Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#819533 Και εγώ συμφωνώ με το μη ανέβασμα φωτογραφιών στο διαδίκτυο. Από την αλκή για να κάνω τον δικηγόρο του διαβολου ο κάθε ανώμαλος μπορεί να τριγύρω μας. Να κυκλοφορεί τα την παιδική χαρα και να βγάζει φωτογραφίες. Να είναι στον δρόμο και να βγάλει φωτογραφίες. Να είναι στο σχολείο που κάνε υπάλληλος κοκ

Δεν ζούνε τα παιδια σε κλουβί όποτε πάντα αναρωτιέμαι αν στρουθοκαμηλίζουμε λιγο σε αυτό το ζήτημα.

Είμαι σίγουρος όμως ότι το παιδί έχει την δικη του προσωπικότητα και καλο είναι να την σεβαστούμε μέχρι ν αποκτήσει κρίση μόνο του να αποφασίσει ότι θέλει.

Τέλος πράγματι η ψυχολογία αναφέρει ότι οι γονείς που ανεβάζουν τα παιδια τους στα social media πάνε να καλύψουν κάποιο κενό μέσα τους και θέλουν να επιδείξουν ποσό γεμάτοι είναι. Γενικό σχόλιο όχι ειδικό.



< >
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#819701 Όσο και να επισημαίνουμε τον κίνδυνο από την έκθεση ανηλίκων αυτό είναι κάτι που δε θα σταματήσει να συμβαίνει...
Εδώ ποστάρουν φωτογραφίες γονείς που εργάζονται σε δικαστήρια και μαθαίνουν από πρώτο χέρι τόσο τις πρακτικές όσο και το μέγεθος του προβλήματος με τους παιδόφιλους και τους παιδεραστές...

Όσον αφορά εμένα όμως έχω βρει την απάντηση σε όλες τις ανθρώπινες υποθέσεις:

ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ


Μπορεί -πολύ σωστά- να λέμε ότι "δεν υπαρχεί μία απάντηση για όλα", "δεν υπάρχει μία απάντηση για όλες τις ερωτήσεις", "δεν έχουν όλα τα γιατί την ίδια εξήγηση", αλλά συγκεκριμένα "γιατί" έχουν συγκεκριμένες αιτιολογήσεις.



(reminder)
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
#819737 Ρε παιδιά σοβαρα, μπορει καποιος να μου εξηγήσει ποιοι ειναι αυτοι οι κίνδυνοι? Δε τρολαρω, απεχω παντελως απο social media και δεν ανεβαζω τιποτα πουθενα εκ πεποιθήσεως αλλα μου τη σπαει οταν δε μπορω να βγαλω φωτο σε γιορτες κλπ, εδω στην Εγγλεζια ειναι αρκετα αυστηρά.

Απο οσο καταλαβαινω υπαρχουν τα εξης τρία
1. Identity theft, οκ τραβηγμενο για ελληνικα και ευρωπαϊκά δεδομενα λογω συστήματος. Στο μουρικα ναι

2. Net history, και πως μπορει να επηρεάσει το παιδι μετέπειτα. Οκ δεκτο, δε με ενδιαφερει γιατι δε θα το κανω ποτε

3. Καποιος τρωγλης να μελανιαζει το χαρδαλουπι του με μια τυχαια φωτο (ντυμενο το παιδι σε μια κοινωνικη περισταση). Όπως προειπωθηκε, αυτο μπορει να γινει οπουδηποτε, παιδικες χαρες κλπ. Στη τελικη πραγματικά δε νομιζω οτι θα σκασω, φυσικα δε μου αρεσει καθολου η φαση αλλα δε νομιζω να χασω τον υπνο μου με την ιδεα
Άβαταρ μέλους
By edmond
#819849 Φοβερή ταινία πάντως, την έχω δει άπειρες φορές και δεν την χορταίνω. Jim Carrey κλασικά φοβερός.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#819852
axel12p έγραψε:Εικόναwdji_fly_20230530~2 by Alex, on Flickr


Αυτη ναι. Ειναι ανταξια ενος Τζιμ κλαρκ / Νικ-κ. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#819856
Nosferatu έγραψε:Μαλιστα, θες λιγο να επεκταθεις γιατι εγραψες περι φυσικής επιλογής κλπ
Η φυσική επιλογή -για εμένα- εξηγεί συμπεριφορές που φαντάζουν ανεξήγητες, αδικαιολόγητες, κατακριτέες και (αυτο)καταστροφικές...

Για το συγκεκριμένο θέμα, θεωρώ αυτονόητο ότι δεν πρέπει τα παιδιά να εκτίθενται, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου. Δες την ταινία, κάνε μια αναζήτηση, είναι επιλογή του καθενός σε ποια όχθη θα σταθεί...
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
#819860 Την ταινία την εχω δει δυο φορες, καταπληκτική οντως.

Το ερώτημα μου παραμένει και πραγματικά δεν τρολαρω κανεναν ουτε εχω ορεξη για καυγα. Οπως προειπα καταλαβαινω το social media aspect και συμφωνω απολυτα οτι παιρνεις αποφασεις για το παιδι χωρις να το ρωτας και να μπορεις να μαντέψεις πως θα εξελιχθεί η κοινωνική του ζωη και πως μπορει αυτο να την επηρεάσει.

Τον κίνδυνο δε μπορω να καταλαβω και το νταβαντουρι που εχει γινει εδω μεσα και στν κοινωνία γενικοτερα τελευταία
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#819864 Η αλήθεια είναι πως και εμένα μου φαίνεται λίγο υπερβολικό όλο αυτό το θέμα με τις φωτογραφίες των παιδιών. Νιώθω σαν να λέμε ότι δεν πρέπει να βγάζουμε μαχαίρια στο τραπέζι επειδή μπορεί υπάρχει ένας σχιζοφρενής τριγύρω που θα το πάρει και θα μας μαχαιρώσει.
Προσωπικά θεωρώ πολύ πιο πιθανό να υπάρχει κάποιος "ανώμαλος" γείτονας, προπονητής, καθηγητής, κλπ που έτσι και αλλιώς είναι πολύ πιο κοντά στο παιδί, παρά να ανεβάσω μια φωτογραφία του παιδιού στο forum και να έρθει ο άλλος να απαγάγει το παιδί μου.
Τελευταία επεξεργασία από axel12p και 01 Ιουν 2023, 13:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#819865
axel12p έγραψε:Η αλήθεια είναι πως και εμένα μου φαίνεται λίγο υπερβολικό όλο αυτό το θέμα με τις φωτογραφίες των παιδιών. Νιώθω σαν να λέμε ότι δεν πρέπει να βγάζουμε μαχαίρια στο τραπέζι επειδή μπορεί υπάρχει ένας σχιζοφρενής τριγύρω που θα το πάρει και θα μας μαχαιρώσει.
Προσωπικά θεωρώ πολύ πιο πιθανό να υπάρχει κάποιος "ανώμαλος" γείτονας, προπονητής, καθηγητής, κλπ που έτσι και αλλιώς είναι πολύ πιο κοντά στο παιδί, παρά να ανεβάσω μια φωτογραφία του παιδιού στο forum και να έρθει ο άλλος να απαγάγει το παιδί μου.
Το έθεσες πολύ σωστά . Άλλου βρισκονται οι πραγματικοί κινδυνοι .


< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#819867 Εκτός κι αν είσαι φραγκάτος και φοβάσαι μη τα απαγάγουν για λύτρα.