Θα "δανειστω" για αρκετο καιρο (μπορει και 1-2 χρονια) απο τη δουλεια ενα αυτοκινητο, λογω αιφνιδιας βλαβης του ενος οικογενειακου.
Ειναι λυση αναγκης μεχρι να καταληξουμε πως και ποια οχηματα θα αντικαταστησουμε.
Εχω να διαλεξω μεταξυ:
VW Golf 1.6 TDi 2019 (Mk 7.5)
VW T-Roc 1.0 Tsi 2021
Opel Astra 1.6 CDTi 2018
Audi A1 30 TFSi 2019, δηλ. τον ιδιο κινητηρα με το T-Roc
To Audi δεν ειναι άμεσα διαθεσιμο, θα μπορω ομως να αλλαξω οποιο παρω τωρα με το Α1 σε κανενα διμηνο.
Τα χιλιομετρα που εχουν ειναι παρομοια = 50-60Κ
Τα καυσιμα τα πληρωνω εγω και κανω περιπου 22.000 χλμ/χρονο, οποτε τα diesel υπερτερουν σημαντικα. Ολα τα αλλα (σερβις, τελη, ασφαλεια, λαστιχα) ειναι πληρωμενα.
Οι χωροι ειναι σημαντικο κριτηριο, γιατι θα ειναι το κυριο οικογενειακο αυτοκινητο, αλλα οχι κρισιμο, γιατι υπαρχει και δευτερο αυτοκινητο περιπου στην ιδια κατηγορια, αλλα και οι αναγκες εχουν μειωθει.
Το Astra, παροτι εχει φοβερο μοτερ, δεν μου αρεσει καθολου στο εσωτερικο, ενω και στις διαστασεις ειναι μεγαλο, χωρις να προσφερει αναλογους χωρους.
Ειχα παλαιοτερα, παλι προσωρινα, ενα Golf TDi Mk7 του 2016 (προ face-lift) και ηταν εξαιρετικο.
Απο T-Roc και το Α1 δεν εχω ιδεα.
Βασικα το διλημμα μου ειναι αν το T-Roc ειναι καλυτερο ή χειροτερο απο το Golf στο δρομο (ποιοτητα κυλισης, ηχομονωση). Γιατι ειναι πιο ομορφο αλλα πιο λαιμαργο. Απο χωρους πιστευω ειναι στα ιδια.
Και μετα, αν θα αξιζει να αλλαξω οποιο παρω τωρα με το Α1.
Η λογικη λεει να παρω το Golf και να μην το αλλαξω με το Audi. Αλλα θα ηθελα να ακουσω αποψεις για αλλες επιλογες.
Ευχαριστώ