και χρωματαρα!
καλοταξιδο doctor να το χαρειτε και να το φορτωνετε οσο δεν παει
Fiat Panda 7,6l/100km
drdino έγραψε:Ας μας επαναφέρω λίγο στο σωστό δρόμο...![]()
Κατόπιν οικογενειακής διαβούλευσης και δεδομένου ότι το σεντάν μας ζόριζε όλους (γιατί πρέπει να χωρέσεις ποδηλατάκι, πατίνι, παιχνίδια για το πάρκο κλπ κλπ κι είχα φτάσει στο σημείο να έχω βγάλει φωτογραφία το παζλ ώστε να μπορώ να τα τακτοποιήσω όλα χωρίς να πρέπει να ανακαλύπτω τον τροχό) βρέθηκε ο συμβιβασμός. Η συμβία ήθελε SUV, εγώ δεν τα μπορώ καθόλου εκτός αν πάμε σε λύσεις τύπου Μακάν και τελικά η απόφαση πάρθηκε για ετούτο:
530d Xdrive Touring με καλό επίπεδο εξοπλισμού, αν και έλειπαν 2 πράγματα που ήθελα: θερμαινόμενο τιμόνι και Adaptive LED, αν όχι τα Laser. Aventurine red III χρώμα, με ανοιχτό εσωτερικό.
Φωτό του εσωτερικού από τον έμπορο:
(ναι, το τιμόνι είναι ανάποδα εις διπλούν)
Στόχος είναι όπως και οι 3αρες το OEM+, και με αυτόν τον σκοπό έχω ήδη κάνει 1-2 αλλαγές.
Καλοτάξιδο !!!
Ωραίο χρώμα!!!!
δεν θα την αφησεις μαμα ετσι?
bill33 έγραψε:Καλοτάξιδο !!!![]()
Ωραίο χρώμα!!!!
Μερσί, το χρώμα ήταν ένας από τους λόγους που το διάλεξα, το προηγούμενο γκρίζο μου είχε κάτσει λίγο στραβά
mousatos έγραψε:έχουν αποκλειστεί οι λύσεις μπαγκαζιέρας ή τρεϊλερ ;
Με το σενταν; Ναι, δεν είχε νόημα, η πρακτικότητα που προσφέρει το station (και τα χατς) δεν συγκρίνεται.
dimviii έγραψε:καλοριζικη η ντιζελαρα!![]()
δεν θα την αφησεις μαμα ετσι?
Μοτερικώς λες; Ίδωμεν, είναι 280 άλογα και 650Nm ως έχει (είναι το διπλοτούρμπινο μοτέρ με mild hybrid) και δυστυχώς φουλ κλειδωμένο εγκέφαλο. Για ξεκλείδωμα πρέπει να βγει και να πάει εξωτερικό, ίσως κανέναν παράλληλο, έχω βρει 2-3 λύσεις ήδη
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
Καλοτάξιδο ντόκτορ.
Τα νούμερα ισχύος και -κυρίως- ροπής τα βρίσκω επαρκέστατα αλλά περί ορέξεως, εχθρός του καλού το καλύτερο κτλ...
GTS έγραψε:Kαλοταξιδο, όμορφο αμάξι. Εγγύηση ποσά χρόνια πήρες; Ο κινητήρας με το υβριδικό σύστημα είναι αξιόπιστος; Δηλ πρέπει να έχεις συνεχώς εγγύηση;
12 μήνες κλασικά. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός B57 (6κυλινδρος), εδώ με 2 τουρμπίνες σαν τους 40δ. Το υβριδικό είναι ήπιο σύστημα, ένα μοτέρ 10 αλόγων στο κιβώτιο και μια μικρή μπαταρία λιθίου μπροστά. Δεν έχω διαβάσει κάτι τραγικό ακόμα αλλά δεν θα το ρίσκαρα νομίζω χωρίς μια βασική εγγύηση για τα μηχανικά. Δυστυχώς τα 540i δεν πούλησαν πολύ οπότε ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι αξιόλογο σε μεταχειρισμένο.
Είναι νομίζω καλή επιλογή, ναι. Μου κάνει εντύπωση το πόσο κοντά είναι οδηγικά στην 3αρα, παρόλο το μέγεθος. Ενδιαφέρουσες διαφορές και στο εσωτερικό (προς το καλύτερο) σε διάφορες λεπτομέρειες σε σχέση με την μικρότερη κατηγορία. Κρίμα που η επόμενη γενιά τα χάλασε λίγο στην -απτή- πχιότητα.

Λαγουδέρα θερμαινόμενη από 7αρα με τα "galvanic" κουμπιά. Διαφορά στην αφή και καλύτερο "κλικ" από τα απλά της πλέμπας

Το χειριστήριο του κλιματισμού μου θύμιζε πολύ αυτό της F30 που είχα:

Κάποιες εκδόσεις (πχ με τον τετραζωνικό κλιματισμό) έχουν άλλο πάνελ με λίγο πιο εύπεπτη οθόνη και -δυστυχώς- μερικώς χειριστήρια αφής:

Οπότε μπήκε κι αυτό:

Έχω αλλαξει στο μεταξύ και τα κουμπιά στα galvanic από τις 7αρες, θα δω μήπως μπορώ να βάλω και τα κεραμικά θερμοκρασίας. Το ότι είναι αφής δεν πειράζει τελικά, κατά 99% δεν ασχολούμαι με ρυθμίσεις και αν χρειαστεί αλλαγή η θερμοκρασία τότε είναι εύκολα με το παραδοσιακό ρουμπινέ.
Κάτι που με χαλούσε γενικά από τότε που άλλαζα τιμόνια (στο 307, στις 2 3αρες) είναι οι τρύπες που δημιουργούνται στο πίσω μέρος όταν βάζει κανείς το κατσαβίδι για να απασφαλίσει τον αερόσακο. Ναι δεν φαίνεται αλλά είναι ενοχλητικό να ξέρω ότι είναι εκεί πέρα

10 λεπτά στο Solidworks κι άλλα 10 στον εκτυπωτή με λίγο TPU υλικό:

Ok, δεν είναι τέλειο αλλά είναι κάτι