- Προηγούμενη
- 164 Δημοσιεύσεις
- Σελίδα 7 από 11
- 1
- ...
- 4 ,
- 5 ,
- 6 ,
- 7 ,
- 8 ,
- 9 ,
- 10 ,
- 11
- Επόμενο
kubiak έγραψε:Αυτό το "καπνίζουν πολύ χόρτο" τι σημαίνειΣημαίνει αυτό που λέω. Στο Λονδίνο ζω, καπνίζουν κι εδώ αλλά εκεί το μύριζα πιο συχνά, πιο πολλές ώρες της ημέρας και σε πιο πολλά μέρη, μερικά πιο κεντρικά από όσο θα περίμενα.
sknipper έγραψε:Ναι, αυτό ήθελα να μάθω γιατί σου έκανε τόση εντύπωση ώστε να αναφερθείς σε αυτό...kubiak έγραψε:Αυτό το "καπνίζουν πολύ χόρτο" τι σημαίνειΣημαίνει αυτό που λέω. Στο Λονδίνο ζω, καπνίζουν κι εδώ αλλά εκεί το μύριζα πιο συχνά, πιο πολλές ώρες της ημέρας και σε πιο πολλά μέρη, μερικά πιο κεντρικά από όσο θα περίμενα.
Μίλαγα με συνάδελφο και μου έλεγε ότι υπάρχει αυτή η κουλτούρα φιλοδωρήματος. Είχε πάει πριν χρόνια σε πρόγραμμα ταξιδέματος νέων ξένων κλπ και είχε μείνει για ένα μήνα ή καλοκαίρι όπου δούλευε σαν αχθοφόρος σε καλό ξενοδοχείο. Πληρωνότανε σχετικά συμβολικό ποσό, μερικά δολάρια την ώρα αλλά επιπλέον έβγαζε μέχρι και 300 την ημέρα από φιλοδωρήματα.
GTS έγραψε:την ΣΙΜ απο που την πηρες? Ποιο ξενοδοχειο πηγατε? Κοστος;Από άμαζον, μια από αυτές.
https://www.amazon.co.uk/dp/B0CQM9SDLV? ... x=sim&th=1
Διάβασε τα μικρά γράμματα, μπες και στην εταιρεία να τα διαβάσεις όλα. Λειτούργησε, είχαμε αριθμό να μας παίρνουν ή να δίνουμε για κράτηση και μπορούσαμε να πάρουμε τοπικά με απεριόριστα δεδομένα.
Ξενοδοχείο Civilian
https://www.civilianhotel.com/
Πολύ βολική θέση 48 street/8 avenue, 27 όροφοι (ήμουν στον 18ο), πολύ καθαρό, πολύ μικρά δωμάτια (έχει και λίγο πιο μεγάλα αν πληρώσεις), δεν έχει χώρο να κάτσεις, κρεβάτι και καλό μπάνιο, όχι ντουλάπα μόνο 5-6 κρεμάστρες. Τιμή πιο πολύ από όσο θα ήθελα αλλά πιο λίγο από άλλα.... Για 4 νύχτες χωρίς πρωινό νομίζω περί τα 1650 δολλάρια....
Οποτε την ΣΙΜ την ενεργοποιεις μια μερα πριν ταξιδεψεις ωστε να την εχεις οταν φτασεις;
GTS έγραψε:Οποτε την ΣΙΜ την ενεργοποιεις μια μερα πριν ταξιδεψεις ωστε να την εχεις οταν φτασεις;Ακριβώς, θέλει λέει 24 ώρες οπότε το κάνεις από την προηγούμενη.
Τα μικρά γράμματα που έλεγα πιο πριν έχουν να κάνουν:
- με το να έχεις τηλέφωνο που να πιάνει κάποιες μπάντες (το δικό μου που είναι παλιό σε αρκετά μέρη δεν έπιανε σήμα, από 2021 και μετά γενικά είσαι εντάξει αλλά έχει λίστες), την σιμ την είχα βάλει στο iphone 13mini της κόρης. Το περίεργο ήταν ότι η ελληνική μου σιμ έπιανε σήμα (από την εταιρεία αυτήν) άρα το τηλέφωνο ήταν οκ αλλά η αγγλική μου σιμ φαίνεται δεν είχε συμφωνία με αυτήν την εταιρεία οπότε έπρεπε να συνδεθεί με τις 2 άλλες και μάλλον με αυτές μου έκανε νερά.
- με τα απεριοριστα GB έχεις περιορισμούς σε ταχύτητα, αυτό δεν ισχύει σε πακέτα με περιορισμένα δεδομένα.

Φωτογραφία από το Central Park που μου βγήκε πιο καλή από όσο περίμενα.
Ειδα οτι οι τιμες εχουν ξεφυγει, και μιλωντας με συγγενεις ή άλλους γνωστους που μενουν US μου ειπαν οτι το πραγμα με την ακρίβεια ξεφυγε μετα την εποχη του κωρονοϊού.
Τελευταια φορα που πηγα Αμερική (1997) μου φαινοταν πολυ λογικες ή και φτηνες οι τιμες σε φαγητο και ψωνια (και σκεφτειτε οτι ειχαμε δραχμη τοτε). Τωρα ειναι να πας με κονσέρβες απο Ελλάδα και τσαντίρι στην πλάτη
Κοιταω και σε γειτονιες μακρυα απο Μανχάταν, αλλά δε βλεπω φως.
Μόνη ελπιδα ισως καποιο airbnb.
Γνωριζετε μηπως καποια πλατφορμα που να δουλευει καλυτερα σε US;
Η Booking ειναι απογοτητευτική στις τιμές της. 3 ή το πολύ 4 βραδυα λεω να μεινω γιατι μετα θα παω και νοτιοτερα
< >
bebes έγραψε:Αν βρώ μια λογική τιμή για κατάλυμμα (μεχρι 200€/βραδυα), σκεφτομαι να παω ΝΥ σε 11 μηνες απο τωρα (τελος Σεπτεμβρη). Ειναι η μονη εποχη που με καποιες παραχωρησεις μπορουμε να παμε ολοι (η οικογενεια).
Ειδα οτι οι τιμες εχουν ξεφυγει, και μιλωντας με συγγενεις ή άλλους γνωστους που μενουν US μου ειπαν οτι το πραγμα με την ακρίβεια ξεφυγε μετα την εποχη του κωρονοϊού.![]()
Τελευταια φορα που πηγα Αμερική (1997) μου φαινοταν πολυ λογικες ή και φτηνες οι τιμες σε φαγητο και ψωνια (και σκεφτειτε οτι ειχαμε δραχμη τοτε). Τωρα ειναι να πας με κονσέρβες απο Ελλάδα και τσαντίρι στην πλάτη![]()
Η Booking ειναι απογοτητευτική στις τιμές της. 3 ή το πολύ 4 βραδυα λεω να μεινω γιατι μετα θα παω και νοτιοτερα
ορίστε? το 2008 που κοίταξα κάτω από 300$ την βραδιά δεν υπήρχε τίποτα. Από τότε έχουν περάσει κρίσεις και πληθωρισμός τρελλος, ούτε ξέρω ποσό πάνε τώρα οι τιμές. Αλλά ετοιμάσου κανένα 1000 την νύχτα.
Dimitris_P έγραψε:Δες και με group
group εννοείς ταξιδιωτικό γραφείο;
(Αν ναι, δε συμφερει με τιποτα. Ειμαστε 5 άτομα
)GTS έγραψε:[
ορίστε? το 2008 που κοίταξα κάτω από 300$ την βραδιά δεν υπήρχε τίποτα. Από τότε έχουν περάσει κρίσεις και πληθωρισμός τρελλος, ούτε ξέρω ποσό πάνε τώρα οι τιμές. Αλλά ετοιμάσου κανένα 1000 την νύχτα.
Κάπου εκει (2007-2008) ειχα ξανακοιταξει γιατι ηταν η τελευταία χρονια που ίσχυε η βίζα μου και σκεφτομουν να παω.
Δε θυμαμαι να ειχα εντυπωσιαστει με τις τιμές, έτοιμος ημουν να παω αλλά δεν ειχα ουτε για τα εισιτήρια.
Τωρα μεχρι και αυτοκινητο να νοικιασεις ειναι πανακριβο, ελπίζω να μου δωσει η ξαδερφη για τις ημερήσιες εκδρομες μου
GTS έγραψε:bebes έγραψε:Αν βρώ μια λογική τιμή για κατάλυμμα (μεχρι 200€/βραδυα), σκεφτομαι να παω ΝΥ σε 11 μηνες απο τωρα (τελος Σεπτεμβρη). Ειναι η μονη εποχη που με καποιες παραχωρησεις μπορουμε να παμε ολοι (η οικογενεια).
Ειδα οτι οι τιμες εχουν ξεφυγει, και μιλωντας με συγγενεις ή άλλους γνωστους που μενουν US μου ειπαν οτι το πραγμα με την ακρίβεια ξεφυγε μετα την εποχη του κωρονοϊού.![]()
Τελευταια φορα που πηγα Αμερική (1997) μου φαινοταν πολυ λογικες ή και φτηνες οι τιμες σε φαγητο και ψωνια (και σκεφτειτε οτι ειχαμε δραχμη τοτε). Τωρα ειναι να πας με κονσέρβες απο Ελλάδα και τσαντίρι στην πλάτη![]()
1000 ;!!! Υπαρχουν και δομες για αστεγους η εκκλησια κτλ
otso έγραψε:GTS έγραψε:bebes έγραψε:Αν βρώ μια λογική τιμή για κατάλυμμα (μεχρι 200€/βραδυα), σκεφτομαι να παω ΝΥ σε 11 μηνες απο τωρα (τελος Σεπτεμβρη). Ειναι η μονη εποχη που με καποιες παραχωρησεις μπορουμε να παμε ολοι (η οικογενεια).
1000 ;!!! Υπαρχουν και δομες για αστεγους η εκκλησια κτλ
Ναι μπορείς να μείνεις στο μετρό σε χαρτόνια να ζήσεις τη φουλ εμπειρία της NYC.
< >