Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
bujinkan έγραψε:εγινε μια αλλαγη στο συστημα sonos
ειχα beam gen1 sub 3 και 2 one sl για περιφερειακα
Αλλαχτηκε η beam με την arc σημερα
Να πω την αληθεια δεν ακουσα σε ενα εργακι που ειδα τοοοσο μεγαλη διαφορα...Μαλλον ειχα μεγαλες προσδοκιες αλλα οταν διαβαζεις οτι η beam εχει 5 ηχεια και η arc 11 και επισης up firing ηχεια για dolby atmos περιμενα περισσοτερα

Όταν έψαχνα κι εγώ soundbar απέρριψα την arc λόγω μη ύπαρξης μπάσου. Ένα χρόνο μετά δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την επιλογή μου.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Dimitris_P έγραψε:
bujinkan έγραψε:εγινε μια αλλαγη στο συστημα sonos
ειχα beam gen1 sub 3 και 2 one sl για περιφερειακα
Αλλαχτηκε η beam με την arc σημερα
Να πω την αληθεια δεν ακουσα σε ενα εργακι που ειδα τοοοσο μεγαλη διαφορα...Μαλλον ειχα μεγαλες προσδοκιες αλλα οταν διαβαζεις οτι η beam εχει 5 ηχεια και η arc 11 και επισης up firing ηχεια για dolby atmos περιμενα περισσοτερα

Όταν έψαχνα κι εγώ soundbar απέρριψα την arc λόγω μη ύπαρξης μπάσου. Ένα χρόνο μετά δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την επιλογή μου.
Δεν το έψαξα πολύ από τη στιγμή που έχω το sub της Sonos
Έτσι και αλλιώς το όλο σύστημα το έχω μόνο για ταινίες σειρές και όχι μουσική

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#894077 Κι εγώ για ταινίες λέω, αλλά καμιά φορά βάζω spotify στο soundbar
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Giuseppe Busso έγραψε:
sknipper έγραψε:πολλοί βαθμοί ελευθερίας που πλέον δεν έχω
Από περιέργεια, επειδή ακούω πολλούς να το λένε αυτό θα σου κάνω την ίδια ερώτηση που κάνω και σε αυτούς, γιατί παντρεύτηκες;
Δεν ξέρω τι απαντήσεις έλαβες από τους άλλους. Θα σου πω γιατί παντρεύτηκα εγώ. Γιατί βρήκα το σωστό άτομο, αυτό με το οποίο είχα σωστή επικοινωνία, που έκανα κοινά όνειρα/σχέδια, που μπορούσα να φανταστώ να ζήσω μαζί του και να γεράσω μαζί του, και για μένα πάνω απόλα ένιωσα ότι είναι αυτό το άτομο με το οποίο θέλω να κάνω παιδί, να μοιραστώ τη συνέχειά μου μαζί της. Το πράμα προέκυψε αμοιβαίο και προχωρήσαμε.
- Το πόσο μεγάλο θα είναι το σπίτι, το πόσο μη σπορ θα είναι το αυτοκίνητο, το πόσα πολλά μικρά πράματα θα χάσεις σε διαβεβαιώνω είναι λιγότερα από όσα κερδίζεις αν βρεις τον άνθρωπό σου.
- Φυσικά ο γάμος δεν είναι για όλους, αν δεν το νιώθεις έτσι, τότε μια χαρά ζεις και μόνος ή με όποιον όποτε και για όσο θέλεις (όπου "γάμο" θεωρώ και την μόνιμη συμβίωση ακόμα και χωρίς θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο). Και καμιά φορά μετανιώνεις ή αλλάζεις άποψη ή βρίσκεις τον σωστό άνθρωπο πολύ αργότερα.

Και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, να ξεκαθαρίσω ότι ο ένας από τους βασικούς προαπαιτούμενοους όρους συμβίωσης που έθεσα, η ξήγα ας το πούμε, ήταν το ότι τα ηχεία είναι όσο μεγάλα οφείλει ή τυγχάνει να είναι και τοποθετούνται όπου πρέπει, δεν τα σκεπάζεις, δεν είναι βάσεις για διακοσμητικά, βασικά δεν τα αγγίζει κανένας, ούτε καν τα καθαρίζει.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
sknipper έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
sknipper έγραψε:
Και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, να ξεκαθαρίσω ότι ο ένας από τους βασικούς προαπαιτούμενοους όρους συμβίωσης που έθεσα, η ξήγα ας το πούμε, ήταν το ότι τα ηχεία είναι όσο μεγάλα οφείλει ή τυγχάνει να είναι και τοποθετούνται όπου πρέπει, δεν τα σκεπάζεις, δεν είναι βάσεις για διακοσμητικά, βασικά δεν τα αγγίζει κανένας, ούτε καν τα καθαρίζει.

Oυτε ενα σεμεδακι δλδ απο πανω? :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bujinkan έγραψε:
sknipper έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
sknipper έγραψε:....τα ηχεία είναι όσο μεγάλα οφείλει ή τυγχάνει να είναι και τοποθετούνται όπου πρέπει, δεν τα σκεπάζεις, δεν είναι βάσεις για διακοσμητικά, βασικά δεν τα αγγίζει κανένας, ούτε καν τα καθαρίζει.

Oυτε ενα σεμεδακι δλδ απο πανω? :yahoo:
Χαχα, ούτε για αστείο. Μπορεί σε άλλα να πέφτει παντόφλα αλλά, όλα κι όλα, στο θέμα των ηχείων δεν επέτρεψα να υπάρξει ουδέποτε ουδεμία αμφιβολία. :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#894292 Συνεχίζοντας με τον ίδιο που είχα κάνει λινκ πιο πριν συνιστώ τα παρακάτω βίντεο για όποιον έχει απορία για το τι συμβαίνει στο χώρο του και τι μπορεί να επιτευχθεί ή απλά ενδιαφέρεται να βελτιώσει τον ήχο στο χώρο του. Συνιστώ να παρακάμψετε το 1 και να πάτε κατευθείαν στο 2. Ασχολείται με την πιο επιστημονική πλευρά, μετρήσιμες διαφορές στην απόδοση του ήχου σε έναν χώρο. Και σε εισάγει στην χρήση της εφαρμογής REW (Room Equalisation Wizard, παλιό αλλά πολύ καλό δωρεάν πρόγραμμα). Με βάση αυτό μπορείς να εκτιμήσεις τον ήχο σε έναν χώρο (απόκριση συχνοτήτων, αντήχηση-reverberation, χρόνος decay και άλλα πολλά) ώστε να προχωρήσεις σε αντικειμενικά μετρήσιμες αλλαγές τοποθέτησης των ηχείων αλλά κυρίως ακουστικής βελτίωσης του χώρου (βάζοντας έπιπλα, χαλιά, κουρτίνες ή ακουστικά φίλτρα παγίδες κλπ και υπολογίζοντας τις αλλαγές που αυτά επιφέρουν στον ήχο).
Αν κάποιος ενδιαφέρεται νομίζω αξίζει να παρακολουθήσει και τα επόμενα βίντεο (3,4,5) με το στήσιμο χώρου ακρόασης και τις ακουστές αλλαγές που επιφέρει κάθε επιπλέον στάδιο βελτίωσης του χώρου. Το ότι έχει για χορηγό της σειράς κάποια αμερικάνικη εταιρεία ηχοφίλτρων-παγίδων κλπ δεν αλλάζει κάτι στις έννοιες με τις οποίες ασχολείται και τις ακουστές διαφορές που μπορεί να επιτευχθούν.

1 Μιλάει για την κατασκευή του χώρου ακρόασης, όχι τόσο σημαντικό για μας. https://www.youtube.com/watch?v=n695jXyvpk0
2 Είναι το 2ο της σειράς αλλά είναι το πιο ενδιαφέρον σαν αρχή. https://www.youtube.com/watch?v=M_Kck6RmXEc
3 Ακουστικές βελτιώσεις, έλεγχος μπάσων (απορρόφηση-παγίδες) https://www.youtube.com/watch?v=IiALw5Qjw7Y
4 Ακουστικές βελτιώσεις, διάχυση. https://www.youtube.com/watch?v=NSMgp0wK8Uo&t=321s
5 Ολοκλήρωση, τελικές συγκρίσεις, σχόλια κλπ. https://www.youtube.com/watch?v=iTgW2hZYn08

Επειδή έχει αναφερθεί η απορία του κατά πόσον μπορείς από το youtube να αξιολογήσεις ηχητικές συγκρίσεις ηχείων κλπ κάτι για το οποίο προσωπικά ήμουν πολύ δύσπιστος δηλώνω ότι αλλαξοπίστησα τελείως όταν επιβεβαίωσα το πόσο καλά καταλαβαίνεις την ποιότητα του ήχου στο χώρο όπως και το όλο soundstaging κλπ αλλά και τις διαφορές που προκύπτουν μετά από αλλαγές-βελτιώσεις με τη σωστή διφωνική ηχογράφηση που γίνεται σε αυτά τα βίντεο (ισχυρότατη σύσταση η χρήση ακουστικών, κάνει τεράστια διαφορά).
Άβαταρ μέλους
By otso
#894295 Θα προτεινα μεταμοσχευση αυτιων Λυκου αν δεν ειναι δαπανηρη . Ωστε να πιανεις και τις ανασες των μουσικων και το καρδιοχτυπι αυτου που βαραει τα κρουστα
μην πω και την μυρωδια του μαεστρου . Αλλά μαλλον θα χρειαζοταν και μεταμοσχευση μυτης .
Άβαταρ μέλους
By g8777
#894298 Δεν χρειάζεται τίποτα από όλα αυτά, ο Σκνιπερ μελετάει αποκλειστικά κυκλοφορίες της VASIPAP.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
otso έγραψε:Θα προτεινα μεταμοσχευση αυτιων Λυκου αν δεν ειναι δαπανηρη . Ωστε να πιανεις και τις ανασες των μουσικων και το καρδιοχτυπι αυτου που βαραει τα κρουστα
μην πω και την μυρωδια του μαεστρου . Αλλά μαλλον θα χρειαζοταν και μεταμοσχευση μυτης .
Ξέρω ότι λες #@$@$@ και ότι κανονικά δεν άξιζε καν να απαντήσω αλλά μια κι έχω κέφι και χρόνο. Τα απλά ανθρώπινα αυτιά ακόμα και βαρήκοα είναι υπερεπαρκή. Τις ανάσες των μουσικών, το ξύσιμο @@, το σερβίρισμα του πιάτου από τον σερβιτόρο και άλλα τέτοια παρεμφερή είναι ακουστά με την σωστή ηχογράφηση. Νιώθεις σαν να είσαι στο τζαζόμπαρο πχ στο δίσκο Jazz at Pawnshop (Proprius) , ηχογράφηση τον Δεκέμβριο του 1976. Γενικά οι καλές ηχογραφήσεις δεν είναι θέμα μοντέρνας τεχνολογίας αλλά της τέχνης του ηχολήπτη.
https://www.youtube.com/watch?v=SRTg9BYrLY8

Για μυρωδιές, κλανιές και ιδρωτίλα τις αφήνω στη φαντασία σου, φαίνεται να σε ενδιαφέρει αυτό το πρόσθετο επίπεδο sensory loading. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:https://vm.tiktok.com/ZNdCM7vky/
Ωραία πράματα αλλά φυσικά έχω μερικά πραματάκια να σχολιάσω.
Ηχογράφηση πάπαλα.
Τοποθέτηση κυρώς ηχείων είναι μεγάλο no no no.
Ενώ έχει κάποια πάνελ κυρίως διάχυσης ήχου δεν βλέπω απορρόφηση χαμηλών.
Τι στο καλό έχει ένα τρίτο subwoofer εκεί δεξιά (ίσως να έχει και τέταρτο...). Αλλά όσα πιο πολλά τόσο πιο καλά. θα ήθελα να δω ταινία εκεί.

Ωραίο δωμάτιο αν και μάλλον δύσκολο από ηχητικής πλευράς με τοίχο τόσο κοντά από τη μία και τα παράθυρα από την άλλη και ωραίο σύστημα.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
sknipper έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:https://vm.tiktok.com/ZNdCM7vky/
Ωραία πράματα αλλά φυσικά έχω μερικά πραματάκια να σχολιάσω.
Ηχογράφηση πάπαλα.
Τοποθέτηση κυρώς ηχείων είναι μεγάλο no no no.
Ενώ έχει κάποια πάνελ κυρίως διάχυσης ήχου δεν βλέπω απορρόφηση χαμηλών.
Τι στο καλό έχει ένα τρίτο subwoofer εκεί δεξιά (ίσως να έχει και τέταρτο...). Αλλά όσα πιο πολλά τόσο πιο καλά. θα ήθελα να δω ταινία εκεί.

Ωραίο δωμάτιο αν και μάλλον δύσκολο από ηχητικής πλευράς με τοίχο τόσο κοντά από τη μία και τα παράθυρα από την άλλη και ωραίο σύστημα.
Ήρθες Ελλάδα ? Σε περιμένω

< >
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#899161 εχουμε προσθηκες στο συστημα
Διπλα στον yamaha προστεθηκε και ενας αιολος τσακιριδης
Η μαγεια της λαμπας :metalo:
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα