Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#829523 Ευχαριστώ HF. :s_howdy Πολύ λογικό αυτό που λες, με τον συμπλέκτη/clutch. Και ακριβό κιόλας, για το αμάξι-λάντζα... :tomato:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829531 Βρες κάποιο μεταχειρισμένο, μια χαρά θα κάνει την δουλειά του αν σκοπεύεις να το κρατήσεις το αυτοκίνητο. Λογικά θα βρεις κάτι σε τιμή χώμα. Αν και αν είναι ο συμπλέκτης, μπορεί να είναι σχετικά φθηνή επισκευή.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#829534 Ακούς τον συμπλέκτη/συμπιεστή να εμπλέκεται/απεμπλέκεται ( το χαρακτηριστικό τσακ) ή με το σύστημα σε εμπλοκή χάνεις την ψύξη;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#829537 Είμαι στο μεταίχμιο να το κρατήσω, ή να το αλλάξω με κάτι άλλο, για λάντζα πάντα. Αν και μου μπαίνουν ιδέες να πάρω κάτι καλό πάλι, γιατί πόσο θα ζήσουμε;. :innocent:
Ευχαριστώ και πάλι αγαπητέ admin!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
drdino έγραψε:Ακούς τον συμπλέκτη/συμπιεστή να εμπλέκεται/απεμπλέκεται ( το χαρακτηριστικό τσακ) ή με το σύστημα σε εμπλοκή χάνεις την ψύξη;

Σωστή παρατήρηση. Βάλε το AC να δουλεύει και βγες έξω ή άνοιξε παράθυρο (παίζει να μην ακούγεται). Θα πρέπει ν'ακούς τον ήχο της σύμπλεξης.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
drdino έγραψε:Ακούς τον συμπλέκτη/συμπιεστή να εμπλέκεται/απεμπλέκεται ( το χαρακτηριστικό τσακ) ή με το σύστημα σε εμπλοκή χάνεις την ψύξη;

Δεν εμπλέκει καν. Αλλά ανοίγει το 2ο βεντιλαντέρ (του AC), άρα δίνει εντολή το ηλεκτρικό κύκλωμα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#829544 Πότε χάνεις την ψύξη; Αφότου έχει δουλέψει πρώτα ή πχ και ξεκινώντας στη πρώτη βόλτα της μέρας;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#829561 Και το frv έχει θέμα με το a/c, δεν βγάζει κρύο. Δεν πολυχρειάζεται εδώ, οπότε προς το παρόν το αφήνω ως έχει, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το φτιάξω.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Anonymous Founder έγραψε:Είναι 99% συμπλέκτης μάλλον.

Πολύ λογικό.

drdino έγραψε:Πότε χάνεις την ψύξη; Αφότου έχει δουλέψει πρώτα ή πχ και ξεκινώντας στη πρώτη βόλτα της μέρας;

Συνήθως στην αρχή δεν ανοίγει-κομπλάρει. Αφού το προσπάθήσω 10-20 φορές, τότε θυμάται να κομπλάρει...

glf έγραψε:Κάνα ρελέ εμπλέκεται μήπως;

Το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά αν ήταν ηλεκτρικό θέμα, γιατί ανοίγει πάντα το 2ο βεντιλάτέρ, που είναι για το AC?
Άβαταρ μέλους
By glf
REALZEUS έγραψε:
drdino έγραψε:Πότε χάνεις την ψύξη; Αφότου έχει δουλέψει πρώτα ή πχ και ξεκινώντας στη πρώτη βόλτα της μέρας;

Συνήθως στην αρχή δεν ανοίγει-κομπλάρει. Αφού το προσπάθήσω 10-20 φορές, τότε θυμάται να κομπλάρει...

glf έγραψε:Κάνα ρελέ εμπλέκεται μήπως;

Το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά αν ήταν ηλεκτρικό θέμα, γιατί ανοίγει πάντα το 2ο βεντιλάτέρ, που είναι για το AC?

Ναι για το 5% λέω και γω να έχετε το νου σας να τσεκάρετε και τα ανάλογα ρελέ που είναι και εύκολο. Δε ξέρω πως πάει το ηλεκτρικό σύστημα, πόσα ρελέ έχει κτλ.
Αλλά αυτό το "μια δουλεύει, μια δε δουλεύει" θα μπορούσε 5% να φταίει ο ρελές. Πχ να έχει άλλο ρελέ για το κομπρέσορα και άλλο ρελέ για τον ανεμιστήρα.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#830515 Δεν τα παραταω τελικα :s_inlove ,με τον καύσωνα πέρασα δύσκολα,με τον χειμώνα και την υγρασία επίσης δεν μπορούσα να ξεθολωσω τα τζάμια. :rant:

Αποφασιστηκε αυτό που είχε προτείνει ο postruck,ξηλωμα όλο το aftermarket σάπιο diavia σύστημα,βρέθηκε ηδη εργοστασιακή εβαπορετα γνήσια από Golf 3 αυτούσια σε καλή τιμη,θα ξεμονταριστει το ταμπλώ από φίλο/γνωστό ηλεκτρολόγο,θα τοποθετηθεί με μια μικρή πατέντα που χρειάζεται, επίσης αυτοκόλλητη τσόχα στους αεραγωγούς στα σημεία που έχει διαλυθεί το σφουγγάρι(βγαίνουν κομμάτια),θα αναζητηθεί γνήσιο κομπρεσέρ( από cordoba,golf,vag group) και γνήσιο ψυγείο καθώς αυτό που έχει πάνω είναι παλαιού τύπου και δεν έχει απόδοση.Μετρα και νέες σωληνώσεις,νέο φίλτρο/ξηραντηρας.Θα υπάρξει ταλαιπωρία,θα χρειαστεί αρκετός χρόνος αλλά θα έχω klima.Πληρωνω τις @@ της αντιπροσωπείας πριν 25 χρόνια.
:protest: :lol:
Άβαταρ μέλους
By bill33
Sijune21 έγραψε:Δεν τα παραταω τελικα :s_inlove ,με τον καύσωνα πέρασα δύσκολα,με τον χειμώνα και την υγρασία επίσης δεν μπορούσα να ξεθολωσω τα τζάμια. :rant:

Αποφασιστηκε αυτό που είχε προτείνει ο postruck,ξηλωμα όλο το aftermarket σάπιο diavia σύστημα,βρέθηκε ηδη εργοστασιακή εβαπορετα γνήσια από Golf 3 αυτούσια σε καλή τιμη,θα ξεμονταριστει το ταμπλώ από φίλο/γνωστό ηλεκτρολόγο,θα τοποθετηθεί με μια μικρή πατέντα που χρειάζεται, επίσης αυτοκόλλητη τσόχα στους αεραγωγούς στα σημεία που έχει διαλυθεί το σφουγγάρι(βγαίνουν κομμάτια),θα αναζητηθεί γνήσιο κομπρεσέρ( από cordoba,golf,vag group) και γνήσιο ψυγείο καθώς αυτό που έχει πάνω είναι παλαιού τύπου και δεν έχει απόδοση.Μετρα και νέες σωληνώσεις,νέο φίλτρο/ξηραντηρας.Θα υπάρξει ταλαιπωρία,θα χρειαστεί αρκετός χρόνος αλλά θα έχω klima.Πληρωνω τις @@ της αντιπροσωπείας πριν 25 χρόνια.
:protest: :lol:

Κόστος για όλο αυτό;

Diavia θυμάμαι είχε και το ibiza sxi ενός θείου μου,κολλημένος ο διακόπτης του ac με ζεστή σιλικόνη να έχει τρέξει απο παντού..