Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#847554
mousatos έγραψε:AR15 DYNAMIC L BARREL 14,5″, Ημιαυτόματο τυφέκιο .223 SCHMEISSER
2,990.00 €

γίναμε Αμερική ; :hmmm:


Έχει αλλάξει ο νόμος για τους σκοπευτές και πλέον μπορούμε να έχουμε μέχρι 8 σκοπευτικά όπλα (και τυφέκια) από 2 που ήταν παλιά.

Η απόκτηση άδειας οπλοκατοχής πάντως δεν έχει καμία σχέση με την Αμερική. Εκτός του ότι πρέπει απαραιτήτως να περάσεις γιατρούς, πρέπει να είσαι μέλος σκοπευτικού ομίλου για τουλάχιστον ένα χρόνο και να έχεις συμπληρώσει τουλάχιστον 15 αγώνες πριν μπορέσεις να υποβάλεις τα χαρτιά σου στην Γενική Ασφάλεια και να παραγγείλεις το όπλο σου από κατάστημα.
Όταν και εφόσον βεβαιωθούν ότι έχεις καθαρό ποινικό μητρώο και ότι δεν συντρέχουν λόγοι να σου αρνηθούν την άδεια, τότε και μόνο τότε περνάς από το κατάστημα και αγοράζεις το όπλο και τις σφαίρες.

Να σημειωθεί επίσης ότι αυτά είναι για οπλοκατοχή (από το σπίτι στο σκοπευτήριο και πίσω), όχι για οπλοφορία. Αυτά που βλέπεις στην Αμερική με τους τύπους να κυκλοφορούν με τα Μ16 στην πλάτη εδώ δεν παίζουν. Αν σε σταματήσει μπλόκο και σου βρει το όπλο στο αυτοκίνητο σε άσχετη στιγμή, θα βρεις τον μπελά σου. Αν μάλιστα δεν το κουβαλάς όπως προβλέπεται (στο πορτ μπαγκάζ, στο κουτί του, με τους γεμιστήρες άδειους και τις σφαίρες ξεχωριστά) το πιο πιθανό είναι να ζήσεις πολύ ενδιαφέρουσες ώρες στο κρατητήριο και να χάσεις για πάντα την άδεια σου.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#847882 "Αριστερά Μπροστά"
Θα φάτε καλά κι εσείς τυλιγμένοι μέσα στα κουκούλια σας με προτεραιότητα την κλιματική κρίση και το μεταναστευτικό.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#851594 https://www.msn.com/el-gr/news/other/%C ... 6b77&ei=11

. Στην παλαιοχριστιανική περίοδο, όσοι βαπτίζονταν ήταν γενικά ενήλικες. Μετά τον 10ο αιώνα, έγινε νόμιμη η βάπτιση των παιδιών. Νομίζουμε ότι αυτά ανήκουν στην παλαιοχριστιανική περίοδο. Επομένως, μωρά και παιδιά που δεν έχουν βαπτιστεί, δηλαδή που δεν είναι ακόμη Χριστιανοί. Δεδομένου ότι δεν βαφτίστηκαν, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ενταφιάστηκαν έξω από την εκκλησία και όχι μέσα σε αυτήν», υπογράμμισε ο ερευνητής.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#852444 Simpsons Φωτογράφος αναδημιουργεί τους χαρακτήρες μέσω AI (ΕΙΚΟΝΕΣ) :metalo:

https://www.lavart.gr/simpsons-%cf%86%c ... %81%ce%b1/
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#853291 https://pegasos-association.com/faqs/

με 10 χιλιαρικάκια "φεύγεις" αξιοπρεπώς.

How much does a Voluntary assisted dying (VAD) at Pegasos cost?
As with the other Swiss VAD services, a VAD at Pegasos costs around CHF10,000. This includes all the paperwork, the consultations, the VAD appointment (inc the drugs), cremation and the couriering of one's ashes home again. Please note this is a cost estimate only, depending on the degree of overview and 'sign-off' required by external Swiss medical consultants of one's medical documents.