Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By markvag
Morx έγραψε:
markvag έγραψε:
mousatos έγραψε:Πήγαινε με 214χλμ./ώρα και τον «έκλεισε» νταλίκα
https://www.zougla.gr/automoto/ksegelas ... e-ntalika/

πως γλύτωσε;;;;;;;;;;;;

Μία ακόμα επιβεβαίωση για το πόσο μαγκιά είναι να πηγαίνεις με τέτοιες ταχύτητες σε δημόσιο δρόμο.

Μαρκο, βαρυ το σχολιο σου!
Αν αυριο το αυτοκινητο σου ειχε 600 αλογα, πες μου αν στην θεα αυτης της κατηφορας, δε θα εκανες ενα ανοιγματακι για "δοκιμη".
Αν απαντησεις πως δε θα το εκανες, προσπαθησε να ανατρεξεις στο τι ηταν αυτο που σου εβαλε μυαλο! :)

Ο τυπος επαθε και εμαθε.

Δεν θα έκανα. Με άλλα αυτοκίνητα τριγύρω;; Είμαστε σοβαροί;; Δεν είναι καθόλου βαρύ το σχόλιο, τέτοιες ταχύτητες σε δημόσιο δρόμο με κίνηση είναι αυτοκτονία και έγκλημα.+ -

Τί ήταν αυτό που μου έβαλε μυαλό; Το μυαλό. :rtfm:

George_Prix έγραψε:
Καταρχας δε νομιζω οτι το κανει κανενας για μαγκια. Οι οδηγοι το κανουν για ξεκαβλωμα. Εσυ μπορει να ξεκαβλωνεις με 130 και καποιος αλλος με 230...

Μαγκιά, ξεγκάβλωμα, η ίδια μ@λ@κία είναι.

Προσωπικά πάντως αποφεύγω να ξεγκαβλώνω σε δρόμους με κίνηση. Όταν θα το κάνω, θα φροντίσω να πάω σε δρόμο που δεν θα υπάρχει κανείς, σε ώρα που δεν θα υπάρχει κανείς και ΜΟΝΟ σε σημεία που ΒΛΕΠΩ ότι δεν υπάρχει κανείς. Αν δεν ισχύουν ΚΑΙ οι 3 αυτές προϋποθέσεις πάω φυσιολογικά. Και φυσικά ποτέ σε δρόμους που θέλουν 200+ για να πεις ότι κάτι κάνεις. ΚΑΝΕΙΣ δεν φταίει αν εγώ είμαι μ@λ@κας και οδηγώ σαν να με κυνηγάνε...

Αν δεν μπορώ να βρω τέτοιες περιπτώσεις, οδηγάω όπως πρέπει και φροντίζω να αφήνω όσους γκαβλωμένους πετυχαίνω να με περάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται για να πάνε να σκοτωθούν όσο πιο μακρυά από εμένα (και ελπίζω και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου) γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
George_Prix έγραψε:
Λογικα ειχε καλης ποιοτητας κουβερτα προσευχης :shifty:

Εικόνα

Ο αλλος ειχε χαλακι μαζι του

https://www.voria.gr/article/kare-kare- ... i-kai-meta

και το ''προστατευσε'' κιολας επειδη λεει του το πατησαν και προσβληθηκε !
Άβαταρ μέλους
By 224v
#831912 Ναι, γιατί πρέπει να το στρώσουν πριν τις 5 φορές τη μέρα που θα προσευχηθουν.
Και ξαναλέω ότι συμφωνώ με τον George_ prix, στον τρόπο που ξεκαυλωνει στο δρόμο!!! Αρκεί οι συνθήκες να υφίστανται, όπως και το ανάλογο όχημα.
Για το πιο πάνω βιντεακι ο οδηγός ήξερε τη διαδρομή και αποφάσισε να περάσει έτσι σύριζα από το φορτηγό, γιατί εκείνο ήταν ήδη στην αριστερή και θα μπορούσε να περάσει από δεξιά εαν ηθελε. Η μπαριερα άλλωστε τοποθετείται μισό μέτρο μετά την άκρη της οριογραμμης του δρόμου.
.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
224v έγραψε:Για το πιο πάνω βιντεακι ο οδηγός ήξερε τη διαδρομή και αποφάσισε να περάσει έτσι σύριζα από το φορτηγό, γιατί εκείνο ήταν ήδη στην αριστερή και θα μπορούσε να περάσει από δεξιά εαν ηθελε. Η μπαριερα άλλωστε τοποθετείται μισό μέτρο μετά την άκρη της οριογραμμης του δρόμου.

αυτά που γράφεις δεν ανταποκρίνονται καν σε αυτά που φαίνονται στο βίντεο

ξαναδες το
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
224v έγραψε:Για το πιο πάνω βιντεακι ο οδηγός ήξερε τη διαδρομή και αποφάσισε να περάσει έτσι σύριζα από το φορτηγό, γιατί εκείνο ήταν ήδη στην αριστερή και θα μπορούσε να περάσει από δεξιά εαν ηθελε. Η μπαριερα άλλωστε τοποθετείται μισό μέτρο μετά την άκρη της οριογραμμης του δρόμου.

Ξαναδες το
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#831942 Ειχα πει νωριτερα για σχετικα "ασφαλες τρεξιμο". Οτι δεν περναμε τον αλλον με μεγαλη διαφορα χιλιομετρων, εκτος αν ειμαστε σιγουροι οτι μας εχει δει. Ενας ακομα κανονας που εχω ειναι να ειμαι σιγουρος οτι αυτος που περναω δεν εχει καποιο οχημα 20-50-100 μετρα μπροστα του. Γιατι μπορει να κανει ξαφνικα μια τιμονια αριστερα ωστε να τον περασει και να βρεθει μπροστα σου σα φαντης μπαστουνι (υποθετοντας οτι τελικιαζεις μονο στην αριστερη λωριδα). Ενω ειναι σχετικα απιθανο καποιος που εχει επιλεξει τη μεσαια/δεξια λωριδα για το ταξιδι του να σκεφτει ξαφνικα "ας παω μια βολτα στην αριστερη" χωρις να χρειαζεται να περασει καποιον.

Στο συγκεκριμενο βιντεακι ο μοτοσυκλετιστης κανει ενα ακομα εγκλημα εκτος οτι παει με πολυ περισσοτερα απο το φορτηγο. Παει να τον περασει ενω λογω του ογκου του φορτηγου δε μπορει να δει τι κρυβεται μπροστα του. Δυστυχως σε αυτη τη φαση μπροστα απο το φορτηγο κρυβοταν ενα αργο ΙΧ (αλλος μαλλακας αυτος που πηγαινε εκει με λιγοτερα απο 90), ο φορτηγατζης εκοψε τιμονια αριστερα να το περασει κι εγινε το κακο. 8 στις 10 φορες που βλεπω φορτηγο δεν ειμαι 100% σιγουρος αν εχει κατι μπροστα του και κοβω ταχυτητα ενιγουει.

Και ειμαι σιγουρος οτι ο φορτηγατζης κοιταξε στον καθρεφτη πριν σκασει την αριστερη τιμονια. Αλλα οταν ερχεται απο πισω κατι με +130 χιλιομετρα, οταν αυτο το κατι ειναι μηχανη που δε φαινεται και τοσο καλα λογω του μικρου της ογκου, ειναι πιθανο να μην τη δεις καν.

Ειπαμε παιδες... Το τρεξιμο προφανως και αυξανει τις πιθανοτητες ατυχηματος. Αλλα υπαρχει το "εξυπνο τρεξιμο" που ειναι ασφαλεστερο και το "βλακωδες τρεξιμο" που αυξανει με γεωμετρικο βαθμο τις πιθανοτητες ατυχηματος :s_wink
Άβαταρ μέλους
By 224v
#831946 Είπα ότι ήξερε τον δρόμο, σε ελληνικό δεν θα του έβγαινε, γιατί στην άκρη της ασφάλτου εκεί είχε ομαλή επιφάνεια χώμα ενώ σε μας είναι άστα να πάνε. Προφανώς πήρε ρισκο= αδρεναλίνη, όταν πέρασε το φορτηγό ήταν πάλι στη δεξιά και στο ίδιο ύψος με αυτόν, περνάει και το λεωφορείο και μετά κάνει δεξιά... οι αναβάτες κάνουν πράγματα αδιανόητα για εμάς, αλλά δεν έχουν τα ατυχήματα που γίνονται μέσα στη πόλη.

.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#831948 Έχω κάνει 2 προσπεράσεις από δεξιά την τελευταία εβδομάδα. Συγχύστηκα και τις δυο φορές με τους βλαμμένους που πηγαίνουν μεσ'τη μέσ με 40-50 σε σημεία με άπλετη ορατότητα (αλλά κίνηση από απέναντι) και επαρχιακό δίκτυο με όρια 70-90 λες κι ο δρόμος φτιάχτηκε για πάρτη τους κι όλοι πρέπει να πηγαίνουν σύμφωνα με τα κέφια τους. Αϊ στα διάλα.
Χα, τους φαντάζομαι να πηγαίνουν με 50 στην περιφεριακή της Σαλονίκης.
Άβαταρ μέλους
By Morx
mousatos έγραψε:Έχω κάνει 2 προσπεράσεις από δεξιά την τελευταία εβδομάδα. Συγχύστηκα και τις δυο φορές με τους βλαμμένους που πηγαίνουν μεσ'τη μέσ με 40-50 σε σημεία με άπλετη ορατότητα (αλλά κίνηση από απέναντι) και επαρχιακό δίκτυο με όρια 70-90 λες κι ο δρόμος φτιάχτηκε για πάρτη τους κι όλοι πρέπει να πηγαίνουν σύμφωνα με τα κέφια τους. Αϊ στα διάλα.
Χα, τους φαντάζομαι να πηγαίνουν με 50 στην περιφεριακή της Σαλονίκης.

Υπαρχουν και αυτοι, μη νομιζεις.
Συχνα πυκνα ερχομενος απο Περαια βραδυ 23:00 - 01:00 προς Επταπυργιο, οδηγαω στη δεξια λωριδα ηδη απο τη Μουδανιων μετα το αεροδρομιο, μεχρι να φτασω ανηφορα Επταπυργιου, ειμαι σταθερα στα 100.
Μα την αληθεια, ΟΥΤΕ ΦΡΕΝΟ ουτε τιποτα.
Ξερεις ποσους περναω με +20/30 απο τα δεξια ενω ψωλαρμενιζουν στη μεσαια;
Ξερεις ποσοι ενω ειναι ΗΔΗ στη μεσαια με προσπερνανε και πηγαινουν ΑΡΙΣΤΕΡΑ ??? ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!! :lol:

Η αντιληψη τους και η νοοτροπια τους ειναι για case study...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#832024 περιφεριακή Σαλονίκης. το τρενάκι του τρόμου. typical 100 στη δεξιά, 130 στη μεσαία, 150-250 στην αριστερή . κι όποιον πάρει ο χάρος.
Άβαταρ μέλους
By Morx
mousatos έγραψε:περιφεριακή Σαλονίκης. το τρενάκι του τρόμου. typical 100 στη δεξιά, 130 στη μεσαία, 150-250 στην αριστερή . κι όποιον πάρει ο χάρος.

Εγω τουλαχιστον τις ωρες που κυκλοφορω, βλεπω αλλες συνθηκες.

Δεξια 60 εως +INF
Μεσαια 70 εως 100
Αριστερη, με οσα πηγαινει ο μπροστινος, δηλαδη καμια 30 αυτοκινητα μπροστα. Συνηθως 80-90
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
Morx έγραψε:Ξερεις ποσοι ενω ειναι ΗΔΗ στη μεσαια με προσπερνανε και πηγαινουν ΑΡΙΣΤΕΡΑ ??? ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!! :lol:

Η αντιληψη τους και η νοοτροπια τους ειναι για case study...

Πολλοι με νεο ή ακριβο αμαξι το κανουν για εφε ή επειδη δεν θελουν να παραδεχθουν πως ειναι πιο αργοι απο καποιο αλλο παλαιοτερο αμαξι.