- 10 Αύγ 2025, 20:27
Ειχα μια καρτα Αμερικαν Εξπρες απο την Αλφα Μπανκ για 5-6 χρονια. Σαπακι που δε δεχονταν τα περισσοτερα μαγαζια.
Μετα μου αντικατεστησαν αυτη την καρτα με μια αλλη σαβουρα, μια Νταινερς επισης για 5-6 χρονια.
Εδω και 1-2 χρονια την αντικατεστησαν παλι, αυτη τη φορα με μια "κανονικη" καρτα που γινεται δεκτη παντου, μια Μαστερκαρντ.
Γενικα πολυ σπανια χρησιμοποιω καρτες κι απλα ξοδευω οσα εχω στο παντελονι. Αλλα εφοσον καμια απο τις 3 καρτες δεν ειχε ετησια συνδρομη ολα αυτα τα χρονια, δε με χαλουσε να εχω ενα 2χιλιαρο πιστωτικο οριο για μπακαπ σε ωρα αναγκης. Πριν λιγες μερες βλεπω στη Μαστερκαρντ (που ειχα να χρησιμοποιησω κανενα 8μηνο) οτι εχουν χρεωσει 30 € ετησια συνδρομη. Πηρα τηλεφωνο με τη μια και τους ειπα οτι δε με ενημερωσε κανενας για τη συγκεκριμενη αλλαγη και δε σκοπευω να κρατησω την καρτα. Το παλικαρι του σαπορτ της Αλφα Μπανκ μου ειπε οτι θα κανει αιτηση στο αρμοδιο τμημα μπας και κοψουν την ετησια συνδρομη. Με περνει λοιπον τηλεφωνο μετα απο λιγες μερες και μου λεει "πηρα αρνητικη απαντηση στο αιτημα μας".
Εγω σε καθε νεα καρτα που μου δινανε σαν αντικατασταση της προηγουμενης, παντα ρωτουσα αν ισχυει το "χωρις συνδρομη" και το ιδιο "2χιλιαρο πιστωτικο οριο" που ειχε η πρωτη καταραμενη Αμερικαν Εξπρες. Αν μου λεγανε για 30αρι ετησια συνδρομη, δε θα το εδινα για μια καρτα που στην ουσια δε χρειαζομαι. Μετα πηρα και μιλησα ο ιδιος με το αρμοδιο τμημα και τους ειπα "σας παρακαλω ακυρωστε την καρτα κι επισης σβηστε αυτο το 30αρι χρεος που βλεπω στο αππ γιατι το βλεπω κι ανεβαζω πιεση".
Το παλικαρι εδειξε κατανοηση και μου ειπε "καταλαβαινω απολυτα το παραπονο σας, θα κανω κι εγω τωρα μια αιτηση ακυρωσης της καρτας και διαγραφη της συγκεκριμενης χρεωσης και πιστευω οτι αυτη τη φορα θα γινει δεκτη".
Ωραια μπαλιτσα με επαιξε το τυπακι και μου εδωσε ελπιδα. Ετοιμος ημουν να κοψω κανενα χριστουλακι αλλα ηταν ξυπνιος και με μαλακωσε. Σε καποια φαση με ειχε βαλει στην αναμονη για να ρωτησει ενα συναδελφο του, προλαβα κι εριξα μερικα καντηλια για να ερθω στα ισα μου καθως επαιζε η μουσικη της αναμονης
Παιδες εχουνε δικαιωμα να αλλαξουν ετσι τους ορους χρησης της καρτας χωρις ενημερωση (ουτε εμαιλ ουτε τηλεφωνικα) και να απαιτουνε να τους πληρωσουμε τα γαμησιατικα?