Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
markvag έγραψε:Κάτι είχα ακούσει ότι θα μπουν / μπήκαν (θα σε γελάσω) κάμερες μέσης ταχύτητας...

Αυτο μου το ειχε πει ενας φιλος πριν απο χρονια και τελικα γινεται πραξη. Το παραδειγμα που μου ειχε δωσει μαλιστα ηταν για μεση ταχυτητα απο καποια διοδια μεχρι τα επομενα διοδια. Που αν κανεις για παραδειγμα κατω απο 20 λεπτα σημαινει οτι ετρεχες οποτε τρως αυτοματα κληση.

Καλα μιλαμε οτι εξελισσεται σε εφιαλτης η φαση. Αν το κανουνε σαν το εξωτερικο που τρως την κληση οταν περασεις για ελαχιστο το οριο, τι να τα κανουμε τα τουμπανα τα αμαξια? Που να τα τρεξουμε?
Άβαταρ μέλους
By markvag
George_Prix έγραψε: τι να τα κανουμε τα τουμπανα τα αμαξια? Που να τα τρεξουμε?

Αφενός, εκεί που τα τρέχουνε και στο εξωτερικό και αφεδύο...

Μεταξύ το δεν σκοτώνονται άνθρωποι στους δρόμους και το να μην έχετε οι γρήγοροι κάπου να τρέξετε τα τούμπανά σας, ψηφίζω (και με τα δύο χέρια) το δεύτερο.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
markvag έγραψε:
George_Prix έγραψε:Στην εθνικη οδο Αθηνας-Θεσσαλονικης εχουν μπει νεες καμερες/ρανταρ ή δεν εχουμε τιποτα αλλαγες ακομα? :hmmm:

Κάτι είχα ακούσει ότι θα μπουν / μπήκαν (θα σε γελάσω) κάμερες μέσης ταχύτητας...

Και ναι, καλά είχα ακούσει...

Κάμερες καταγράφουν την ώρα εισόδου και εξόδου κάθε οχήματος, υπολογίζοντας τη μέση ταχύτητα κατά τη διέλευσή του από τη σήραγγα.

Σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση του φαινομένου της υπερβολικής ταχύτητας δείχνει ότι μπορεί να έχει ένα σύστημα καμερών που λειτουργεί εδώ και περίπου ένα χρόνο στη σήραγγα των Τεμπών επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα, και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το σύστημα τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», την εταιρεία διαχείρισης του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί της ΠΑΘΕ, τον Αύγουστο του 2024 και μολονότι δεν επιφέρει βεβαίωση παραβάσεων, έχει συνδράμει στην άντληση πολύτιμων στοιχείων για τη συμπεριφορά των οδηγών εντός των σηράγγων.

Και έρχονται και αλλού...
Στις Βαλτικές χώρες που πήγα φέτος είναι σχεδόν παντού, τις έχει το waze βέβαια και προφυλάσσεσαι, αλλά είναι σχεδόν κανόνας
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:Στις Βαλτικές χώρες που πήγα φέτος είναι σχεδόν παντού, τις έχει το waze βέβαια και προφυλάσσεσαι, αλλά είναι σχεδόν κανόνας

Ενδιαφερον!

Βασικα πριν λιγες μερες κατεβασα 2 εφαρμογες, τις "καμερες ταχυτητας" και "radarbot". Απο το πρωτο ανοιγμα μου φανηκαν καπως πολυπλοκες και πριν καν τις χρησιμοποιησω στην οδηγηση με ταραξαν στο σπαμμαρισμα για αγορα της εκδοσης που πουλανε η οποια εχει τα ταδε πλεονεκτηματα σε σχεση με τη δωρεαν εκδοση.

Αυτο το waze με μια πρωτη ματια δειχνει πολυ φιλικοτερο προς το χρηστη! Εχεις τσεκαρει Κορτο (ή καποιος αλλος) αν ειναι ενημερωμενο με τις νεες καμερες που λενε οτι βαζουν σα στραγαλια τον τελευταιο καιρο στις μεγαλες πολεις και στην εθνικη? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By glf
#897136 Το καλό με το Waze είναι η ζωντανή πληροφορία που στέλνουμε ο ένας στον άλλον. Το θες για τις φορητές κάμερες. Εννοείται ότι έχει και όλα τα σταθερά.
Νομίζω το είχα γράψει. Στη Ρουμανία με έσωσε, έδειχνε φορητό ραντάρ, έφτανα εκεί, δεν έβλεπα τίποτα. Λέω θα φύγανε. Και με το που περνάω από δίπλα του, βλέπω μια καράφλα πίσω από τη μπαριέρα να εξέχει τόσο όσο. Κάλυψη απόκρυψη από τις λίγες. Και πέρασα και 5-10 χλμ πάνω από το όριο, τόσο χαλαρός ήμουν.
Αν δεν το είχε, θα την είχαμε φάει κανονικότατα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#897186 Σε πολλές χωρές της ευρώπης ισχύουν εδω και 20 χρόνια αυτα. Επίσης εδω και κάποια χρόνια σε πολλές πόλεις έλεγχος της σταθμετσης γίνετε ηλεκτρονικά απο αυτοοκίνητα που γυρνανε ολη μερα και διαβάζουν πινακίδες.
Και κάμερες παντού δε τολμας να παρκάρεις καπου που απαγορευεται σε εχουν μαζεψει αμέσως.
Το θέμα ειναι οτι τηρούν ολο το ΚΟΚ οχι μονο κυνηγάμε τη ταχύτητα και τη στάθμευση και τέλος...
Τελος πάντων κανένα νόημα δε βλέπω σε ολο αυτο με το τρόπο που γίνετε στην Ελλαδα...
Οι συσκευές που ειχαν τοποθετηθει στο ρευμα προς Λαμία μετα τα διοδια Αφιδνών εχουν αφαιρεθεί πάντως.Θα δείξει αν με χτυπησαν τον Ιούνιο.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#897393 Τις προάλλες έγραφα για πρόταση τραμ που να καλύπτει όλη την παραλιακή και να φτάνει Πειραιά. Τελικά είδα ότι όντως υπάρχει, πρόκειται για τη γραμμή 7 Βούλα - Πειραιάς

Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες πήζει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ το κομμάτι Νιάρχος-έξοδος προς Εθνική λόγω του φόρτου προς Πειραιά. Κάνουν τπτ έργα προς Πειραιά και συμβαίνει αυτό;

Αυτό με τις νέες κάμερες που πιάνουν και κινητά πώς ακριβώς δουλεύουν; Αν περιμένεις δηλαδή στο φανάρι και χαζεύεις ΧΩΡΙΣ να το πιάνεις (πάνω στη βάση) χτυπάει; Αν είναι να παίρνω την καλή μου πόζα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#897403 Θα σου πω γιατι συμβαινει αυτο. Ο Πειραιας ειχε 2 δρομους των 2+2 λωριδων ως εισοδο/εξοδο πολης: την Ηρ. Πολυτεχνειου και τη Γρ. Λαμπρακη (ωραια ονοματα btw, περιεργο που δεν εχει κουνηθει κανα @ να ζητησει αλλαγη). Ας πουμε πως με τα παρκαρισμενα, εμεναν 1.5 λωριδα ανα κατευθυνση/ανα δρομο, οταν εχεις 2 λωριδες λιγοι ειναι οι θρασυτατοι που θα διπλοπαρκαρουν και θα κλεισουν 1+ λωριδα. Καποιος εξυπνος ειχε την εμπνευση να τους μονοδρομησει, κανοντας την Ηρ. Πολυτεχνειου εισοδο και τη Λαμπρακη εξοδο. Τωρα, στις 4 λωριδες της Ηρ. Πολυτεχνειου, παρκαρεις κι απο τις 2 πλευρες και μετα διπλοπαρκαρεις κιολας ανετος, γιατι τοσο χωρο εχει, σιγα. Οποτε εκει που ειχαμε 3 λωριδες να βγαινουν απο την πολη και 3 να μπαινουν πλεον εχουμε 1.5-2 βαρια να μπαινουν και μια παρα να βγαινει. Γιατι φυσικα απο τη Λαμπρακη περασαμε και ενα τραμ :s_crazy

Στα του τραμ τωρα: πηγε ενας πολιτικος καποτε διακοπες Αμστερνταμ/Στρασβουργο/γουατεβα, τον βαλανε σε ενα τραμ εκανε μια ωραια βολτα και ειπε τι ωραια φαση, θα κανουμε και στην Αθηνα ενα. Που χωραει? Στην παραλιακη και στην καημενη την Ελ Βενιζελου. Μια χαρα, βαλτε το εκει :thumbsup: Μαααα, κυριε ΥΠΕΧΩΔΕ μου, ειναι το πιο αργο μεσο, ειναι για κεντρο πολης, για τουριστες και κατοικους να πεταγονται κοντινες αποστασεις να μη χρειαζονται αυτοκινητα, απο αρχαιολογικο χωρο σε αξιοθεατο, Μοναστηρακι-Γκαζι-Συνταγμα-Κολωνακι, για πιο μακρια οι λογικοι υπουργοι βαζουν μετρο, προαστιακους τρενα και οπου δεν μπαινουν αυτα λεωφορεια. Και τι θες να κανουμε, να γκρεμισουμε το ιστορικο κεντρο για να περασει, να κλεισουμε τους δρομους για τα αυτοκινητα? Θου κυριε... Αφου εκει χωραει, να πηγαινει Πειραια-Βουλα. Μα θα κανει 1.5 ωρα, ποιος θα το παρει??? ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΕΙ, τι σε νοιαζει, θα φαμε εμεις? Θα φαμε. Βαλτο εκει αρα. Α, και Πειραια, μην τυχον και ενωσεις 2-3 γειτονιες με το κεντρο να το παιρνει ο κοσμος απο την Καλλιπολη και τα Μανιατικα να παει κεντρο για ψωνια, οχι οχι, αυτοι θα παιρνουν αμαξι :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By edmond
Dimitris_P έγραψε:Αυτό με τις νέες κάμερες που πιάνουν και κινητά πώς ακριβώς δουλεύουν; Αν περιμένεις δηλαδή στο φανάρι και χαζεύεις ΧΩΡΙΣ να το πιάνεις (πάνω στη βάση) χτυπάει; Αν είναι να παίρνω την καλή μου πόζα :lol:

Εγω πάλι με τα κινητά δεν καταλαβαίνω το εξής. Σοφά τα κυνηγάνε, είναι επικίνδυνο, όοοοσο και να το παίζεις μάγκας ότι μπορείς να χαζεύεις στο κινητό και ταυτόχρονα να έχεις το -πλήρη- νου σου στο δρόμο, μάλλον έχεις διαπιστώσει πως δεεεεεννν.
Αν όμως κάνεις το ίδιο χάζεμα-σκρολάρισμα στην οθονάρα του αυτοκινήτου, είμαστε οκ;; :hmmm: :hmmm: Εκεί δεν έχει κλήση δλδ;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Αυτό με τις νέες κάμερες που πιάνουν και κινητά πώς ακριβώς δουλεύουν; Αν περιμένεις δηλαδή στο φανάρι και χαζεύεις ΧΩΡΙΣ να το πιάνεις (πάνω στη βάση) χτυπάει; Αν είναι να παίρνω την καλή μου πόζα :lol:

Εγω πάλι με τα κινητά δεν καταλαβαίνω το εξής. Σοφά τα κυνηγάνε, είναι επικίνδυνο, όοοοσο και να το παίζεις μάγκας ότι μπορείς να χαζεύεις στο κινητό και ταυτόχρονα να έχεις το -πλήρη- νου σου στο δρόμο, μάλλον έχεις διαπιστώσει πως δεεεεεννν.
Αν όμως κάνεις το ίδιο χάζεμα-σκρολάρισμα στην οθονάρα του αυτοκινήτου, είμαστε οκ;; :hmmm: :hmmm: Εκεί δεν έχει κλήση δλδ;

Πως να απαγορεψεις την οθονη του αυτοκινητου ειδικα αν κλιμα, ραδιο κλπ γινονται μονο απο εκει;

Ενω το κινητο δεν ειναι εξοπλισμος του αυτοκινητου.

Επισης ακομα και στο φαναρι να εισαι σταματημενος απαγορευεται να το αγγιζεις το κινητο. Πρεπει να εισια σταματημενος δεξια με σβηστο κινητηρα
Τωρα αν εισαι στην δεξια λωριδα σε φαναρι με σβηστο κινητηρα λογω start-stop και την φας, κανε παραπονα στον διοικητη :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
George_Prix έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Στις Βαλτικές χώρες που πήγα φέτος είναι σχεδόν παντού, τις έχει το waze βέβαια και προφυλάσσεσαι, αλλά είναι σχεδόν κανόνας

Ενδιαφερον!

Βασικα πριν λιγες μερες κατεβασα 2 εφαρμογες, τις "καμερες ταχυτητας" και "radarbot". Απο το πρωτο ανοιγμα μου φανηκαν καπως πολυπλοκες και πριν καν τις χρησιμοποιησω στην οδηγηση με ταραξαν στο σπαμμαρισμα για αγορα της εκδοσης που πουλανε η οποια εχει τα ταδε πλεονεκτηματα σε σχεση με τη δωρεαν εκδοση.

Αυτο το waze με μια πρωτη ματια δειχνει πολυ φιλικοτερο προς το χρηστη! Εχεις τσεκαρει Κορτο (ή καποιος αλλος) αν ειναι ενημερωμενο με τις νεες καμερες που λενε οτι βαζουν σα στραγαλια τον τελευταιο καιρο στις μεγαλες πολεις και στην εθνικη? :hmmm:

Tσεκάρω όποτε οδηγάω και αυτό το ξέρεις ότι συμβαίνει σπάνια
Άβαταρ μέλους
By edmond
PaNick67 έγραψε:
edmond έγραψε:

Πως να απαγορεψεις την οθονη του αυτοκινητου ειδικα αν κλιμα, ραδιο κλπ γινονται μονο απο εκει;

Ενω το κινητο δεν ειναι εξοπλισμος του αυτοκινητου.

Επισης ακομα και στο φαναρι να εισαι σταματημενος απαγορευεται να το αγγιζεις το κινητο. Πρεπει να εισια σταματημενος δεξια με σβηστο κινητηρα
Τωρα αν εισαι στην δεξια λωριδα σε φαναρι με σβηστο κινητηρα λογω start-stop και την φας, κανε παραπονα στον διοικητη :lol: :lol: :lol:

Μα για αυτό το θέατρο του παραλόγου αναφέρομαι.
Το κινητό κάνει τζιζ-->σωστό, ενώ αν την προσοχή σου την δίνεις σε άλλη οθόνη--> όλα καλά. Μπορεί δλδ να είμαι...αγκαλιά με την οθόνη του αυτοκινήτου ενόσο έχω κάνει mirroring τα του κινητού και να περνάω κάτω από τα ραντάρ, μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#897447 Πόσο δύσκολο είναι να καταργηθούν τα μετωπικά διόδια και να ξέρεις ότι πληρώνεις στην έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο; Κατάντια... :thumbsdown: