Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#838244
otso έγραψε:Εχουν αλλαξει και εκει τα πραγματα , θα σου προτεινα να διαβασεις το νησι του Aldous Huxley
Ώπα οτσο, πως κι έτσι τέτοια χίπικη πρόταση
Ενδιαφέρον
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#838248
Asimov έγραψε:
otso έγραψε:Εχουν αλλαξει και εκει τα πραγματα , θα σου προτεινα να διαβασεις το νησι του Aldous Huxley
Ώπα οτσο, πως κι έτσι τέτοια χίπικη πρόταση
Ενδιαφέρον


Ότσο δεν έχω προλάβει να διαβάσω τον Θαυμαστό Καινούριο κόσμο. Το έχεις διαβάσει μιας και ανέφερες τον Χάξλεϋ;
Άβαταρ μέλους
By otso
#838252
Giuseppe Busso έγραψε:
Asimov έγραψε:
otso έγραψε:Εχουν αλλαξει και εκει τα πραγματα , θα σου προτεινα να διαβασεις το νησι του Aldous Huxley
Ώπα οτσο, πως κι έτσι τέτοια χίπικη πρόταση
Ενδιαφέρον


Ότσο δεν έχω προλάβει να διαβάσω τον Θαυμαστό Καινούριο κόσμο. Το έχεις διαβάσει μιας και ανέφερες τον Χάξλεϋ;


Διαβασε το , αν και το να προτεινεις βιβλια ειναι σαν να προτεινεις τοπο διακοπων , παει κανεις γεματος προσδοκιες και στο τελος χαλιεται .
Άβαταρ μέλους
By otso
#838253
bill33 έγραψε:
George_Prix έγραψε:Μπιλ περιμενω λεπτομερειες της φωτο :adminpower:

Τον οτσο ρώτα,δικό του είναι το τρακτερ :lol:


σειρα 6211 η 7211 με ελληνικη καμπινα 85 με 90

Του g ειναι και θα παει προικα στον σωγαμπρο που θα βαλει σπιτι του το μηχανακι θα το κρατησει για τον εαυτο του στον σωγαμπρο θα δωσει παλια 3αρα φλορεττα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#838265 Η έλλειψη προσωπικού είναι φαινόμενο σε πολλές χώρες, Γερμανία είχε φτάσει κάποτε τα παιδιά να πηγαίνουν τις μισές μέρες στον παιδικό γιατί η σύζυγος δεν εργαζόταν και επομένως σε Notsituation αυτές οι μητέρες είναι πρώτες που πληρώνουν τη νήφη.

Δημόσιο φυσικά. Στη Γερμανία δεν υπάρχει το σύστημα ιδιωτικών τόσο διαδεδομένο. Για ένα χρόνο πήγαμε τον μεγάλο σε ιδιωτικό μέχρι να πάρουμε θέση σε δημόσιο, κόστιζε 850€ τον μήνα πριν 5 χρόνια, μετά εξαγοράστηκε από το δημόσιο ο παιδικός.

Μεγάλο πρόβλημα στο δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι τα παιδιά στο δημοτικό σχολούν πολύ νωρίς, στις 12+, οπότε πρέπει να πάει παππούς ή γιαγιά να τα πάρει αν εργάζονται οι γονείς. Γι’ αυτό πολλοί επιλέγουν τα ιδιωτικά, το παιδί έρχεται με το λεωφορείο ακόμη και στις 16:00.

Θα ήθελα πολύ να δω τον τροπο διδασκαλίας μεσα στην τάξη για να επιλέξω σχολείο για τα παιδιά μου. Αυτό είναι πολύ δύσκολο βέβαια.

Εγώ άλλαξα 3 δημοτικά, 3 γυμνάσια και 1 λύκειο λόγω μεταθέσεων, όλα δημόσια. Και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια πέρασαν και 30 χρόνια από τότε που πήγα δημοτικό.

Από το ιδ. σχολείο που πήγαμε τα παιδιά μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Συνεχής ενημέρωση, τα παιδιά είναι πολύ ευχαριστημένα, πηγαίνουν σχολείο με χαρά (ακόμη), δλδ δε βλέπουν την ώρα να περάσει το λεωφορείο να τους πάρει!

Στη συνάντηση γονέων οι δάσκαλοι όλοι πολύ καλοί και καταρτισμένοι, έμπειροι, με συγκεκριμένες μεθόδους διδασκαλίας που εξήγησαν, διαρκής ενημέρωση αν χτύπησε το παιδί κάπου, νοσοκόμα στο σχολείο, παιδοορθοπαιδικό γνωστό μου που τον ενημερώνουν κτλ. Υπάρχει επίσης και η 11μηνη φοίτηση, ώστε το καλοκαίρι αν θέλει ο γονιός να έχει απασχόληση για το παιδί.

Εμείς μείναμε πολύ ευχαριστημένοι έως τώρα από το συγκεκριμένο σχολείο. Υπάρχουν και γερές εκπτώσεις, έως 20%. Ειδικά για τους μισθούς Αθήνας σε καλή θέση εταιρίας, δεν είναι κάτι τόσο απαγορευτικό να πάει ένα παιδί σε ιδ. σχολείο. Πολλοί έχοντας ένα παιδί και θέλοντας μεγαλύτερο ωράριο τελικά το επιλέγουν.

Η ξαδέρφη μου πχ δουλεύει σε άλλο ιδιωτικό ως δασκάλα και όπως έχω καταλάβει, γίνεται πανικός… Και άλλαξε και ένα ακόμη πριν 2 χρόνια. Πολλά ιδιωτικά είναι απλώς parking για τα παιδιά, έτσι το βλέπουν οι γονείς. Και το απόγευμα ιδιαίτερα στο δημοτικό (!) για να ξαναπαρκάρουν τα παιδιά.

Με τα περί αριστείας ούτε εγώ συμφωνώ. Οι περισσότεροι εκεί είναι μισθωτοί και ΕΕ που θέλουν να προσφέρουν κάτι καλύτερο στα παιδιά τους, καλύτερες εγκαταστάσεις, ενδεχομένως διδασκαλία, κτλ. και κυρίως αναζητούν ένα μεγαλύτερο ωράριο ώστε να προλάβουν να γυρίσουν σπίτι από τη δουλειά όταν σχολάσει το παιδί.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#838281 Το πρόβλημα με το ωράριο είναι τεράστιο και εμάς μας αγχώνει ήδη από τώρα αν κι έχουμε κάνα 2 χρόνια ακόμα, το αποτέλεσμα μάλλον θα είναι δημόσιο το πρωί και ιδιωτικό κέντρο "μελέτης" μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Το ιδιωτικό σχολείο μερικές φορές είναι υποχρεωτικό γιατί απλά δεν γίνεται αλλιώς αν δουλεύουν και οι 2 γονείς στον Ι.Τ.

Το σημαντικότερο όμως από κάθε σχολείο είναι το παρακάτω

https://www.leeds.ac.uk/news-business-e ... -with-them

Κανένα σχολείο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ενασχόληση των γονιών με το παιδί έστω για ένα 2ωρο την μέρα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
#838283 Ειναι αστειο γενικα το γεγονος πως οι περισσοτερες χωρες στον κοσμο απαιτουν να δουλευεις 9-5 συν commuting αλλα τα σχολεια τελειωνουν χ ωρες νωριτερα
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#838284 Στο δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα τουλάχιστον στο δημοτικό τα παιδιά σχολάνε κανονικά στις 13.15 και έχεις επιλογή να τα πάρεις είτε στις τρεις, είτε στις τέσσερις ή ακόμα και πεντέμιση. Στο δικό μας επίσης υπάρχει μέχρι τις μια και τέταρτο μόνιμα γιατρός. Επίσης έχει και πρωινή προσέλευση στις 7.30 αν θέλεις.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#838286 Πολύ ενθαρρυντικό αυτό. Στην Αθήνα είναι το σχολείο ή στην περιφέρεια;

Επίσης υπάρχει κάποια έξτρα χρέωση αν το παιδί μένει μέχρι αργά; Ή απαιτούνται δικαιολογητικά;

13:15 λήξη είναι στο εφτάωρο, νομίζω 1-2α τάξη δεν κάνουν τόσες πολλές ώρες…

Αλλά πάλι αυτό που αναφέρεις δείχνει ένα άρτια οργανωμένο σχολείο
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#838287
PeterPan έγραψε:Πολύ ενθαρρυντικό αυτό. Στην Αθήνα είναι το σχολείο ή στην περιφέρεια;

Επίσης υπάρχει κάποια έξτρα χρέωση αν το παιδί μένει μέχρι αργά; Ή απαιτούνται δικαιολογητικά;

13:15 λήξη είναι στο εφτάωρο, νομίζω 1-2α τάξη δεν κάνουν τόσες πολλές ώρες…

Αλλά πάλι αυτό που αναφέρεις δείχνει ένα άρτια οργανωμένο σχολείο

Ληξη 13:15 ειναι η συνηθης στα δημοτικα, το εφταωρο σχολαει 14:10.

Το παν σε αυτα ειναι ο διευθυντης. Υπαρχουν σχολεια που το ολοημερο ξεκινα την πρωτη βδομαδα και παει μεχρι τις 16:00 ή και παραπανω, υπαρχουν αλλα που ξεκινα απο την πρωτη ταξη και καθε μηνα μπαινει κι αλλη ταξη ή παει μεχρι τις 15:00 και καπου στον Νοεμβριο ομαλοποιουνται.

Γενικα αν δεν υπαρχει παππους - γιαγια κοντα να τα παραλαβει στο σχολασμα το ιδιωτικο γινεται μονοδρομος. Αλλιως καποιος γονεας αλλαζει το προγραμμα του, βρισκεις γυναικα να τα παιρνει απο το σχολειο κλπ.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#838288
PeterPan έγραψε:Πολύ ενθαρρυντικό αυτό. Στην Αθήνα είναι το σχολείο ή στην περιφέρεια;

Επίσης υπάρχει κάποια έξτρα χρέωση αν το παιδί μένει μέχρι αργά; Ή απαιτούνται δικαιολογητικά;

13:15 λήξη είναι στο εφτάωρο, νομίζω 1-2α τάξη δεν κάνουν τόσες πολλές ώρες…

Αλλά πάλι αυτό που αναφέρεις δείχνει ένα άρτια οργανωμένο σχολείο


Θεσσαλονίκη, αλλά το πρόγραμμα του ολοήμερου νομίζω ισχύει πανελλάδικα και δεν έχει κάποια χρέωση. Απλά φαντάζομαι ότι προσαρμόζεται ανάλογα με τις δηλώσεις των γονέων στην αρχή της χρονιάς, δηλαδή αν σε ένα δημοτικό 200 παιδιών δηλώσουν για πεντεμιση μόνο τρία παιδιά μάλλον δεν θα ισχύσει η συγκεκριμένη ώρα αναχώρησης. Στο δικό μας επίσης από τις τέσσερις μέχρι τις εφτά έχει κάθε μέρα στο κλειστό γυμναστήριο και στις αίθουσες του σχολείου δραστηριότητες από ιδιώτες όπως τέννις, θέατρο, μουσική, ζωγραφική, rollers, cheerleading κτλ. Εκεί φυσικά είναι με χρέωση νομίζω 25 € ο μήνας για κάθε δραστηριότητα χωριστά. Αυτό δεν νομίζω ότι ισχύει για κάθε σχολείο και ίσως γίνεται σε συνεργασία με τον εκάστοτε σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#838289
PaNick67 έγραψε:Γενικα αν δεν υπαρχει παππους - γιαγια κοντα να τα παραλαβει στο σχολασμα το ιδιωτικο γινεται μονοδρομος. Αλλιως καποιος γονεας αλλαζει το προγραμμα του, βρισκεις γυναικα να τα παιρνει απο το σχολειο κλπ.


Στην πράξη οι περισσότεροι γονείς που εργάζονται τα αφήνουν μέχρι τις τρείς ή τέσσερις. Και μετά παππούς- γιαγιά ή σπαστό ωράριο κάποιος γονέας. Αν όμως δεν υπάρχουν αυτές οι δύο συνθήκες τότε ή πληρώνεις για ιδιωτικό ή babysitter ή τα αφήνεις μέχρι τις πεντέμιση και τα παραλαμβάνεις με την ψυχή στο στόμα.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#838290
PeterPan έγραψε:Με τα περί αριστείας ούτε εγώ συμφωνώ. Οι περισσότεροι εκεί είναι μισθωτοί και ΕΕ που θέλουν να προσφέρουν κάτι καλύτερο στα παιδιά τους, καλύτερες εγκαταστάσεις, ενδεχομένως διδασκαλία, κτλ. και κυρίως αναζητούν ένα μεγαλύτερο ωράριο ώστε να προλάβουν να γυρίσουν σπίτι από τη δουλειά όταν σχολάσει το παιδί.

Επειδή η συζήτηση ξεστράτισε ως συνήθως. Τα κενά που έβγαλα και άρχισε η κουβέντα είναι από το Πρότυπο σχολείο που ίδρυσε η τωρινή κυβέρνηση για τους "άριστους" μαθητές (δηλαδή 12χρονα που έγραψαν λίγο καλύτερα από κάποια άλλα σε κάτι εξετάσεις). Και το έβαλα για να δούμε πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την αριστεία. Και δε μιλάω για το κτήριο και τις εγκαταστάσεις.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#838293 Και το ΕΠΑΛ της ανιψιάς μου που λείπουν οι μισοί πρότυπο είναι.
Λογικά δεν βρίσκουν τόσο άριστους καθηγητές.