Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#830444 Θα επαναλάβω ότι κοροϊδευόμαστε κι είναι κρίμα μεγάλοι άνθρωποι.

Μπορώ να διαβεβαιώσω την ομήγυρη ότι ένα μεγάλο διαμέρισμα σε ένα πολύ καλο προάστιο έχει πολύ περισσότερα και σημαντικότερα έξοδα από το οποιο τριψήφιο του ΕΝΦΙΑ. Απαγορευτικά έξοδα για ένα ζευγάρι χαμηλού εισοδήματος.

Υποθετω με σχετική ασφάλεια ότι το άγχος δεν είναι οι ίσες ευκαιρίες για τα ζευγάρια, αλλά το ακριβώς αντίθετο : η διατήρηση της κατάστασης των πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Anonymous Founder έγραψε:Αν κάποιοι θέλετε να βάλετε στον ίδιο κουβά αυτόν που κληρονομεί 1 ή παραπάνω ακίνητα (σπίτια ή οικόπεδα) με τον άλλον που είναι στο μηδέν, προφανώς δεν θα σας εμποδίσει κανένας, αλλά δεν νομίζω πως χρειάζεται να εξηγηθεί το προφανές.
Ή όχι;

Εδώ δεν μπορούν μερικοί να καταλάβουν γιατί είναι κακό κάποιοι λίγοι να κάνουν συλλογή από ακίνητα.
Άβαταρ μέλους
By Serf
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Αυτός που κληρονομει το σπίτι κάπου αλλού μένει μέχρι εκείνο το σημείο.

Αν μένει σε σε ιδιοκτητο σπίτι επιλέγει σε ποιο θα κατοικησει και ποιο θα νοικιάσει(άρα βγαίνει μια χαρα και ο ενφια, φόροι, κλπ). Αν μένει στο νοικι, ξενοικιαζει, πάει στο κληρονομημενο και με τα χρήματα που ΔΕΝ δίνει κάθε μήνα του βγαίνει μια χαρα ο ΕΝΦΙΑ.

Αν τίποτα από αυτά δεν του κάνει, πουλάει το σπίτι και παντελόνιαζει ωραιότατα ζεστά ευρουλακια.

Όχι απαραιτήτως. Μπορεί να είναι νέο ζευγάρι που μέχρι πρότινος έμεναν στους γονείς και τώρα έχουν την ευκαιρία να έχουν το δικό τους σπίτι και μάλιστα σε καλή περιοχή για να μεγαλώσουν παιδιά.

Από ότι φαίνεται, δεν πρέπει να έχουν αυτό το δικαίωμα αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ΕΝΦΙΑ. Να το πουλήσουν το ρημάδι και να πάνε να μείνουν αλλού ώστε να καθαρίσει και η περιοχή από τους φτωχομπινέδες.
Άρα αυτό το νέο ζευγάρι νομοτελειακά θα νοικιαζε κάτι. Με πόσα να έβρισκε; Κάτω από €250 ούτε καν. Άρα €3000 το έτος. Εσύ σε τι σπίτι αναφέρεσαι με συγκρίσιμο ΕΝΦΙΑ; Τετραγωνικά, περιοχή και κόστος ΕΝΦΙΑ.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#830455 Αυτό το ζευγάρι μπορεί να αποφάσιζε να μην κάνει οικογένεια για κάποια χρόνια ακόμα. Ή μπορεί να αποφασίσουν ότι δεν τους παίρνει να κάνουν παιδί. Μπορεί χίλια δυο πράγματα. Εδώ μέσα άλλωστε πολλάκις έχει αναφερθεί ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι της πείνας, άρα το να βγάζεις από τις τσέπες των ιδιοκτητών ένα μεγάλο ποσό κάθε χρόνο αδιαφορώντας πλήρως για το αν έχουν να το πληρώσουν μάλλον δεν βοηθάει ιδιαίτερα.

Εν τω μεταξύ, θα έβαζα στοίχημα ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει παίξει και αυτός τον ρόλο του στην αύξηση των ενοικίων. Με αυτά και με αυτά, και οι γειτονιές χωρίζονται πλέον ολοένα και πιο ταξικά καθώς οι παλιοί μικροϊδιοκτήτες εξωθούνται να βρουν σπίτι σε φτηνότερες περιοχές, και τα ενοίκια έχουν ένα ακόμα παράγοντα να πιέζει τις τιμές προς τα επάνω.

Για όσους έχουν χρήματα ή την δυνατότητα να κρατήσουν το ακίνητο τους φυσικά, ζαμάνφου και πάνω τούρλα. Εμένα συγκεκριμένα αυτός ο φαύλος κύκλος στην παρούσα φάση με εξυπηρετεί. Να γίνει το Ελληνικό η Νέα Βουλιαγμένη, να εκτοξευθούν ακόμα περισσότερο τα ενοίκια και οι τιμές των διαμερισμάτων και για όσους δεν βγάζουν αρκετά χρήματα για να πληρώσουν αυτά που λείπουν από το κράτος, δεν χάθηκε ο κόσμος παιδιά, καλός είναι και ο Άγιος Δημήτριος. Μια μετακόμιση σου ανοίγει τους ορίζοντες, έστω και αν είναι αναγκαστική.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#830457 Το τελευταίο πράγμα που ευθύνεται για την άνοδο των ενοικίων είναι ο ΕΝΦΙΑ.
Προφανώς και πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς που δεν έχουν σπίτι και όχι όσους έχουν ή πόσο μάλλον νοικιάζουν κιόλας κάμποσα.
Κακό πράγμα και η αχαριστία επίσης.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#830459 Να σε προσγειωσω λίγο Χρήστο Λάππα,αυτό γίνεται ήδη.

Ξέρεις πόσοι άνθρωποι άλλαξαν σπίτι από μεγάλο σε μικρό, από καλή περιοχή σε λιγότερο για να παλέψουν την αύξηση ενοικίων που κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες αύξησαν;

Έχω γνωστούς που έψαχναν ενάμιση χρόνο για να μην αλλάξουν σχολείο τα παιδιά.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι μια χαρά φόρος, απλά έπρεπε να είναι πολύ χαμηλός στην πρώτη κατοικία και εκθετικά υψηλός στα υπόλοιπα.

Αν δεν σε συμφέρει, πουλάς και δεν πληρώνεις

.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#830460 Επειδή πάλι ξέχασες για τι πράγμα συζητάμε εδώ, Νίκο Παππά, να θυμίσω:

Μιλάμε για το ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν λαμβάνει υπόψη την εισοδηματική κατάσταση του ιδιοκτήτη.
Κανείς δεν έγραψε ότι τα ακίνητα δεν πρέπει να φορολογούνται καθόλου, ή ότι πρέπει να φορολογείται το ίδιο αυτός που έχει ένα ακίνητο με αυτόν που έχει 10 ή αυτόν που δεν έχει κανένα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#830462 Να υπενθυμίσω επίσης ότι η συζήτηση ξεκίνησε από εδώ:

viewtopic.php?p=830295&sid=20cf4f100062a5860b7ce4968f7d98f8#p830295

Που ο άνθρωπος ξεκάθαρα μιλάει για κάποιον με σπίτι, δεύτερο διαμέρισμα και εξοχικό που έχει την… ατυχία :lol: να κληρονομήσει και κάτι ακόμα που πλέον κάνει δυσβάσταχτη την κατοχή

Ε νταξ
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#830463 Αυτή την στιγμή ο ΕΝΦΙΑ δεν λαμβάνει υπόψη αν έχεις 1 ή 10 ακίνητα. Δεν υπάρχει επιβάρυνση για όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία δηλαδή.
Προσωπικά θεωρώ πως στο σπίτι που μένεις θα έπρεπε να είναι μικρός ο ΕΝΦΙΑ και να μεγαλώνει με τα τετραγωνικά.
Και φυσικά να αυξάνεται πόσο αυξάνονται τα ακίνητα που έχεις στο Ε9.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#830464 Εγώ λέω να κάνουμε ένα poll.

(Επιτρέπεται 1 επιλογή.)

1. Ζεις στο ενοίκιο (δεν πληρώνεις ΕΝΦΙΑ)

2. Αγοράζεις σπίτι με δάνειο 30 χρόνια και πληρώνεις ΕΝΦΙΑ

3. Σου χαρίζουν 1 σπίτι με προϋπόθεση να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ

4. Σου χαρίζουν 5 σπίτια με προϋπόθεση να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ.

Εμένα που μου αρέσει το ρίσκο θα επιλέξω το 4. Μπορεί να βγω κερδισμένος, ποιος ξέρει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#830468 Έχω ζήσει πολλά χρόνια στο 1 και τώρα είμαι στο 2.
Επειδή μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα και να ζω επικίνδυνα, θα δοκιμάσω και εγώ το 4.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
saxon_747 έγραψε:Εγώ λέω να κάνουμε ένα poll.

(Επιτρέπεται 1 επιλογή.)

1. Ζεις στο ενοίκιο (δεν πληρώνεις ΕΝΦΙΑ)

2. Αγοράζεις σπίτι με δάνειο 30 χρόνια και πληρώνεις ΕΝΦΙΑ

3. Σου χαρίζουν 1 σπίτι με προϋπόθεση να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ

4. Σου χαρίζουν 5 σπίτια με προϋπόθεση να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ.

Εμένα που μου αρέσει το ρίσκο θα επιλέξω το 4. Μπορεί να βγω κερδισμένος, ποιος ξέρει.
Το 4 κι εγώ.. Χαμένος δεν θα βγω

.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#830472 Κι εγώ που έχω ήδη κληρονομήσει και ζορίζομαι, λέω να κάνω την καλή πράξη και να αποδεχτώ, για να διευκολύνω τους συμφορουμιτες που προβληματίζονται
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Χρήστος Λάππας έγραψε:Επειδή πάλι ξέχασες για τι πράγμα συζητάμε εδώ, Νίκο Παππά, να θυμίσω:

Μιλάμε για το ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν λαμβάνει υπόψη την εισοδηματική κατάσταση του ιδιοκτήτη.
Κανείς δεν έγραψε ότι τα ακίνητα δεν πρέπει να φορολογούνται καθόλου, ή ότι πρέπει να φορολογείται το ίδιο αυτός που έχει ένα ακίνητο με αυτόν που έχει 10 ή αυτόν που δεν έχει κανένα.
Ποιός ξέχασε;

Αν σου πέφτουν πολλά για τον ΕΝΦΙΑ, πουλάς και πας σε άλλη περιοχή. Τα ρέστα στην τράπεζα για το μέλλον. Άρχοντας.

.