Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#886727 Παρουσιάσε ένα νέο τέρας εχθές η Bambu
Το πολυμηχάνημα H2D
https://eu.store.bambulab.com/en-gr/products/h2d

Πολυμηχάνημα το λέω γιατί πρόσθεσαν και laser cutting/drawing.

Η τιμή του είναι απαγορευτική για χόμπι καθώς το πλήρες σετ ξεκινάει σχεδόν από 3Κ

Κατά τ'άλλα με τον Α1 mini την παλεύω μέχρι στιγμής, πήρα και Hyper ABS για να εκτυπώσω ABS που ήθελα για το αυτοκίνητο, μια χαρά βγήκε.

Πήρα κι ένα filament dryer, είναι ακόμα καθ'οδόν :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#886735 To laser είναι μεγάλη |λογοκρισία|, απορώ γιατί το βάλανε. Τα σωματίδια που παράγει είναι πολλά, γίνονται όλα χάλια, θέμα υγείας κλπ. Το βασικό μοντέλο με το AMS2 είναι μια χαρά.

Και μιας και το ανέφερα, σημαντικό που το AMS2 είναι συμβατό με τους X1C, P1. Το σκέφτομαι γιατί οι 3 αλλαγές είναι σημαντικές:
    Heater/Dryer με ενεργό εξαερισμό (από τέλη Απρίλη και μετά στους X/P μιας και θέλει fw update)
    Το πλοκάμι 4-1 είναι προσβάσιμο από πάνω, δεν χρειάζεται να ξηλώσεις πράματα για να το καθαρίσεις
    Πιο ανθεκτικά χωνιά (κεραμικό αντί για πλαστικό) στις εισαγωγές του νήματος
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#886749 Θα το δίνουν όμως στο εξής στα bundle των P1/X1 ή θα πρέπει να το πάρεις χωριστά συνεχίζοντας να δίνουν το τρέχον AMS που απ'ότι έχω διαβάσει έχει αρκετά θέματα;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#888586 Ήθελα να ξεφορτωθώ τη βάση κινητού από τον αεραγωγό οπότε σκέφτηκα σαν ιδανικό σημείο αυτό το κενό στο ταμπλό.

Το φωτογράφισα, το απομόνωσα στο photoshop κάνοντας το μαύρο, το έκανα png to stl και το έκανα import στο tinkercad.

Εκεί του πρόσθεσα ένα ματσούκι για να κουμπώσει η βάση, το εκτύπωσα με hyper abs και το κόλλησα με διπλής.

Ελπίζω να κρατήσει τώρα με τις ζέστες γιατί είναι και βαρύ το s23u

Ήθελε και ένα μικρό κλικ γυρτο η πάνω αριστερά γωνία για να εφάπτεται πλήρως αλλά οκ στο επόμενο ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#888592 Τη δουλειά σου μπορεί να την κάνεις και να είσαι περήφανος για τη δημιουργία. Χαίρομαι για τη διαδικασία και που το έκανες και ζηλεύω που εγώ δεν έχω τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο, πολύ θα το ήθελα αλλά δυστυχώς βλέπω μερικά μειονεκτήματα.
- σου κόβει τον αέρα από τον αεραγωγό
- άσχημο
- το σχήμα δεν ταιριάζει με τον χώρο, γιατί τρίγωνο;
- άσχημο στην όψη και στην κόψη
- κοφτερό δείχνει, μην σκιστεί κανένας (για καλτσόν είμαι σίγουρος ότι δεν την βγάζει καθαρή)
- δεν ξέρω αν το είπα, άσχημο
- θα ήθελα πιο ομαλό το σχήμα όχι τόσο έντονες οι γωνίες
- ξέρω, κάτι πρέπει να είπα πιο πριν αλλά δεν βλέπεται
- έπρεπε να λεπταίνει στην άκρες, πως να το πω, να σβήνει ένα πράμα
- ίσως δεν έγινα κατανοητός, είναι άσχημο
- κόλλησες στο ταμπλώ αυτό το πράμα, να δω αν θελήσεις να το βγάλεις (ή αν πέσει) τι θα κάνεις μετά, ελπίζω να μην αφήσει σημάδι.
Ένα καλό όμως είναι ότι τώρα μετά την καλοπροαίρετη και αντικειμενική κριτική μου μπορείς να το φτιάξεις ακόμα καλύτερο! :innocent:
Σε άλλα χρώματα βγαίνει;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#888594 Δεν έχω ακόμα τις σούπερ γνώσεις σχεδιασμού, οπότε αναγνωρίζω ηδη αυτά που επισημαίνεις (κοφτερό, πάχος κλπ). Αυτή είναι η πρώτη απόπειρα και δεν ήθελα να σπαταλήσω υλικό μέχρι να φτιάξω την καλύτερη εκδοχή . Οπότε όσο κρατήσει. Έχει καλά πλαστικά το Honda μη το φοβάσαι

Για τον αεραγωγό ότι κοβει αέρα δεν με νοιάζει τόσο, φαντάσου πριν ήταν πάνω

Πιο πολύ με χαροποιει η ιδέα της καστομιας
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#888831 Υπάρχουν δωρεάν σεμινάρια/βιντεάκια για το fusion; Θέλω ν'αρχίσω να φτιάχνω πιο custom σχέδια γιατί το tinkercad καλό αλλά με περιορίζει. Φαίνεται πιο εύχρηστο από το blender
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#889006 Έπαιξα με το fusion αυτές τις μέρες και το πρώτο μου σχέδιο ήταν ένα καπάκι για την παραπάνω κατασκευή με στρογγυλεμένες γωνίες για να μη φαγωθεί κάνα χέρι. Η εκτύπωση είναι σε petg οπότε θεωρητικά θα αντέξει την θερμοκρασία

Το κινητό μου έχει τόσο καλή κάμερα που τονίζει την σκόνη, δεν θέλω σχόλια είναι και μετά από ταξίδι Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#889047 Πολύ καλύτερα, και μαθαίνεις και κάνεις καλύτερη δουλειά. Βέβαια.... τη γωνία του καπακιού θα την ήθελα να είναι παράλληλη με τη γωνία που κάνουν τα πλήκτρα 1 και SCAN.
Σχετικά με τη σκόνη δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να νιώσεις ενοχή τόσο ώστε να θέλεις να δικαιολογηθείς. Η σκόνη είναι κάτι εντελώς φυσικό και πάει παντού. Κανένας δεν έχει υποχρέωση να διώχνει τη σκόνη που έτσι κι αλλιώς σύντομα θα ξανάρθει. Και μην ξεχνάμε ότι αποτελεί προστασία και από το κακό μάτι και από τον ήλιο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αν δεν είχες καθαρίσει καλά το σημείο μπορεί η κόλλα να μην έχει τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση αλλά μπορεί να σου βγει και σε καλό αν θέλεις να αφαιρέσεις τη βάση για να τοποθετήσεις την version 83.6... από 3D printed τιτάνιο! :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#889058 Ήθελα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια λόγω του βάρους του S23U
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#889262 Είχα κάτι δωροκουπόνια από bambu + κάποια εξτραδάκια τον προηγούμενο μήνα οπότε παρήγγειλα το ams lite :superman:
+ smooth pei plate και λευκό petg

Επίσης να σημειώσω ότι το gpt με βοηθάει πολύ με το fusion :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#889376 Βρήκα κι αυτό το site που κάνει 3d objects από φωτό, επιτρέπει μέχρι 20 την ημέρα.

Είναι κινέζικο οπότε θέλει translate plugin enabled. 2-3 που δοκίμασα κάνει καλή δουλειά

https://3d.hunyuan.tencent.com/
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
Dimitris_P έγραψε:Θέλω να φτιάξω κάτι τέτοιο
Εικόνα

Σχετικως-ασχετο: Ηθελα να φτιαξω πλαστικη λαμαρινοβιδα, (οχι στριφωνι φανοποιιας με ενσωματωμενη ροδελα απο κατω) και ρωτησα μια εταιρια που κανει 3D-εκτυπωσεις (ειχα φτιαξει παλαιοτερα κατι μικρα πλαισια και ροδελες) και μου απαντησε:

Δυστυχώς δεν αναλαμβάνουμε σχεδίαση αντικειμένων προς εκτύπωση, εκτός από περιπτώσεις που πρόκειται για πολύ απλά σχέδια.
Επίσης, οι εκτυπωτές νήματος (FDM) που διαθέτουμε δεν έχουν τη δυνατότητα παραγωγής τόσο αναλυτικών σχεδίων. Πιθανών να είναι εφικτό σε εκτυπωτές ρητίνης.

Ηθελε και ενας γνωστος μου να φτιαξει ενα πλαστικο γραναζακι για το αυτοκινητο του (μοτερ πισω υαλοκαθαριστηρα) αλλα δεν ξερουμε που να απευθυνθουμε μιας και δεν εχουμε τις απαραιτητες γνωσεις.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#889598 Μπορείς να ρωτήσεις σε κάποιο fb group πχ https://www.facebook.com/groups/3dprintinghellas
ή σε κάποιο κατάστημα πχ το 3dhub που προσωπικά έχω θετική εμπειρία για 2 φορές που έχω πάει και απ'ότι βλέπω αναλαμβάνει σχεδιασμούς κι εκτυπώσεις.

Το παραπάνω εξάρτημα που ήθελα το έφτιαξα στο περίπου στο tinkercad και μέχρι στιγμής δουλεύει οκ.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#891143 Παίζει μέχρι το τέλος του μήνα εκπτωτικό κουπόνι 50€ σε επιλεγμένους εκτυπωτές η Bambu και σκέφτομαι να το πατήσω για A1 :innocent:
https://eu.store.bambulab.com/pages/3d-printer-sale