Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:
Autopilot
Σύστημα σταθεροποίησης ταχύτητας ανάλογα με την κίνηση: Προσαρμόζει την ταχύτητα του οχήματός σας με εκείνη της γύρω κυκλοφορίας
Autosteer: Παρέχει υποβοήθηση του τιμονιού σε μια λωρίδα με σαφή σήμανση και χρησιμοποιεί το Σύστημα σταθεροποίησης ταχύτητας ανάλογα με την κίνηση
Ενισχυμένο Autopilot
Αυτ. αλλαγή λωρίδας: Βοηθά στη μετάβαση σε μια παρακείμενη λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει το φλας
Πλοήγηση σε Autopilot (Beta): Αυξάνει ενεργά την αυτόματη αλλαγή λωρίδας παρέχοντας καθοδήγηση στον οδηγό για τη μετάβαση σε εισόδους και εξόδους αυτοκινητοδρόμων, συμπεριλαμβανομένων των προτεινόμενων αλλαγών λωρίδας και της πλοήγησης στις διασταυρώσεις
Autopark: Βοηθά στην παράλληλή ή την κάθετη στάθμευση του οχήματός σας, με ένα μόνο άγγιγμα
Summon: Μετακινεί το όχημά σας μέσα και έξω από έναν στενό χώρο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για το κινητό
Smart Summon: Το όχημά σας θα περιηγείται σε πιο περίπλοκα περιβάλλοντα και χώρους στάθμευσης, κάνοντας τους απαραίτητους ελιγμούς γύρω από αντικείμενα ώστε να βρει χώρο στάθμευσης κοντά σας.
Δυνατότητα Full Self-Driving
Όλη η λειτουργικότητα του Βασικού Autopilot και του Ενισχυμένου Autopilot
Λειτουργία ελέγχου φωτεινών σηματοδοτών και πινακίδων στοπ (Beta): Αναγνωρίζει τις πινακίδες στοπ και τους φωτεινούς σηματοδότες και επιβραδύνει αυτόματα το όχημά σας μέχρι να σταματήσει σε αυτά, με την ενεργή εποπτεία σας.
Προσεχώς:
Autosteer στους δρόμους των πόλεων

Οι τρέχουσες ενεργοποιημένες λειτουργίες Autopilot, Ενισχυμένο Autopilot και Full Self-Driving απαιτούν ενεργή εποπτεία του οδηγού και δεν καθιστούν το όχημα αυτόνομο. Η πλήρης αυτονομία αυτών των λειτουργιών θα εξαρτηθεί από την επίτευξη αξιοπιστίας η οποία θα αποδεικνύεται από την εμπειρία δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, καθώς και από σχετική θεσμική έγκριση η οποία μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο σε ορισμένες περιοχές δικαιοδοσίας. Καθώς οι δυνατότητες του Autopilot, του Βελτιωμένου Autopilot και οι δυνατότητες Tesla Full Self-Driving εξελίσσονται, το όχημά σας θα αναβαθμίζεται συνεχώς μέσω ενημερώσεων του λογισμικού over-the-air.

Εγώ νομίζω πως ακόμη και το Extended έχει διαφορές με το απλό ΑΡ. Εννοείται το FSD ακομη περισσότερες. Αλλά από την στιγμή που δεν έχεις αρκετά οχήματα σε κίνηση αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, οι διαφορές αυτές στην πραγματικότητα θα είναι μικρές. Όσο αυξάνονται τα χιλιόμετρα των Tesla στην χώρα, τόσο και θα γίνονται καλύτερα τα extra features.

Στον αυτοκινητόδρομο μόνο αυτά με το χρώμα διαφέρουν, τόσο για το summon όσο και για το fsd. Στην πράξη η όλη διαφορά είναι ένα φλας και η επανενεργοποίηση του AP (τη λες και ασήμαντη). Η μεγάλη διαφορά του fsd είναι μέσα σε πόλη, στις ΗΠΑ μόνο, αυτή τη στιγμή.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#852861 Θελετε να μου πειτε οτι η τεχνολογικη αιχμη του δορατος, το selling point, το αντικειμενο του ποθου, αφενος δεν ειναι διαθεσιμο στην Ελλαδα αφετερου δεν κανει αυτο που λεει η ετικετα του;

Τι να πω, μαλλον δεν θα καταλαβαινω κατι . Κανα βιντεακι με ΦΣΔ εν Ελλαδι να σε παει οπου θες; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Σου επαναλαμβάνω, πως πέρα από τις πιστοποιήσεις, υπάρχουν και τα βίντεο που δείχνουν πως το πιστοποιημένο μόνον για level 2 σύστημα της Tesla σε πάει από το Berkeley στο San Francisco μόνο του,

Βίντεο εννοείς όπως εκείνο που είχε ανεβάσει η Τέσλα στο site της και παραδέχτηκε η ίδια ότι ήταν ψεύτικο; edit: Ή μήπως εκείνα που το fsd ορμάει σε ποδηλάτες;; :hmmm:

Και γιατί, αφού είναι τόσο υπερ-γ@μ@το, ρωτάω εγώ ο μικρός και ανόητος, αφού είναι τόσο μπροστά δεν το βγάζει στην αγορά ως πλήρως πιστοποιημένο level 3 για όλους τους δρόμους και καταστάσεις, να αναλάβει και τη νομική ευθύνη και να τους πάρει τα σώβρακα όλους;; :eat:

Και γιατί ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος στην Τέσλα για το σύστημα δήλωσε σε δικαστήριο ότι το σύστημα ΔΕΝ είναι FSD και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει;;; :eat: Να φανταστώ πως αυτός δεν ξέρει;;;

Βιντεάκια σου φτιάχνω όσα θέλεις, αν θέλεις σου φτιάχνω ένα με την μπεμπεκα μου να πάει στο φεγγάρι. Όταν όμως υπάρχει νομική ευθύνη και πιστοποιήσεις από ανεξάρτητους οργανισμούς, εκεί φαίνεται πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του καθενός. Μέχρι να τα κάνει αυτά έχει ένα πολύ καλό level 2, όμως άλλοι έχουν level 3, έστω και με σοβαρούς περιορισμούς. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
g8777 έγραψε:Θελετε να μου πειτε οτι η τεχνολογικη αιχμη του δορατος, το selling point, το αντικειμενο του ποθου, αφενος δεν ειναι διαθεσιμο στην Ελλαδα αφετερου δεν κανει αυτο που λεει η ετικετα του;

Τι να πω, μαλλον δεν θα καταλαβαινω κατι . Κανα βιντεακι με ΦΣΔ εν Ελλαδι να σε παει οπου θες; :hmmm:

Αν, λέω αν, βγει βίντεο εν Ελλάδι, πιστεύω ότι θα δείχνει να σε πηγαίνει μόνο στα Γιάννενα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#852866 Μπουσσε παιδι μου λεμε για Τεσλα εδω οχι για Kahrimauto Industries.

Μαρκο νεε μου.

Ειμαι σιγουρος οτι στο νομικο τμημα της Τεσλα τρεχουν και δεν φτανουν με το FSD , δεν ειναι δυνατον να λενε FOUL SELF DRIVING και να μην υπαρχουν νομικες ευθυνες ( ----------> ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ σε class action lawsuits ).

Θα δουμε και βιντεακι σε λιγο για του λογου το αληθες.

edit.

Πριν περασουμε σε ενα ακομη βιντεακι, ενα screenshot.

Εικόνα

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Υποθετω οτι ολοι οι επαγγελματιες εχουν καταενθουσιαστει με το semi, επιτελους θα φτασουν την αναλογια km/kg φορτιου στο μαγικο 0,87 :s_thumbsup :thumbsup:

Και τωρα το βιντεακι.

Άβαταρ μέλους
By Serf
red_monster έγραψε:https://www.tesla.com/el_gr/modely/design#overview

Τα γάμησε όλα ο Έλονας !
43 k το MODEL Y & 50 k το MODEL Y LR

Με 2k περισσότερα από το MODEL Y Performance αγόρασα το MODEL 3 LR... :omg:

MYP έρχομαι....
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Serf έγραψε:MYP έρχομαι....

:metalo: :shifty:
Το θέμα είναι, θα υπάρχει MYP (ή έστω το αντίστοιχο P) όταν έρθει εκείνη η ώρα;
Άβαταρ μέλους
By red_monster
markvag έγραψε:
red_monster έγραψε:Σε παραπέμπω στα άπειρα προβλήματα που έβγαλαν το citroen & το bmw και χρυσοπλήρωσες no questions asked.

Citroen τί ακριβώς χρυσοπλήρωσα "no questions asked" μάλιστα;;; :lol: :lol: :lol:

Επίσης, πότε είπα ότι δεν ήταν σημαντικό;;; :lol: :lol: :lol: Ή να γράφω ύμνους για τη Citroen και την αντιπροσωπεία και να λέω πόσο γ@μ@τοι είναι;;; :lol: :lol: :lol:

BMW πότε πλήρωσα no questions asked πρόβλημα σε εγγύηση;;; :lol: :lol: :lol: Επίσης πότε κατάρρευσε η ανάρτηση της BMW ή έστριβε μόνη της όπου ήθελε;;; :lol: :lol: :lol: Και πότε παίνευα την BMW σαν αξιόπιστο αμάξι ή "το καλύτερο που υπάρχει" και ως "μονόδρομο";;; :lol: :lol: :lol:

Τέλος, πότε ΔΕΝ κράξαμε ομαδικά τις εταιρείες που αναφέρεις για τα προβλήματα που αρνούνται να επιλύσουν;

@hifi: Αυτή τη στιγμή η Τέσλα έχει λόγια, άλλοι έχουν πράξη και έχουν τα @@ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Τέσλα δεν αναλαμβάνει ούτε τις εγγυήσεις. Όταν λοιπόν αναλάβει τις ευθύνες της, πιστοποιήσει (ως οφείλει) το σύστημά της ως level 3 και αναλάβει και τις νομικές ευθύνες, θα τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε, μόνο λόγια έχει, τίποτε άλλο. Μπορεί να είναι το καλύτερο level 2, αλλά ΔΕΝ είναι level 3.

Από που προκύπτει αυτό ? Γιατί εδώ μέσα έχουμε πάνω από 4 από δαύτα και κανένας δεν παραπονέθηκε για την εγγύηση
Άβαταρ μέλους
By Serf
g8777 έγραψε:Θελετε να μου πειτε οτι η τεχνολογικη αιχμη του δορατος, το selling point, το αντικειμενο του ποθου, αφενος δεν ειναι διαθεσιμο στην Ελλαδα αφετερου δεν κανει αυτο που λεει η ετικετα του;

Δεν είναι διαθέσιμο το ΦΣΔ στην Ελλάδα καρντιά μου. Σίγουρα είναι σε ΗΠΑ / Καναδά:

https://www.tesla.com/ownersmanual/mode ... 68DC5.html

CAUTION
As Full Self-Driving (Beta) deployment expands, Tesla will gradually make it available to eligible customers in select countries outside of the United States and Canada. Because every country contains unique infrastructure, driving behaviors, and traffic patterns that Full Self-Driving (Beta) must adapt to over time, it is essential for drivers using Full Self-Driving (Beta) in newly eligible countries to be extra attentive and overly cautious. You must be ready to take over safely at any time.

Έχουμε, λοιπόν, ένα Level 2 (βάσει πιστοποιήσεων) σύστημα που είναι λειτουργικό στο σύνολο δύο μεγάλων χωρών... και ένα Level 3 (βάσει πιστοποιήσεων) που είναι λειτουργικό σε κάποιους λίγους δρόμους των δύο μεγάλων χωρών... Από περιέργεια το Level 3 αυτό σύστημα στους υπόλοιπους δρόμους των ΗΠΑ λειτουργεί εξίσου καλά ως Level 2 με του Tesla;; Πώς λειτουργεί σε ένα άγνωστο περιβάλλον για το οποίο δεν έχει συγκεκριμένα προγραμματιστεί; Αυτό λέει ο HF... Το ένα λειτουργεί ως Level 3 σε περιβάλλον το οποίο έχει "απομνημονεύσει". Το άλλο λειτουργεί πολύ καλά ως Level 2 σε πολύ μεγαλύτερο εύρος δρόμων, τους οποίους ΔΕΝ έχει "απομνημονεύσει".
Άβαταρ μέλους
By g8777
#852877 O HF εγραψε επι λεξει "σε παει". Αυτο το "σε παει" βρε Σερφ, αυτο το "σε παει" συζηταμε στα καφενεια.

Λυση.

Μετακομιστε στην Αμερικη, στην Αθηνα ειναι σαν να μενετε στο Διστρατο της Υφηλιου.

Βαλτε εκει FSD. Ανεβαστε βιντεακια να "σας παει" στο κοντινοτερο mall. Με οικογενεια μεσα, να παιζετε Μοnopoly. Και το Τεσλα να "σας παει".
Άβαταρ μέλους
By skous
#852878 Btw στην Ελλαδα τουλαχιστον το selling point ΔΕΝ ειναι το FSD.
Μένεις μλκς με ολα τα αλλα στο αυτοκινητο, που να ειχε και FSD….

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#852903 Εκεί με τις λακκούβες το λυπήθηκα... :(
Υπάρχει επίσης ένα θέμα με την ένταση του φρεναρίσματος.

Άβαταρ μέλους
By Serf
#852904 Αυτό που έχει είναι Enhanced Autopilot και όχι FSD... Δηλαδή το 2ο επίπεδο και όχι το 3ο από το πινακάκι νωρίτερα. Καμία σχέση με το FSD στα βίντεο του HF.
Άβαταρ μέλους
By pik.
#852921 Για τις νέες τιμές … ένα σχόλιο

Δεν θα πάω να παρω δηλαδή την i4 ,όχι μωρέ
Θα πάω να παρω το betaTesla που δεν έχει αισθητήρες πάρκινγκ
Παγώνουν ολα αν πας κάπου βουνό για σκι
Δεν έχει χεντ απ ντισπλει
Και πρέπει να κάνω σλάιντ σε οθόνη για να βάλω όπισθεν
Χαχαχαχαχαχαχα
+ turn signals στο τιμόνι το ένα πάνω στο άλλο

Δεν θα μιλήσω για personalised επιλογές πακέτα κλπ
Ένα μέτριο προϊόν , με φοβερό μαρκετινγκ που όμως αρχίζει πλέον να χάνει την ψεύτικη λάμψη του.

Προσωπικά σαν αγοραστής , αυτό πιστευω.
Generic product being hyped ,σαν να αγοράζεις μορταδελλα ετικέτας

Σέβομαι τους αγοραστές και χρήστες αυτών των αυτοκινήτων , ο ανηψιος μου τα λατρεύει .
Αλλα η άποψη μου αυτή είναι

ΥΓ και η νέα 5 είναι ένα μέτριο προϊόν για τα στάνταρ της BMW ,το λέω για να δώσω στίγμα στα κριτήρια μου
Άβαταρ μέλους
By markvag
red_monster έγραψε:
Από που προκύπτει αυτό ? Γιατί εδώ μέσα έχουμε πάνω από 4 από δαύτα και κανένας δεν παραπονέθηκε για την εγγύηση

Αν δεν διαβάζεις τι γράφεται, καλό να μην απαντάς. Έχει μπει σχετικό link σε πιο πίσω σελίδες.