Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
saxon_747 έγραψε:
QsisVTS έγραψε:Μου φαίνεται χαζό αυτό, η Αθήνα είναι απάνθρωπη αλλά κυρίως αν μετακινείσαι μέσα σε αυτή ειδικά με δικό σου όχημα.

Αν είσαι σε κάνα καλό σημείο της και δουλεύεις τηλεργασία (και σου αρέσει η τηλεργασία) είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από το να είσαι σε κάποια θλιβερή ευρωπαϊκή πόλη.

Και σταθερό ίντερνετ να μην έχεις έχεις 5g που από αυτό είμαστε οκ σε ταχύτητες

Methodology

Cost of Living – Numbeo
Price Index – Numbeo
QoL index – Numbeo
Costs (GBP main index) – Numbeo
Happiness Index – The Global Economy
Cost of Living – The Global Economy
Inflation – The Global Economy
Voice and Accountability – The Global Economy
Political Stability – The Global Economy

Athens has a Quality of Life Index score of 128.6, a Health Care Index score of 57.5, and a Happiness Index score of 5.93.

Luxembourg City has a 6% higher remote working suitability score than the second-best city, Olomouc. It also ranks ranked highly in other metrics, with an impressive Quality of Life score of 192.9, a Health Care Index score of 75, and a Happiness Index score of 7.23.

Έχουν πάει στο Olomouc? :lol:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#852400 g και dim φυσικά και έχω ασχοληθεί με το θέμα.

Είμαι σε συμβουλευτική με 25 άτομα, δεν ψάχνω τον 26ο έξυπνο εδώ μέσα. Πως να ιδρύσω αλλιώς εταιρία χωρίς λογιστές κτλ;;;

Κουβέντα κάνουμε, χαλαρώστε…
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
g8777 έγραψε:Έλα όμως που το ποστ σου αυτό ακριβώς υπονοεί. :s_yes
Υπάρχουν μερικά αξιόλογα άτομα εδώ μέσα.

Καλό είναι να ακούς γενικά…
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#852413 Πέτρο,
το ποιες δαπάνες εκπίπτουν ως επιχειρηματικά έξοδα ενώπιον της ελληνικής φορολογικής αρχής, προβλέπεται στα άρθρα 22, 22Α, 22Β, 22Γ, 22Δ, 22Ε και 23 ν. 4172/2013 (κώδικας φορολογίας εισοδήματος). Οι βασικές αρχές (άρθρο 22) είναι ότι:
α) πραγματοποιούνται προς το συμφέρον της επιχείρησης ή κατά τις συνήθεις εμπορικές συναλλαγές της, συμπεριλαμβανομένων και δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.»
β) αντιστοιχούν σε πραγματική συναλλαγή και η αξία της συναλλαγής δεν κρίνεται κατώτερη ή ανώτερη τη «αγοραίας» , στη βάση των στοιχείων που διαθέτει η Φορολογική Διοίκηση.
γ) εγγράφονται στα τηρούμενα βιβλία απεικόνισης των συναλλαγών της περιόδου κατά την οποία πραγματοποιούνται και αποδεικνύονται με κατάλληλα δικαιολογητικά.

Κατ' αρχήν λοιπόν, ό,τι υπάγεται στις περιπτώσεις αυτές και δεν εμπίπτει σε κάποια από τις εξαιρέσεις των επόμενων άρθρων, μπορεί να θεωρηθεί ως έξοδο της επιχείρησης.
Πέρα από τις προφανείς περιπτώσεις (λ.χ. ιατρικά υλικά, ενδύματα, εξοπλισμός), το τι εμπίπτει εδώ και το τι όχι, είναι θέμα ερμηνείας, περιπτωσιολογίας, διοικητικής πρακτικής, για την οποία θα μπορούν να σε κατατοπίσουν επακριβώς μόνον όσοι έχουν ασχοληθεί ειδικώς με τα των ιατρών, των οποίων και τη συμβουλή θα πρέπει να ακολουθήσεις (και ελπίζω και αυτοί να έχουν κάνει ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης καλού-κακού, γιατί η ελληνική διοίκηση είναι πάντοτε απρόβλεπτη :lol: ).
π.χ. στην περίπτωση των δικηγόρων, χρειάστηκε να προσφύγει συνάδελφος στη ΔΕΔ (Δν/ση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ), ύστερα από έλεγχο, ώστε να του αναγνωριστεί το δικαίωμά του να εκπίπτει τις δαπάνες για επαγγελματικό ρουχισμό (κουστούμια :lol:)...

Ξέρω εμπορικό αντιπρόσωπο (aka "πλασιέ") που πουλούσε λιπαντικά κινητήρων αυτοκινήτων, του οποίου η εταιρεία περνούσε στα έξοδα αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ιερόδουλων από οίκο ανοχής, όπου και πήγαιναν τους αγρότες-πελάτες-υποψήφιους αγοραστές των λιπαντικών (κινητήρων εσωτερικής καύσης πάντα :shifty:) [είναι η κατηγορία των "εξόδων παράστασης και φιλοξενίας" :lol:]

Υ.Γ. αυτονοήτως συγχαρητήρια για το ξεκίνημά σου στην Ελλάδα. Μπράβο, και κοίτα να έχεις υπομονή με τα κακώς κείμενα!
Υ.Γ.2. μάλλον αυτό είναι πιο κατάλληλο νήμα αν γίνει περαιτέρω συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
PeterPan έγραψε:, δουλεύοντας 5 εργάσιμες εκεί και 5 εργάσιμες εδώ εναλλάξ. [...] μιας και παραμένω φορολογικός κάτοικος Γερμανίας.

Όχι ότι θα το ελέγξουν (οι Γερμανοί προπαντός γιατί δεν τους συμφέρει, οι Έλληνες -> :lol: :lol: , αλλά και δεν είναι και εύκολο λόγω ΕΕ/Σενγκεν) αλλά με 5 εργάσιμες εκεί και 5 Ελλάδα (και να βάλεις ΣΚ, διακοπές κλπ που μάλλον δεν θα είσαι εκεί), δεν νομίζω πως βγαίνουν οι μέρες να θεωρηθείς φορολογικός κάτοικος Γερμανίας.

Δλδ αν ήσουν ΔΟΥ ΧΥΕλλάδας και δεν είχες μεταφερθεί ήδη, δεν θα σε έβαζαν ΔΟΥ εξωτερικού.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
PeterPan έγραψε:mjacob έχω 50%+ συμβόλαιο στη Γερμανία, οπότε κανένα πρόβλημα.

Από το 50+1% συμβόλαιο όμως, πως προκύπτει ότι είσαι τουλάχιστον 183 μέρες στη Γερμανία; Γιατί φορολογική κατοικία είναι όπου >= 183 μέρες.

Τέσπα, καθότι είσαι ήδη στην εξωτερικού, δεν πρόκειται να έχεις θέμα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#852467 Ωραία Πέτρο! Με το καλό!

ArrowsFA1 έγραψε:Ξέρω εμπορικό αντιπρόσωπο (aka "πλασιέ") που πουλούσε λιπαντικά κινητήρων αυτοκινήτων, του οποίου η εταιρεία περνούσε στα έξοδα αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ιερόδουλων από οίκο ανοχής, όπου και πήγαιναν τους αγρότες-πελάτες-υποψήφιους αγοραστές των λιπαντικών (κινητήρων εσωτερικής καύσης πάντα :shifty:) [είναι η κατηγορία των "εξόδων παράστασης και φιλοξενίας" :lol:]

:metalo: :metalo: :metalo: Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο!!!!! :metalo: :metalo: :metalo: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#852511 Από την άλλη βεβαια, εντελώς τυπικά να το πάρεις, είναι μια χαρά επαγγελματικό έξοδο. Δηλαδη γιατί να είναι εξόδο το μάρκετινγκ, οι βενζίνες του πωλητή που θα πάει στον πελάτη, το τραπέζωμα στον πελάτη και να μην είναι και.... η διασκέδαση του πελάτη;

Σου λέει, αφου θα τον μ@μησουμε που θα τον μ@μησουμε με τις τιμές, ας ρίξει κι αυτός έναν να το ευχαριστηθεί :P
Άβαταρ μέλους
By edmond
#852517 :lol: :lol:
Πάντως, μου λέγανε κάποτε σε ένα εργοστάσιο, πως αποδείξεις από ταβέρνες δεν τις πέρναγε ο έλεγχος.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#852531 Βέβαια, αν και ο ίδιος ο επιχειρηματίας χρησιμοποιεί τις εν λόγω υπηρεσίες για ιδίαν απόλαυση, κανονικά αυτό το σκέλος δεν θα πρέπει να εκπίπτει. Σε περιπτώσεις...τριολέ τα πράγματα περιπλέκονται, και ίσως χρειάζεται κάποια ερμηνευτική εγκύκλιος.