Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#881655 Υγρά φρένων 15€.
Καλώδιο φρένου 20€.
Φίλτρο καμπίνας (ενεργού άνθρακα) 35€.
Σπρέι απολύμανσης a/c: 13€ (μάλλον περιττό).
Αντλία πλυστικού 25€.
Εργασία 82€ (1,5 ώρα δουλειά).
Άβαταρ μέλους
By GTS
Scotch έγραψε:Τελικά και τα πίσω τακάκια ήταν μια χαρά, στην ίδια κατάσταση με τα μπροστινά (περίπου στα μισά), οπότε έμειναν στη θέση τους. Ένα καλώδιο/αισθητήρας είχε θέμα, το οποίο και αντικαταστάθηκε. Με την ευκαιρία έγινε και το 2ετές service (αν και ήταν για τον Μάιο) που περιλάμβανε φίλτρο καμπίνας και υγρά φρένων. Αντικαταστάθηκε επίσης η αντλία πλυστικού παρμπρίζ γιατί είχε διαρροή και άδειαζε το παγούρι. Όλα μαζί 190€ (με ΦΠΑ).

σε ποιον πηγες τελικα;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#881660 Σ' αυτόν που είχες προτείνει.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#881664 Μπαιλας; Ειχε κινηση; Οταν παω εγω γινεται χαμος. εντυπωσεις;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
GTS έγραψε:Μπαιλας; Ειχε κινηση; Οταν παω εγω γινεται χαμος. εντυπωσεις;

Yeap. Το πρωί περνούσα και είπα να ρωτήσω, και είχε χρόνο για το μεσημέρι. Πιθανώς από ακύρωση, γιατί το επόμενο κενό ήταν για την επόμενη εβδομάδα.
Μια χαρά, όλα καλά.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#881666 1,5 ώρα μακακίας. Όταν δούλεψα ένα φεγγάρι σε car rental , ο μάστορας που τα πηγαίναμε έκαμνε πλήρες service με ιμάντες χρονισμού λάδια φίλτρα κτλ σε 20 λεπτά μόνος του δίχως βοηθό.
Έτριβα τα μάτια μου , δε το πίστευα . opel astra του έτους 1998 ??? κάτι τέτοιο .
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#881671 Το παιδί πάντως δεν στάθηκε, δούλευε όλη την ώρα, εκεί ήμουν και τον έβλεπα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
mousatos έγραψε:1,5 ώρα μακακίας. Όταν δούλεψα ένα φεγγάρι σε car rental , ο μάστορας που τα πηγαίναμε έκαμνε πλήρες service με ιμάντες χρονισμού λάδια φίλτρα κτλ σε 20 λεπτά μόνος του δίχως βοηθό.
Έτριβα τα μάτια μου , δε το πίστευα . opel astra του έτους 1998 ??? κάτι τέτοιο .

Κομάντο θα ήταν.Πότε μπήκε πότε βγήκε δεν τον πήρε είδηση κανείς.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#882333 Τελειώνει το restoration... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
REALZEUS έγραψε:Τελειώνει το restoration... :iconcool:

Στο πνιγμενο;

Καταφερες και το εσωσες;

Θελουμε φωτο απο την διαδικασια, ελπιζω να εβγαλες εσυ ή αυτοι που το εκαναν
Άβαταρ μέλους
By bill33

:thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
PaNick67 έγραψε:

Στο πνιγμενο;

Καταφερες και το εσωσες;

Θελουμε φωτο απο την διαδικασια, ελπιζω να εβγαλες εσυ ή αυτοι που το εκαναν

Ναι Νίκο μου. Τώρα κατά πόσο έγινε σωστή δουλειά, θα φανεί... Ο μάστορας είπε ότι θα βγάζει χαζά μικρο-προβλήματα, αλλά ότι σε γενικές γραμμές θα είναι ΟΚ. Θα δούμε...

bill33 έγραψε:

:thumbsup:

Να είσαι καλά Βασιλάρα μου!!!
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:Ο μάστορας είπε ότι θα βγάζει χαζά μικρο-προβλήματα, αλλά ότι σε γενικές γραμμές θα είναι ΟΚ. Θα δούμε...

Εικόνα

:lol: :lol:

Άντε, με το καλό! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
sknipper έγραψε:
Scotch έγραψε:Σε ταχύτητα ~90km/h (δεν το πήγα πιο πάνω) ένιωθα στο τιμόνι της Ε39 ένα ελαφρύ "κοσκίνισμα". Ζυγοστάθμιση θέλει;
Μπορεί κάποιος τροχός να μην είναι εντελώς στρογγυλός αλλά ίσως να είναι το λεγόμενο shimmy, ένα ακόμα γνωστό θεματάκι της BMW που προκύπτει από φυσιολογική φθορά του εξαιρετικού συστήματος διεύθυνσης. Οι BMW σχετικοί μηχανικοί μου είχαν δείξει τον τζόγο. Όμως παρόλο που στη δικιά μου το είχα αφήσει να προχωρήσει σε σημείο ενοχλητικό, στο ΚΤΕΟ που τους έλεγα να το τσεκάρουν επί τούτου, μου έλεγαν όλα καλά. Μέχρι που άλλαξα τα ημιμπαράκια ή μπαλάκια ή σινεμπλόκ ή κάτι τέτοιο και έγινε βελούδο ξανά.

Πήγα σήμερα για ζυγοστάθμιση και μου είπαν πως τα ελαστικά έχουν "παραμορφωθεί" λόγω της ακινησίας του αυτοκινήτου. Είδα DOT, είναι του 2019. Έχουν κάνει βέβαια γύρω στα 5.000km από τότε...
Στις χαμηλές ταχύτητες δεν βλέπεις διαφορά. Στα 100 κάνει ένα ελαφρύ κοσκίνισμα, που μάλλον γίνεται πιο έντονο πιο ψηλά (δεν το δοκίμασα, αλλά το πρόσεξε και ο πατέρας μου στην Ε.Ο., όταν το πήγε με 120.... δεν το πάει και πιο πάνω).
Είναι σε φάση που κάνει ελάχιστα km, μια-δυο φορές το χρόνο (να πάει μέχρι την Κόρινθο). Τα πιο φθηνά είναι κάτι Barum (430€), τα πιο ακριβά continental (610€). Υπάρχουν και Fulda με 450€. Γενικά δεν έχει πολλές επιλογές στις διαστάσεις που φοράει (205/65R15).

Το θέμα είναι, αξίζει για 1-2 φορές το χρόνο που το χρησιμοποιεί να τα αλλάξει; Κι αν ναι, ποιο από τα παραπάνω;
Άβαταρ μέλους
By bill33
Scotch έγραψε:
sknipper έγραψε:
Scotch έγραψε:Σε ταχύτητα ~90km/h (δεν το πήγα πιο πάνω) ένιωθα στο τιμόνι της Ε39 ένα ελαφρύ "κοσκίνισμα". Ζυγοστάθμιση θέλει;
Μπορεί κάποιος τροχός να μην είναι εντελώς στρογγυλός αλλά ίσως να είναι το λεγόμενο shimmy, ένα ακόμα γνωστό θεματάκι της BMW που προκύπτει από φυσιολογική φθορά του εξαιρετικού συστήματος διεύθυνσης. Οι BMW σχετικοί μηχανικοί μου είχαν δείξει τον τζόγο. Όμως παρόλο που στη δικιά μου το είχα αφήσει να προχωρήσει σε σημείο ενοχλητικό, στο ΚΤΕΟ που τους έλεγα να το τσεκάρουν επί τούτου, μου έλεγαν όλα καλά. Μέχρι που άλλαξα τα ημιμπαράκια ή μπαλάκια ή σινεμπλόκ ή κάτι τέτοιο και έγινε βελούδο ξανά.

Πήγα σήμερα για ζυγοστάθμιση και μου είπαν πως τα ελαστικά έχουν "παραμορφωθεί" λόγω της ακινησίας του αυτοκινήτου. Είδα DOT, είναι του 2019. Έχουν κάνει βέβαια γύρω στα 5.000km από τότε...
Στις χαμηλές ταχύτητες δεν βλέπεις διαφορά. Στα 100 κάνει ένα ελαφρύ κοσκίνισμα, που μάλλον γίνεται πιο έντονο πιο ψηλά (δεν το δοκίμασα, αλλά το πρόσεξε και ο πατέρας μου στην Ε.Ο., όταν το πήγε με 120.... δεν το πάει και πιο πάνω).
Είναι σε φάση που κάνει ελάχιστα km, μια-δυο φορές το χρόνο (να πάει μέχρι την Κόρινθο). Τα πιο φθηνά είναι κάτι Barum (430€), τα πιο ακριβά continental (610€). Υπάρχουν και Fulda με 450€. Γενικά δεν έχει πολλές επιλογές στις διαστάσεις που φοράει (205/65R15).

Το θέμα είναι, αξίζει για 1-2 φορές το χρόνο που το χρησιμοποιεί να τα αλλάξει; Κι αν ναι, ποιο από τα παραπάνω;

Barum.