Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#890159 Η φάση της Tesla με τα αυτοκίνητα ήταν "στο σωστό μέρος στη σωστή στιγμή" και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο

Ακόμα και τώρα, τα μοντέλα της σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό κατ'εμέ είναι ακόμα καλύτερα. Οι Κινέζοι είναι άλλο φρούτο και προφανώς δεν είναι εφικτό για την Ευρώπη να παρατήσει κάτι "εγχώριο" (άσχετα που είναι υπερτιμημένο και όχι τόσο αποδοτικό όσο ο ανταγωνισμός) για να πάει όλη στην Κίνα. Απλά μετά την αρχική έκρηξη πωλήσεων της Tesla, τώρα απλά σταθεροποιείται στο κομμάτι της αγοράς που της αναλογεί με βάση το προϊόν που προσφέρει.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
markvag έγραψε:[

Πέρα από τη συγκυρία, το καινούριο μοντέλο, είναι... ακριβώς το ίδιο με το προηγούμενο σε εμφάνιση (οκ, κάποιες λεπτομέρειες, αλλά η εικόνα είναι ίδια), κάτι που ισχύει και για το 3... ΟΚ, με βελτιώσεις στα μηχανικά (αν και δεν ξέρω πόσοι ενδιαφέρονται πια), αλλά πρακτικά το ίδιο αμάξι... Δηλαδή 5 ετών... Το βασικό σου μοντέλο και ο βασικός πυλώνας των πωλήσεών σου...

Δηλαδή πας να πουλήσεις τα βασικά σου προϊόντα, σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές κατηγορίες που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει Ο ΧΑΜΟΣ και είναι τα ίδια με αυτά που είχες πριν πόσα χρόνια, όταν ουσιαστικά ήσουν μόνος σου...

Ε, δεν θα πάει πολύ καλά αυτό...

.

Μηδενιζεις Μαρκο. Μπορει να ειναι ιδιο με πριν απο 5 χρονια στα μηχανικα αλλα πρωτον, ηταν κορυφη τοτε και τωρα και δευτερον , ξερεις πολλους κατασκευαστες που η διαφορα βασικου με φουλ εξτρα μοντελου να ειναι ο αριθμος ηχειων ( απο 8 σε 14 ) και η τετρακινηση; Ολα τα αλλα υπαρχουν και εσυ διαλεγεις εξωτερικο χρωμα, χρωμα σαλονιου και κοτσαδορο.

Μπορει να ειναι απατεωνας ο Μασκ αλλα αν αυτες οι ιδεες ηταν δικες του, ηταν πολυ μπροστα απο την εποχη του και παραμενει αφου ακομα και σημερα αν απς σε παραδοσιακο κατασκευαστη ειτε θα εχεις εκδοσεις εξοπλισμου, ειτε λιστα με εξτρα που κοστιζουν αλλο μισο αμαξι
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#890170 Το CarWow έκανε δοκιμή του νέου Υ με τον βασικό ανταγωνιστή από την BYD και το βρήκε καλύτερο, άρα δεν είναι πως το προϊόν δεν είναι ανταγωνιστικό επειδή είναι 5 ετών. Αφού οι περισσότεροι ανταγωνιστές είναι ακόμη πίσω. Απλώς η BYD για παράδειγμα έχει 10 μοντέλα και η Tesla 5, και κανένα πραγματικά φθηνό.
https://www.carwow.co.uk/editorial/choo ... son-review
Tesla Model Y vs BYD Sealion 7: verdict
The new Tesla Model Y is much-improved over the old car. The interior is better, it’s really efficient and Tesla has also made some changes to the suspension which make it more comfortable to drive.

The BYD has an even nicer interior, and I prefer the way it looks on the outside. It’s a good electric SUV, but the Model Y is cheaper, faster, more spacious inside and more energy efficient, which is why it wins this test.

Γενικώς λοιπόν, η Tesla είναι ακόμη κορυφαία στις κατηγορίες που συμμετέχει, αλλά οι ανταγωνιστές της είναι πολύ κοντά της και κυρίως, συμμετέχουν σε περισσότερες κατηγορίες. Αυτό συνεπάγεται και περισσότερες πωλήσεις.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#890182 Η μεγάλη διαφορά της Tesla, που ακόμη δεν ήταν έχει φτάσει κανείς, είναι η αποδοτικότητα των αυτοκινήτων της. Οπότε βγάζει τα ίδια χιλιόμετρα με τους άλλους, έχοντας μικρότερη μπαταρία, μικρότερο βάρος και χαμηλότερο κόστος.
Ο ανταγωνισμός την έχει πλησιάσει πολύ, αλλά εξακολουθεί να είναι κορυφή. Ειδικά για τα λεφτά που ζητάει. Στην Κίνα είναι άλλη φάση, όπου δεν υπάρχουν οι Ευρωπαικοί δασμοί κλπ.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Vagnar έγραψε:
Μα δεν είναι αυτοκινητοβιομηχανία όπως νομίζεις. Εταιρία τεχνολογίας, ρομποτικής και AI είναι ή έτσι λένε οι φανς του.

Οπως και η VAG δεν είναι αυτοκινητοβιομηχανία αλλά λουκανικοβιομηχανία
https://sausageman.co.uk/product/vw-vol ... 5cm-bundle

:lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
Είμαι νέα στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, καθώς από τις 8 Μαρτίου απέκτησα ένα EV3 μέσω της Βελμάρ στο Χαλάνδρι. Η εμπειρία μου ήταν εξαιρετική μέχρι τις 16 Απριλίου, όπου τότε παρουσιάστηκε πρόβλημα με τη φόρτιση AC του οχήματος (για να γίνω πιο συγκεκριμένη, δεν φόρτιζα καθόλου σε AC)
Με έκπληξη διαπίστωσα – εκ των υστέρων – ότι πρόκειται για ένα ευρέως γνωστό ζήτημα, το οποίο αφορά όχι μόνο το EV3 αλλά και μεγαλύτερα μοντέλα, όπως το EV6, από όσο διάβασα. Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα σε καινούργιο όχημα, χωρίς η εταιρεία να έχει προχωρήσει σε προληπτικές ενέργειες ή έστω σε έγκαιρη ενημέρωση των αγοραστών.
Μέσα στην ατυχία μου, είμαι «τυχερή» καθώς μπορώ – προς το παρόν – να φορτίζω μέσω DC. [Κι αν αυτό αλλάξει σε κανένα ταξίδι; ή αν το ξανά παθω; Υπάρχουν περιπτώσεις που τους χάλασε 2η φορά]
Όλο αυτό συνεπάγεται σημαντική επιβάρυνση, τόσο οικονομικά όσο και σε χρόνο, καθώς αναγκάζομαι να κινούμαι σε δημόσιους φορτιστές.
Στην περίπτωσή μου, έχει ήδη παραγγελθεί το ανταλλακτικό και, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβα, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για την αντικατάσταση. Έχω αποστείλει δύο e-mails ζητώντας μια κάποια αποζημίωση για τις επιπλέον δαπάνες που επωμίζομαι – π.χ. μια προπληρωμένη κάρτα φόρτισης – καθώς θεωρώ πως είναι εύλογο αίτημα, δεδομένου ότι το πρόβλημα οφείλεται σε κατασκευαστική ή τεχνική αστοχία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει καμία απολύτως απάντηση.

Σε ενάμιση μήνα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο... στα 1400 χιλιομετρα το οδόμετρο...
Γνωστό πρόβλημα με την ICCU.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#890360 Ήταν που δεν υπήρχε κατι πολύπλοκο να χαλάσει στα ηλεκτρικά... :lol:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Άβαταρ μέλους
By glf
#890388 Δε ξέρω τι να πω. Εγώ με πολύ λιγότερο κόστος (μεταχειρισμένο) την έχω καταβρεί.
Το μόνο που έχω να σκέφτομαι είναι να το πάω για έλεγχο στο.. A/C και ίσως του χρόνου να κοιτάξω ποιος θα αναλάβει προληπτική αλλαγή στα ρουλεμάν του ηλεκτροκινητήρα που θέλει αρκετή δουλειά, πρέπει να κατέβει μοτέρ :)
Άβαταρ μέλους
By Zorz
bill33 έγραψε:
Vagnar έγραψε:
Μα δεν είναι αυτοκινητοβιομηχανία όπως νομίζεις. Εταιρία τεχνολογίας, ρομποτικής και AI είναι ή έτσι λένε οι φανς του.

Οπως και η VAG δεν είναι αυτοκινητοβιομηχανία αλλά λουκανικοβιομηχανία
https://sausageman.co.uk/product/vw-vol ... 5cm-bundle

:lol: :lol:

Με μπαχαρικά τριμμένα σε μύλους Peugeot:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
glf έγραψε:Δε ξέρω τι να πω. Εγώ με πολύ λιγότερο κόστος (μεταχειρισμένο) την έχω καταβρεί.
Το μόνο που έχω να σκέφτομαι είναι να το πάω για έλεγχο στο.. A/C και ίσως του χρόνου να κοιτάξω ποιος θα αναλάβει προληπτική αλλαγή στα ρουλεμάν του ηλεκτροκινητήρα που θέλει αρκετή δουλειά, πρέπει να κατέβει μοτέρ :)

αυτο ειναι μεσα στη συντηρηση να αλλαξεις ρουλεμαν?
Άβαταρ μέλους
By Isambard
kostis20 έγραψε:Ήταν που δεν υπήρχε κάτι πολύπλοκο να χαλάσει στα ηλεκτρικά... :lol:

Τα ηλεκτρονικά τους εννοείται είναι πολύπλοκα. Η διαφορά είναι στον κινητήρα και το κιβώτιο, εκεί πραγματικά δεν υπάρχει καμία σχέση.

Βέβαια, και αυτά μπορούν να χαλάσουν. Η μεγάλη διαφορά είναι πως δεν έχεις παρά ελάχιστα τμήματα που ακουμπούν και τρίβονται, δε χρειάζεσαι λάδι πρακτικά πουθενά, σε αντίθεση με τα συμβατικά.
Άβαταρ μέλους
By glf
dimviii έγραψε:
glf έγραψε:Δε ξέρω τι να πω. Εγώ με πολύ λιγότερο κόστος (μεταχειρισμένο) την έχω καταβρεί.

αυτο ειναι μεσα στη συντηρηση να αλλαξεις ρουλεμαν?

Όχι, εμπειρικά έχει καθιερωθεί και γίνεται εκτός αντιπροσωπείας.
Γενικά τα μπλοκ κίνησης και ηλεκτρονικών οι Ευρωπαίοι ιδίως δεν τα σχεδιάζουν με στόχο το εύκολο σερβις.
Αν χαλάσει πχ το μοτέρ, η Ρενώ, η Stellantis θα σου πει "καινούργιο μοτέρ". Και γι'αυτό ακούμε για τρελά ποσά σε επισκευές. Γιατί ΔΕΝ κάνουν επισκευή.

Και μιλάμε τώρα για δύο ρουλεμάν υψηλών στροφών που άντε να κάνουν 30-40 ευρώ σαν ανταλλακτικό τα δύο μαζί.