- 05 Μαρ 2015, 19:24
Dimsabas έγραψε:Για τους παιδόφιλους: συμφωνώ ότι είναι άρρωστοι, για αυτό και διαφωνώ με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων και τις φωτογραφίες. Ο παραλληλισμός με τους ομοφυλόφιλους με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Σύμφωνο με τί?
Ο παραλληλισμός που έγκειται?
Δεν ξέρω αν είναι offtopic αλλά κάτι που βρήκα φοβερά ενδιαφέρον ήταν ένα αγγλικό ντοκιμαντέρ που είδα πρόσφατα (νομίζω από channel 4) για τους παιδόφιλους. Αυτό που ανέφερε είναι ότι είναι άλλο πράγμα η προτίμηση και άλλο το αδίκημα. Κάποιος μπορεί να έχει τις συγκεκριμένες ορμές (ή όπως θέλετε πείτε το) αλλά να μην κάνει (συνειδητά ή και όχι) ποτέ του κάποια απρεπή πράξη. Παρ'όλα αυτά θα πρέπει να του δοθεί βοήθεια, ψυχολογική και ψυχιατρική, ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του, πόσο μάλλον όταν και ο ίδιος θα ήθελε κάτι τέτοιο. Πολλοί από αυτούς πραγματικά υποφέρουν γιατί έχουν επίγνωση του αποτρόπαιου της προτίμησής τους.
Η κοινωνία μας όμως πρακτικά αποκλείει μία τέτοια εξέλιξη. Κάποιος που έχει αυτές τις τάσεις έχει σαν μόνη επιλογή να το κρατήσει για τον εαυτό του, όσο μπορεί και αν μπορεί. Αν δεν μπορεί να το κρατήσει
απόλυτα, προφανώς το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για όλους. Άρα αυτό στο οποίο εστίαζαν οι κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και ψυχίατροι στο ντοκιμαντέρ θα ήταν μία επί της ουσίας αντιμετώπιση όσων έχουν αυτό το πρόβλημα αντί της σημερινής.
Είναι κάτι που ποτέ δεν είχα ξανα-ακούσει σαν οπτική επάνω στο θέμα, όλοι απλά αναλώνονται στο να δαιμονοποιούν κάποιον ψυχικά άρρωστο ή να τον ταυτίζουν με ότι άσχετο δεν τους αρέσει (ομοφιλόφιλους πχ εδώ ή παπάδες και καλόγερους αλλού).
ΥΓ. Η μόνη αναφορά πριν από το ντοκιμαντέρ αυτό (που ίσως να ήταν και αφορμή, δε ξέρω) της οπτικής αυτής ήταν στο Nymphomaniac.
τα λέω χύμα και τσουβαλάτα, αν παρεξηγηθεί κανείς, ξυδάκι!! (όχι εντάξει, πλάκα κάνω, όλοι φιλαράκια είμαστε βρε παιδιά!)