επισκευη του υπαρχοντος.
Παρόλαυτα, βρηκα την ευκαιρία να "χαζευω" ποια αυτοκινητα θα μου αρεσαν (να τα βλεπω αρχικα και μετα ισως να τα παρω)
Βλεπω λοιπον τα mini countryman (σε πετρελαιο), αλλά και τα Χ1 και Χ3.

Κποινώς, όπως γραφουν σε καποιες αγγελιες: "τραμπαρεται με οτι μου κινησει το ενδιαφέρον" :lol:
Άβαταρ μέλους
By elvet
elvet έγραψε:Κρίμα για το Subaru,ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο που τα έκανε όλα. Ισως είναι κάτι επισκευάσιμο (στρόφαλος, κουζινέτα, αντλία λαδιού), αλλά γενικά βγήκαν ευπαθή τα diesel boxer.

Εσύ θα κρίνεις αν αξίζει και πόσο είναι το όριο επισκευής. Όμως εάν γίνει σωστά το συνολικό κόστος είναι πολύ χαμηλότερο από την αγορά ενός άλλου, με δεδομένο ότι κάνει ότι χρειάζεσαι και το ξέρεις από καινούργιο.
Είχα αντίστοιχες σκέψεις, σε μένα η επισκευή είχε μόνο αντλία λαδιού και μέταλλα-κουζινέτων, χωρίς σοβαρή βλάβη στον στρόφαλο. Άναψε το λαμπάκι πίεσης του λαδιού σε παρατεταμένη ανηφόρα, κινούνταν κανονικά, μετά από 2 μήνες άναψε το λαμπάκι κινητήρα, και το πήγα στο συνεργείο. Με την ευκαιρία έγινε και ένα γενικό συμμάζεμα. Είχε 280Κ χλμ. Τώρα 3 χρόνια και 50Κ χλμ μετά, όλα καλά συνεχίζει.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#899869 Με κοντά 100Κ χλμ το Tiguan μονο στην μισή τιμή θα το αγόραζα. Όσο πλησιάζουν τα 100Κ τόσο ζητάνε.

Εφόσον θέλεις ταξίδια δεν θα κοίταζα hybrid γιατί πληρώνεις την τεχνολογία χωρίς ουσιαστικό όφελος.
Από την άλλη κανένα μτχ Q3 diesel θα το ζαχαρωνα αλλά με 30-40000χλμ το πολύ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#899871 το κριτηριο δεν πρεπει να ειναι μονο μεταξυ του επισκευη κινητηρα vs νεο αυτοκινητο,αλλα και το ποσο σιγουροι ειμαστε, για το αν η επισκευη θα γινει σωστα, και δεν θα υπαρχουν αλλα θεματακια μετα.
Μποξερ και γενικη επισκευη σε σουμπαρου, δεν ειναι ευκολη πιστα.Ο μαστορας θα σου δωσει εγγυηση για την επισκευη?
θα προσπαθουσα να βρω μεταχειρω μοτερ με καποια εγγυηση, εστω για καποια λιγα χιλιαδες χλμ.
Αλλαγη ιμαντες συμπλεκτη οπως ειναι εξω,και ανεβασμα πανω στο αυτοκινητο.Θα εχεις και ολα τα συμπραγαλα απο το παλιο μοτερ,δυναμο.μιζες.μπεκ,αντλια υψηλης,αισθητηρες,διολου φθηνα πραγματακια.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#899872 Ούτε η αλλαγή μοτέρ είναι εύκολο πράγμα σε Subaru πάντως, λόγω τετρακίνησης κλπ. Το πρόβλημα με τα μεταχειρισμένα μοτέρ στην περίπτωσή του είναι πως παίζει να είναι ξανά προβληματικό. Δηλαδή να του βγάλει ξανά τη ζημιά. Θεωρώ πως η επισκευή είναι πιο λογική κίνηση, αν το κόστος δεν ξεφύγει.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#899874 Δεν θα προχωρουσα σε επισκευη αν δεν μου εδιναν μια εγγυηση για αυτην.

Αλλος στροφαλος με τι μεταλλα; Ποιος θα τον ζυγισει; Ποσο καλα θα πλυθει το μοτερ απο τα γρεζια;

ΝΑ δωσεις 3Κ και να εχεις κι αλλα θεματα μετα; Θα το παρεις απο φοβο το αμαξι και δεν θα ταξιδεψεις με αυτο ξανα.

Ειτε ανακατασκευασμενο μοτερ με εγγυηση οπως ειπε ο dimviii, ειτε αγορα αλλου αυτοκινητου.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#899875 Αλλαγή μοτέρ δεν παίζει, εκτός αν εβρισκα απο Βουλγαρια πχ καποιο με 1000€, να το...ανοίξουν εδω, να το δουνε και μετα να το κουμπώσουμε.
Μολις μιλησα με το ρεκτιφιε.
Τα κυλινδρα ειναι καλα, αυριο θα ανοιξουν και το εσωτερικο να δουν τα μεταλλα γενικα και αν υπαρχει καποιο ορατο ελάττωμα.
Θα μου πουν αν αξιζει να επισκευαστει και θα γινει μια εκτιμηση κόστους.
Ειναι οντως μυστήριοι οι μπόξερ, ουσιαστικα ειναι δυο κινητηρες ενωμενοι. Επίσης, λογω του οτι μεχρι πριν 3 χρόνια η Σουμπαρου έστελνε νεο μπλοκ σε οποιον του έσπαγε, δεν εχουν ανοιχτεί τέτοιοι κινητήρες, ενω έσπασαν πολλοί.

@elvet κι εμενα ετσι ξεκινησε. Αλλαξα τεντωτηρες στην καδενα χρονισμου και με την ευκαιρια λαδια φιλτρο.
Μετα απο 2-3 μερες παρατηρησα οτι οταν εβαζα μπρος το πρωι το λαμπακι λαδιου αργουσε να σβησει, ενω εκανε και στιγμιαια φλασαρισματα στην πορεια (μονο το πρωι).
Ημουν ετοιμος να ξεκινησω απο τα ευκολα (φιλτρο, βαλβίδα πίεσης κλπ), αλλά μας πρόλαβε το "κακό" :(
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
dimik έγραψε:Με κοντά 100Κ χλμ το Tiguan μονο στην μισή τιμή θα το αγόραζα. Όσο πλησιάζουν τα 100Κ τόσο ζητάνε.

.
εινα μισή τιμή αν σκεφτείς ότι ξεκινούσε από τα 32000 οπότε αν είναι φουλ έκδοση (r line ) θα έκανε κάπου στα 35000 καινούριο.εκτος κι αν εννοείς μισή τιμή από τα 18κ πράγμα που δεν παίζει εν έτη 2025 να πάρεις τέτοιο αυτοκίνητο με αυτά τα λεφτά .

Πάντως σαν αυτοκίνητο επειδή το έχει ο κουμπάρος μου(το 1.6 diesel) κι εχώ αρκετή εμπειρία με το αμάξι τόσο σαν οδηγός όσο και σαν οδηγός είναι πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο . Είναι πολύ ποιοτικό και έχει εξαιρετικό πάτημα στο δρόμο . Οσον αφορά τον 15αρι κινητήρα δεν έχω ακούσει κάτι τρομερά αρνητικό .. εγώ θα το κοιτούσα αν η επισκευή του σουμπαρου ξέφευγε αρκετά σε ποσο
Άβαταρ μέλους
By dimik
manoliossss έγραψε:
dimik έγραψε:Με κοντά 100Κ χλμ το Tiguan μονο στην μισή τιμή θα το αγόραζα. Όσο πλησιάζουν τα 100Κ τόσο ζητάνε.

.
εινα μισή τιμή αν σκεφτείς ότι ξεκινούσε από τα 32000 οπότε αν είναι φουλ έκδοση (r line ) θα έκανε κάπου στα 35000 καινούριο.εκτος κι αν εννοείς μισή τιμή από τα 18κ πράγμα που δεν παίζει εν έτη 2025 να πάρεις τέτοιο αυτοκίνητο με αυτά τα λεφτά .

Πάντως σαν αυτοκίνητο επειδή το έχει ο κουμπάρος μου(το 1.6 diesel) κι εχώ αρκετή εμπειρία με το αμάξι τόσο σαν οδηγός όσο και σαν οδηγός είναι πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο . Είναι πολύ ποιοτικό και έχει εξαιρετικό πάτημα στο δρόμο . Οσον αφορά τον 15αρι κινητήρα δεν έχω ακούσει κάτι τρομερά αρνητικό .. εγώ θα το κοιτούσα αν η επισκευή του σουμπαρου ξέφευγε αρκετά σε ποσο

Εννοώ μισή από τα 16 γιατί στα 100-120-130.000 όλο και κάτι θα ζητήσει, από δίσκους DSG = 1500€ μέχρι καδένα, σινεμπλόκ, αναρτήσεις. Γενικά αρχίζουν να εμφανίζονται όλες οι φθορές.
Θα προτιμούσα να δώσω κάτι παραπάνω και να έχει λιγότερα χλμ.

Στα υπόλοιπα δεν διαφωνώ μια χαρά αυτοκίνητο είναι από τα καλά της κατηγορίας.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#899919 Κινητήρας καπούτ :(
Εκτός απο τον στρόφαλο φαγώθηκε και το μερος του κορμού που πατούσε το κουζινέτο. Αστοχία λίπανσης συμφωνα με το ρεκτιφιέ.
Η ουσία ειναι οτι δεν επισκευαεται.
Τη Δευτερα θα ρωτήσουμε στη Σουμπαρού τιμή για κορμό κομπλέ, ερχεται ετοιμη, κουμπώνεις περιφερειακα και κεφαλές και εχεις καινούριο μοτερ. Να δω τι θα ακουσω κι απο 'κει...
Άλλη εναλλακτική, βρηκα μοτερ με 1000€ στην Ελλαδα (ρισκο).

Μετα την κατραπακια, εκανα μια βολτα στις αντιπροσωπίες :twisted:
1. Frontera Μ'αρεσει εμφανισιακά, 1200 κ.εκ. 3κιλινδρο, 145 ιπποι, εχει δυνατοτητα ηλεκτρικής κινησης (αλλα οχι με το a/c αναμενο).
Κορυφαιοι χωροι, καλοεξοπλισμένο, 5 χρονια εγγυηση, 24300€ ετοιμοπαραδοτο, κλειδι (με το κεραμμυδοπορτοκαλι χρωμα που δινει η οπελ δωρεαν) +500€ με ασπρη οροφη και μπαρες.
2. Renault Captur, το ειδα τυχαια οταν πήγα να ρωτησω για το Duster (to οποιο σε αυτοματο ξεκιναει απο 28500 2κινητο, οποτε του ειπα να μην συνεχίσει).
Το captur μου αρεσε πολυ σαν εμφανιση μεσα εξω, ειναι αρκετα ανετο μεσα, εχει πολυ καλο εξοπλισμο, 1800 κ.εκ., 160 ιππους, full hybrid με αυτονομη κινηση. 5 χρονια εγγύηση 25500 κλειδι με μεταλλικο και μαυρη οροφη αυτα ειναι ετοιμοπαραδοτα) (εδω μου εδωσαν και -2% στο επιτοκιο 8,9 που εδιναν οι άλλοι).
3. Suzuki Vitara. Αυτος ειναι ο δρόμος της..."αρετής". Γνωστη καλη αντιπροσωπία αφου συνεργαζομουν πολλά χρονια μαζζι τους, 10 χρονια εργοστασιακη εγγύηση και σχετικα απλή κατασκευη που δεν εχει πολλά πραγματα για να χαλασουν.
Πρεπει να εχει και το πιο αξιοπιστο αυτοματο κιβωτιο χωρις δισκους κλπ.
1400 κ.εκ. 4κύλινδρο, 120 ίπποι, ψευτουδριβικό συστημα που απλά βοηθαει τον κινητηρα. Χωροι ετσι κι ετσι, 25300€ κλειδι.

και τα 3 υπαρχουν ετοιμοπαραδοτα και εχουν ολα πρωοθητικες ενεργειες (-2000 το ρενω, -1200 το Οπελ, δεν θυμαμαι για το σουζουκι)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#899929 Πόσα πιάνει το Subaru αν πουληθεί χωρίς μηχανή και πόσα με. Υποθέτω συμφέρει να του βάλεις μια μηχανή και να το πουλήσεις.
Και να πάρεις το Renault Captur.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
bebes έγραψε:Άλλη εναλλακτική, βρηκα μοτερ με 1000€ στην Ελλαδα (ρισκο).

Στο είπα εξ'αρχής. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Δώσε αυτό το χιλιάρικο συν τα εργατικά του μάστορα, εικάζω 300-500€ με ένα σέρβις στο μοτέρ (λάδια, φίλτρα, παραφλού και την εργασία του), και το βάζεις αγγελία.
Ειδάλλως το κρατάς και παίζεις αυτό το παιχνίδι και πάλι, όταν και αν σκάσει το μοτέρ.

Επισκευή αξίζει, μόνο αν ήθελες να ασχοληθείς για να το ενισχύσεις με σφυρήλατα σωθικά, όχι μαμά. Αν μαμά, τότε αγορά ενός μτχ κινητήρα.