Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί ν'αναφέρει όποιον θέλει, ούτως ή άλλως αυτός πληρώνει (με τους φόρους μας).
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί ν'αναφέρει όποιον θέλει, ούτως ή άλλως αυτός πληρώνει (με τους φόρους μας).
Anonymous Founder έγραψε:Τελικά το κύμα των digital nomads προς τα Γιάννενα έχει γίνει πλέον ορμητικό ποτάμι.
............................
Να ευχαριστήσουμε με την ευκαιρία τον g8777 που ανέδειξε το ζήτημα.

«Η οικονομική κρίση έφερε πολλά νέα παιδιά πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Με τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών ήρθαν και άλλοι από το εξωτερικό να μπολιάσουν με τον καλύτερο τρόπο την κοινωνία που τώρα ανοίγεται στον κόσμο και είχε τις αγκυλώσεις της. Αυτοί οι κοσμοπολίτες τριαντάρηδες θα είναι η αιχμή του δόρατος της προόδου. Αισιοδοξώ πολύ. Μια έγνοια έχω μόνον. Να μη συμβεί στα Γιάννενα το κακό προηγούμενο της “ανάπτυξης” που είδαμε όταν ήρθε ο μαζικός τουρισμός στις Κυκλάδες και αλλού. Ηδη έχουν πολλαπλασιαστεί τα Airbnb. Τα ενοίκια αυξάνονται. Ομως γνωρίζοντας τους Γιαννιώτες, ξέρω ότι έχουν ένα εσωτερικό μέτρο και μια τρομερή αγάπη για τον τόπο τους που θα τους προστατεύσει από τη φιλαργυρία η οποία κατέστρεψε άλλα μέρη».

«Με τον Θεσσαλονικιό σεφ Γιάννη Χρηστίδη και όλη την ομάδα που είναι στο Θamon πειραματιστήκαμε με τοπικά υλικά, μέχρι που φτιάξαμε και γίγαντες γλυκό του κουταλιού.Επειτα από ενάμιση χρόνο, ήρθε και το νέο εστιατόριο στραμμένο στην παράδοση. Ο κόσμος μας αγκάλιασε. Ως τώρα τα μαγαζιά ήταν κυρίως ψησταριές που πουλούσαν κοντοσούβλι. Με τον τουρισμό άνοιξε η αγορά της εστίασης», λέει ο σεφ. «Θέλουμε τις ρίζες μας για να πάμε μπροστά, να κρατήσουμε ό,τι μας κληροδότησαν, αλλά πρέπει και το παλιό να κάνει χώρο στο νέο. Χρειάζεται μια αναλογία τσαμπουκά και σεβασμού από τη γενιά μας. Ζούμε μια απογείωση στα Γιάννενα. Ομως πρέπει να δείξουμε σοφία, να μη μιμηθούμε τι γίνεται αλλού, να δώσουμε το δικό μας στίγμα, να βάλουμε την υπογραφή μας, την ηπειρώτικη. Να μη βιαστούμε, να τα κάνουμε όλα σωστά. Για την επιτυχία του μαγαζιού χαίρομαι πιο πολύ που έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι ώστε και άλλοι Γιαννιώτες που εργάζονται στο εξωτερικό να γυρίσουν και αυτοί πίσω».

«Αν μου βρεις τρεις ανθρώπους που θα αγόραζαν κομπιούτερ στα Γιάννενα, θα μείνουμε, αλλιώς ξαναπάμε Αμερική», είπε η μάνα του στον πατέρα του. «Βρέθηκαν οι τρεις και πολύ περισσότεροι. Γρήγορα έφτιαξαν και προγράμματα για βασικές λογιστικές λειτουργίες, με έναν από τους πρώτους πελάτες της, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ιωαννίνων (σ.σ. σήμερα Ηπείρου)», μας λέει. Η γιαννιώτικη Natech που ίδρυσε ο ίδιος μαζί με τον πατέρα του, μεγάλωσε και φτιάχνει σήμερα με αξιώσεις λογισμικό για μικρές τράπεζες με παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αυτή τη στιγμή ετοιμάζει μαζί με την Google, την Amazon και την Goldman Sachs την πρώτη αποκλειστικά ψηφιακή τράπεζα στη χώρα μας.«Ζούμε μια φάση μεγάλης αλλαγής στα Γιάννενα με μια τεχνολογική κοινότητα που κάνει τα πρώτα της βήματα. Αριθμεί 500 άτομα και εταιρείες που ήρθαν από το εξωτερικό. Για να μεγαλώσει σωστά ένα οικοσύστημα χρειάζεται χρηματοδότηση από funds, κάτι στο οποίο υστερούμε ακόμα. Επίσης, θα βοηθούσε πολύ αν με το πανεπιστήμιο υπήρχε καλύτερη διασύνδεση, διότι λειτουργεί ως φυτώριο ταλέντων μεν αλλά είναι δύσκολο στην πράξη να υπάρξει συνεργασία, να προχωρήσουμε αυτό που λέμε βιομηχανικά διδακτορικά. Να παραχθεί δηλαδή νέα τεχνολογία που έχει ανάγκη η αγορά σε συνεργασία με κάποια τμήματα. Οι καθηγητές προτιμούν να εμπλέκονται σε ευρωπαϊκά προγράμματα και όχι σε τέτοια εγχειρήματα. Καμιά φορά ονειρεύομαι ότι τα Γιάννενα θα μπορούσαν να γίνουν κάτι σαν τη Ζυρίχη. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες αλλά και πολλά θέματα που πρέπει να ξεπεράσουμε για τη σωστή ανάπτυξη».

«Πριν από 40 χρόνια τα Γιάννενα ήταν διοικητικό κέντρο, με δημοσίους υπαλλήλους και στρατό. Λεφτά έφταναν από εμβάσματα μεταναστών και από τους φοιτητές. Σήμερα είναι leader στη βιομηχανία εμφιαλωμένου αμφιαλωτου νερού, την πτηνοτροφία, βοοτροφια,υποτροφια, χοιροτροφια και τα γαλακτοκομικά. Οι οδικοί άξονες ευνόησαν το επιχειρείν και τις εξαγωγές προϊόντων. Ηρθαν νέες εταιρείες τεχνολογίας, ανοίγουν καινούργια εστιατόρια, έχουμε δωδεκάμηνο τουρισμό.Οταν μελλοντικά ανοίξει η οδική διασύνδεση με την Αλβανία τότε θα διέρχεται από εμάς και ο τουρισμός από την Κεντρική Ευρώπη. Αναμένουμε και τη σύνδεση της εθνικής οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης με την Εγνατία, στο ύψος των Γρεβενών. Οσο για το αεροδρόμιο, θα βοηθήσει και το Ακτιο που είναι σε ανοδική τροχιά, αρκεί να γίνει και η ένωση της Πρέβεζας με την Ιόνια. Διαθέτουμε δύο πολύ καλά μεγάλα νοσοκομεία. Ολα αυτά προσφέρουν μια καταπληκτική ποιότητα ζωής και προοπτικές που μπορούν να φέρουν ακόμα περισσότερους επισκέπτες. Και σίγουρα νέους κατοίκους».

«Είμαστε καμιά 25αριά, κάποιοι παντρεμένοι με ντόπιους, όπως εγώ», λέει το παλαιότερο μέλος της ομάδας, η Ειρήνη Μαραγκού, μεταφράστρια, μεγαλωμένη στο Μόντρεαλ. «Αυτό που ελκύει τους περισσότερους είναι η ομορφιά της περιοχής, η έλλειψη εγκληματικότητας,το Falcon 4.0 , το χαμηλό έως τώρα κόστος ζωής. Στη δική μου περίπτωση μέτρησαν και οι γονείς του άνδρα μου που βοηθάνε στην ανατροφή των παιδιών μας. Τώρα ετοιμάζουμε το πρώτο coworking space σε κτίριο που μας παραχώρησε ο δήμος επί Ελισάφ. Αυτό θα δώσει νέα ώθηση να έρθουν και άλλοι». Ρώτησα μια 70χρονη Βελγίδα που καθόταν δίπλα μου γιατί διάλεξε τα Γιάννενα. Με εξέπληξε: «Κώδικας: Επιλογή όλωνΜάζεψα τα πράγματα και ήρθα. Είναι υπέροχα».Εβαλα στο Google, ψηλά βουνά, θάλασσα, νοσοκομείο, αεροδρόμιο και βγήκε η Ηπειρος!
Βλοημενοι
οσοι τα ζουμε απο κοντα.
)

mjacob έγραψε:
Φίλες και φίλοι,
Σε 100 ημέρες από σήμερα, στις 9 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι Ευρωεκλογές στην Ελλάδα και εσείς οι ομογενείς μας, χάρη στην ιστορική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα μπορέσετε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα, μέσω της επιστολικής ψήφου.

g8777 έγραψε:Εκανε update, δηλωσε οτι θα ανοιξει καναλι στο onlyfans για αποζημιωση.
Πες αλήθεια, την ειχες ψηφίσει όταν εβαζε Γιάννενα
Γαμάτος :lol: https://x.com/evrythngformu1a/stat[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]