Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
mirage έγραψε:Τι σχέση έχει το ABS με τα φρένα και πόσο δυνατά ειναι;

Τα βοηθάει το διαφορικό. :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By 224v
#833998 Οι ειρωνείες σας δεν αρκούν, εάν και εφ όσον βρείτε ένα τέτοιο οδηγήστε το ώστε να ηρεμήσετε,εάν είστε ειλικρινείς φυσικά.
Το ABS δεν εχει σημασία για το καλό φρενάρισμα η έλλειψις του όμως δείχνει πόσο αχρείαστο είναι σε καταστάσεις πανικ στοπ που πλέον τώρα το θέωρειτε must.

.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#834008 3 πουλάκια κάθονταν όπως πάντα.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
224v έγραψε:Οι ειρωνείες σας δεν αρκούν, εάν και εφ όσον βρείτε ένα τέτοιο οδηγήστε το ώστε να ηρεμήσετε,εάν είστε ειλικρινείς φυσικά.
Το ABS δεν εχει σημασία για το καλό φρενάρισμα η έλλειψις του όμως δείχνει πόσο αχρείαστο είναι σε καταστάσεις πανικ στοπ που πλέον τώρα το θέωρειτε must.

.
https://youtu.be/mlLYJW-yIIg?si=L4Q57uDeMEAKuhCP
Άβαταρ μέλους
By 224v
saxon_747 έγραψε:
224v έγραψε:Οι ειρωνείες σας δεν αρκούν, εάν και εφ όσον βρείτε ένα τέτοιο οδηγήστε το ώστε να ηρεμήσετε,εάν είστε ειλικρινείς φυσικά.

.
https://youtu.be/mlLYJW-yIIg?si=L4Q57uDeMEAKuhCP
Σαξονα μιλάμε για αμάξι μαζερατι του 90 και της υπόλοιπης σειράς μέχρι το 98+
Όχι για οφ ο ανεμοςπου βάζεις μιλάω για πολυ συγκεκριμένο, οπως εσείς λέτε για την Μ3 πχ.

.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#834022 To ABS ειναι απαραιτητο, τι να λεμε τωρα!

Ακομα και στο δικο μου αμαξι που ειναι αισχρο το ABS, παλι χρησιμο ειναι για οταν πεταχτει κατι μπροστα μου, οπου πιθανοτατα θα παιξει τσαρουχωμα στα φρενα. Ή σε καμια βροχη, σε κανενα πολυ γλιστερο δρομο κτλ.

Αν μου ελεγες να μπω σε μια πιστα με το δικο μου, ΣΙΓΟΥΡΑ μετα απο λιγους γυρους θα γυρνουσα γρηγοροτερα ΧΩΡΙΣ το ABS. Αλλα ο δρομος δεν ειναι πιστα οποτε κραταμε οτι σωζει ζωες το συστημα :s_wink
Άβαταρ μέλους
By dimviii
George_Prix έγραψε:To ABS ειναι απαραιτητο, τι να λεμε τωρα!

δεν μπορεις να το καταλαβεις γιατι σε αμμοθυελλα με μηδενικη ορατοτητα δεν μπορεις να πας με 200.
Άβαταρ μέλους
By dimviii

.

καμια ειρωνια,οποτε θελεις παρε τη 224 με το υπερμπλοκε και ελα.Εγω με το γνωστο μαζουτοφονεα.Χωρις μπλοκε. :iconcool:
Μονο ετσι εσυ θα καταλαβεις τι σαχλαμαρες αραδειαζεις εδω μεσα. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By 224v
#834054 Απέχεις και τόσα χρόνια σε ηλικία οπότε δικαιολογημενος να μην έχεις οδηγήσει σωστα σχεδιασμένα οχηματα χωρις ηλεκτρονικά βοηθήματα.
Και φυσικά λόγω χαρακτήρες καταλαβαίνεις ο,τι σε βολεύει στο συλλογισμό σου.
Το ABS φυσικά βοηθάει τον μέσο οδηγό, όμως ένα όχημα μελετημένο εξ αρχής ότι δεν θα έχει ABS δεν εχει μεγάλη συνεισφορά στον οδηγό που έχει γνώση οδήγησης, αλλά και στον απλό χειριστή του οχήματος. Στα άλλα οχηματα της οικογένειας δεν μπαινω στο ABS γιατί δεν μου χρειάζεται έτσι που τα αδηγω στο 2.24ν μπαίνω στον κόφτη εύκολα γιατί έχει κοντές τις 2 πρωτες.

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#834055 Κάποια ζώα νομίζανε ότι με ένα συγκριτικό βιντεάκι και μια κόντρα θα ταπωσουν.

Τώρα θα πιστέψουν, ευτυχώς και τα ζώα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
George_Prix έγραψε:Αν μου ελεγες να μπω σε μια πιστα με το δικο μου, ΣΙΓΟΥΡΑ μετα απο λιγους γυρους θα γυρνουσα γρηγοροτερα ΧΩΡΙΣ το ABS. Αλλα ο δρομος δεν ειναι πιστα οποτε κραταμε οτι σωζει ζωες το συστημα :s_wink

Εεεεεε, όχι. Τη δεκαετία του '90 που αρχίσαμε να βλέπουμε ABS σε όλα τα αυτοκίνητα, είχαν γίνει αρκετές δοκιμές (και στους 4Τ, αλλά και αλλού, σε αγγλικά, γερμανικά, κτλ. περιοδικά και όχι μόνο) με φρεναρίσματα με και χωρίς ABS. Ακόμα και με πολύ έμπειρους οδηγούς αγώνων, ΠΑΝΤΑ το ABS φρέναρε καλύτερα (εκτός αν ήταν κανένα ότι να'ναι σύστημα, που πλέον δεν υπάρχουν τέτοια).

Και αυτό γιατί όταν μπλοκάρουν οι εμπρός τροχοί και ο έμπειρος οδηγός αφήσει λίγο το πεντάλ για να ξεμπλοκάρει και το ξαναπατήσει, θα κάνει τα εξής χειρότερα, έως πολύ χειρότερα σε σχέση με το ABS:

1) Θα χαλαρώσει την πίεση σε ΟΛΑ τα φρένα, ενώ το ABS ΜΟΝΟ σε όσα έχουν μπλοκάρει.
2) Θα αφήσει την πίεση περισσότερο απ' όσο χρειάζεται. Το ABS κάνει το πάτα - άσε αρκετές φορές το δευτερόλεπτο, πράγμα που είναι φυσικώς αδύνατο να το κάνει οποιοσδήποτε οδηγός. Επίσης, το ABS χαλαρώνει την πίεση ΑΚΡΙΒΩΣ όσο χρειάζεται σε κάθε τροχό (που πιθανότατα δεν είναι το ίδιο σε όλους), ενώ ο οδηγός αναγκαστικά πάει κατά προσέγγιση και το ίδιο παντού.

Δεν αναφέρω καν την περίπτωση φρεναρίσματος που οι δύο μεριές του αυτοκινήτου (δεξιά - αριστερά) πατάνε σε επιφάνειες με διαφορετικό συντελεστή τριβής, όπου το ABS κλέβει εκκλησίες...

Θεωρώ εντελώς αδιανόητο, 20-30 χρόνια μετά την μαζική υιοθέτηση του ABS να επαναλαμβάνουμε τα ίδια αυτονόητα... :dizzy: Και δεν πάει σε εσένα αυτό...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#834075 Φιλε η απαντηση μου αφορα αποκλειστικα το δικο μου αισχρο ABS οπου ειμαι σιγουρος οτι μπορω να το κερδισω μεσα στην πιστα. Για να καταλαβεις πσοο αισχρο εννοω, μου τυχαινει συχνα να πηγαινω ΑΡΓΑ (με 5-10 χλμ/ωρα) προς ενα STOP. Αν στα τελευταια μετρα εχει ενα ΕΛΑΧΙΣΤΟ σαμαρακι αποσυντονιζεται το συστημα, αρχιζω και ακουω ενα κρρρρρρ το οποιο δε λεει να σταματησει ακομα κι οταν εχει πεσει η ταχυτητα στα 2-3 χλμ/ωρα και συνεχιζει το ABS να δουλευει και να πηγαινει το αμαξι γλυστρωντας. Ουτε σε παγο τετοιο πραγμα δηλαδη. Δε σου μιλαω για γρηγορη οδηγηση ουτε για γλιστερο δρομο...

Τα τεστς που αναφερεις, γινονται με στυλ τσαρουχωμα τα φρενα οπου φυσικα κερδιζει το ABS χαλαρα ακομα και τον καλυτερο οδηγο. Αλλα στην πιστα μετα απο λιγους γυρους ξερεις ακριβως σε ποιο σημειο θα φρεναρεις και ποση ακριβως πιεση θα ασκησεις πριν την καθε διαφορετικη στροφη. Ακομα και το βιντεακι που ποσταρισε ο Σαξονας να δεις, που σωστα το παλικαρι εκθειαζει το ABS, ειναι σαφης οτι στην πιστα μπορει ενας οδηγος να το κερδισει. Και φανταζομαι μιλαει για κανονικα/καλα ABS κι οχι για το αισχρο δικο μου!!!

Ολα αυτα βεβαια θεωρητικα, με την αισθηση που εχω αποκομισει τοσα χρονια. Δεν το εχω κανει το πειραμα ωστε να πουνε τα χρονομετρα την αληθεια.

Παντως ενω το παιζω χερας, ταυτοχρονα δηλωνω και "κοτα" που αγαπαει τη ζωη της. Οποτε παρα την κακη λειτουργια του δικου μου ABS που με εχει εκνευρισει απειρες φορες, ξερω καλα οτι κατω υπο συγκεκριμενες συνθηκες πανικου, θα κανει καλυτερη δουλεια απο μενα. Οποτε αγαπω ABS, εστω και το δικο μου το παλιακο :s_yes
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#834079 Αυτο με τις ελαφρες ανωμαλιες και το κρρρρ του abs το εκανε και το δικο μου. Επισκεψη σε φρενα, αλλαγη υγρων φρενων, σωστη εξαερωση, πλυσιμο - καθαρισμα δαγκανων και εμβολων και παπαλα. Δεν το ξανακανε. Ριξε ρε συ κανα φραγκο στο αμαξι ειδικα αφου το τρεχεις, στις ευθειες εστω :shifty:. Αλλαξε ιμαντα, κλπ ριχτου κι ενα προγραμματακι να ξανανιωσει.... Μεχρι να παρεις το Q3 RS Slineκαιτολουριτηςμανας :shifty: :s_tongue
Τελευταία επεξεργασία από PaNick67 και 08 Σεπ 2023, 11:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#834091 Με βαζεις σε σκεψεις ρε φιλε... Γιατι αυτο το θεμα με το ABS το ειχα απο την αρχη που αγορασα το αμαξι και εκτοτε εχουμε κανει καμποσες φορες περιποιηση στα φρενα...

Οσο για καδενα και προγραμμα με τιποτα στην παρουσα φαση, δεν περισσευει μια για το χρεπι.

Αν δε φοβομουνα μη φαω τιποτα κλωτσες απο το Ντιμη θα ελεγα οτι σκεφτομαι για κανενα τηλεφωνακι που αργοπεθαινει το παλιο, αλλα δε λεω κουβεντα :lipsealed: