Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#819445 Επίσης, θα ήθελα κάποιος νεοφιλελεύθερος εδώ μέσα κάποια στιγμή να μου εξηγήσει πως συμβιβάζεται η ιδεολογία του και η υποστήριξή του προς την κυβέρνηση, με τα άπειρα επιδόματα που μοιράζει αφειδώς η ΝΔ, καθώς και με απευθείας χρήματα σε ιδιωτικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#819456
markvag έγραψε:Επίσης, θα ήθελα κάποιος νεοφιλελεύθερος εδώ μέσα κάποια στιγμή να μου εξηγήσει πως συμβιβάζεται η ιδεολογία του και η υποστήριξή του προς την κυβέρνηση, με τα άπειρα επιδόματα που μοιράζει αφειδώς η ΝΔ, καθώς και με απευθείας χρήματα σε ιδιωτικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. :inlove:

Η ιδεολογία του είναι η στήριξη προς την κυβέρνηση, όλα τα υπόλοιπα είναι προκάλυμμα. Άκου τώρα νεοφιλελευθερισμός, αυτά είναι ξεπερασμένα αγαπητέ. Το σύγχρονο ελληνιόλικο κίνημα λέγεται παρτακισμός και είναι ισχυρότερο όλων.
:s_roses :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#819467 Για να μην μπερδεύεσαι markvag: άλλο πράγμα το στηρίζω όλη μου την οικονομία σε επιδόματα ως θέση αρχής και κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να δυσκολέψω την ιδιωτική πρωτοβουλία και να μπλοκάρω επενδύσεις που τις βλέπω ως εχθρό, και άλλο πράγμα ενθαρρύνω όσο μπορώ την ιδιωτική πρωτοβουλία και όταν (και αν) γίνει στραβή (covid, πόλεμος κλπ) βοηθάω μέσω κρατικών επιδομάτων.

Επίσης, άλλο πράγμα , βοηθάω μέσω επιδομάτων κατηγορίες πολιτών -είτε ηλικιακές είτε εισοδηματικές- που λόγω συγκυρίας δυσκολευονται, και άλλο πράγμα αρχίζω και μοιράζω λεφτά από την τσέπη μου σε ψηφοφόρους μου έξω ακριβώς από το εκλογικό κέντρο για να σιγουρευτώ ότι θα με ψηφίσουν.

Δυσκολεύεσαι να καταλάβεις την διαφορά; Αν ναι, είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο δυσκολεύεσαι να καταλάβεις γιατί όλος ο Ευρωπαϊκός τύπος θεωρει τον Ερντογάν ως δικτάτορα, ενώ τον Μητσοτάκη ως ένα επιτυχημένο κεντροδεξιό.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#819468 Ωραία, το λύσαμε κι αυτό.
Ενδεικτικά όλος ο ευρωπαϊκός τύπος επίσης θεωρεί πως ο Μητσοτάκης έκανε υποκλοπές πχ, αλλά αυτό το γράφουμε στα @@ μας γιατί δεν μας συμφέρει.
Γενικώς, είμαστε ευρωπαίοι όταν μας συμφέρει, να γιατί αυτό το κίνημα λέγεται παρτακισμός και δεν είναι απλός νεοφιλελευθερισμός, ελπίζω να το καταλάβει επιτέλους ο markvag αυτό γιατί είναι φανερό πως ζορίζεται με δύο πτυχία οικονομικών και δεν τα πιάνει εύκολα.
Άλλοι πάλι, πιάνουν πουλιά στον αέρα, χωρίς τέτοια περιττή χαρτούρα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#819469 Ακυρο
Τελευταία επεξεργασία από PaNick67 και 29 Μάιος 2023, 12:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By 224v
#819470
REALZEUS έγραψε:Μια χαρά εφαρμόστηκε 70 χρόνια στην ΕΣΣΔ!
Είχες πάει τότε??, εγω πήγα το 1964, στην Κριμαία, στην Οδησσό σεβαστουπολη, συμφερουπολη, Γιάλτα στη διεθνή κατασκήνωση στο Αρτεκ, κσι στη Μόσχα για 40 μέρες περίπου.
Καταλάβαινες την έλλειψη σε οργάνωση και σε αυτοκίνητα, και τρόφιμα. Όχι σε σημείο πείνας φυσικά, ειδικά για εμάς τους ξένους. Εκείνο το καλοκαίρι ήταν που πέθανε και ο ηγετης των Ιταλων κομμουνιστών. Εκαναν ένα μνημείο όπου φυλάξαμε τιμητικό άγημα όλα τα κράτη της κατασκήνωσης. Εάν ο κόσμος δεν είχε μανία να θέλει μερικά προϊόντα που ειχε η δύση δεν θα διαμαρτυρονταν πολύ, αλλά η ανθρώπινη φύση είναι αλλιώς και έτσι άλλαξαν τα πράγματα. η ιστορία θα γράψει κάποτε για όλα αυτά..

.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#819476 Η ιστορία έχει ήδη γραφτεί και έχει στείλει τον κομμουνισμό εκεί που του άξιζε.

Σε πόσες από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ οι πολίτες επέλεξαν να επαναφέρουν το καθεστώς;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#819499 Νομίζω όλοι διαβάσαμε/ακούσαμε για την σύλληψη του Φρέντυ Μπελέρη στην Αλβανία. Παραμένει φυλακισμένος. Πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά:
Ο άγνωστος Φρέντι Μπελέρης
https://www.efsyn.gr/politiki/391648_o- ... i-mpeleris
Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις, το βορειοηπειρωτικό ζήτημα και το παρελθόν που δεν θέλουμε να θυμόμαστε.
Το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί στην απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων είναι το «Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον δήμαρχο Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη». Εισηγητής, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Είναι γεγονός ότι εδώ και αρκετές μέρες βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας το ζήτημα της φυλάκισης από τις αλβανικές αρχές του Φρέντι Μπελέρη και του στενού συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση. Ειδικά η συνέχιση της κράτησής τους μετά την εκλογή του Μπελέρη στη θέση του δημάρχου της Χιμάρας μαρτυρά το προβληματικό επίπεδο των δημοκρατικών θεσμών στη γειτονική χώρα και δικαιώνει όσους θεωρούν ότι η πολιτική εξουσία στην Αλβανία επηρεάζει δραστικά τις δικαστικές αποφάσεις, ειδικά μάλιστα σε ζητήματα που αφορούν την ελληνική μειονότητα.

Ωστόσο, δεν πρέπει κι εδώ στην Ελλάδα να αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το επίπεδο της ενημέρωσης στα ζητήματα που συνήθως περιγράφονται ως «εθνικά ευαίσθητα». Παρά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τις συνεχείς τηλεοπτικές εκπομπές και τα ρεπορτάζ στο διαδίκτυο για την υπόθεση αυτή, ο πρωταγωνιστής της παραμένει στο ημίφως, λες και κάποιοι θεωρούν ότι το ελληνικό κοινό δεν χρειάζεται να έχει πλήρη γνώση γι’ αυτά τα ζητήματα που πρέπει να είναι προσβάσιμα μόνο από τους «ειδικούς».

Τα πράγματα μπλέκουν ακόμα περισσότερο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι την εκλογή Μπελέρη επιχείρησε να αποτρέψει ο σημερινός πρωθυπουργός Εντι Ράμα (Σοσιαλιστικό Κόμμα), ενώ ο βασικός υποστηρικτής του ήταν ο πρώην πρόεδρος και παλιός του διώκτης Σαλί Μπερίσα (Δημοκρατικό Κόμμα). Πίσω δηλαδή από τις οικονομικές αντιθέσεις που φέρνουν σε αντίθεση το μειονοτικό στοιχείο στην περιοχή της Χιμάρας με τους εθνοτικά Αλβανούς με επίδικο αντικείμενο τον έλεγχο της πολύτιμης τουριστικής εκμετάλλευσης της παραλιακής ζώνης της πόλης υπάρχει και η πολιτική αντίθεση, την οποία βέβαια ουδέποτε έκρυψε ο κ. Μπελέρης.

Η πρώτη υπόθεση
Αυτό που δεν φαίνεται να θυμούνται οι ποικίλοι σχολιαστές της σημερινής ελληνοαλβανικής κρίσης είναι η πρώτη υπόθεση με την οποία έγινε γνωστό το όνομα του σημερινού δημάρχου Χιμάρας.

Ο Φρέντι Μπελέρης ήταν ένας από τους επτά άνδρες που συνελήφθησαν τη νύχτα της 18ης-19η Μαρτίου 1995 από Ελληνες συνοροφύλακες κοντά στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, επειδή στο πορτμπαγκάζ των δύο αυτοκινήτων τους μετέφεραν εννιά αυτόματα πολεμικά όπλα Καλάσνικοφ, 2 πιστόλια, ξιφολόγχες, ασύρματους, φόρμες παραλλαγής και κουκούλες.
Εικόνα

Η σύλληψη της ομάδας στην οποία μετείχε ο Μπελέρης (20.3.1995)

Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύτηκαν με εκτενείς περιγραφές στον Τύπο της εποχής. Παραπέμπω εδώ στο σημαντικό βιβλίο του γνωστού και βραβευμένου δημοσιογράφου της «Καθημερινής» Σταύρου Τζίμα, το οποίο κυκλοφόρησε το 2010 με πρόλογο του Αλέξη Παπαχελά («Στον αστερισμό του εθνικισμού»).

Οπως γράφει ο Τζίμας, μετά τη σύλληψη της ομάδας θεωρήθηκε ότι υπήρχε κίνδυνος να επαναληφθεί αυτό που είχε γίνει τον Απρίλιο του 1994, με την επίθεση της οργάνωσης ΜΑΒΗ σε φυλάκιο στην Επισκοπή και τη δολοφονία δύο Αλβανών στρατιωτικών. Αυτή η επίθεση έγινε αφορμή για ένα πραγματικό πογκρόμ των αλβανικών αρχών εναντίον της ελληνικής μειονότητας, με ελέγχους, συλλήψεις και φυλακίσεις.

Σύμφωνα με τον Τζίμα, «δεν υπήρξαν αμφιβολίες ότι οι συλληφθέντες [του 1995] σχεδίαζαν να επιτεθούν εναντίον στρατιωτικού στόχου, που ήταν το στρατόπεδο Λόγγου, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι ήταν η ίδια ομάδα περίπου, ή τουλάχιστον κάποια από τα μέλη της, που είχαν χτυπήσει στην Ανω Επισκοπή». Ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είχε μιλήσει για μια «οργανωμένη και άκρως επικίνδυνη υπόθεση που από εμάς δεν πρόκειται να κουκουλωθεί» (24.7.1995).

Η αισιόδοξη αυτή πρόβλεψη δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στη συνέχεια της ιστορίας. Οι κατηγορίες κατά των επτά μετατράπηκαν από κακουργήματα σε πλημμελήματα, αποφασίστηκε η αποφυλάκισή τους και τελικά, «στην κατ’ έφεση δίκη που έγινε στον Κορυδαλλό, στις 19.5.1999, το Εφετείο Αθηνών στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και κεκλεισμένων των θυρών για λόγους “εθνικής ασφάλειας” με την υπ. αριθμ. 752/99 απόφασή του μείωσε τις ποινές στους 18-20 μήνες και έτσι έκλεισε οριστικά η πολύκροτη υπόθεση».

Το συμπέρασμα του Τζίμα είναι ότι έμειναν ανοιχτά ερωτήματα: «Τι ήταν τελικά για την ελληνική Δικαιοσύνη αυτοί οι άνθρωποι; Ηταν πράκτορες των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών; Αν ναι, γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι; Ηταν υπερπατριώτες προβοκάτορες; Αν ναι, γιατί τους χαρίστηκε η ελληνική πολιτεία την οποία ζημίωσαν; Για την κυβέρνηση Παπανδρέου, σε κάθε περίπτωση, ο στόχος της διάλυσης του παρακρατικού μηχανισμού, που είχε στηθεί για να “απελευθερώσει” τη Βόρειο Ηπειρο, είχε εν μέρει επιτευχθεί και προφανώς δεν είχε πλέον νόημα η περαιτέρω “ταλαιπωρία” των μελών της ΜΑΒΗ».

Μπορεί όλα αυτά τα γεγονότα να έχουν πλέον ξεχαστεί, εφόσον κανείς δεν έχει συμφέρον να τα θυμάται, αλλά ο Φρέντι Μπελέρης δεν έχει πάψει να εκφράζει δημόσια τις πολιτικές του προτιμήσεις και να εκπροσωπεί μια σαφή πολιτική τάση στο ζήτημα των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Το θύμισε πριν από λίγες μέρες η «Χρυσή Αυγή» (ναι, υπάρχει ακόμα ο ιστότοπος των ναζιστών) που σημείωσε με περηφάνια ότι «ο δέσμιος των κατσαπλιάδων Βορειοηπειρώτης αγωνιστής Μπελέρης, είχε εμφανιστεί προ ετών σε εκπομπή του Ν. Μιχαλολιάκου (“Οσοι Ζωντανοί”, στο κανάλι “Τηλετώρα”), για να μιλήσει για τα βάσανα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού».

Ο Καρατζαφέρης
Εκτός βέβαια από τον Μιχαλολιάκο υπήρχε και ο Καρατζαφέρης. Ο «τομέας βορειοηπειρωτικού αγώνα» της Νεολαίας του ΛΑΟΣ (ονομαζόταν ΝΕ.Ο.Σ) είχε διοργανώσει ειδική εκδήλωση με ομιλητές τον Μπελέρη, τον Θάνο Πλεύρη και τον αρχηγό Καρατζαφέρη στις 8.2.2009. Σ’ αυτή την εκδήλωση ο Μπελέρης, κάτω από χειροκροτήματα, δήλωσε «συγκινημένος», επειδή «πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος αρχηγός κόμματος τοποθετείται και πραγματεύεται το Βορειοηπειρωτικό. […] Το ελληνικό πολιτικό σύστημα, με εξαίρεση το ΛΑΟΣ, κωφεύει. Δευτέρα αύριο η κυρία Μπακογιάννη θα είναι στα Τίρανα. Ο Θεός ξέρει τι θα συζητήσουν. Πάντως αποκλείεται να συζητήσουν για τα θέματα που μας απασχολούν» («Τηλεάστυ», 10.2.2009).

Οπως προκύπτει από το βίντεο της εκδήλωσης, το σύνθημα που φώναζαν οι οπαδοί του Καρατζαφέρη δεν ήταν άλλο από το «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη». Μ’ άλλα λόγια, το κεντρικό σύνθημα των νεοναζί σ’ όλη την Ευρώπη που φωνάζουν αυτή τη φράση που υποτίθεται ότι είναι τα τελευταία λόγια που είπε πριν αυτοκτονήσει ο Γιόζεφ Γκέμπελς.

Μπουμπούκι λοιπόν ο εν λόγω, έτσι για να βλέπουμε λίγο τα γεγονότα διαφορετικά. :s_gamer
Άβαταρ μέλους
By markvag
#819516
Χρήστος Λάππας έγραψε: Αν ναι, είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο δυσκολεύεσαι να καταλάβεις γιατί όλος ο Ευρωπαϊκός τύπος θεωρει τον Ερντογάν ως δικτάτορα, ενώ τον Μητσοτάκη ως ένα επιτυχημένο κεντροδεξιό.


Σίγουρα, αδυνατώ να δω το φως το αληθινό

Human rights abuses, stifling the press, spy scandals. That appears to be part of the legacy of Kyriakos Mitsotakis


Meanwhile, the government’s record on press freedom continues to plummet, and the EU’s annual rule-of-law report echoed concerns expressed by several media rights groups about rising violence against journalists and selective media funding by the state.



Μιλάμε για σεβασμό από παντού! :inlove:

The worrying decline of press freedom in Greece

The country fell 38 places and is now at the bottom of the European Union in the international ranking established by Reporters Without Borders



Όχι απλά σεβασμός, αλλά θαυμασμός

Ψηφίστηκε το πόρισμα κόλαφος της Pega για τις υποκλοπές
«Το κατασκοπευτικό λογισμικό… χρησιμοποιείται ως εργαλείο πολιτικής εξουσίας και ελέγχου στα χέρια της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας της χώρας»



Αλήθεια, πώς συμβιβάζεται η πίστη σου στην τήρηση των νόμων με την πίστη σου σε ένα κόμμα που παραβιάζει ακόμα και τους φωτογραφικούς που το ίδιο ψήφισε; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#819736 Όσο πιο φτηνή είναι η λίρα τόσο πιο προσιτό (και κερδοφόρο), θα γίνεται το made in turkey...
Win - Win - Win

Το/Τα Lose ας το/τα αφήσουμε να αιωρείται/αιωρούνται...