Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
PaNick67 έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:Βεβαίως. Για τρομερά μερακλίδικες δουλειές, αυτήν:
https://www.autofinish.gr/el/proionta-a ... 5mm-x-2-5m
Κρατάει ακόμη και τηλεόραση (!) σε μπουλμέ σκάφους, εν πλω σε τρικυμία....

Για πιο light εφαρμογές εσωτερικού χώρου, 3M SJ352B.

οι παραπάνω είναι επαναχρησιμοποιούμενες (reclosable). Αν θες "άπαξ εφαρμοζόμενες", νομίζω μπορείς να βρεις ακόμη πιο οικονομικές λύσεις.
Μεταξύ αυτών που έβαλες μάλλον θα πήγαινα για κάποια από τις 2 τελευταίες.

Αν και οι δυο αυτες ειναι overkill φανταζομαι μιας και τα πανελ ειναι απο αφρο, σε ευχαριστω! :s_howdy

Ο γιος ειπε για μια κολλα σε σπρει
https://www.skroutz.gr/s/26542870/Minos ... html#specs

αυτην λεει χρησιμοποιουν για τετοιες δουλειες.

Θα το ψαξω λιγο ακομα σε οτι αφορα την αφαιρεση της γιατι δεν λεει να τριψω ολο το δωματιο για να βαφτει οταν ο νεαρος μεταφερει το στουντιο του αλλου, γιατι ειναι αρκετα φθηνοτερη απο τις ταινιες οι οποιες ομως βγαινουν ευκολα.

Δεν είναι λίγο επικίνδυνο να γεμίσει τους τοίχους με κόλλα, στο δωμάτιο που θα κοιμάται; Δεν είναι ανθυγιεινό;
Άβαταρ μέλους
By otso
Dodger έγραψε:Ούπα(τ) για τσιμεντόλιθους, υπάρχει κάτι δοκιμασμένο; glf?

Στους τσιμεντόλιθους τα βαζουμε στην ενωση τους , εκει που εγινε η συγκοληση με λασπη , ειναι το μονο και πιο δυνατο σημειο . Αν δεν βολευει η προταση μου ειναι χημικά αγκύρια .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#851029 Δεν κάνει νομίζω το χημικό αγκύριο τα τσιμεντόλιθο. Πού θα πάει η ρητίνη; Στο κενό;
Θέλεις κάποιο σχετικά κοντό εκτονούμενο.
Εικόνα
https://www.hilti.gr/c/CLS_FASTENER_713 ... CHORS_7135
Τα Hilti είναι τα ακριβότερα, αλλά μάλλον και τα καλύτερα, δεν θα πρότεινα κάτι άλλο, αυτά βάζουμε και εμείς στην δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By pro
#851031 H πρώτη ερώτηση είναι τι θέλεις να στερεώσεις και αν το τσιμεντόλιθο είναι σοβατισμένο.
Άβαταρ μέλους
By glf
#851037 Δεν είμαι εξπέρ στο τσιμεντόλιθο. Σωστός ο otso, ή ένωση ότι καλύτερο.
Η αλήθεια είναι ότι εγώ προτιμάω να τα γεμίζω κιόλας όταν κάνω κάποιο τοιχάκι που θα δουλέψει έξω ελεύθερα πχ στον κήπο για να έχει και λίγη αντιστήριξη.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#851082 Θέλω να βάλω κολωνάκια για να μπουν deck (wpc), οπότε στην ένωση τους δύσκολο να συμπέσει (θα το μετρήσω πάντως, μπας και...). Είναι σοβατισμένο το τοιχίο αλλά δε ξέρω πόσους πόντους, για να δω αν "πιάνει".Το χημικό αγκύριο δεν έχω ιδέα τι είναι, θα το δω. Αν και μάλλον το hilti του HF θα κάνει δουλειά, αν χρειαστεί να γεμίσω με κάτι τη τρύπα με το ούπα, θα το κάνω... 30 κομμάτια θα βάλω. Ευχαριστώ σας.
Άβαταρ μέλους
By pro
#851084 Εγώ θα τσέκαρα αν γίνεται δουλειά με απλά ούπατ κι αν όχι θα έριχνα ένα λεπτό σεναζάκι.
Άβαταρ μέλους
By glf
#851094 Άρα έχεις πχ μαντρότοιχο με τσιμεντολιθα και πάνω του θα πατήσουν κολωνάκια. Στο επάνω μέρος.
Άρα δε θα κρεμαστεί κάτι, απλά να κρατάνε σωστά τα κολωνάκια.
Επόμενη ερώτηση. Αυτά τα κολωνάκια νομίζω έχουν κεντρικό χοντρό στέλεχος που μπαίνει να πιάσει.
Τα δικά σου έχουν πχ 4 βίδες στις 4 γωνίες στο κάθε Κολωνάκι;
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#851237 Ακριβώς αυτό, έχει σοβατιστει το τοιχίο και θέλω να αποφύγω το σενάζι
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#851272 Εφόσον μιλάμε για τρύπημα από την πάνω πλευρά, και με δεδομένο ότι οι τσιμεντόλιθαοι(τουλάχιστον η τελευταία τους σειρά) θα πρέπει να έχει τοποθετηθεί με τρόπο ώστε να κοιτάει προς τα πάνω η "μη κούφια" τους πλευρά, τότε θεωρώ ότι έχεις τουλάχιστον 4-5 εκατοστά ολικού πάχους για να τρυπήσεις (2.5cm πάχος ο τσιμεντόλιθος + 2cm σοβάς).
Μου φαίνεται, συνεπώς, ότι μπορείς να δοκιμάσεις και να βριες πρόσφυση ακόμη και με συμβατικά ούπα, αρκεί να μην το παρακάνεις με το μέγεθος.

Αν το βύσμα αρχίσει να χορεύει, θα δοκίμασα να άνοιγα μια λίγο μεγαλύτερη σε διάμετρο τρύπα, να την παραγεμίσω με εποξική ρητίνη (διατίθεται σε σωληνάρια σαν της σιλικόνης, εφαρμογή με πιστόλη), και αφού έπηζε, να ξαναέκανα την επιθυμητή τρύπα.

Εναλλακτικά ρίχνεις ένα μικρό σενάζι και τέλος, όπως λέει και ο HF...

Σε άλλα νέα, στο μπαλκόνι έχει ξεκολλήσει το σιφώνι με το πλαίσιό του. Πώς το επανατοποθετώ; Σιλικόνη;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#851273 Αν καταλαβα τι ειναι το σεναζι, και εχοντας ως δεδομενο οτι ο ντοτζερ δεν το θελει, θα μπορουσε να ανοιξει τις τρυπες επιβεβαιωνοντας πως θα φτασει μεχρι την κοιλοτητα των τσιμεντολιθων, να τους γεμισει μπετο μεχρι να βγει απο την τρυπα, να βαλει τα ουπα του ή ακομα καλυτερα αυτα τα μεταλλικα που ανεβασε ο hifi, κι οταν στεγνωσει δε θα κουνιεται ουτε με τανκ. Ενα κρυφο σεναζι βασικα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#851275 Σεναζ

Εικόνα

Τοιχος με τσιμεντολιθο

Εικόνα

Φαντασου τωρα Chris να πρεπει να γεμισεις ολη αυτην την κοιλοτητα με τσιμεντο για να πιασουν τα αγκυρια. Η τελευταια σειρα δε μπαινει αναποδα, οποτε το τσιμεντο για να γεμισει η κοιλοτητα ειναι διπλασιο
Πιο ευκολο ειναι να ριξει σεναζ
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#851277 πώς φαίνεται ότι είμαι ερασιτέχνης κτίστης και δεν θυμάμαι πώς το κάναμε την τελευταία φορά :lol:
αν η τελευταία σειρά δεν μπαίνει ανάποδα, είναι πολύ μεγάλη η απαιτούμενη ποσότητα υλικού, όπως σωστά λέει ο Νίκος...

οπότε, ναι, σεναζ ή μελέτη της σιδεροκατασκευής ώστε οι τρύπες να μπορούν να γίνουν στο πλάι των τσιμεντόλιθων αντί για την πάνω όψη...

Δεν θα τολμούσα να προτείνω κόλλημα με marine grade σφραγιστικά-συγκολλητικά (sikaflex 291) αντί για τρύπες. Πολύ εύκολα να πάει κάτι στραβά.