Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By nass
#878128 Η κόρη μου πλησιάζει σε ηλικία απόκτησης διπλώματος και η προφανής ερώτηση είναι: "με τι αυτοκίνητο"
Πάντως όχι με ένα ακριβό 400+ ίππων :whistlink:
Αν και δεν το έχω αγοράσει ποτέ μεταχειρισμένο, σκέφτομαι ότι αυτό είναι η καλύτερη επιλογή.
Βέβαια τα δικά μου κριτήρια είναι τελείως διαφορετικά από τα δικά της, το λες και χάσμα γενεών :help:
Πληρης αδιαφορία για επιδόσεις και οδική συμπεριφορά, θέλει το αυτοκίνητό της να είναι cool και να μην "ντρέπεται να το οδηγεί", που για τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που της δείχνω/προτείνω στο δρόμο εμπίπτουν δυστυχώς σε αυτή την κατηγορία :rtfm: :( και σχεδόν όλα τα μίνι και σουπερ-μίνι.

Για παράδειγμα ένα "δικό μου" ωραίο και έξυπνο αυτοκινητάκι, που ευχαρίστως θα αγόραζα και θα οδηγούσα, ένα Fiat Panda 100, το βρίσκει "μπλιαχ". Αντίστοιχα και δημοφιλή σουπερ-μίνι πχ. το Clio που προσωπικά μου αρέσει, και αυτό στον κουβά :vava: Για Yaris δεν το συζητάμε, στο πηγάδι όχι απλά κουβά... :lol:
Το μόνο μέχρι στιγμής που έχει βρει ενδιαφέρον και "δεν θα ντρεπόταν" είναι το (σύγχρονο) Mini.

BTW γιατί έχει βγάλει τόσο κακή φήμη το Mini πχ. το R56 ως προς την αξιοπιστία ?

Αρα ας προσπαθήσω να συνοψίσω κριτήρια:
1. Μεταχειρισμένο ας πούμε ως 150Κ χλμ. και έως 15 ετών
2. Budget 10K
3. Οχι ηλεκτρικό (λες και υπάρχουν σε αυτό το budget) δεν έχουμε φόρτιση στο σπίτι
4. Ασφαλής οδική συμπεριφορά
5. Συστήματα ασφαλείας ABS, ESP, αερόσακοι οπωσδήποτε
6. Οχι Smart :thumbsdown:
7. Χειροκίνητο κιβώτιο θέλω να μάθει να οδηγεί χειροκίνητο και ας είναι το επόμενο αυτόματο
8. Αξιόπιστο (OK μεταχειρισμένο αντιλαμβάνομαι τη σχετικότητα του όρου) αν χαλάει εγώ θα τρέχω στα συνεργεία :protest:
9. Cool :s_dunno
10. Infotainment ιδανικά με Android Auto... ΟΚ εκείνη την εποχή ίσως όχι αλλά να μπορεί να αντικατασταθεί το αρχικό του αυτοκινήτου με ένα Android head unit
11. Ευκολο στην οδήγηση, παρκάρισμα κτλ.
12. Χώροι
13. Ανετα καθίσματα
14. Οχι κάμπριο

Τα κριτήρια 1 - 8 είναι δικά μου :lol: τα υπόλοιπα δικά της

Για πείτε προτάσεις... Παρακαλώ όχι Elise :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#878133 Αναποδα το ξεκινας.

Πες μας τι της αρεσει απο αυτοκινητα και μετα να βρουμε το καλυτερο απο αυτα.

Παντως μια γνωστη που ξεφωρτ....εεεε πουλησε ενα ΜΙΝΙ απο τα πρωτα, ελεγε τα χειροτερα για τις βλαβες και τα καλυτερα για το ποσο καλο ηταν ...οταν δουλευε.
Άβαταρ μέλους
By glf
#878134 Η μεγάλη μου είναι τώρα 2α Λυκείου. Νομίζω ότι θα μου ζητήσει ηλεκτρικό.
Όταν θα είναι να πάρω το επόμενο, θα γίνει μάχη μάνα και κόρη ποια θα κρατήσει το Zoe για πάρτη της lol
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#878136 Είσαι στο μυαλό μου Νάσο :lipsealed: . Χθες σκεφτόμουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο topic, αν και εμείς έχουμε λίγο χρόνο ακόμη μπροστά μας.

Καλοτάξιδο: https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... 583-bmw-i3 :inlove:
Με λίγη πίεση ίσως κατέβει ακόμη λίγο.

edit: άκυρο, τώρα πρόσεξα το 3ο κριτήριο :(
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#878139 nass, δεν γνωρίζω πως η θυγατέρα την έχει δει την φάση αυτοκίνητο, αλλά μάλλον είναι λίιιιιιγο εκτός σημερινής πραγματικότητας, αλλά οκ, νεολαία του τώρα, καμία σχέση με την νεολαία του τότε. Εμάς ό,τι και να μας αγόραζες τότε, παίρναμε τα κλειδιά και ούτε το ευχαριστώ προλάβαινες να ακούσεις

Νομίζω το σημαντικότερο εμπόδιο που πρέπει να υπερνικήσεις είναι το "να μην ντρέπεται να το οδηγεί". Κανείς, εκτός από τον κύκλο της, που στην τελική δεν του πέφτει και λόγος εκτός και αν τσοντάρει στην αγορά, δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί ή να την κρίνει για το αμάξι που οδηγά. Αν το ξεπεράσει αυτό, τότε "ανοίγει" η αγορά

Εντύπωση μου κάνει πάντως που δεν της άρεσε το Clio. Αλλά όπως είπε και ο αντμιν, μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις από τι της αρέσει εκείνης και μετά ξεσκαρτάρεις
Άβαταρ μέλους
By dimik
Obelix έγραψε:FIAT 500 Νάσο. :rtfm:
+1 αγοράστηκε πρόσφατα ένα στην οικογένεια για νέα οδηγό, αυτόματο βέβαια το συγκεκριμένο αλλά εντυπωσιαστηκα όταν το οδήγησα.

Δεν καλύπτει όμως τα κριτήρια του Android Auto και των χωρών οπότε γιατί όχι 500X?

edit: https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... -fiat-500x :inlove: :inlove: :inlove:

< >
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#878152 Επειδη εβαλες μεχρι 15ετιας, που να ειναι ομως ομορφο και cool, με ασφαλη οδικη συμπεριφορα και ολα τα ηλεκτρονικα ενεργητικης ασφαλειας.

Θα σου ελεγα να κοιταξεις ακομα και MiTo κυριως αυτες με τον απλο TB των 120 ή 155 ιππων, χωρις το Multiair.
Απο αρκετη χρηση στον περιγυρο μου, αυτο το μοτερ, χωρις μεταβλητο χρονισμο Multiair, χωρις μπεκ αμεσου ψεκασμου, ηταν πραγματικα απροβληματιστο και αξιοπιστο.
ΟΚ σε σχεση με τα Multiair ή αλλα ανταγωνιστικα τουρμπο μοτερ της εποχης μπορει να χανει λιγο σε δυναμη στις παρα πολυ χαμηλες και στις ψηλες, δηλαδη μεταξυ 1500-1900 σ.α.λ. και πανω απο τις 5000 σ.α.λ. , αλλα ειναι αρκετα δυνατο γενικα και παρα πολυ γεματο στις μεσαιες.

Αν ημουν στη θεση σου, θα κοιτουσα μια TB 155, που εχει και 6αρι κιβωτιο, με το Sport Pack που περιλαμβανει 17αρες με τους 5 κυκλους, αεροτομη, ψευτοδιαχυτης στον πισω προφυλακτηρα.
Παλια τετοιες ειχε πολλες, τελευταια βλεπω να πουλανε χωρις το Sport Pack.

Επισης απο εκεινη την εποχη, αλλα κυκλοφορησε 1.5 χρονο αργοτερα, το 2010.
Citroen DS3, μου αρεσε στα παντα, εμφανιση, οδικη συμπεριφορα, πρακτικοτητα (δεδομενου του 3θυρου), δυνατο μοτερ σε ολο το ευρος των σ.α.λ. , 6αρι κιβωτιο με παρα πολυ μακρια 6η για οικονομικο ταξιδι.
Το μονο φοβο που θα ειχα ειναι ο 1.6 THP των 156 ιππων γιατι ως πιο σοφιστικε τεχνολογικα ειχε πιο πολλα και κυριως πιο ακριβα προβληματα. Αλλα δε νομιζω κατι δραματικο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:
Obelix έγραψε:FIAT 500 Νάσο. :rtfm:
+1 αγοράστηκε πρόσφατα ένα στην οικογένεια για νέα οδηγό, αυτόματο βέβαια το συγκεκριμένο αλλά εντυπωσιαστηκα όταν το οδήγησα.

Δεν καλύπτει όμως τα κριτήρια του Android Auto και των χωρών οπότε γιατί όχι 500X?

edit: https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... -fiat-500x :inlove: :inlove: :inlove:

< >

Νομιζω κανενα δεκαετιας και βαλε δεν εχει AA/AC

Αυτο λυνεται ευκολα βεβαια με μια αλλη πηγη

Απο την αλλη γιατι να θελει "χωρους" μια 18χρονη; Οι φιλες κι οι φιλοι θα χωρανε και σε seicento ποσο μαλλον στο 500ρακι

Το 500Χ ειναι αρκετα μεγαλο να το βαλεις στην πολη και να βρεις να παρκαρεις ευκολα
Άβαταρ μέλους
By Chris
BARHonda έγραψε:nass, δεν γνωρίζω πως η θυγατέρα την έχει δει την φάση αυτοκίνητο, αλλά μάλλον είναι λίιιιιιγο εκτός σημερινής πραγματικότητας, αλλά οκ, νεολαία του τώρα, καμία σχέση με την νεολαία του τότε. Εμάς ό,τι και να μας αγόραζες τότε, παίρναμε τα κλειδιά και ούτε το ευχαριστώ προλάβαινες να ακούσεις

Νομίζω το σημαντικότερο εμπόδιο που πρέπει να υπερνικήσεις είναι το "να μην ντρέπεται να το οδηγεί". Κανείς, εκτός από τον κύκλο της, που στην τελική δεν του πέφτει και λόγος εκτός και αν τσοντάρει στην αγορά, δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί ή να την κρίνει για το αμάξι που οδηγά. Αν το ξεπεράσει αυτό, τότε "ανοίγει" η αγορά

Εντύπωση μου κάνει πάντως που δεν της άρεσε το Clio. Αλλά όπως είπε και ο αντμιν, μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις από τι της αρέσει εκείνης και μετά ξεσκαρτάρεις

Φιλικά μπαροντα, πολύ άκυρο σχόλιο στα πλαίσια του "εμεις στην ηλικία σου μπαλώναμε τις μπότες μας με τσίχλες". Καλά κάνει και έχει γνώμη και τη λέει κιόλας.

@ντιμικ: ο μπαμπάς δε θα το πάρει μια βόλτα όταν το δικό του είναι συνεργείο? Στο πηγαδι κατούρησε αυτός? Αν μιλάς για το εμφανισιακό, ούτε εμένα μου αρέσει,για το μοντέλο το έβαλα και τέλος πάντων με λίγες επεμβάσεις πιστεύω γίνεται λιγότερο extreme.
Τελευταία επεξεργασία από Chris και 11 Δεκ 2024, 12:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#878157 Μακριά από Thp που αναφέρθηκε.
Κατά τα άλλα δεν έχω δει κοπέλα στο φάσμα 20-30 να μη της αρέσει το 500αράκι (το οποίο μια χαρά δέχεται ένα android head unit), επιλογή - μονόδρομος..
Επίσης νομίζω πως αρέσει πολύ και το c3 3ης γενιάς
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#878158 FIAT 500 με το μοτέρ 1.2 όμως. Αξιόπιστο, όμορφο και όσο για το Android Auto , αυτό λύνεται πανεύκολα με μια πηγή aftermarket από το Aliexpress. Αν δεν βγαίνει και εκτός πόλης, μπορεί να πάρει και το cabrio. Επιδόσεις δεν έχει, αλλά δεν έχει και σημασία.
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#878161 nass…

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... atsu-copen

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... atsu-copen

Mini R56 μόνο fl.
Όταν λειτουργεί , είναι μακράν σε σχέση με
500αρακι

Έχω το προ fl 8 χρόνια πλέον ,
και δεν «ξεκολλάει» από την οικογένεια με
τίποτε .