Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
vasilis έγραψε:Γενικά τα xiaomi έχουν εξαιρετικό hardware και μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Αν την παλευεις με το δαιδαλώδες μενού τους και το bloatware, δεν βλέπω το λόγο να μην τα προτιμήσεις.
(το bloatware φεύγει σχετικά εύκολα, βάζεις και ένα launcher και κάπως βλετιώνεται η κατάσταση)

Καλά, μεταξύ μας τώρα, για τον μέσο χρήστη (κλήσεις, viber, what's APP, FB, insta), ούτε που τον ενοχλεί...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#825970 Την πάτησε ο φάδερ και πήρε νερά το κινητό και πάπαλα.
Ένα Poco είχε.
Δεν είναι κι εδώ για να το κοιτούσα μπας και μπορούσα να σώσω κάτι.

Υπάρχει κάποια πρόταση μέχρι ~300 σε κινητό που να έχει και IP6x; Sammy A54 ;

Χρήση φωτογραφίες, βιντεάκια και browsing/youtube
Άβαταρ μέλους
By dimik
#825971 Το Α54 το έστησα χθες, παααρα πολύ τίμιο.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#825973 Το επέλεξα και το έστησα κι εγώ για την γραμματέα μας, πάρα πολύ καλό και η ίδια πολύ ευχαριστημένη. Πραγματικά, δεν είδα να υστερεί ιδιαίτερα από το δικό μου το S21 FE. To προτείνω ανεπιφύλακτα.
Υπάρχει και το φθηνότερο Α34 με Mediatek, το οποίο δεν το έχω δοκιμάσει.
https://www.skroutz.gr/s/40892427/Samsu ... phite.html

EDIT: Με πρόλαβε ο markvag! :s_biggrin
To έχεις δοκιμάσει; Εντυπώσεις;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#825974 Ή και αυτό
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#827816 Συμπληρώνοντας 2 χρόνια με το Pixel 4a, και όντας ενθουσιασμένος χρήστης του, σκέφτομαι να το πάω άλλα 2 αν αντέξει.
Αναζητώ μπαταρία αντικατάστασης γιατί τα πρώτα σημάδια ταλαιπωρίας της είναι εμφανή. Βρίσκω κατιτίς σε Amazon, λογικά δεν είναι η "αυθεντική" του μπαταρία.
Υπάρχει γνώση/γνώμη/πρόταση;
Άβαταρ μέλους
By nikos
JarnoT έγραψε:Συμπληρώνοντας 2 χρόνια με το Pixel 4a, και όντας ενθουσιασμένος χρήστης του, σκέφτομαι να το πάω άλλα 2 αν αντέξει.
Αναζητώ μπαταρία αντικατάστασης γιατί τα πρώτα σημάδια ταλαιπωρίας της είναι εμφανή. Βρίσκω κατιτίς σε Amazon, λογικά δεν είναι η "αυθεντική" του μπαταρία.
Powerbank οπότε σου τελειώνει και μπορεις να το βάζεις.
Με 10 ευρώ καθαρισες
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
JarnoT έγραψε:Συμπληρώνοντας 2 χρόνια με το Pixel 4a, και όντας ενθουσιασμένος χρήστης του, σκέφτομαι να το πάω άλλα 2 αν αντέξει.

https://thefixers.gr/shop/antallaktika/ ... 59-01.html
Σε αυτούς θα πάω αύριο το Poco X3 NFC της γυναίκας μου για αλλαγή μπαταρίας. Μου είπαν πως βάζουν την original, κόστος 45€.
Αν θέλεις, θα σου πω εντυπώσεις.
Να ξέρεις πως το συγκεκριμένο κινητό το έφτιαχνε η HTC για λογαριασμό της Google. Και μια ΟΕΜ μπαταρία μπορεί να είναι επίσης μια χαρά, αλλά συχνά είναι refurbished και είναι χειρότερες από τις πρώτης τοποθέτησης.
Άβαταρ μέλους
By Chris
Anonymous Founder έγραψε:αλλά συχνά είναι refurbished και είναι χειρότερες από τις πρώτης τοποθέτησης.

Αυτο ειναι και το δικο μου συμπερασμα. Αρα η καινουρια θα εχει αποδοση πανω κατω οπως εχει η εργοστασιακη τωρα, και θα πεσει και πιο γρηγορα

Το ιδιο και αυτες που αγοραζεις απο ebay, αλι μπαμπα κλπ
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#827831 Μια γνήσια μπαταρία, αξίζει ν'αλλαχτεί με γνήσια. Αρκεί να είναι τέτοια. Εγώ κατάφερα να βρω ανταλλακτικά για να επισκευάσω το Note 9 και το έχω αφήσει στην Samsung για επισκευή και αλλαγή μπαταρίας. Ανταλλακτικά 100€, μπαταρία 25€, εργασία 35€. Μια χαρά και θα έχω λειτουργικότατο ένα πολύ καλό κινητό (είναι το παλιό μου εταιρικό).
Οπότε, αν χρειαστεί κάποιος στην οικογένεια κινητό, θα είναι διαθέσιμο.
Οι τιμές των κινητών είναι πλέον εξωφρενικές, θέλεις σχεδόν 300€ για κάτι που θα κάνει αξιοπρεπώς την δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#827880 Εντωμεταξύ ψάχνω ένα 5G κινητό με τιμή μέχρι € 200 + ΦΠΑ (δηλαδή 250 τελική) και 128GB αποθηκευτικό χώρο, άντε να φύγουμε 10-20 ευρώ και δεν υπάρχει τίποτα, εκτός από POCO X5... :s_mad Και επειδή τα μόνα Xiaomi που μου έβγαλαν πρόβλημα ήταν της σειράς Poco, δεν το θέλω...

1 χρόνο πριν άνετα έβρισκες και είχες να διαλέξεις... :s_mad
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#827882 Στα λόγια μου έρχεσαι. Απορώ ειλικρινά με τις τιμές αυτές, να θέλεις μισό βασικό μισθό για κάτι που δεν είναι καν mid-range.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
Anonymous Founder έγραψε:

Σε αυτούς θα πάω αύριο το Poco X3 NFC της γυναίκας μου για αλλαγή μπαταρίας. Μου είπαν πως βάζουν την original, κόστος 45€.
Να ξέρεις πως το συγκεκριμένο κινητό το έφτιαχνε η HTC για λογαριασμό της Google. Και μια ΟΕΜ μπαταρία μπορεί να είναι επίσης μια χαρά, αλλά συχνά είναι refurbished και είναι χειρότερες από τις πρώτης τοποθέτησης.

Κι εγώ αυτής της λογικής είμαι, ότι αξίζει μια αλλαγή μπαταρίας, προφανώς εφόσον κάπως διασφαλίζεται η ποιότητα της νέας.
Το κινητό είναι εξαιρετικό ως τώρα και υποψιάζομαι ότι δε θα μου λείψει που δε θα πάρει andr14. Ε, δε θα το κρατήσω και μια ζωή, αλλά 2 χρόνια να πάει, θα είμαι χαρούμενος.

Αν έχεις την καλοσύνη, και ευχαριστώ που προσφέρεσαι, πες μου εντυπώσεις.
nikos έγραψε:Powerbank οπότε σου τελειώνει και μπορεις να το βάζεις.
Με 10 ευρώ καθαρισες

Δε συμπάθησα ποτέ τη φάση power bank. Κυκλοφορώ χύμα, χωρίς πορτοφόλια, τσάντες, κλπ, έκανα αμάν να βρω ένα μικρό ελαφρύ κινητό, δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία έξτρα μαραφετιού.
Προφανώς και είναι καλή λύση, δε με βολεύει όμως.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Anonymous Founder έγραψε:

Σε συνέχεια αυτού, πολύ ευχαριστημένος από το κατάστημα και την επισκευή, ενώ σε ενημερώνουν διαρκώς για την επισκευή με SMS, πολύ εντυπωσιακό και αυτό.
Την επισκευή την αναλαμβάνει το κοντινό σου κατάστημα, και αν δεν είναι πολύπλοκο εντός 3 ωρών το παίρνεις. Αν είναι περίπλοκο, θα πάει στα κεντρικά για επισκευή.
Η μπαταρία είναι η γνήσια (την έλεγξα πριν την τοποθετήσουν), το κινητό δουλεύει σαν καινούριο. 45€ είναι τίμια τιμή, στο iRepair μου ζητήσαν 60€ για ΟΕΜ και περίπου 70€ (δεν ήταν σίγουροι) για την γνήσια.
Η εναλλακτική θα ήταν να την αγοράσεις από Aliexpress με 15€ και να περιμένεις ένα μήνα και να την βάλεις μόνος σου (όχι ιδιαίτερα δύσκολο σε αυτό το τηλέφωνο).
Ενδιαφέρον επίσης είναι πως αν αγοράσεις Refurbished κινητό από αυτούς, σου δίνουν 2 χρόνια εγγύηση. Ακόμη και για iPhone (ούτε η... Apple δεν σου δίνει 2 χρόνια στα καινούρια! :lol: ). Μην ακουστεί πως κάνω διαφήμιση, αλλά τα καλά καταστήματα που σέβονται τον πελάτη, αξίζουν μια καλή κουβέντα.

Πήρα πίσω και το Note9 από το service της Samsung, τελικά σ'αυτό δεν αλλάχτηκε η μπαταρία ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και έμεινε η παλιά. 30€ μόνον για να γίνουν merge τα δύο Note9 που του πήγα (ουσιαστικά από το δικό μου κρατήσαμε την οθόνη). Συνολικό κόστος 130€, μια χαρά και το τηλέφωνο είναι πολύ καλό (αν και τα updates του σταμάτησαν πριν 1 χρόνο).