Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Pitt έγραψε:1. Θα έπρεπε η υπηρεσία που τοποθέτησε την απαγορευτική πινακίδα στο τέλος του δρόμου (Α) να είχε τοποθετήσει και ενημερωτική πινακίδα (Π-23) στην είσοδο του δρόμου;

Θα έπρεπε αλλά μάλλον δεν είναι υποχρεωμένοι, σπανιότατα την βλέπω κι εγώ. Μια καλή κίνηση θα ήταν να ενημερώνουν τη γειτονιά με φυλλάδια ότι άλλαξε η σήμανση.

Pitt έγραψε:2. Είναι υποχρεωμένος ο καθένας που έρχεται στο σπίτι μου και παρκάρει στην πυλωτή μου να γνωρίζει ότι ο δρόμος Α είναι μονόδρομος και ενδεχομένως απαγορεύεται να βγεί στον δρόμο Β ακολουθώντας την πορεία (2);

Βάλε μια πινακίδα στην έξοδο της πιλοτής
Εικόνα

Pitt έγραψε:3. Τελικώς, η απουσία της πινακίδας (Π-23) δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να ακολουθήσει την διαδρομή (2) χωρίς να θεωρηθεί ότι παρανομεί;

Θεωρώ πως όχι αλλιώς προκαλείται μπέρδεμα ή μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιεί κακόβουλο

Έχουμε έναν ηλίθιο στην πολ/κία που ενώ ο δρόμος έχει μονοδρομηθεί χρόνια τώρα μπαίνει από το επόμενο στενάκι για να κάνει 50 μέτρα παράνομα αντίθετα. Κι άλλοι το κάνουν, ένα περιπολικό να στηθεί εκεί μια μέρα απ'έξω θα κάνει τρελό τζίρο. Θα τους κεράσω και καφέδες να 'ουμ :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#84783 Το οτι απειλει με τσαμπουκα ενω εχει προφανεστατα αδικο (και συνηθως κερδιζει με αυτο το τροπο) δεν εχει να κανει με τη τροχαια.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Dimitris_P έγραψε:Έχουμε έναν ηλίθιο στην πολ/κία που ενώ ο δρόμος έχει μονοδρομηθεί χρόνια τώρα μπαίνει από το επόμενο στενάκι για να κάνει 50 μέτρα παράνομα αντίθετα. Κι άλλοι το κάνουν, ένα περιπολικό να στηθεί εκεί μια μέρα απ'έξω θα κάνει τρελό τζίρο. Θα τους κεράσω και καφέδες να 'ουμ :yahoo:

Πσσστττ, τι να μας πεις και εσύ....στο δικό μου δρόμο πάνε σχεδόν ΟΛΟΙ ανάποδα, επειδή βολεύει το στενό που είναι πιο πριν, καθώς για να έρθουν σωστά πρέπει να προχωρήσουν δύο τετράγωνα παρακάτω και να κάνουν γύρο από τα τετράγωνα δύο σχολείων...σιγά την απόσταση, και όμως όλοι βαριούνται να κάνουν το σωστό (συμπεριλαμβανομένης και της γυναίκας μου, την οποία βρίζω ΚΑΘΕ φορά που το κάνει :rant: ) και έχουμε βρεθεί πολλές φορές μούρη-με-μούρη με αρκετούς από αυτούς...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#84802 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Μια φορά με έναν φίλο που έφευγε από την πυλωτή μου έγινε ψιλοτσαμπουκάς με έναν ταξιτζή που έμπαινε στον δρόμο (όχι σύγκρουση, αλλά "κάνε πίσω ρε μ@λ@κα να περάσω" κλπ) και εκλήθη η αστυνομία. Ο ταξιτζής έλεγε για μονόδρομο κλπ και εγώ που κατέβηκα όταν άκουσα φασαρία το έπαιξα τρελίτσα: "από πού προκύπτει ότι είναι δρόμος μονής κατεύθυνσης; Βλέπετε καμιά πινακίδα; Ακόμη και αν υπάρχει απαγορευτική πινακίδα 600 μέτρα μακριά από εδώ, στο τέλος του δρόμου, θα έπρεπε ο οδηγός που δεν ήταν από την περιοχή να το γνωρίζει;" Ίσως βοήθησε και το ότι είχα το αυτοκίνητο της δουλειάς παρκαρισμένο έξω από την πυλωτή και ανάποδα (λόγω κατηφόρας και επειδή η μπαταρία ήταν στα τελευταία της) πάντως το πλήρωμα έφυγε άπρακτο!

Ομολογώ ότι εγώ σχεδόν πάντα βγαίνω "ανάποδα" είτε με την μούρη, είτε με την όπισθεν και πάντα με προσοχή όπως και όταν ήταν αμφίδρομος. Δέκα μέτρα είναι, δηλαδή όσο δύο μήκη αυτοκινήτου.

Το οξύμωρο είναι ότι αν θέλω να βγώ στον κεντρικό δρόμο έχοντας την κατεύθυνση της διαδρομής (2) ακόμη και αν βγώ κανονικά και ακολουθήσω όλο τον μονόδρομο έως την έξοδό του, πρέπει να έρθω πάλι από τον κεντρικό έχοντας την κατεύθυνση (1) να σταματήσω στην διασταύρωση που είναι μπροστά στο σπίτι μου και να κάνω στροφή 180ο δηλαδή να μπώ με την όπισθεν στον δρόμο μου (Α) και να στρίψω φεύγοντας αριστερά ακολουθώντας την κατεύθυνση (2). Αυτό γιατί ο δρόμος που ενώνει το τέλος του μονόδρομου έως τον κεντρικό δρόμο, απαγορεύει την στροφή αριστερά, λόγω επικίνδυνης κλίσης.

Όσο σκέφτομαι ότι στον δρόμο αυτόν (χωματόδρομος τότε) στήναμε κοτρώνες και παίζαμε μονότερμα χωρίς να μας διακόπτει κανένα αυτοκίνητο παρά μόνο το κάρο (και αργότερα Datsun) του μανάβη, τρελαίνομαι...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#84819 Και συμπληρωνω:

Χρήστος Λάππας έγραψε:Μου αρέσει που καθόμαστε και συζητάμε για ξύλο και την ικανοποίηση επειδή το έφαγε το σωστό άτομο, όταν σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν θα είχε τολμήσει καν να το κάνει γιατί θα ήξερε ότι αν παρανομεί συστηματικά και με θράσος, σε κάποια στιγμή θα του πάρουν το δίπλωμα και τα σώβρακα.

Αυτό που βλέπουμε στους δρόμους δεν είναι κακοί άνθρωποι. Είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα του παγιωμένου συμπεράσματος ότι η τροχαία δεν υφίσταται, ή δεν ασχολείται, οπότε ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και όσο βαστούν τα μπράτσα του.

στο πρωτο κομματι του πρωτου, εχεις δικιο. Αλλα αυτο ειναι ασχετο γιατι
kacey έγραψε:Το οτι απειλει με τσαμπουκα ενω εχει προφανεστατα αδικο (και συνηθως κερδιζει με αυτο το τροπο) δεν εχει να κανει με τη τροχαια.

οπου σημαινει οτι στο δευτερο εισαι 100% λαθος. Φυσικα και ειναι κακος ανθρωπος ο μαλακας που βριζει και τσαμπουκαλευεται γιατι απαιτει να περασει το αδικο του. Και για αυτο τρωει το ξυλο.
Άβαταρ μέλους
By kacey
Pitt έγραψε:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Μια φορά με έναν φίλο που έφευγε από την πυλωτή μου έγινε ψιλοτσαμπουκάς με έναν ταξιτζή που έμπαινε στον δρόμο (όχι σύγκρουση, αλλά "κάνε πίσω ρε μ@λ@κα να περάσω" κλπ) και εκλήθη η αστυνομία. Ο ταξιτζής έλεγε για μονόδρομο κλπ και εγώ που κατέβηκα όταν άκουσα φασαρία το έπαιξα τρελίτσα: "από πού προκύπτει ότι είναι δρόμος μονής κατεύθυνσης; Βλέπετε καμιά πινακίδα; Ακόμη και αν υπάρχει απαγορευτική πινακίδα 600 μέτρα μακριά από εδώ, στο τέλος του δρόμου, θα έπρεπε ο οδηγός που δεν ήταν από την περιοχή να το γνωρίζει;"

Δεν εχει σημασια (στο τυπικο κομματι). Αφου οντως ηταν μονοδρομος, τελειωσε.
Pitt έγραψε:Ομολογώ ότι εγώ σχεδόν πάντα βγαίνω "ανάποδα" είτε με την μούρη, είτε με την όπισθεν και πάντα με προσοχή όπως και όταν ήταν αμφίδρομος. Δέκα μέτρα είναι, δηλαδή όσο δύο μήκη αυτοκινήτου.

Κακως.
Pitt έγραψε:Το οξύμωρο είναι ότι αν θέλω να βγώ στον κεντρικό δρόμο έχοντας την κατεύθυνση της διαδρομής (2) ακόμη και αν βγώ κανονικά και ακολουθήσω όλο τον μονόδρομο έως την έξοδό του, πρέπει να έρθω πάλι από τον κεντρικό έχοντας την κατεύθυνση (1) να σταματήσω στην διασταύρωση που είναι μπροστά στο σπίτι μου και να κάνω στροφή 180ο δηλαδή να μπώ με την όπισθεν στον δρόμο μου (Α) και να στρίψω φεύγοντας αριστερά ακολουθώντας την κατεύθυνση (2). Αυτό γιατί ο δρόμος που ενώνει το τέλος του μονόδρομου έως τον κεντρικό δρόμο, απαγορεύει την στροφή αριστερά, λόγω επικίνδυνης κλίσης.

Οχι, αυτο που τυπικα πρεπει να κανεις ειναι ειτε νομιμη (γιατι η οπισθογωνια ετσι οπως τη περιγραφεις, ειναι παρανομη*) αναστροφη στη διασταυρωση του σπιτιου σου, ειτε οπου αλλου σου επιτρεπεται.

*και εγω οπισθογωνια εκει θα εκανα, οπως και εσυ, εφ'οσον δεν δημιουργω προβλημα.
Άβαταρ μέλους
By nass
#87545 Εχω φάει και γω πρόστιμο στη Φινλανδία για παρόμοια παράβαση (107 με όριο 80) με έβαλαν σε ένα περιπολικό, με ρώτησαν (ευγενέστατοι) πόσα λεφτά βγάζω στην Ελλάδα, την ψυλλιάστηκα τη δουλειά :lol: και τους είπα ένα ποσό θεαματικά μικρότερο από το πραγματικό :whistlink: και τη γλύτωσα με 954 μάρκα δηλαδή κάτι στην περιοχή των 50-60 χιλιάδων δρχ. (2001). Πήγα την άλλη μέρα στο ταχυδρομείο, το πλήρωσα και τέλος.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
nass έγραψε:Εχω φάει και γω πρόστιμο στη Φινλανδία για παρόμοια παράβαση (107 με όριο 80) με έβαλαν σε ένα περιπολικό, με ρώτησαν (ευγενέστατοι) πόσα λεφτά βγάζω στην Ελλάδα, την ψυλλιάστηκα τη δουλειά :lol: και τους είπα ένα ποσό θεαματικά μικρότερο από το πραγματικό :whistlink: και τη γλύτωσα με 954 μάρκα δηλαδή κάτι στην περιοχή των 50-60 χιλιάδων δρχ. (2001). Πήγα την άλλη μέρα στο ταχυδρομείο, το πλήρωσα και τέλος.

Δεν βγάζω. Ήρθα στη χωρα σας για να βρω δουλεια....

I don't always agree with what I say...
Άβαταρ μέλους
By kacey
nass έγραψε:Εχω φάει και γω πρόστιμο στη Φινλανδία για παρόμοια παράβαση (107 με όριο 80) με έβαλαν σε ένα περιπολικό, με ρώτησαν (ευγενέστατοι) πόσα λεφτά βγάζω στην Ελλάδα, την ψυλλιάστηκα τη δουλειά :lol: και τους είπα ένα ποσό θεαματικά μικρότερο από το πραγματικό :whistlink: και τη γλύτωσα με 954 μάρκα δηλαδή κάτι στην περιοχή των 50-60 χιλιάδων δρχ. (2001). Πήγα την άλλη μέρα στο ταχυδρομείο, το πλήρωσα και τέλος.

Τωρα συγνωμη, ειναι σοβαρη εφαρμογη νομου αυτη? Σε μια υποτιθεμενα σοβαρη χωρα?
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
kacey έγραψε:

Τωρα συγνωμη, ειναι σοβαρη εφαρμογη νομου αυτη? Σε μια υποτιθεμενα σοβαρη χωρα?

Τα φορολογικά των πολιτών της χώρας τους φαίνονται στον υπολογιστή, με τις άλλες χώρες έχουν προβλημα.

I don't always agree with what I say...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#87674 Ναι το καταλαβα, αυτο ακριβως ειναι και το ερωτημα μου. Πως μπορεις να εχεις ισονομια ετσι? Ο Φινλανδος του ρεπορταζ εφαγε 50 χιλιαρικα προστιμο για +23 χαω, ο nass για +27 ακομα και αν ειχε τα ιδια λεφτα με τον Φινλανδο θα πληρωνε 150 ευρω, λεγοντας ψεμματα για το εισοδημα του.
Άβαταρ μέλους
By nass
#87680 Ισως δεν διαννοούνται ότι θα πει κάποιος ψέμματα στην Αστυνομία :omg:

IMHO είναι λάθος το σύστημα, όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και να έχουν ίδιες ποινές για ίδια παράβαση, όχι εγώ 150 ευρώ και ο άλλος 50000 ευρώ.

Εχουν και άλλες παραμέτρους: διαφορά χλμ/ώρα από το όριο είναι το ένα. Επίσης: μέρα ή νύχτα, έβρεχε ?, αν ήταν εν δυνάμει σοβαρή παράβαση δηλ. αν μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρό ατύχημα (απάντηση στην περίπτωσή μου: όχι οπότε μέτρησε προς την κατεύθυνση της μείωσης του προστίμου) και μετά έχουν κάτι πίνακες, μου τους έδειξαν (ίσως τώρα είναι με κανα tablet) και υπολογίζουν το πρόστιμο "τρεις το λάδι τρεις το ξύδι" :) Καλά όλα αυτά, μέχρι εδώ ισονομία, αλλά το να μπαίνει και το εισόδημα είναι λάθος.

Η πλάκα είναι ότι ήμουν στη χώρα 5-6 μέρες και πήγαινα "παναγίτσα" γιατί με είχαν προειδοποιήσει και την πάτησα το τελευταίο βράδυ στον περιφερειακό του Ελσίνκι πηγαίνοντας για διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο και επιστροφή την άλλη μέρα.
Τελευταία επεξεργασία από nass και 11 Μαρ 2015, 14:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά