Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#813067 30 συσκευές ταυτόχρονα σε ένα AP και μάλιστα με traffic το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι βίντεο, θα πέσει ζόρι όπως και να χει, wireless είναι αυτό
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#813076 Μπα έχω βάλει queues με όρια
Άβαταρ μέλους
By glf
#813077 Για βοηθητική συσκευή στην εξοχή ΟΚ. Κάνει. Το SoC του είναι για χρήση WiFi.
Αλλά για πιο έντονη χρήση στο σπίτι και το γραφείο εννοείται ότι δε θα πάρεις αυτή που είναι η πιο φτηνή σειρά της Mikrotik, θα πας σε κάτι καλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#813979 Για ενοικιαζόμενα δωμάτια το θέλω. Peak φόρτος ~30 clients, μέσος φόρτος 15-20
Πάντως και το hap ax2 είναι τούμπανο, λίγο πιο ακριβό αλλά έχει πολύ καλές κριτικές και είναι καινούριο μηχάνημα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#817383 το καλοκαιρι που θα κατεβοιυμε ελλαδα , λογω προβληματων κινητικοτητας , πιθανοτατα θα τη βγαλουμε Αθηνα σχεδον ολη τη σεζον
Μαλλον θα δουλεψω 2-3 εβδομαδες απο το σπιτι , μην πηγαινει η αδεια χαμενη
Αρα πρεπει να βαλω κανα ιντερνετ σταθερο , γιατι με τα Mobile data δεν εμπιστευομαι, για δουλεια

Κοιταξα και βλεπω δυο πιθανα πακετα
1) Vodafone Fiber 100, 93 Mbps
2) cosmote double play advanced XL, 50 Mbps

καλα τα ονομαστικα αλλα στην πράξη τι γινεται . παιζουν αξιοπιστα;
δεν μου λειπουν τα 100 και 50 να εχω αρξει να ειναι 50
του σπιτιου εδω η συνδεση ειναι 400, κατω απο 380 δεν εχει πέσει ποτε , ονομαστικη και πραγματική ειναι παρόμοια
τι να περιμενω απο comsote & vodafone αντιστοιχα;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#817388 Η Cosmote ό,τι υπόσχεται το δίνει. Θεωρώ πως εκεί πρέπει να πας.
Η άλλη λύση θα ήταν ένας 4G router με δύο sim διαφορετικών παροχών.
Επειδή το θέλεις φορά κάνα μήνα μόνον, πιο οικονομικό και πιο γρήγορο θα είναι, ενώ με δύο sim θα είναι και σίγουρα πιο σταθερό.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#817390 Έχω 4g Router έτσι τη βγάζαμε τα τελευταία χρόνια και έπαιζε αλλά όχι αξιόπιστα σε επίπεδο δουλειάς , για αναψυχή ήταν οκ

Τώρα με 2 sim … δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν
Άρα θέλει νέο hardware και επιπλέον data plan
Και κόστος και αποτελέσματα άγνωστα όσον αφορά αξιοπιστία
Μάλλον το cosmote δεν είναι και τόσο ακριβότερη λύση τελικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#817391 o γιος μου παντως με δεδομενα στο κινητο και χοτσποτ στο λαπτοπ,δεν εχει κανενα προβλημα να δουλευει εβδομαδες απο διαφορα μερη.
Άβαταρ μέλους
By skous
#817394 Υπάρχει και η λύση του 5G Modem όμως είναι ακριβά.

Αν πάς σε σταθερό, να υπολογίζεις ότι ΑΝ δεν υπάρχει γραμμή στο σπίτι μπορεί να κάνει και μήνα να ερνεργοποιηθεί, και ότι μπορεί να μην υπάρχει διαθεσιμότητα για πάνω απο 50άρα. Οπότε αν κάνεις κίνηση για σταθερό, καλό θα είναι να έχεις υπόψη οτι μπορείς να φάς καθυστέριση.

Οι γραμμές/προγράμματα που έχεις βάλει, είναι DSL, οπότε το τι θα βγάζει εξαρτάται απο πολλές παραμέτρους. Δεν είναι οπτική (όπως πιθανώς έχεις στο εξωτερικό).
Οπότε μπορεί να βγάζει και 100 στον δρόμο αλλά μέχρι το σπίτι να έχεις σάπια καλωδίωση και να μην βγάζει πάνω απο 24 κλπ..
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
dimviii έγραψε:o γιος μου παντως με δεδομενα στο κινητο και χοτσποτ στο λαπτοπ,δεν εχει κανενα προβλημα να δουλευει εβδομαδες απο διαφορα μερη.

εξαρταται απο τη δουλεια .
αν ειναι για να εισαι connected για data, up/down , νομιζω μια χαρα κανει και το 4g
κανω πολλά video call meetings για ωρες, εκ των οποιων πολλα τα κανω host εγω , και εχουνε και σχετικα μεγαλο audience

Να φερω ατομα σε call που δυσκολα μπορεις να τους κανεις book για να περασω καποια αποφαση/ προταση και να μου αρχισει τα παγωματα το ιντερνετ και να μην παιζει καλα το video feed real time , μπορει να ειναι και 10 φορες χειροτερο αποτελεσμα απο το να μην ειχα μπει καν στον κοπο (θα εχω καψει το slot χωρις αποτελεσμα)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#817412 Ένα καλό 4G+ modem είναι μια χαρά λύση και μην σου πω καλύτερη από κάποιες σταθερές γραμμές.
Με μια καρτοκινητή unlimited και είσαι άρχοντας.
Άβαταρ μέλους
By bill33
KiloMeater έγραψε:το καλοκαιρι που θα κατεβοιυμε ελλαδα , λογω προβληματων κινητικοτητας , πιθανοτατα θα τη βγαλουμε Αθηνα σχεδον ολη τη σεζον
Μαλλον θα δουλεψω 2-3 εβδομαδες απο το σπιτι , μην πηγαινει η αδεια χαμενη
Αρα πρεπει να βαλω κανα ιντερνετ σταθερο , γιατι με τα Mobile data δεν εμπιστευομαι, για δουλεια

Κοιταξα και βλεπω δυο πιθανα πακετα
1) Vodafone Fiber 100, 93 Mbps
2) cosmote double play advanced XL, 50 Mbps

καλα τα ονομαστικα αλλα στην πράξη τι γινεται . παιζουν αξιοπιστα;
δεν μου λειπουν τα 100 και 50 να εχω αρξει να ειναι 50
του σπιτιου εδω η συνδεση ειναι 400, κατω απο 380 δεν εχει πέσει ποτε , ονομαστικη και πραγματική ειναι παρόμοια
τι να περιμενω απο comsote & vodafone αντιστοιχα;

Το πότε θα σε συνδέσουν είναι φλου..αφού φύγετε τι θα την κάνεις την γραμμή;Θα την πληρώνεις τζάμπα;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#817419 Εμείς το καλοκαίρι εξυπηρετηθήκαμε ωραιότατα με hotspot ατο κινητό με πακέτο καλοκαιρινό σε κάρτα frog/cosmote για απεριόριστα δεδομένα. Κανένα πρόβλημα να κατεβάζουμε ή να βλέπουμε ταινίες. Η γυναίκα μου έκανε κανονικά τις συναντήσεις της στο teams κλπ για τη δουλειά της. Αν δεν έχεις πρόβλημα λήψης νομίζω θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Πολύ πιο εύκολα και πολύ οικονομικά.
Αποσκοπούμε στο ίδιο και για φέτος.
Υπόψην όμως, το τηλέφωνο ξοδεύει πολλή μπαταρία και θέλει συχνά φόρτιση ενώ αν το φορτίζεις, κάνεις hotspot και το παίζεις ταυτόχρονα μετά από λίγο ζεσταίνεται και σου κλείνει το hotspot.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#817425 Μια ρηση παλιου ΟΤΕτζη :) και η οποια δεν με εχει απογοητευσει προς το παρόν, ειναι "ρωτα τι εχει ο ευχαριστημενος γειτονας σου" αυτα ειδικά στη "χαλκινη" εκδοχή συνδεσης.
αν εκει που θα μεινεις εχει ηδη οπτική ινα, καθε περεταιρω συζητηση ειναι περιττή....... ( και προλαβαινεις να μπει μεχρι να ερθεις )
Μαλιστα αν η περιοχή εχει ΙΝΑΛΑΝ ακομα καλυτερα.

Προσωπικά μετα απο πολλές παλλινοδιες στην "εποχη του χαλκου" εβαλα οπτικη ινα.
100/10 βρεξει χιονισει ( ναι οκ 105/10++)
και cosmote - να τσακονωμαι με εναν κι οχι να γινομαι μπαλακι μεταξη του παροχου ( οποιου ) και του ΟΤΕ που εχει την καλωδιωση.
Στα hotspot απο κινητα κλπ ναι για οτιδηποτε δεν ειναι mission critical.....