Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#803990 Θα πρέπει να βελτιωθεί θεαματικά η επαγγελματική μου κατάσταση για να δώσω λεφτά για εξάτμιση αντί για οτιδήποτε άλλο.

Πρακτικά θα πρέπει όχι μόνο να μου περισσεύουν αλλά και να μην θέλω και τίποτα σχετικό με video games, PC, τεχνολογικά και λοιπά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852956 Αυτά είναι τα ωραία!
Γράψε και λίγα λόγια για το ταξίδι όταν μπορείς και κυρίως πώς είναι το ταξίδι με τις συγκεκριμένες μοτό. Κάποιοι θεωρούν πως ταξίδι χωρίς 1000+ κ.εκ και αντίστοιχο όγκο και βάρος δεν γίνεται. Η αλήθεια είναι πως αν μιλάμε για τέρμα φόρτωμα και 2 άτομα πάνω, η δύναμη χρειάζεται, αλλά δεν νομίζω πως και το Honda της φωτογραφίας δεν θα το έβγαζε. Το πρόβλημα είναι τα βαρετά χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
MIXOStsi έγραψε:Road trip 10/2023

Εικόνα

Ωραιος! Τι, μονο Ρωμη και περιξ; Εισαι ο πρωτος που παει Ιταλια και δεν πηγε τσινκουε τερε, Τοσκανη, κλπ ; :lol:

@ ΗΦ, με μοτοσυκλετα δεν υπαρχουν βαρετα χιλιομετρα γιατι πολυ απλα δεν πας απο αυτοκινητοδρομους. Εχει τρομερο οδικο δικτυο η Ιταλια, γιατι να πληρωνεις διοδια οταν μπορεις να πας τσαμπα και απολαυστικα;
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#853313 Έχουμε και λέμε.

Πήγαμε με έναν φίλο, ένας σε κάθε μηχανή. Με τον ίδιο είχαμε πάει και ταξιδάκι ορεινή Ναυπακτία όταν είχα το ΜΤ07 κι αυτός ενας Citicom...
Βρεθήκαμε Λαμία και απο 'κει κάναμε μια στάση Καλαμπάκα και μετά Ηγουμενίτσα απ' όπου πήραμε το πλοίο για Μπάρι.

Από εκεί ξεκινάει και το ταξίδι μας στην Ιταλία.
Bari->Rome->Calcata Vecchia->Pitigliano->Civite di Bagnoregio->Siena->San Gimignano->Florence->Perugia->Assisi->Spello->Vasto->Bari
Σε κάποια από αυτά διανυκτερεύσαμε, σε άλλα στάση για βόλτα, άπερολ και φαγητό ή καφέ.

Τα μόνα χιλιόμετρα που κάναμε σε αυτοκινητόδρομο ήταν η Εγνατία μέχρι Ηγουμενίτσα, Μπάρι->Ρώμη και 1,5 ώρα περίπου για Πεσκάρα όταν κατεβαίναμε προς Μπάρι.
Όχι μόνο επειδή είναι βαρετοί, αλλά και επειδή σκιαχτήκαμε με τους Ιταλούς στην autostrada :lol:

Ο καιρός ήταν σύμμαχος στο ταξίδι με ήλιο και ζέστη όπου ήμασταν.
Τα χωρία ήταν υπέροχα.

Αν θέλετε θα ανεβάσω κι άλλες φωτο, μερικές και χωρίς μηχανές.
Οι ενδοεπικοινωνίες, κινέζικες του 50€, ήταν άριστες.
Έριξα το drone σε ένα καμπαναριό στη Φλωρεντία, αλλά επέζησε το σκυλί!
Ξέχασα τα μποτάκια της μηχανής σε έναν χώρο στάθμευσης στη Σιένα... όλα πένα στο ταξίδι.

Για τα κυβικά τώρα.
Το Tracer δεν πρέπει να δυσκολέψει κάποιον σε ταξίδι. Ακόμα και δικάβαλο που είχα πάει Ζαγοροχώρια ήταν άνετο στο ταξίδι, οκ λίγο μεγαλύτερα βαλιτσάκια καλά θα ήταν.
Το CB500X τώρα, ο φίλος ήταν ανέτος μόνος του και πιστεύω ότι και δικάβαλο στα ίδια κιλά με αυτόν, γύρω στα 70, βγαίνει ταξίδι. Οκ λίγο η σελά σκληρή κλπ αλλά με καλή διάθεση γίνεται. Τώρα αν Αυξάνοταν τα κιλά των αναβατών μπορεί να έσπαξε λίγο νεύρα το 500αρι.
Πάντως και οι δύο το χαρήκαμε και ανυπομονούμε για το επόμενο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#853314 Μπράβο, πάντα τέτοια. Η διαδρομή που επιλέξατε, έχει μερικά πανέμορφα μέρη, δεν ξέρω βέβαια πόσο καθίσατε να τα δείτε. Γενικώς, καλύτερη χώρα για βόλτα από την Ιταλία, δύσκολα θα βρεις!
Άβαταρ μέλους
By bebes
#853315 Ωραίοι :thumbsup:
Πόσα χιλιόμετρα κανατε και σε πόσες μέρες;
Πχ, πόσα χιλιομετρα κανατε καθε μέρα;

Πλεον καταλαβα οτι δεν ειμαι για πολλά πολλά με τη μηχανή, το σώμα δεν ακολουθει και τα χιλιομετρα δεν βγαινουν όπως παλια, ή όπως τωρα με το αυτοκίνητο.
Θεωρω ήδη αρκετα δύσκολο να παω μονοκοματα απο Λαρισα για Πειραια, 350 χιλιομετρα :(
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#853316 Είχαμε 8 μερές για το ταξίδι.
Κάναμε περίπου 3000χλμ...

Είναι αλήθεια αυτό που ο HF ότι η Ιταλία είναι τοπ προορισμός για βόλτα.

Καλά Λάρισα->Πειραιά δεν το θεωρώ κι εύκολο για μονοκόματο ούτε για μένα. Έχει να κάνει με τον δρόμο και τη διαδορμή.
Εμείς με το ζόρι βγάζαμε 2,5 ώρες αυτοκινητοδρόμου στο ταξίδι, αλλά βγάλαμε πολύ άνετα 4 ώρες επαρχιακού.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#853317 Το Tracer εχει μικρη ζελατινα αλλα αν ερχεσαι απο γυμνο δεν σε νοιαζει καθολου! Μπραβο ΜΙΧΟS και στα επομενα!

@ bebes η σιδεροκωλιαση θελει προπονηση, τα 350χλμ μονοκοματα γινονται μονο με αμιγως τουριστικες μηχανες οχι με το V-Strom. Ασε που λογικα θα θελει ανεφοσιασμο

Στα νιατα μου με το Africa εβγαζα ανετα στην σελα ενα ρεζερβουαρ, δηλαδη 250-270 χλμ σε εθνικη οδο σε δυο ωρες περιπου και με 15λεπτη σταση πηγαινα αλλα τοσα αλλα μετα ηθελε δυο ωρες αραγμα να ισιωσω :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#853326 Δείχνει τεράστια όντως. Η δική μου (πικρή) εμπειρία είναι πως αν δεν έχει σχεδιαστεί από την αρχή το μηχανάκι με σκοπό να προστατεύει τον αναβάτη από τον αέρα, ό,τι και να του κάνεις, δεν θα τα καταφέρεις. Αυτή που το κάνει πάντα σωστά είναι η BMW στα μηχανάκια της.
Κι εγώ είχα αλλάξει ζελατίνα στην Multi (η μαμά έστελνε όλο τον αέρα στο ύψος του στήθους και του λαιμού, που να ήμουν και πιο ψηλός δηλαδή! :dizzy: ), αλλά ελάχιστα βελτίωσε το πράγμα.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#853327 Η ζελατίνα αυτή με το φρυδακι στέλνει τον αέρα σχεδόν πάνω απ το κράνος, στη πιο ψηλή ρύθμιση.
Μπορώ να οδηγώ σε αυτοκινητοδρομο με ανοιχτό το κράνος. Έκανε μεγάλη διαφορά στην άνεση σε ταξίδια με πολλά χλμ.

Βέβαια ούτε εγώ είμαι πολύ ψηλός, οπότε βοηθάει.