Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
bebes έγραψε:
Δεν ξερω πόσες μερες διαθέτετε και πόσα άτομα είστε, αλλά αν ειναι να πατε (εκτός απο Βενετία) μόνο Τρεβίζο και Πάντοβα, κοιταξτε αν βολευεστε με τα τρένα.
Προσωπικά, το μόνο που μου φαίνεται ενδιαφέρον γυρω απο τη Βενετία, είναι η Βερόνα με το σιρμιόνε, ή αν εχετε ορεξη να ανεβετε λίγο προς τρέντο και Μπολτσάνο και να πιασετε λιγο τα βουνα τριγύρω.
πχ https://maps.app.goo.gl/fAV2UebZG5afwfuY6 :inlove:

Το ταξίδι είναι Παρασκευή βράδυ με Δευτέρα απόγευμα. 2 άτομα εγώ με :inlove:
Έχουμε κλείσει μονοήμερες με τρένο (με δωρεάν ακύρωση γι'αυτό σκέφτηκα το αμάξι για εναλλακτική) για Τρεβίζο και Πάντοβα το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα. Τα βράδια επιστρέφοντας θα βγαίνουμε main Βενετία και θα την δούμε και λίγο την Δευτέρα μέχρι το μεσημέρι.
Έχουμε ξαναπάει οπότε δεν υπάρχει κάτι νέο να δούμε.
Η διαμονή θα είναι στη Μαργκέρα

Βερόνα έχουμε πάει :inlove:

Μια άλλη σκέψη ήταν να μείνουμε όλες τις ημέρες στη Φεράρα :hmmm:
Μου θυμίζει τη Μπολόνια. Αν έχει και το ωραίο φαγητό της τότε φύγαμε :superman:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#890378 Αν ημουν στη θεση σας, θα ξαναεψαχνα για καταλυμα μεσα στη Βενετία και δεν θα το κουνούσα ρούπι (αντε, εστω μια ημερήσια με το τρένο).
Οσες φορες και να πας Βενετία*, παντα υπαρχει κατι καινουριο να δείς (πχ παρτε ημερήσιο πάσο για τα καραβακια και γυρίστε τα γυρω νησάκια, γνωστα ή λιγότερο γνωστα).

*Εχω πάει σιγουρα 4 φορες (μπορει να περασα και διερχομενος και να μην το θυμαμαι), η σύζυγος τουλάχιστον 20 (ηταν φοιτητρια Β. Ιταλία και οποιος ερχόταν επίσκεψηειχαν σίγουρη την εκδρομή στη Βενετία), και παρόλα αυτά, αν μας κατσει κανενα ΣΚ το συζηταμε να παμε ξανα για δυο διανυκτερεύσεις.

Εριξα μια ματια στις τιμές, οντως εχουν ξεφυγει (οι χαμηλοτερες, γιατι οι ψηλές δεν ειχαν ποτε ταβανι).
Κοιταξα καποια καταλύματα που γνωριζα, αλλά δεν υπαρχει διαθεσιμότητα το ΠΣΚΔ τελος Μαΐου, ειναι σε λιγοτερο απο 15 μερες.
Αν εχεις κλεισει με ακυρωση, κοιταξε ξανα τις τελευταιες δυο μερες, ειναι πολλοι που κλεινουν με δωρεαν ακυρωση και τελευταια στιγμη κρατανε ενα και ελευθερωνουν τα υπόλοιπα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#890382 Ναι είναι πανέμορφη, και στα νησάκια έχουμε πάει. :inlove:

Την πρώτη φορά που πήγαμε με το φτάσαμε στο μεγάλο κανάλι, έμεινα μλκς

Εικόνα

Εκεί έγινε και η πρόταση :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#890799 Αξίζουν και η Πάντοβα και το Τρεβίζο επίσκεψη ή να θυσιάσουμε κάποιο απ'τα δύο; Στις φωτό το Τρεβίζο δείχνει ένα κλικ πιο όμορφο
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#891883 Βενετία 2025
Μείναμε σ'ένα ξενοδοχείο στη Μαργκέρα. Τελικά αποδείχτηκε ήταν bed & breakfast για τους νταλικέρηδες αλλά παραδόξως ήταν τίμιο, όχι καμιά σαπίλα. Γνωρίσαμε και Έλληνες περαστικούς. Το να μείνεις στο νησί έβγαινε πάνω από 500 για τα 3 βράδια, εκεί ήταν τα μισά. Και μ'ένα λεωφορείο που η στάση του ήταν απ'έξω πήγαινες στο νησί σε ένα τέταρτο.

Αν θες να πας στο νησί, έχουν βάλει τώρα καλοκαίρι φόρο εισόδου μεταξύ 8:30-16:00, 5€ αν το έχεις προπληρώσει εως 4 ημέρες πριν την άφιξή σου.

Οπότε τα πρωινά πήγαμε σε Τρεβίζο και Πάντοβα και τα απογεύματα στο νησί.

Τρεβίζο όμορφη και γραφική κωμόπολη, αξίζει μια επίσκεψη αν είσαι κοντά. Μισή ώρα με το τρένο, 4€ το εισιτήριο. Δεν είναι μεγάλη, κινείσαι με τα πόδια. Επίσης είναι η γενέτειρα του τιραμισού, οπότε φάγαμε επικό και φρεσκότατο τιραμισού σ'ένα ζαχαροπλαστείο. https://trevisotiramisu.it/i-vojessi/

Και η Πάντοβα ήταν όμορφη, κι αυτή κοντά και άξια επίσκεψης.

Στη Βενετία έκανα το λάθος και πλήρωσα βαπορέτο με google pay. Δεν θυμάμαι πόσο ήταν η τιμή παλιά το 2018 αλλά τώρα ήταν στα 10€ η μονή! Επισκεφθήκαμε παλιά και νέα μέρη. Αξίζει να την επισκεφτεί κάποιος τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, είναι μοναδική.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Dimitris_P έγραψε:Στη Βενετία έκανα το λάθος και πλήρωσα βαπορέτο με google pay. Δεν θυμάμαι πόσο ήταν η τιμή παλιά το 2018 αλλά τώρα ήταν στα 10€ η μονή! Επισκεφθήκαμε παλιά και νέα μέρη. Αξίζει να την επισκεφτεί κάποιος τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, είναι μοναδική.

Γιατί δεν βγάλατε κάρτα απεριορίστων (Venezia Unica); :hmmm: Επίσης δεν έχει νόημα να πάρεις λεωοφορείο (από Τεραφίρμα) για Βενετία, είναι <5 λεπτά με το τρένο από το σταθμό του Μέστρε (το Τραμ είναι ενδιάμεσα σε χρόνο).
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#892002 Αφού είχαμε δίπλα το λεωφορείο, γιατί να πάμε σταθμό Mestre και ν αλλάξουμε; Πάλι κάπως έπρεπε να πάμε εκεί. Για το pass δεν είχα δει πόσο είχε το παπορετο
Άβαταρ μέλους
By bebes
#897959 Mου ηρθε κλήση απο Ιταλια. Τωρα που το σκέφτομαι, πρέπει να εχω κλήση σε καθε ταξιδι που κανω εκει με νοικιασμένο, απλά παλαιοτερα δεν τις εισέπραταν :oops: .

Είναι απο τη δημοτικη αστυνομία της Φλωρεντίας. "Αντεξα" τόσες μερες, "πάλεψα" με τα παραλογα ορια στους επαρχιακούς της Τοσκάνης, με τις ZTL σε διαφορες πόλεις και χωρια, και την πατησα την τελευταια μερα που έφευγα :x
Βγαίνοντας απο την πόλη με τσακωσε κάμερα να πηγαινω με 57 χλμ/ωρα με οριο τα 50. Και ηταν σε μεγαλο δρόμο, κατι σαν τον κηφισό στην Αθηνα, με πόσο να πηγαινα εκει... :rant:

Αρχικα μου εστειλε μαίιλ η εταιρια ενοικίασης (ενημερωνοντας με τατοχρονα για την αμοιβη τους 48€ για τη διαβιβαση των στοιχείων μου). Η κλήση ειχε βαθμίδες κοστους αναλογα το πόσο γρήγορα θα την πλήρωνα 32,5€, 45€ και ενα μεγαλύτερο.
Επικοινωνησα με τη δημοτικη αστυνομια και μου ειπαν οτι θα πρεπει να περιμενω τη νεα κληση που θα ερχοταν ταχυδρομικώς και θα ηταν στο ονομα μου (η πρωτη ηταν στο ονομα της εταιριας ενοικιασεων).
Οταν ήρθε, τα ποσα ηταν αντίστοιχα 62€, 90€ και 120€.
Με γειά μας :rant:
62+48=110€ :s_mad
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#897961 48€ αμοιβή για διαβίβαση στοιχείων... Τι άλλη π@παρι@ θα σκαρφιστουν οι κλέφτες για να βγάζουν λεφτά

Η αλλαγή στα ποσά μεταξύ πρώτης κλήσης και δεύτερης πως δικαιολογείται?
Άβαταρ μέλους
By kostis20
bebes έγραψε:Mου ηρθε κλήση απο Ιταλια. Τωρα που το σκέφτομαι, πρέπει να εχω κλήση σε καθε ταξιδι που κανω εκει με νοικιασμένο, απλά παλαιοτερα δεν τις εισέπραταν :oops: .

Είναι απο τη δημοτικη αστυνομία της Φλωρεντίας. "Αντεξα" τόσες μερες, "πάλεψα" με τα παραλογα ορια στους επαρχιακούς της Τοσκάνης, με τις ZTL σε διαφορες πόλεις και χωρια, και την πατησα την τελευταια μερα που έφευγα :x
Βγαίνοντας απο την πόλη με τσακωσε κάμερα να πηγαινω με 57 χλμ/ωρα με οριο τα 50. Και ηταν σε μεγαλο δρόμο, κατι σαν τον κηφισό στην Αθηνα, με πόσο να πηγαινα εκει... :rant:

Αρχικα μου εστειλε μαίιλ η εταιρια ενοικίασης (ενημερωνοντας με τατοχρονα για την αμοιβη τους 48€ για τη διαβιβαση των στοιχείων μου). Η κλήση ειχε βαθμίδες κοστους αναλογα το πόσο γρήγορα θα την πλήρωνα 32,5€, 45€ και ενα μεγαλύτερο.
Επικοινωνησα με τη δημοτικη αστυνομια και μου ειπαν οτι θα πρεπει να περιμενω τη νεα κληση που θα ερχοταν ταχυδρομικώς και θα ηταν στο ονομα μου (η πρωτη ηταν στο ονομα της εταιριας ενοικιασεων).
Οταν ήρθε, τα ποσα ηταν αντίστοιχα 62€, 90€ και 120€.
Με γειά μας :rant:
62+48=110€ :s_mad

Γενικά τοσο χρεώνουν οι εταιρείες ενοικίασης ...Απο Ιταλία δεν εχω ακόμα κλήση.Είναι τόσο χάλια οι δρόμοι στη Τοσκάνη που γενικά πηγαινα σιγά.Απειρες λακούβες.Ο χειροτερος ηταν ο Fi-Pi-Li ,μιλάμε για αθλιοτητα.
Άβαταρ μέλους
By bebes
BARHonda έγραψε:48€ αμοιβή για διαβίβαση στοιχείων... Τι άλλη π@παρι@ θα σκαρφιστουν οι κλέφτες για να βγάζουν λεφτά

Οι χρεωσεις ειναι αναλογα με την εταιρια, εχω πληρωσει απο 20 εως 30€, αυτοι ξεπερασαν τα ορια :rant:

BARHonda έγραψε: Η αλλαγή στα ποσά μεταξύ πρώτης κλήσης και δεύτερης πως δικαιολογείται?

Πριν γραψω το ποστ δεν πρόσεξα τη διαφορα στην τιμη (εχουν περασει και αρκετες εβδομάδες απο το πρωτο εμαίιλ) :hmmm:
Τωρα που τα ξαναειδα, την πρωτη φορα ηταν κατι σαν ταχυδρομικες επιταγες που λογικα θα τα πλήρωνα στην Ιταλια.

Σε μενα ηρθε κανονικο δισέλιδο έντυπο, με συστημενη επιστολή όπου υπέγραψα ενα επιπλέον φύλλο το οποίο επιστράφηκε στον αποστολέα. Οι τιμες όντως ηταν αυξημενες, σχεδον διπλάσιες. Τωρα το συνηδειτοποίησα :x