Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
glf έγραψε:Μόλις πάτησα το link για την protergia και βλέπω ειδοποίηση στο browser οτι έχει λήξει το πιστοποιητικό στο site τους. Από το Δεκέμβριο...

Μήπως βλέπεις cache ή δεν έχεις ανανεωμένο browser ή είχες μπει στο παρελθόν όντως από ληγμένο κάνοντας skip το notification;
Εγώ το βλέπω κανονικά

Πατώντας στο πιστοποιητικό λέει: Expires On Thursday, December 4, 2025 at 1:59:59 AM
Άβαταρ μέλους
By bebes
bujinkan έγραψε:Dεν ξερω αν ειναι το σωστο τοπικο να ρωτησω . Σε ενα μηνα μετακομιζω και δεν εχω ψαξει καθολου το θεμα παροχου ρευματος
Στο υπαρχον σπιτι ειχα βολτον απο την οποια δεν ημουν ευχαριστημενος και ξαναγυρισα στη δεη
Στο σπιτι που θα μετακομισω η πρωη νοικιαρα μου ειχε ελπεντισον και μου ειπε οτι ηταν ευχαριστημενοι
Επειδη μεχρι δευτερα πρεπει να εχω αποφασισει σε ποια εταιρια θα καταληξω καθε βοηθεια δεκτη
Ευχαριστω πολυ

Ανάλογα με το πόσο ρευμα καταναλώνεις.
Αν δεν εχεις υπερβολίκές καταναλώσεις, οι διαφορες μεταξυ των παρόχων είναι λιγα € τον μήνα.
Οι "ρυθμιζόμενες χρεώσεις" και τα "διάφορα" (δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κλπ) είναι ίδια οποιον πάροχο και να έχεις.
Σε μενα πολλές φορες το κόστος ρεύματος είναι μικρότερο απο τα υπόλοιπα.

Οταν άλλαξα παροχο ειδα οτι οι διαφορες τους δεν ηταν ούτε 2€ (με τις καταναλώσεις μου), ο΄πτε διάλεξα ΔΕΗ λόγω καλύτερης εξυπηρετησης πελατών.
Ζενίθ μακρυά!
Είναι απαραδεκτοι στην εξυπηρετηση, δεν απαντανε ουτε σε γραπτα αιτήματα μου.
Άβαταρ μέλους
By glf
Dimitris_P έγραψε:
glf έγραψε:Μόλις πάτησα το link για την protergia και βλέπω ειδοποίηση στο browser οτι έχει λήξει το πιστοποιητικό στο site τους. Από το Δεκέμβριο...

Μήπως βλέπεις cache ή δεν έχεις ανανεωμένο browser ή είχες μπει στο παρελθόν όντως από ληγμένο κάνοντας skip το notification;
Εγώ το βλέπω κανονικά

Πατώντας στο πιστοποιητικό λέει: Expires On Thursday, December 4, 2025 at 1:59:59 AM

Τώρα πηδάμε την κουβέντα για το ρεύμα :) αλλά
Error: Incomplete certificate chain. Certificate is not trusted.

Λείπει κάτι από το bundle μάλλον
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#885978 Το ρεύμα πηδιέται από μόνο του, δεν χρειάζεται εμάς :lol:

Ενημέρωσε τον browser σου. Ποιόν χρησιμοποιείς; Και σε chrome και σε FF είναι οκ
Άβαταρ μέλους
By Isambard
glf έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:

Εγώ το βλέπω κανονικά

Τώρα πηδάμε την κουβέντα για το ρεύμα :) αλλά
Error: Incomplete certificate chain. Certificate is not trusted.

Λείπει κάτι από το bundle μάλλον

Επειδή εγώ το έβαλα μου έκανε εντύπωση. Αυτό μου βγάζει εμένα ο Chrome:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By glf
#885992 Το certificate είναι φρέσκο. Αλλά δεν έχουν συμπεριλάβει σωστά όλο το trust chain.

https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze ... Results=on
Άβαταρ μέλους
By glf
#887245 Από σήμερα αλλάζει το ωράριο για όσους έχουν μειωμένο τιμολόγιο με διζωνικό μετρητή.
Θερινό ωράριο - από Απρίλιο έως Οκτώβριο:
Μεσημβρινή ζώνη: 11 π.μ. – 3 μ.μ.
Νυχτερινή ζώνη: 2 π.μ. – 4 π.μ.

Είδα τώρα ότι στο πράσινο πρόγραμμα της ΔΕΗ που έχω, έχουν ωραία τιμή Απριλίου για το μειωμένο τιμολόγιο (όσο είχε βέβαια και πέρυσι τον Απρίλιο) ενώ το κανονικό τιμολόγιο κρατάει ακόμα λίγο τιμή.
Πάντως τώρα που ανοίγει ο καιρός η φόρτιση για το αυτοκίνητο θα γίνεται ΠΟΛΥ χαλαρά. Σε μένα τουλάχιστο που βολεύουν και οι ώρες ακόμα και το μεσημέρι να είμαι σπίτι.
Υπολογίζω στο μειωμένο 0,086 (τιμή kWh) + 0,03 (μεγάλη κλίμακα ΥΚΩ) + 0,003 ΔΕΔΔΗΕ = 0,12/kWh τελική τιμή

Φουλάρισμα σπίτι για 300 με 350χλμ αυτονομία με 6,5€ δηλαδή (έχω βάλει και 10% απώλειες φόρτισης στο wallbox).

Για να δούμε και τους επόμενους μήνες που θα πάνε φουλ τα Φ/Β αν θα συνεχίζουν να ανταμείβουν τα μειωμένα τιμολόγια αφού γι'αυτό έγινε υποτίθεται και η αλλαγή στο ωράριο 11πμ - 3μμ.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#889300 Ξύπνησα σήμερα με διακοπή ρεύματος .ευτυχώς μπήκα στο site του ΔΕΔΗΕ; και είδα οτι πρόκειται για προγραμματισμένη διακοπή ως τις 14:00 , έγραφε και την περιοχή και την οδό μου . Κι είχα προγραμματίσει πλυντήριο και σιδέρωμα σήμερα. Damn.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mousatos έγραψε:Ξύπνησα σήμερα με διακοπή ρεύματος .ευτυχώς μπήκα στο site του ΔΕΔΗΕ; και είδα οτι πρόκειται για προγραμματισμένη διακοπή ως τις 14:00 , έγραφε και την περιοχή και την οδό μου . Κι είχα προγραμματίσει πλυντήριο και σιδέρωμα σήμερα. Damn.
Κανονικά θα περίμενα να έχετε ενημερωθεί για μια προγραμματισμένη διακοπή. Αλλά, γράψε λάθος, εκεί είναι Ελλάδα.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Chris
sknipper έγραψε:
mousatos έγραψε:Ξύπνησα σήμερα με διακοπή ρεύματος .ευτυχώς μπήκα στο site του ΔΕΔΗΕ; και είδα οτι πρόκειται για προγραμματισμένη διακοπή ως τις 14:00 , έγραφε και την περιοχή και την οδό μου . Κι είχα προγραμματίσει πλυντήριο και σιδέρωμα σήμερα. Damn.
Κανονικά θα περίμενα να έχετε ενημερωθεί για μια προγραμματισμένη διακοπή. Αλλά, γράψε λάθος, εκεί είναι Ελλάδα.... :lol:

Για να πάω την επιστημονική φαντασία ένα βήμα παραπέρα, τη μοναδική φορά που είχαμε απροειδοποίητη διακοπή στο Άμστερνταμ, από απογευματάκι μέχρι νύχτα, μου μπήκαν 30-40 ευρώ στο λογαριασμό μου λίγο μετά ως αποζημίωση :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#889325 Είναι ένα από αυτά που δεν λες και δεν καταλαβαίνει ο άλλος που σου λέει εγκατέλειψες τη χώρα σου και τι παραπάνω έχεις εκεί κλπ. Εκτός από τα λίγα μεγάλα και σοβαρά (κυρίως επαγγελματικές συνθήκες και προοπτικές) είναι αυτά τα πολλά πολλά μικρά πράματα που όλα μαζί προσφέρουν άλλο επίπεδο καθημερινής ζωής. Δεν είναι τέλεια αλλά κάπου νιώθεις ότι δεν σε έχουν όλοι εντελώς γραμμένο δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
sknipper έγραψε:

Αν κατεβάσεις την εφαρμογή της ΔΕΔΔΗΕ σου έρχονται ενημερώσεις που αφορούν το δήμο σου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να λαμβάνεις και άσχετες ενημερώσεις που δεν αφορούν το ρολόι σου/το δρόμο σου οπότε θα πρέπει να μπαίνεις να τσεκάρεις κάθε φορά. Εγώ έχω σταματήσει να τσεκάρω.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Chris έγραψε:
sknipper έγραψε:

Για να πάω την επιστημονική φαντασία ένα βήμα παραπέρα, τη μοναδική φορά που είχαμε απροειδοποίητη διακοπή στο Άμστερνταμ, από απογευματάκι μέχρι νύχτα, μου μπήκαν 30-40 ευρώ στο λογαριασμό μου λίγο μετά ως αποζημίωση :lipsealed:

Ας φτασουμε να μην εχουμε διακοπες σε ασχετες ωρες, στις 5 το πρωι, στις 11 το βραδυ, οι οποιες μπορει να κρατανε λιγο, απο μερικα λεπτα μεχρι μιση ωρα, αλλα μια χαρα μπορει να σου καψει καποια συσκευη στην επανα-ηλεκτροδοτηση και βλεπουμε για ενημερωσεις ( που οταν μιλαμε για προγραμματισμενες λογω αναβαθμισης, επισκευης, συντηρησης, παντα ενημερωνει εγγραφως, κολλαει στις πολυκατοικιες χαρτι δηλαδη. )

Στην γειτονια μου μεσα στο χρονο το ρευμα θα κοπει τουλαχιστον 7-8 φορες για μερικα λεπτα.