Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#88337 καλά τα ρολόγια που κάνουν ένα σκασμό λεφτά είναι και status symbol/κόσμημα, δε μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε τη λογική ενός κλασικού προϊόντος
και οι μηχανισμοί τους όσο ξεπερσμένοι και αν είναι έχουν τη γοητεία τους

από κει και πέρα εννοείται ότι ένα quartz είναι σαφώς πιο αξιόπιστο, εγώ μόνο 2 ή 3 φορές μπαταρία έβαλα τα τελευταία 13 χρόνια και δε χάνω δευτερόλεπτο (ή αντε να παρατηρήσεις ότι χάνει μερικά μετά από κάνα 6μηνο+ ), οπότε σα ρολόι από άποψη αξιοπιστίας για να κάνει αυτό που περιμένει κανείς από ένα ρολόι τα σπάει

αλλά ένα πιο πολύπλοκο κατασκεύασμα έχει σίγουρα το ενδιαφέρον του, τώρα ανάλογα πόσα του περισσεύουν του καθενός.. άλλωστε όλοι μπορεί να φάνε κόλλημα με κάτι που τους αρέσει ακόμα και αν είναι περιττό έξοδο
σε κάποιους αρέσουν τα μηχανικά ρολόγια

red_monster έγραψε:

Όσο αστείοι είναι οι κλαρινογαμπροί με τα ρολεξ είναι και οι αγύμναστοι λουκουμάδες με τα γιγάντια g-shock και τις δεκάδες ψαγμένες λειτουργίες που φοράνε τρώγοντας πιτόγυρα στη Γλυφάδα

φίλε έχεις κάτι με τους αγύμναστους λουκουμάδες στη Γλυφάδα; :x
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#88339 Θα συμφωνήσω με zorz και εγώ.
Απλά το ρολόι είναι το μοναδικό κόσμημα του άντρα. Αλλά αν το αντιμετωπίζουμε και εμείς, όπως οι γκόμενες τα μονόπετρα, είμαστε το ίδιο χαζοί.
Τα αυτόματα χειροποίητα ελβετικά και μη ρολόγια, είναι άχρηστα πεταμένα λεφτά. Όπως και τα διαμάντια για τις γυναίκες. που συγκρίνουν καράτια, καθαρότητες κλπ. Οι περισσότεροι παίρνουν δώρο από τα πεθερικά ένα καλό ρολόι, το οποίο σπάνια φοράνε. Γιατί ακριβώς είναι το μοναδικό αξεσουάρ που μπορείς να αγοράσεις σε έναν άντρα που είναι ακριβό. Και δεν χαλάει με το πέρασμα των χρόνων.
Δεν έχει καμία χρηστική αξία, διότι κάνεις τη δουλειά σου(να βλέπεις την ώρα) και με κάτι που κοστίζει 5 €.
Οπότε αν το αντιμετωπίζουμε ως κόσμημα, κανένα πρόβλημα. Εκεί δε χωράει οικονομική λογική. Όσα μπορείς και θέλεις ξοδεύεις. Αλλά δε με πείθει κανείς ότι το αγοράζει για να βλέπει την ώρα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Zorz έγραψε:
Cosmic έγραψε:Τί σχέση έχει το casio με τα patek, τα urwerk και λοιπά μηχανικά ρολόγια...
Είναι σαν να συζητάμε για τις μαγνητοροϊκές αναρτήσεις της Ferrari 599 και να λέτε πως η Kayaba τους ξεφτύλισε με τα αμορτισέρ των 30 ευρώ...

Εχμ, εντελώς άκυρη και αψυχολόγητη αναλογία ΙΜΟ.

Τα φαντεζί μηχανικά ρολόγια που ποστάρετε κατά καιρούς έχουν εξαιρετικό φινίρισμα και είναι συνήθως αρκετά όμορφα (με πολλά Uber-καγκούρικα ανάμεσα τους, αλλά τεσπα..). Ο παραλληλισμός όμως, ότι ως απόδοση (performance) είναι αντίστοιχα λχ της F599 ενώ το τυπικό Casio είναι το cheap-and-cheerful ρολογοαντίστοιχο του Daewoo Kalos είναι ανακριβής, για να μη πω κάτι χειρότερο.

Απεναντίας, ως ρολόγια (ελπίζω να μη χρειάζεται αναφορά σε λεξικό για να θυμηθούμε τι είναι και τι κάνει ένα ρολόι), άντε να είναι περίπου αντίστοιχα με αυτό. Για να μην αναφερθώ καν σε πιο χρηστικά ζητήματα, όπως η αντοχή σε καθημερινή χρήση, το vfm, την αυτονομία, το κόστος και συχνότητα συντήρησης, πόσο ευανάγνωστες ενδείξεις έχουν κλπ γιατί θα ήταν σαν να κλέβεις το παγκάρι της εκκλησίας.

Είτε το παραδέχεστε, είτε όχι, τα ρολόγια αυτά χρησιμοποιούν μια παρωχημένη τεχνολογία λειτουργίας, απλά για λόγους παράδοσης και εμφάνισης. Είναι στη πραγματικότητα το αντίστοιχο δηλαδή αυτών:

Εικόνα
Εικόνα

και σε καμία περίπτωση ενός σύχρονου supercar.

Τα καλά Casio, τα Citizen και Seiko είναι περισσότερο αντίστοιχα ΙΜΟ με ένα hot hatch, Lancer Evo, WRX STI ή GTR. Δηλαδή (ανάλογα με το μοντέλο) meh εσωτερικό, ταπεινή καταγωγή, μέτρια εμφάνιση αλλά στις επιδόσεις πυροβολάνε.

Εννοείται ότι υπάρχουν και τεχνολογικά αξιόλογα ελβετικά ρολόγια σαν λχ αυτό:
Εικόνα
(να το κατατάξουμε σαν την Μ5; δεν ξέρω), αλλά η υψηλή σνομπαρία της ωρολογοποιίας δεν τα πολυέχει σε εκτίμηση γιατί είναι busclassαρίες (sic) quartz :thumbsdown: , αντί για ροζέ χρυσό έχουν κάσα από τιτάνιο που δεν γυαλίζει. Άσε που το εν λόγω έχει και οθόνη lcd (vomit.gif)! :lipsealed:

Δεν αμφισβητώ την γοητεία ενός προσεγμένου μηχανικού ρολογιού. Έχω κι εγώ ένα "ψαγμένο" ελβετικό με γυαλί στη πλάτη για να χαζεύεις τον αυτόματο μηχανισμό μέσα και είναι όντως όμορφο να το βλέπεις. Θεωρώ όμως πολύ πιο ειλικρινή την άποψη ότι τα ρολόγια αυτής της κατηγορίας τα διαλέξεις ως κόσμημα, οπότε τα κριτήρια επιλογής είναι άλλα. Όχι όμως και να μας τα παρουσιάζετε ως το απαύγασμα της τεχνολογίας με επιδόσεις από Ferrari, γιατί συγνώμη αλλά θα γελάνε και οι πέτρες με αυτό.

Μια χαρά Ferrari είναι τα ελβετικά, απλά είναι Ferrari σαν την παρακάτω

Εικόνα

είναι παλαιάς τεχνολογίας, μπορεί να μην είναι τόσο αξιόπιστη αλλά είναι χειροποίητη, όμορφη (υποκειμενικό) και έχει καλά υλικά αλλά δεν είναι για καθημερινή σκληρή χρήση.

Απο την άλλη ένα Ιαπωνικό δεν είναι καν NSX, πλησιάζει Impreza, Evo, Type-R, S2000 με μουσαμά :lol: κλπ

Όμως στην τελική αν δεν θέλω να χάνω δευτερόλεπτο έχω και το τηλέφωνο με τα 3-4G τα Wifi και δεν συμμαζεύεται, αν είναι να κουβαλάω ρολόι στο χέρι ας είναι τουλάχιστον κάπως ιδιαίτερο κι ας χάνει και κανένα λεπτό.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#88345 Ναι αλλά το 99% των αγοραστών αυτών των ρολογιών, τα αγοράζει μόνο επειδή είναι ακριβά. Δηλαδή αν ένα ρολεξ(που τα θεωρώ πολύ άσχημα) ή ένα πατέκ, είχαν 300-400€ δε θα τα αγόραζαν ούτε οι μισοί
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
red_monster έγραψε:Καλό θα ήταν ο zorz να διαβάσει πιο προσεκτικά τι ειπώθηκε για την ferrari και τον παραλληλισμό πριν αρχίσει τις απύθμενες -και πάλι χωρίς λόγο- ψαγμενιές του :metalo:

Όσο αστείοι είναι οι κλαρινογαμπροί με τα ρολεξ είναι και οι αγύμναστοι λουκουμάδες με τα γιγάντια g-shock και τις δεκάδες ψαγμένες λειτουργίες που φοράνε τρώγοντας πιτόγυρα στη Γλυφάδα

Ο zorz μια χαρά απαντάει σε μια fail σύγκριση
Cosmic έγραψε:Τί σχέση έχει το casio με τα patek, τα urwerk και λοιπά μηχανικά ρολόγια...
Είναι σαν να συζητάμε για τις μαγνητοροϊκές αναρτήσεις της Ferrari 599 και να λέτε πως η Kayaba τους ξεφτύλισε με τα αμορτισέρ των 30 ευρώ...

Και αυτό γιατί από θέμα επιδόσεων (a.k.a δείχνω την ώρα με ακρίβεια) τα Casio ρίχνουν στα αυτιά τα μηχανικά.

Μπλέκεις βέβαια ένα άλλο θέμα: status και τη σχέση με το ρολόϊ κόσμημα που και πάλι κάνεις fail σύγκριση. Αφού το επιχείρημα λέει, ότι αν βλέπεις το ρολόϊ ως κόσμημα και σύμβολο κοινωνικής καταξίωσης, αυτό αυτόματα πλήττεται από την εικόνα ενός ηλιοκαμένου καδενοφόρου Λαχαναγορείτη. Το casio δεν πουλάει status οπότε και δεν πλήττεται από τον σουβλακοβόρο νέρντουλα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
kyr80 έγραψε: Αλλά δε με πείθει κανείς ότι το αγοράζει για να βλέπει την ώρα.

αυτό γίνεται λόγω συνήθειας

εγώ εκτός σπιτιού κοιτάω το χέρι μου και όταν δε το έχω μου λείπει, δε με νοιάζει το κινητό ,δε με νοιάζει καν ο υπολογιστής, το αυτοκίνητο θέλω να βλέπω στο χέρι

και ρολόι εκτός σπιτιού φοράω πάντα, στη θάλασσα (κάνω και λευκή γραμμή :lol: ) , στη δουλειά,αν πεταχτώ έξω να πάω στο ψιλικατζήδικο , μέχρι και σε χειρωνακτικές δουλειές

παντού δηλαδή θέλω ρολόι, εξαιρώ μόνο τη γυμναστική γιατί παλιότερα είχα στραβώσει το κούμπωμα
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 13 Μαρ 2015, 11:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#88351 Με τη λογική του τι τελικά κάνει ένα ρολόι (δείχνει την ώρα - dah), ΟΛΑ τα ρολόγια είναι για πέταμα γιατί όλοι έχουν κινητό.
Ή στην τελική ένα πλαστικό quartz από τη λαϊκή με 2€ είναι μια χαρά επιλογή.
Οτιδήποτε πάνω από 50€ για ρολόι είναι θέμα του πόσο θέλει να ξοδέψει κανείς για το brand (γιατί στα 100€ πχ μπορείς να βρεις όλα τα διαφορετικά στυλ).

Η αντιστοιχία με τα αμάξια δεν είναι ακριβής σε τεχνικό επίπεδο αλλά σε οικονομικό σίγουρα είναι.
Μετακίνηση καλύπτει το matiz, μετακίνηση καλύπτει και η F12.
Για κάποιον που πηγαίνει με 50 από Πατήσια-Γαλάτσι (πόσοι άραγε αντιλαμβάνονται τη διαφορά στους μηχανισμούς των ρολογιών; ) η μόνη διαφορά έχει να κάνει με το brand Ferrari vs Chevrolet.

Οπότε μην τρελαίνεστε.
Άβαταρ μέλους
By dimik
kyr80 έγραψε:Ναι αλλά το 99% των αγοραστών αυτών των ρολογιών, τα αγοράζει μόνο επειδή είναι ακριβά. Δηλαδή αν ένα ρολεξ(που τα θεωρώ πολύ άσχημα) ή ένα πατέκ, είχαν 300-400€ δε θα τα αγόραζαν ούτε οι μισοί

To exclusivity πληρώνεις πρώτα απο όλα, όσο πιο σπάνιο ή λιγότερα κομμάτια τόσο πιο ακριβό, μετά τα υλικά, το χειροποίητο κλπ κλπ...τις τεχνοτροπίες δηλαδή.

Η ακρίβεια δεν είναι πανάκεια εκτός αν είσαι κανένας ψυχασθενής κολλημένος με την ώρα ή βομβιστής :lol: 2 λεπτά πάνω 2 λεπτά κάτω σπάνια θα κάνουν την διαφορά στην καθημερινότητα κάποιου.
Αν ο οποιοσδήποτε χρειάζεται για επαγγελματικούς λόγους ρολόι που δεν χάνει δευτερόλεπτο μπορεί σαφώς να βρει, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερα από όλα τα άλλα επειδή δικαιολογούν τον λόγο χρήσης τους στο έπακρο.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
QsisVTS έγραψε:
kyr80 έγραψε: Αλλά δε με πείθει κανείς ότι το αγοράζει για να βλέπει την ώρα.

αυτό γίνεται λόγω συνήθειας

εγώ εκτός σπιτιού κοιτάω το χέρι μου και όταν δε το έχω μου λείπει, δε με νοιάζει το κινητό ,δε με νοιάζει καν ο υπολογιστής, το αυτοκίνητο θέλω να βλέπω στο χέρι

και ρολόι εκτός σπιτιού φοράω πάντα, στη θάλασσα (κάνω και λευκή γραμμή :lol: ) , στη δουλειά,αν πεταχτώ έξω να πάω στο ψιλικατζήδικο , μέχρι και σε χειρωνακτικές δουλειές

παντού δηλαδή θέλω ρολόι

Και εγώ καθημερινά φοράω ένα polar που έχει γίνει ένα με το δέρμα. Το είχα από αθλητής για να μετράω παλμούς κλπ. Οπότε έχω συνηθίσει από μικρός να έχω κάτι στο χέρι. Δε μιλάω για αυτήν την περίπτωση.
Μιλάω για αυτόν που προσπαθεί να πείσει(τον εαυτό του ή τους άλλους), ότι έδωσε ένα μεγάλο ποσό για να βλέπει την ώρα.
dimik έγραψε:
kyr80 έγραψε:Ναι αλλά το 99% των αγοραστών αυτών των ρολογιών, τα αγοράζει μόνο επειδή είναι ακριβά. Δηλαδή αν ένα ρολεξ(που τα θεωρώ πολύ άσχημα) ή ένα πατέκ, είχαν 300-400€ δε θα τα αγόραζαν ούτε οι μισοί
<br abp="812"><br abp="813">To exclusivity πληρώνεις πρώτα απο όλα, όσο πιο σπάνιο ή λιγότερα κομμάτια τόσο πιο ακριβό, μετά τα υλικά, το χειροποίητο κλπ κλπ...τις τεχνοτροπίες δηλαδή.<br abp="814"><br abp="815">Η ακρίβεια δεν είναι πανάκεια εκτός αν είσαι κανένας ψυχασθενής κολλημένος με την ώρα ή βομβιστής :lol: 2 λεπτά πάνω 2 λεπτά κάτω σπάνια θα κάνουν την διαφορά στην καθημερινότητα κάποιου.<br abp="816">Αν ο οποιοσδήποτε χρειάζεται για επαγγελματικούς λόγους ρολόι που δεν χάνει δευτερόλεπτο μπορεί σαφώς να βρει, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερα από όλα τα άλλα επειδή δικαιολογούν τον λόγο χρήσης τους στο έπακρο.

Δηλαδή πληρώνεις όλα τα δευτερεύοντα και όχι τον αρχικό λόγο ύπαρξης(= δείχνω την ώρα). Καμία αντίρρηση έτσι.
Διαφωνούμε βέβαια στο εξής. Το ρολόι λαϊκής που δεν χάνει δευτερόλεπτο, είναι καλύτερο ρολόι από ένα ελβετικό που χάνει. Απλά το δεύτερο είναι ΚΑΙ κόσμημα
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#88357 νομίζω τσάμπα διαφωνείτε πάντως, τώρα που θα βγει το apple watch θα ξανα-ανακαλυφθούν τα ρολόγια και όλα τα υπόλοιπα δε θα έχουν νόημα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dimik
kyr80 έγραψε:
dimik έγραψε:
<br abp="812"><br abp="813">To exclusivity πληρώνεις πρώτα απο όλα, όσο πιο σπάνιο ή λιγότερα κομμάτια τόσο πιο ακριβό, μετά τα υλικά, το χειροποίητο κλπ κλπ...τις τεχνοτροπίες δηλαδή.<br abp="814"><br abp="815">Η ακρίβεια δεν είναι πανάκεια εκτός αν είσαι κανένας ψυχασθενής κολλημένος με την ώρα ή βομβιστής :lol: 2 λεπτά πάνω 2 λεπτά κάτω σπάνια θα κάνουν την διαφορά στην καθημερινότητα κάποιου.<br abp="816">Αν ο οποιοσδήποτε χρειάζεται για επαγγελματικούς λόγους ρολόι που δεν χάνει δευτερόλεπτο μπορεί σαφώς να βρει, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερα από όλα τα άλλα επειδή δικαιολογούν τον λόγο χρήσης τους στο έπακρο.

Δηλαδή πληρώνεις όλα τα δευτερεύοντα και όχι τον αρχικό λόγο ύπαρξης(= δείχνω την ώρα). Καμία αντίρρηση έτσι.
Διαφωνούμε βέβαια στο εξής. Το ρολόι λαϊκής που δεν χάνει δευτερόλεπτο, είναι καλύτερο ρολόι από ένα ελβετικό που χάνει. Απλά το δεύτερο είναι ΚΑΙ κόσμημα

Ναι και στα αυτοκίνητα πολλοί πληρώνουν δευτερεύοντα και παντού, αλλιώς θα είχαμε όλοι Lada, θα φορούσαμε τις καφέ λαστιχένιες παντόφλες του στρατού και θα τρώγαμε ρύζι.

Το ρολόι λαϊκής είναι καλύτερο αν έχει και καλύτερο κούμπωμα, αν είναι και αδιάβροχο, αν έχει και ημερομηνία, αν είναι και χρυσό, αν είναι και χειροποίητο κλπ κλπ κλπ γιατί η μέτρηση του χρόνου από μόνη της μπορεί να δικαιολογεί την συσκευή και τον λόγο ύπαρξης της αλλά είναι δευτερεύουσα όταν μιλάμε για ελάχιστες αποκλίσεις χωρίς πρακτική αξία.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
dimik έγραψε:
Ναι και στα αυτοκίνητα πολλοί πληρώνουν δευτερεύοντα και παντού, αλλιώς θα είχαμε όλοι Lada, θα φορούσαμε τις καφέ λαστιχένιες παντόφλες του στρατού και θα τρώγαμε ρύζι.

Το ρολόι λαϊκής είναι καλύτερο αν έχει και καλύτερο κούμπωμα, αν είναι και αδιάβροχο, αν έχει και ημερομηνία, αν είναι και χρυσό, αν είναι και χειροποίητο κλπ κλπ κλπ γιατί η μέτρηση του χρόνου από μόνη της μπορεί να δικαιολογεί την συσκευή και τον λόγο ύπαρξης της αλλά είναι δευτερεύουσα όταν μιλάμε για ελάχιστες αποκλίσεις χωρίς πρακτική αξία.

Η σύγκριση με τα αυτοκίνητα είναι ατυχής. Θεωρώ δεδομένο το αδιάβροχο.
Το χρυσό ή το χειροποίητο είναι εντελώς, μα ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετο με το θέμα χρόνου. Και δεν θα είχα κανένα θέμα να πάρω Lada αν είχε τα χρήματα που έχει, αλλά τις επιδόσεις μιας φερράρι. Τι λαστιχένιες παντόφλες και ρύζι γράφεις;;;;; Η διατροφή σου και η προστασία του σώματος είναι το ίδιο με ένα αξεσουάρ που λέει την ώρα;;;;

υ.γ. και εμένα δώρο μου πήρε η πεθερά μου ένα ημίχρυσο ελβετικό ρολόι. Καμιά απολυτως χρησιμότητα.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
QsisVTS έγραψε:νομίζω τσάμπα διαφωνείτε πάντως, τώρα που θα βγει το apple watch θα ξανα-ανακαλυφθούν τα ρολόγια και όλα τα υπόλοιπα δε θα έχουν νόημα :shifty:

Επιτέλους κάποιος που έχει δει το φως το αληθινό από την μαμά Apple :yahoo: Πες τα ρε κιούση, εμένα δεν με ακούνε....τι να μας πούνε Omega και Patek και Vacheron, αυτά είναι για τους φτωχομπινέδες φλώρους, Apple κύριοι :metalo: