Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#865769 Eλευσινα εχεις δυο εργοστασια ηλιακων,την thermit και την thermic.
Οταν εισαι ετοιμος πηγαινε απο εκει να συζητησεις με τα χρηματα στην τσεπη. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#865770 Και οι δύο εταιρείες είναι 4 λεπτά από τη δουλειά μου, ούτε καν τις γνώριζα. Ακουστά έχω την Ηλιοακμή, στον Ασπρόπυργο, αλλά δεν έχω ακούσει καλά λόγια για την ποιότητά τους.

Το πρόβλημα μου, στο εξοχικό, είναι ότι πρέπει να βάλω μια βάση πάνω στα σίδερα της κεραμοσκεπής, να φτιάξω ένα πλαίσιο, για να κάτσει πάνω ο ηλιακός. Οπότε πρέπει πρώτα να βρω έναν σίδερα και μετά όλα τα άλλα.
Άβαταρ μέλους
By skous
#865772 Υπάρχουν ηλιακοι που κάθονται κατευθείαν πάνω στην στέγη σε 2 ραγες. Ειδικά αν η στέγη ειναι απο μπετον.
Οποτε εκει δεν χρειαζεται σιδερας.

Αλλα και αλλον τυπο να παρεις, το ικρίωμα και το πλαισιο το φτιαχνουν οι εγκαταστάτες.

Βεβαια αν θελεις να κανεις εγκατασταση μονος σου, οκ

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
skous έγραψε:Υπάρχουν ηλιακοι που κάθονται κατευθείαν πάνω στην στέγη σε 2 ραγες. Ειδικά αν η στέγη ειναι απο μπετον.
Οποτε εκει δεν χρειαζεται σιδερας.

< >

αναλογα τον προσανατολισμο της σκεπης προς τον νοτο.

Εαν ειναι ο προσανατολισμος οπως εδω δεν μπορει να τοποθετηθει τετοια βαση που αναφερεις.
ετσι ειναι και στο δικο μου σπιτι.Οποτε πρεπει να σου φτιαξουν ενα τελαρο οπου θα πατησει η βαση του ηλιακου πανω
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#865778 Εμένα η κεραμοσκεπή είναι πάνω σε ξύλινα δοκάρια, φοβάμαι το βάρος του ηλιακού, ενώ γύρω από το σπίτι που έχουμε κάνει σιδηροκατασκευή και έχουμε κεραμίδια, εκεί αντέχει. Γι'αυτό σκέφτομαι τελάρο και απάνω να ακουμπήσει ο ηλιακός.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#865780 Υπάρχει και η Cosmosolar στα Δερβενοχώρια(Πύλη).
Cοβαρό εργοστάσιο με μπόλικες εξαγωγές.
Είμαστε προμηθευτές τους στη μαύρη σωλήνα που συνδέει τα πάνελ με το βαρέλι.
Συστήνω ανεπιφύλακτα.
Βάση για κεραμίδια έχουν στους καταλόγους τους όλοι όσοι σέβονται τον εαυτό τους και φυσικά τους πελάτες τους.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
224v έγραψε:Πόσα χρόνια τον έχεις?? Σαπισμένος ο λέβητας μάλλον, οποτε πέταμα. Εκτός αν στάζει ο ηλιοσυλλεκτης οπότε πέταμα αυτός.

Δεν στάζει το panel αλλά το μεγάλο το κυλινδρικό. Τρύπησε λέει ο υδραυλικός, πάει για πέταμα, οπότε ψάχνουμε άλλο.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#865854 Οπου και να το βαλεις τον ηλιακο να φροντισεις την ευκολη προβαση γυρω του και κυριως στο καπακι συνδεσεων για συντηρηση/επισκευες. Μην χρειαζεται εσυ/τεχνικος να γινει τιραμολας ή να ρισκαρει για την οποια εργασια απαιτηθει.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#865891 Κλιματιστικά Mitsubishi Electric ή Heavy ?

Θυμάμαι πως ο Dimik είπε Heavy.

Μήπως τα electric είναι καλύτερης σειράς-απόδοσης-κατασκευή;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#865892 heavy ειναι η καλη/ακριβη σειρα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#865894 Σκλια, μόλις έκλεισα ραντεβού για το 2ο service, ο τεχνικός είπε κάθε 2 χρόνια, τα έχω σχεδόν 6 δεν έχουν κάνει κιχ και από απόδοση υπερευχαριστημενος.

Χρησιμοποιούνται ως μοναδικό μέσο θέρμανσης/ψύξης οποτε έχουν γράψει αρκετές ώρες χρήσης.

Μοναδική παραφωνία το app για απομακρυσμενο έλεγχο αλλά αυτό είναι ισπανικής εταιρείας κι όχι της Mitsu.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#865898 ειχα παρει περσυ ενα για 9αρι για την κρεβατοκαμαρα.Καλο απο αποδοση,αλλα πολυ τριζατο βγηκε.
Εκει που δουλευει στην ψυξη,ακους κατι κρακ κρουκ απο τα πλαστικα του.
Ψαχνωντας ειδα οτι ειναι γενικο προβλημα τους.