Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#829676 Έβγαλες μαλλιά βλέπω

Καλά ρε συ, με 35° φοράς φουλαρι;

Κάνε μπάνιο ελεύθερα, εγώ κολυμπάω με πολύ κόσμο σήμερα, περίπου 20 άτομα στα 100 μέτρα.

ΥΓ. Είχες και Πανάμα στου χουργιο; Α, ρε ζαγαρ

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829678 To φοράς σε διάφορες μορφές:
Εικόνα
Εικόνα
Εγώ το φοράω αντί καπέλου:
Εικόνα
ΥΓ: Δεν είμαι αυτός στην φωτό, ως γνωστόν δεν πάω στα βουνά. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#829693 Για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν από αλωπεκία υπάρχει κάποιο ανάλογο προστατευτικό ένδυμα ,κάποιος σκουφος λόγου χάρη;

Επίσης όσον αφορά τα χέρια, γάντια χρειάζονται ή ο κίνδυνος βρίσκεται σε χαμηλά ποσοστά ;
Άβαταρ μέλους
By otso
#829701 Ο Μικυ Μαους φοραει γαντια χειμωνα καλολαιρι . Δεν λες παλι καλα που φοραει μπαφ και οχι πουδραρισμενη περουκα αγγλων δικαστων.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829704 :lol:
Δοκίμασα otso και την περούκα, αλλά με γαργαλούσε στο κεφάλι και επιπλέον το ταλκ μου έφερνε φτέρνισμα. Α, και με γυρόφερναν και κουνούπια.
:s_dunno
Άβαταρ μέλους
By otso
#829706 Ως γνωστον σκεπαζουμε τους ηλιακους το καλοκαιρι . και με τον δικο του ηλιακο αν δεν τον καλυπτε οταν θα κατουραγε στηνθαλασσα θα σκοτωνε οτιδηποτε εμβιο ον σε ακτινα 50 μετρων λογω υπερανωδου της θερμοκρασιας ασε που θα εβγαζε και ατμους και θα φανερωνοταν.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829708 Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο otso (πέραν των ηλιακών), καταλαβαίνουμε όλοι σε τι κινδύνους εξέθεσα (και συνεχίζω) τους συμπολίτες μου όταν πήρα την απόφαση να κατέβω εις τας Αθήνας και δεν έμεινα στο χωριό μου (ως όφειλα και ως ήτο καθορισμένο).
Πρέπει επιτέλους σε ετούτη την ζωή να αποδεχόμαστε κάποια πράγματα, αυτή την διαρκή αμφισβήτηση της μοίρας δεν μπορώ!
Άβαταρ μέλους
By markvag
axel12p έγραψε:
markvag έγραψε:
axel12p έγραψε:Για την επέκταση προς το Αεροδρόμιο η οποία επιβάλλεται να γίνει, υπάρχουν ήδη συζητήσεις

Χαίρομαι ιδιαίτερα που έκανα λάθος, προφανώς έχω μείνει πίσω.

Βέβαια, αν ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα της βασικής γραμμής, το βλέπω να ολοκληρώνεται στα 93α γενέθλια του τρισέγγονου... :lol: :lol:

Έχω την εντύπωση πάντως, πως πιο σημαντική για την καθημερινότητα της πόλης είναι η επέκταση προς τα δυτικά, η σύνδεση με την ΒΙΠΕΘ / ΤΕΙ και τελευταία η σύνδεση με το αεροδρόμιο.

Συμφωνώ απολύτως, είναι η προτεραιότητα η σύνδεση με ΒΙΠΕ και δυτικές συνοικίες.

Τόσο η ΒΙΠΕ, όσο και το αεροδρόμιο έπρεπε να είναι από την αρχή, στη βασική γραμή!
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#829761 Το ότι ο σταθμός των ΚΤΕΛ έμεινε εκτός της βασικής γραμμής?
Ο βασικότερος κόμβος για τις υπεραστικές γραμμές από παντού.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#829764 Υπάρχει λεωφορειακη γραμμή από Ν.Σ. Σταθμό για εκεί.
Για τα Δυτικά υπάρχει σχεδιασμός για κυκλική επέκταση της Γραμμής 2.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
egobrain έγραψε:Το ότι ο σταθμός των ΚΤΕΛ έμεινε εκτός της βασικής γραμμής?
Ο βασικότερος κόμβος για τις υπεραστικές γραμμές από παντού.

Μην αγχώνεστε, όλα θα γίνουνε! :thumbsup:

Προαστιακός Δυτικής Θεσσαλονίκης: Ποιες νέες γραμμές προβλέπονται, που θα γίνουν σταθμοί

Συνολικά προβλέπεται η λειτουργία 16 σταθμών που δημιουργούν ένα συνεκτικό δίκτυο σταθερής τροχιάς και προβλέπονται 3 γραμμές, ωστόσο μέσω του διαγωνισμού μπορεί να υπάρξουν τροποποιήσεις για τη βέλτιστη λειτουργία και απόδοση του. Οι γραμμές που μέχρι σήμερα προβλέπονται μέσα από την προμελέτη της ΕΡΓΟΣΕ είναι:

Γραμμή 1: Ν.Σ.Σταθμός-Σίνδος και Γραμμή 2: Λιμάνι Θεσσαλονίκης-Διαβατά. Οι Σταθμοί είναι οι : Ν.Σ.Σταθμός, Μηχανοστάσιο, Μενεμένη, Επτανήσου, Ελ.Κορδελιό, Διαβατά, Καλοχώρι και Σίνδο και ο δεύτερος κλάδος Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Παλιός Σταθμός, Κωλέττη, ΚΤΕΛ. Οι δύο γραμμές θα έχουν ως κοινούς σταθμούς τους: Επτανήσου, Ελ.Κορδελιό, Διαβατά.

Η τρίτη γραμμή αφορά σταθμούς στους πολυπληθείς δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι μία σχεδόν στο σύνολο της νέα γραμμή με αρχή τον Λαγκαδά. Είναι η Γραμμή Λαγκαδά-Επτανήσου με 4 νέους σταθμούς. Λαγκαδά (στο συμμαχικό κοιμητήριο Ζειτενλίκ, Γήπεδο (επί της 28ης Οκτωβρίου και κοντά στην Δενδροποτάμου), Αμπελόκηποι (στην οδό Φιλίππου) και Εύοσμος (στην Καραολή και Δημητρίου). Εδώ είμαστε σε πιο πρώιμο σχεδιασμό και θα απαιτηθεί συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής για να υπάρξουν σταθμοί που θα συνδέονται μεταξύ τους για την συνδυαστική μετακίνηση εντός της πόλης.

https://ypodomes.com/proastiakos-dytikis-thessalonikis-poies-nees-grammes-provlepontai-poy-tha-ginoyn-stathmoi/
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#829778 αυτό ακούγεται ήδη 10 χρόνια και θα το διαβάζουμε μέχρι και την επόμενη δεκαετία.
και επίσης, με βάση τις στάσεις αυτές, οι ταξιδιώτες που φτάνουν με ΚΤΕΛ θα βγαίνουν στο λιμάνι?
το ωφέλιμο θα ήταν να μπουν κατευθείαν στο Μετρό ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα και υπόγεια όσοι καταλήγουν σε γειτονιές γύρω απ' τη βασική γραμμή, απο Βαρδάρι μέχρι Μίκρα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#829798 Διάβασα 10 σελίδες μαζί οπότε απαντάω-σχολιάζω κατά περίπτωση.
bibendum έγραψε:Η απαντηση μου ηταν στο πρωινο σου σχολιο HF που υποστηριζες οτι επαχια και Αθηνα στα εξοδα μια η αλλη ειναι.
Το κερασι στο μαναβικο της γειτονιας το επαιρνα 9 ευρω το κιλο. Στην επαρχια το ειχε 5
Το μπαρμπουνι το εχει 30 ευρω το κιλο στην Αθηνα ο ψαρας, στην επαρχια 15
Μου θύμισες το σόκ της :inlove: μου που παράγγειλε ΣΜ. Οι ποσότητες σε κάποια είδη είναι πολλαπλές (3-5+ φορές πιο μεγάλη ποσότητα) για ίδιο ή και χαμηλότερο κόστος (κεράσια, βύσινα, μανιτάρια, μελιτζάνες) σε σχέση με αυτά που αγοράζουμε στο Λονδίνο. Πχ 1,3 κιλά αντί 250γρ κεράσια για ίδια η λιγότερα χρήματα, οι μελιτζάνες δεν έχουν τιμή ανά μονάδα, μία λίρα η μελιτζάνα κοκ.

@PeterPan
Αν μπορείς να εργάζεσαι κάπου με μεγάλο εισόδημα και να ζεις κάπου με χαμηλά έξοδα είσαι αρχηγός. Φίλος κάποτε σκεφτόταν να τα παρατήσει όλα και να νοικιάσει το σπίτι του (σε 3-4ΒΒΒ) και με το ενοίκιο θα ζούσε βασιλικά στην Ινδονησία.

Το ότι κάποιος μένει στα 3-4Β προάστια δεν σημαίνει ότι έχει οικονομική άνεση. Δεν μένουν όλοι σε νεόδμητες βίλες ή διαμερισματάρες. Πολλά μέρη ήταν πολύ υποβαθμισμένα και σιγά σιγά τα τελευταία 40 χρόνια ανεβήκαν. Γνωστή μου έμενε/μεγάλωσε σε αυθαίρετη παράγκα σε χωματόδρομο κάπου στη Βάρη, τώρα όλες οι παράγκες έχουν γίνει σπίτια και τα χωράφια βίλες. Πολλοί δηλαδή μένουν εκεί από παλιά και δεν το φυσάνε όπως νομίζεις. Και σερβιτόροι, και πωλήτριες σε μαγαζιά και μάστορες και μετανάστες κλπ.

@Anonymous Founder
Για παράδειγμα, ο PeterPan που θέλει να επαναπατριστεί, είναι περίπου μονόδρομος να επιλέξει την Θεσσαλονίκη (ή την Αθήνα) γιατί θα βγάζει 5 φορές περισσότερα (και λίγα λέω) σε σχέση με οποιαδήποτε επαρχιακή πόλη.
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Σε μεγάλη πόλη έχεις και πιο μεγάλα έξοδα λειτουργικά και παράστασης/προώθησης όταν δεν σε ξέρει κανένας και πολύ μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Ξέρω γιατρό Κολωνακιώτη που επέλεξε να στήσει ιατρείο στο Κορωπί γιατί εκεί θα ήταν ο μοναδικός στην ειδικότητά του. Μερικές φορές μπορεί σε μέρος που δεν φαντάζεσαι να πιαστείς οικονομικά πολύ καλύτερα από ότι σε Αθήνα-Θεσ/κη. Δε μιλάω για τον PeterPan που λόγω ειδικότητας θέλει και νοσοκομείο αν και αυτό γίνεται. Καλοκαίρι σε νησιά επίσης έχει πολύ καλά έσοδα. Και ξέρω γιατρούς που μένουν Αθήνα αλλά διατηρούν θέση σε νοσοκομείο του ΕΣΥ 100-150 χλμ μακριά γιατί έχουν δημιουργήσει επικερδέστατες πελατειακές σχέσεις.

Μου αρέσει πολύ εκεί που μένω αλλά είναι διαμέρισμα σε μεγάλη καλή μεν αλλά παλιά πολυκατοικία με χαζή διαχείριση. Εξαιρετική περιοχή με πάρκο, μαγαζιά με τα πόδια, άψογα ΜΜΜ κλπ. Αλλά θα ήθελα μονοκατοικία για να είμαι ανεξάρτητος συν κήπο. Δεν μπορώ να στηρίξω οικονομικά μια τέτοια αναβάθμιση στην ίδια περιοχή οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να μετακομίσω, πιο μακριά. Με χειρότερη συγκοινωνία, δεν θα μπορώ να πηγαίνω με τα πόδια, θα θέλω αυτοκίνητο (έξοδα και ταλαιπωρία), το παιδί θα θέλει στήριξη για να πάει σχολείο κλπ κλπ. Η γυναίκα μου είναι έτοιμη (έτσι νομίζει, διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες γιατί δεν έχει ζήσει ποτέ της σε μικρό μέρος ούτε καν πήγαινε σε χωριό το καλοκαίρι) να πάει να μείνει ακόμα και σε αγρόκτημα στη μέση του πουθενά για να έχει φύση και ησυχία. Αλλά θα μπορεί να εργάζεται από το σπίτι 2-3 μέρες και μόνο 2 μέρες να πάει δουλεια. Εγώ όμως όχι και δεν είμαι καθόλου έτοιμος για τέτοια μετακόμιση παρά μόνον αν δεν έχω καθημερινή εργασία και το παίζω χομπίστας (περιμένοντας το λαχείο).

dimik έγραψε:... ένα τέτοιο δωμάτιο-βθλιοθήκη με την πάνω θέα να καθήσεις Σεπτέμβρη να σηκωθείς το Πάσχα :lol:
Εικόνα
Ναι αυτό το δωμάτιο, με το φετίχ μου τζάκι με τζάμια αλλά αλλού. Αυτό που δείχνει για θέα αλλάζει με τις 4 εποχές του χρόνου, για μένα η θέα είναι θάλασσα, αλλάζει συνεχώς. Είχα την τύχη να ζήσω μπροστά στη θάλασσα για μερικά χρόνια, δεν το αλλάζω με τίποτα.
Η πολυθρόνα της φωτό, γνωστού σχεδιαστή ήταν από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της ζωής μου όταν την δοκίμασα, χάλια, καθόλου άνετη, κρίμα.

Έχοντας ζήσει Θεσ/κη σαν παιδάκι και μετά πάλι σαν φοιτητής βλέπω ότι η πόλη έχει αλλάξει προς το χειρότερο (Αθηνοποίηση) σε πολά πράματα. Πολύς κόσμος, πολλή κίνηση, ατσούμπαλη κυκλοφορία (οι βασικοί άξονες δεν είναι σχετικά ταχείας κυκλοφορίας) και με περιφερειακή και άλλα έργα με κάνουν να χάνομαι. Και οι αποστάσεις δεν είναι τόσο μικρές, έχει μεγαλώσει η πόλη, παλιά σχεδόν περπατιόταν.
Επειδή όπως αναφέρθηκε η πόλη είναι σχετικά στενόμακρη το μετρό νομίζω θα βοηθήσει πάρα πολύ. Δε μιλάω για 1 κοντή γραμμή όμως. Αλλά πρέπει να παρθούν αποφάσεις και βρεθεί χρήμα αλλιώς πάμε στον επόμενο αιώνα.

Αν μπορείτε να ξυπνήσετε νωρίς αξίζει να κάνετε το μπάνιο σας στη θάλασσα νωρίς το πρωί, 6:30-7:00. Καθαρά, δροσερά, ωραίος φωτισμός, δεν καίγεσαι, η θάλασσα λάδι και άδεια, οι άγριοι κοιμούνται, ησυχία και ηρεμία, πολιτισμός και ποιότητα ζωής.

Επέστρεψα χθες το βράδυ Λονδίνο. Θερμοκρασίες 12-14 το βράδυ και μέγιστη 18 αλλά θα πάμε 24-27 τις επόμενες μέρες. Στην Ελλάδα για να μπορέσω να κάνω κανένα τρεξιματάκι έβγαινα πριν τις 7 το πρωί και είχε 24-28..... Οι ελάχιστες δικές μας είναι οι μέγιστες δικές τους. Και συννεφιά βέβαια, είχα μέρες να δω σύννεφο, έφαγα και μια βροχούλα για να ενυδατωθώ. Και ελαφρύ παπλωματάκι στο κρεβάτι....