Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Serf έγραψε:Το φακελάκι μπορεί να παιζει κάποιες φορές, κυρίως σε χειρουργήσιμα περιστατικά. Αλλά αυτό δεν ακυρώνει το γεγονός της κλάσεις καλύτερης υγειονομικής κάλυψης του γενικού πληθυσμού.

Όσο για το σταθμισμένο GDP το 2022: 36835 USD in 2022 (Ελλάδα), 64702.98 USD in 2022 (ΗΠΑ). Αν από την εξίσωση αφαιρέσουμε το άνω 10% των Ελλήνων και το άνω 10% των ΗΠΑμερικάνων, θεωρω ότι η διαφορά θα είναι πολύ μικρότερη.

Μπορει ο φτωχος να ειναι καλυτερα Ελλαδα απο Αμερικη (ερωτηματικο αυτο γιατι μπορει να μην εχει εισοδημα, αν θελεις να δουλεψεις στην Αμερικη παντα εχει δουλειες) αλλα υπαρχουν πολλες χωρες με πολυ καλυτερο συστημα υγειας απο Ελλαδα και με σχεδον μηδενικο κοστος.

Επισης ειναι θεμα ηθικης. Στην Ελλαδα σου λενε αν δεν με πληρωσεις θα σε αφησω να πεθανεις. Σε χωρες οπως ο Καναδας κανενας γιατρος δεν θα σου φερθει ετσι..Στην Αμερικη οντως το συστημα αν δεν πληρωθει θα σε αφησουν να πας στο καλο ισχυει. Οποτε μοιαζει με Ελλαδα.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#830932 Αυτό με την άδεια το άκουσα από συγγενή προ ημερών για πρώτη φορά. Κάτι ψέλλισε για δέκα μέρες το έτος κι έπαθα κοκομπλόκο μέχρι να καταλάβω τι εννοεί!!!
Άβαταρ μέλους
By g8777
#830933 Βέβαια αν είχε γυριστεί κάποιου είδους ντοκιμαντέρ σχετικά με το ιατροφαρμακευτικό κόστος περίθαλψης στην Αμερική συγκρινόμενο με την Ευρώπη του Καναδά ακόμα και την Κούβα ρε παιδί μου θα μπορούσαμε να βγάλουμε πιο χρήσιμα συμπεράσματα.

Είναι και αυτός ο michael Moore ρε παιδί μου, μετά το Columbine κωλοκατσε πάνω στο συμβόλαιο του, πατάει τον κώλο του εντός γηπέδου, σαν τον Σωτηράκη Νίνη μετά από σουαρέ με Βάσω Βιλεγκας :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By GTS
Serf έγραψε:Αυτό με την άδεια το άκουσα από συγγενή προ ημερών για πρώτη φορά. Κάτι ψέλλισε για δέκα μέρες το έτος κι έπαθα κοκομπλόκο μέχρι να καταλάβω τι εννοεί!!!

Ισχυει μονο για Αμερικανικες επιχειρησεις ιδιωτικες οι οποιες ομως πληρωνουν πολυ υψηλους μισθους.

Τωρα γενικα δεν μπορεις να ακους αποκομενες πληροφοριες εδω και εκει ενω αγνοεις την συνολικη εικονα. Στην Αμερικη μεχρι τωρα τουλαχιστον η συνολικη εικονα παροτι τα προβληματα ειναι οτι εισαι πολλαπλα κερδισμενος γιαυτο και ζουν εκει.

Επισης σε μερικα πραγματα εχεις μια αισθηση ελευθεριας σε καποια αλλα δεν εχεις ισχυει και αυτο. Αλλα συνολικα ζουσες πολυ καλυτερα απο αλλες χωρες.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
sknipper έγραψε: Κάτι σαν 400-500 δολάρια για μια απλή ακτινογραφία και δεν είμαι σίγουρος αν περιλαμβανόταν και η ιατρική διάγνωσή της στο ποσό ή ήταν χώρια... Πάνω από 120.000 δολάρια είχε πάει η ιστορία με χειορυγείο και ολιγοήμερη διαμονή.

Κάπου εκεί πάει η απλή ακτινογραφία μόνο αλλά δεν πάς πουθενά χωρίς ασφαλιστική εκεί.
Κυρία που πλήρωνε 700δολάρια ασφάλεια κλήθηκε να πληρώσει τελικά 170δολάρια την ακτίνα.
Ήρθε φέτος στα επείγοντα της Νάξου και της λένε για το ίδιο πράγμα 8,60 και είχε για κανένα δεκάλεπτο ανοικτό το στόμα της από το σοκ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Serf έγραψε:Αυτό με την άδεια το άκουσα από συγγενή προ ημερών για πρώτη φορά. Κάτι ψέλλισε για δέκα μέρες το έτος κι έπαθα κοκομπλόκο μέχρι να καταλάβω τι εννοεί!!!
Δεν ξέρω τι παίζει γενικά εκεί, αυτό που λέτε για ιδιωτικές εταιρείες κλπ αλλά κι εμένα φίλος από silicon valley μου είπε για 10 μέρες και το εργασιακό κλίμα είναι τόσο ανταγωνιστικό που αν παίρνεις άδεια μπορεί και να στο χρεώσουν σαν μείον και να σε κοιτάξουν υποτιμητικά. Και συγκρίνεσαι με τον ινδό (δεν είναι ρατσιστικό αυτό, έχει πολλούς ινδούς εκεί που δουλεύουν σαν σκυλιά/σκλάβοι για λιγότερα λεφτά) που σου τρώει την δουλειά ή την προαγωγή (κι ας είναι χειρότερος και λιγότερο εξειδικευμένος).
Άβαταρ μέλους
By markvag
GTS έγραψε:
Δεν πηγαινουν καποιοι πηγαινουν πολλοι Ευρωπαιοι γιατι εχει ακομα πολλα πλεονεκτηματα και σε δουλειες και σε ζωη. Αν εισαι υγιεις το προβλημα με την πανακριβη υγεια δεν σε αγγιζει.

Ναι, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να πέσεις και να σπάσεις χέρι ή πόδι ή να εμπλακείς σε τροχαίο ή να σου εμφανιστεί κάτι ξαφνικά! :inlove:

g8777 έγραψε:Βέβαια αν είχε γυριστεί κάποιου είδους ντοκιμαντέρ σχετικά με το ιατροφαρμακευτικό κόστος περίθαλψης στην Αμερική συγκρινόμενο με την Ευρώπη του Καναδά ακόμα και την Κούβα ρε παιδί μου θα μπορούσαμε να βγάλουμε πιο χρήσιμα συμπεράσματα.

Ή καμία λίστα με το κόστος περίθαλψης (λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο των μισθών) ή να μπορούσε κανείς να συνδέσει το ύψος των δαπανών σε υγεία με τα αποτελέσματα θα μπορούσαμε όντως να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα...

Εικόνα

Θα ήταν ακόμα καλύτερο αν κάποιος έκανε τέτοιες μελέτες και τα ανέβαζε στο internet, έτσι ώστε να μπορούν να τα δουν όλοι... :hmmm: Αλλά είναι προφανώς πολύ δύσκολο... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#830958 Πώς κάνεις κι εσύ έτσι για 3-5 χρόνια διαφορά στο προσδόκιμο στο μισό (και λιγότερο) κόστος!
Άβαταρ μέλους
By NickTG
GTS έγραψε:Επισης ειναι θεμα ηθικης. Στην Ελλαδα σου λενε αν δεν με πληρωσεις θα σε αφησω να πεθανεις. Σε χωρες οπως ο Καναδας κανενας γιατρος δεν θα σου φερθει ετσι..Στην Αμερικη οντως το συστημα αν δεν πληρωθει θα σε αφησουν να πας στο καλο ισχυει. Οποτε μοιαζει με Ελλαδα.

Αυτά είναι από προσωπικές εμπειρίες? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Serf έγραψε:Πώς κάνεις κι εσύ έτσι για 3-5 χρόνια διαφορά στο προσδόκιμο στο μισό (και λιγότερο) κόστος!

Τέτοιος είμαι... :(
Άβαταρ μέλους
By GTS
NickTG έγραψε:
GTS έγραψε:Επισης ειναι θεμα ηθικης. Στην Ελλαδα σου λενε αν δεν με πληρωσεις θα σε αφησω να πεθανεις. Σε χωρες οπως ο Καναδας κανενας γιατρος δεν θα σου φερθει ετσι..Στην Αμερικη οντως το συστημα αν δεν πληρωθει θα σε αφησουν να πας στο καλο ισχυει. Οποτε μοιαζει με Ελλαδα.

Nαι για Αμερικη εχω πολλους φιλους και συγγενεις που μου εχουν πει πολλες ιστοριες. Για Ελλαδα και Καναδα και προσωπικες και φιλους.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#830975 Στην Ελλάδα δεν θα σε αφήσουν να πεθάνεις αλλά όντως υπάρχουν περιπτώσεις απαράδεκτης συμπεριφοράς και διαφθοράς, κατάχρησης εξουσίας κλπ. Θέλω να ελπίζω ότι δεν αποτελούν τον κανόνα αλλά την εξαίρεση (αν και δεν είναι όσο μικρή εξαίρεση όσο θα θέλαμε).

Το κόστος περίθαλψης κρατών δεν μπορεί να είναι συγκρίσιμο αν συγκρίνουμε δωρεάν εθνικό σύστημα υγείας με ιδιωτικό σύστημα υγείας. Νομίζω είναι πολύ δύσκολη κάθε ρεαλιστική σύγκριση.

Μεγάλη διαφορά επίσης υπάρχει στο σύστημα της ιατρικής πρακτικής στην USA σε σχέση με άλλες χώρες. Μου το εξηγούσε ο εξ' αμερικής εκπαιδευμένος Έλληνας παιδίατρος της κόρης μου. Βασικά υστερούν στο evidence based practice, να στηριχτούν στην έρευνα και σε πρωτόκολλα σε σχέση με το να κάνουν ό,τι νομίζει ο καθένας κατά περίπτωση (δεν είναι απαραίτητα κακό αν έχεις καλό γιατρό διαβασμένο αλλά αν δεν έχεις τον τοπ γιατρό...). Και υστερούν και σε εθνικές προσπάθειες πρόληψης. Βασικά πράματα που αλλού γίνονται αυτόματα όπως να προωθήσουν το να κόψεις το τσιγάρο, να κάνεις υγιεινή δίαιτα, να ψηλαφήσεις το μαστό σου, να κάνεις παπ-τεστ, κολονοσκόπηση, να εμβολιαστείς και τόσα άλλα εκεί υστερούν και για πολλά θα πρέπει εσύ να πας στο γιατρό (πληρώνοντας εσύ ή η ασφάλειά σου) για να ασχοληθούν (μόνο αν πρέπει γιατί η ασφάλειά σου μόνο τότε θα πληρώσει). Επειδή το τζάμπα έχει πεθάνει καταλήγεις να πας στο γιατρό όταν το πράμα έχει προχωρήσει.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
GTS έγραψε:
NickTG έγραψε:

Nαι για Αμερικη εχω πολλους φιλους και συγγενεις που μου εχουν πει πολλες ιστοριες. Για Ελλαδα και Καναδα και προσωπικες και φιλους.

Έχοντας πάντως περάσει η οικογένεια διάφορες περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών στην Ελλάδα κανείς δεν τους άφησε να πεθάνουν γιατί δεν πήραν φακελάκι.
Δεν πιστεύω φυσικά πως δεν συμβαίνει αλλά δεν θεωρώ πως είναι ο κανόνας ώστε να είναι συγκρίσιμο με το να μην έχεις ασφάλεια στις ΗΠΑ.
Ούτε φυσικά πιστεύω ότι δεν χρειάζεται τεράστια βελτίωση και ενίσχυση το σύστημα στην Ελλάδα.

Άραγε με ασφάλεια εργαζόμενου σε σούπερ μάρκετ τα φάρμακα για καρκίνο είναι δωρεάν στις ΗΠΑ? Οι χημειοθεραπειες? Θα συνεχίζουν μετά να σε ασφαλίζουν στα ίδια λεφτά? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#830991 Για την Ελλαδα οσο και να μην θελετε να το παραδεχτειτε ευκολα και ξεκαθαρα σε αφηνουν να πεθανεις αν δεν τους πληρωσεις. Δεν λεω οτι θα το κανουν ολοι και σε ολους αλλα θα το κανουν σε αρκετο κοσμο για χιλιους δυο λογους. Στην Αμερικη δεν θα σε αφησουν να πεθανεις σε επειγον απλα θα σου στειλουν εναν λογαριασμο στα εκατομυρια μετα. Στην Αμερικη αν δεν το θεωρησουν επειγον και δεν εχεις να πληρωσεις θα σε διωξουν και μπορει να πεθανεις γιατι δεν σε ειδε γιατρος οταν θα μπορουσαν να προλαβουν κατι.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#830992 Ευχομαι στον καθενα να μην τυχη τετοια περιπτωση, δυστυχως σε εμας μας ετυχε. Και αυτη ειναι η αποστροφη μου με το Ελληνικο συστημα. Ευτυχως εχω και αλλη επιλογη για μενα.