Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#81086
Anonymous Founder έγραψε:kacey, θα μπορούσες να είσαι ένας περίφημος ρεπουμπλικάνος, κρίνοντας από τις απόψεις σου.
Και ενεργό μέλος της NRA σίγουρα.


ρε μεγαλε και εσυ, θα σταματησετε τις παπαριες? Θα φορολογησεις ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ μου, δηλαδη αυτο που εχει μεινει μετα απο τριπλη και τετραπλη φορολογηση αυτων που εβγαλα με τον ιδιο ή περισσοτερο κοπο απο αυτον που δεν μαζεψε τιποτα, για να "μειωσεις την ανισοτητα". Κατσε και βγαλτα και εσυ αν μπορεις.

QsisVTS έγραψε:ναι λέγεται αναδιανομή πλούτου και δε τη τρως μόνο εσύ στη μάπα... έτσι υποτίθεται ότι λειτουργούν όλες οι δημοκρατίες


Ναι, ειμαι σιγουρος οτι σε ολες τις δημοκρατικες χωρες του κοσμου, τωρα φορολογουν ΚΑΙ το ρευστο για να νιωσεις εσυ καλυτερα επειδη δεν εβγαλες οσα εγω (το "εγω" δεν παει σε μενα αποκλειστικα, παει σε καθε "εμενα"). Oh wait, ειπαμε, οπως μας εξηγησε ο αεροζολ μετα τη τεχνικη αναλυση του γιατι πρεπει να βαζουν χερι στη τσεπη μου για να νιωθεις εσυ καλυτερα, δεν χρειαζεται να το κανουν πουθενα αλλου, αυτο ειναι το σωστο οποτε ας το κανουν εδω ισως να αλλαξει μετα και ο κοσμος.

ΥΓ Ποσα λεφτα εχετε στην ακρη εσεις οι "δημοκρατικοι" τυποι ειπαμε? Ασε, το φανταζομαι...

ΥΓ2 Δημοκρατικο ειναι να εχουν τα ιδια δικαιωματα ολοι. Οπως "εγω" εφτιαξα τα α,β,γ πραγματα στη ζωη μου, ετσι εχεις δικαιωμα να το κανεις και εσυ. Δεν ειναι δημοκρατικο να εξισωνεις ολους προς τα κατω για να μη νιωθει την ανισοτητα ο ποπουλης του καθε αεροζολ.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#81090 @kacey

Δεν καταλαβες. Ανισοτητα ως προς την δυνατοτητα του να ανελθω μεσω της εργασιας μου. Απλα τα λεω.

Οι πορτες ειναι ανοιχτες και τα σκυλια δεμενα.



2014 έγραψε:
αεροζολ έγραψε:...Που σημαινει οτι εγω που ειμαι νεος με δεξιοτητες και προσοντα και προσπαθω να ανελθω μεσω της εργασιας εχω να ανταγωνιστω με εσενα που εχεις ηδη μια περιουσια. Και βρισκομαι σε μειονεκτικη θεση οχι επειδη εσυ εισαι πιο εξυπνος ή εχεις περισσοτερες δεξιοτητες , αλλα επειδη εχεις μια ηδη συγκροτημενη περιουσια . Αυτη η τεραστια ανισοτητα αμβλυνεται ελαχιστα με την επιβολη φορου επι της περιουσιας.

Σε αυτή την πλευρά αυτού του πλανήτη, επιδοτούνται οι νέοι με δεξιότητες κ προσόντα για να μπορέσουν ν' ανέλθουν μέσω της εργασίας τους ανταγωνιζόμενοι τους παλιούς που ήδη έχουν περιουσία κλπ κλπ. Αυτοί, μάλιστα, γκρινιάζουν γιατί κάθε τόσο κ από το πουθενά ξεπετιέται ένας νέος τους ανταγωνιστής, επιδοτούμενος (εν μέρει και) με "δικά τους λ7".
Τώρα, αν όντως εννοείς ότι πρέπει να πάρει (με όποιον τρόπο) το κράτος την περιουσία όσων έχουν κ να την μοιράσει σε όσους δεν έχουν, δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης ούτε επαφή με την πραγματικότητα. :)

Η συνεχής επιβολή υπέρογκων κ άδικων φόρων επί της περιουσίας είναι ένας μακροπρόθεσμα αποτυχημένος τρόπος εύρεσης ρευστού από τις κυβερνήσεις, που στην Ελλάδα έχει σε λίγα χρόνια οδηγήσει έναν κινητήριο μοχλό της οικονομίας στον μαρασμό κ πολλές 10δες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.
1000 φορές να έλεγαν "δημεύουμε ένα ποσοστό της περιουσίας των Ελ", να το έδιναν στους οξαποδώ να ξεχρέωναν, παρά αυτό που γίνεται. Σε λίγο οι εμπορικοί δρόμοι θα είναι υποβαθμισμένα κ επικίνδυνα σημεία των πόλεων, ενώ θα υπάρχουν πολυκατοικίες με ξενοίκιαστο πάνω από το 70% των διαμερισμάτων, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.


Δεν εννοω τιποτα περισσοτερο απο αυτο που εχω γραψει και ειναι αυτο που παρελειψες απο το ποστ μου.
αεροζολ έγραψε:Εχει αποδειχτει (μετα απο μελετη στοιχειων για ενα μεγαλο διαστημα , οχι απλα θεωρια ) οτι η αποδοση του κεφαλαιου και της περιουσιας ειναι σημαντικα μεγαλυτερη απο τον ρυθμο αναπτυξης της οικονομιας. Δλδ το βαρος υπαρχει στις ηδη συγκροτημενες περιουσιες και ο κληρονομημενος πλουτος κυριαρχει με μεγαλη διαφορα του πλουτου που αποκτηθηκε απο την εργασια μιας ολοκληρης ζωης. Αφου τα χουμε πει.



Ως προς την φορολογηση του κεφαλαιου (πραγματικος φορολογικος συντελεστης) στην Ελλαδα επι σειρα ετων (πριν το 2010) , κατσε να βρω το λινκ με τα στοιχεια της Γιουροστατ να γελασουμε.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#81092 Αρα αφού έχουμε φόρο κατοχής , άδικο βέβαια , στα ακίνητα , οι επιλογές δικαίου είναι δύο . Η καταργούμε τον φόρο στα ακίνητα , η βάζουμε και στις καταθέσεις . Επειδή όμως το κράτος έχει ανάγκες και δεν καταργεί τον φόρο των ακινήτων , τότε είναι δίκαιο να μοιραστεί δίκαια και χαμηλότερα σε όλους .

αεροζολ έγραψε:Εχει αποδειχτει (μετα απο μελετη στοιχειων για ενα μεγαλο διαστημα , οχι απλα θεωρια ) οτι η αποδοση του κεφαλαιου και της περιουσιας ειναι σημαντικα μεγαλυτερη απο τον ρυθμο αναπτυξης της οικονομιας. Δλδ το βαρος υπαρχει στις ηδη συγκροτημενες περιουσιες και ο κληρονομημενος πλουτος κυριαρχει με μεγαλη διαφορα του πλουτου που αποκτηθηκε απο την εργασια μιας ολοκληρης ζωης. Αφου τα χουμε πει.

Που σημαινει οτι εγω που ειμαι νεος με δεξιοτητες και προσοντα και προσπαθω να ανελθω μεσω της εργασιας εχω να ανταγωνιστω με εσενα που εχεις ηδη μια περιουσια. Και βρισκομαι σε μειονεκτικη θεση οχι επειδη εσυ εισαι πιο εξυπνος ή εχεις περισσοτερες δεξιοτητες , αλλα επειδη εχεις μια ηδη συγκροτημενη περιουσια . Αυτη η τεραστια ανισοτητα αμβλυνεται ελαχιστα με την επιβολη φορου επι της περιουσιας.


Αυτή η ανισότητα αμβλύνεται με την επιβολή των φόρων κληρονομιάς και γονικής παροχής , οι οποίοι έχουν διαφορετικούς αυξητικούς συντελεστές φόρου , ανάλογα με την αξία και τον βαθμό συγγένειας .
Άβαταρ μέλους
By kacey
#81093 Τι δουλεια εχει ρε μεγαλε η "Ανισοτητα ως προς την δυνατοτητα του να ανελθω μεσω της εργασιας" σου με τα λεφτα ΜΟΥ που εχω κρατησει στην ακρη?

Και η μεγαλυτερη πλακα απο ολες αυτες τις αποψεις και τις "πολιτικες" ξερετε ποια ειναι ε? Απο δω και περα ολα μαυρα.

α) εβγαλες λεφτα νομιμα και τα δηλωσες ολα? Πληρωσε φορο.
β) πληρωσες τις υποχρεωσεις σου στην ωρα τους? δεν πειραζει μεγαλε, ας προσεχες γιατι αυτοι που θα πληρωσουν με καθυστερηση θα εχουν και εκπτωση επι των βεβαιωθεντων φορων.
γ) Εφτιαξες σπιτι με τα υπολοιπα? πληρωσε φορο.
δ) σου εμειναν λεφτα στην ακρη και δεν τα εφαγες? Και τα εχεις στη τραπεζα φανερα και δηλωμενα? Να στα φορολογησουμε και αυτα για να αρθει η αδικια απεναντι στον αεροζολ που δεν εβγαλε ή δεν μαζεψε.

Εγω λεω να φτιαξουμε "καδους χρηματων" σε καθε φτωχογειτονια, να περναμε ολοι υποχρεωτικα απο εκει και να ριχνουμε τα λεφτα μας, και απο αυτον το γειτονικο κουβαρα να μοιραζονται σε οποιον εμφανιζεται "για να εχει μια ιση ευκαιρια" να μαζεψει κανα φραγκο. Πιο απλο, που να παιδευουμε και τις τραπεζες να μας δινουν στοιχεια τωρα μωρε...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#81094 kacey λεφτά από τους γονείς μου έχω κι εγώ :roll: και λεφτά που έγιναν από το σχεδόν μηδέν δε κληρονομήθηκαν επί 3 γενιές και αυτά τα λεφτά έχουν ήδη φάει πολλή πούτσα (μόνο κουρεμένα ομόλογα να πιάσω και συντάξεις) για να μοιραστούν σε άλλους συμπολιτές μας και αναλογικά πολύ περισσότερα από αυτά που έχεις χάσει εσύ μιας και μιλάμε πάντα για μισθωτούς που δε μπορούν να αποκρύψουν εισοδήματα όπως ένας εε, οπότε άσε σε μένα το κήρυγμα.

εγώ έχω χάσει και κινδυνεύω να χάσω πολλά περισσότερα από σένα
Άβαταρ μέλους
By kacey
#81095 Ε ενταξει υπαρχουν και οι μαζοχες ρε φιλαρακι, τι να κανουμε? Οπως γουσταρει ο καθενας...

in other news:

Παπαδημούλης : "Όσοι ζητούν το 100%, εδώ και τώρα, ας μην ξεχνούν ότι η λαϊκή εντολή προς ΣΥΡΙΖΑ, είναι για λύση εντός ευρώ,όχι για δραχμή"

μεταφραση: δεν γινεται να σας δωσουμε ολα οσα υποσχεθηκαμε, ξεκαθαριζοντας μαλιστα οτι θα ξεκινησουμε απο τη Δευτερα μετα τις εκλογες (σσ: δενλεω καν "θα κανουμε" αλλα "ξεκινησουμε") χωρις να βγουμε απο το ευρω.

Οχι μωρε, δεν ειναι κωλοτουμπες...

Εικόνα

ΥΓ Ο Κατρουγκαλος την ιδια μερα δηλωνε α) "οσοι περιμενουν κωλοτουμπα θα απογοητευθουν" και β) "εάν καταπατηθούν οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ο ίδιος θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα". Τρικυμια ρε μλκ...
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 24 Φεβ 2015, 11:19, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#81096
αεροζολ έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:
Μεχρι τωρα ερχοταν η τροϊκα και σου ελεγε θα παρεις αυτα τα μετρα. Τωρα τα μετρα θα αποφασιζονται απο την ελλ. κυβερνηση και μαλλον θα πρεπει να συμφωνει και η "τροϊκα".


Αλίκη ξύπνα γιατί στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά απ' ότι στη χώρα των θαυμάτων.

Η τρόικα (όχι οι τρεις ρεμπεσκέδες με τις γραβάτες που ερχόντουσαν εδώ αλλά τα αφεντικά τους aka θεσμοί) έθετε στόχους και περίμενε τις προτάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί.

Αύριο πάντως οι θεσμοί περιμένουν τις προτάσεις του γιανι για να τις επικυρώσουν και όχι το αντίστροφο.


Αυτα που εφαρμοστηκαν ηταν προτασεις της κυβερνησης με τις οποιες συμφωνουσε η τροϊκα? Ή επειδη η κυβερνηση δεν ειχε προτασεις , αποφασιζε η τροϊκα (οι θεσμοι) ? Τι ακριβως μας λες ? Για λεγε


Αυτά τα δυο που λες με τη διευκρίνιση ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι δικοί μας το έπαιζαν Μογγόλοι και ερχόταν η τρόικα να δώσει τεχνογνωσία στο πώς να μαζεύουμε χρήμα (ΛΟΛ).

Σε κάθε περίπτωση δεν ισχύει αυτό που έγραψες, ότι δηλαδή ερχόταν η τρόικα και έθετε μέτρα από μόνη της.
Αν θυμάσαι μια φορά και ένα καιρό, κάθε φορά που έβγαινε κάποιος παπαρο-υπουργίδης και το έπαιζε μάγκας με κόκκινες γραμμές και κουραφέξαλα, οι κουτόφραγκοι δεν έλεγαν όχι αλλά ζητούσαν "ισοδύναμα".
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#81097
kacey έγραψε:Τι δουλεια εχει ρε μεγαλε η "Ανισοτητα ως προς την δυνατοτητα του να ανελθω μεσω της εργασιας" σου με τα λεφτα ΜΟΥ που εχω κρατησει στην ακρη?



Το τι δουλεια εχει το εχω γραψει 2-3 φορες σημερα και αλλες 2-3 παλιοτερα . Αλλη μια
αεροζολ έγραψε:Εχει αποδειχτει (μετα απο μελετη στοιχειων για ενα μεγαλο διαστημα , οχι απλα θεωρια ) οτι η αποδοση του κεφαλαιου και της περιουσιας ειναι σημαντικα μεγαλυτερη απο τον ρυθμο αναπτυξης της οικονομιας. Δλδ το βαρος υπαρχει στις ηδη συγκροτημενες περιουσιες και ο κληρονομημενος πλουτος κυριαρχει με μεγαλη διαφορα του πλουτου που αποκτηθηκε απο την εργασια μιας ολοκληρης ζωης. Αφου τα χουμε πει.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#81098
kacey έγραψε:Ε ενταξει υπαρχουν και οι μαζοχες ρε φιλαρακι, τι να κανουμε? Οπως γουσταρει ο καθενας...


δεν είναι θέμα μαζοχισμού, η μεσαία τάξη είναι αυτή που το έχει ρουφήξει κανονικά μέχρι τώρα και οι απόγονοί της κινδυνεύουν να γίνουν κυριολεκτικά φτωχοί και ως αποτέλεσμα αυτού να αμβλυθούν οι κοινωνικές διαφορές και να έχουμε είτε πολύ πλούσιους είτε πολύ φτωχούς.

ας μοιραστεί το βάρος περισσότερο και προς τα πάνω, όσο του αναλογεί του καθενός. δε γίνεται κάποιοι να εκμεταλλεύονται καταστάσεις και να ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος των υπολοίπων. γιατί αυτό γίνεται από τότε που ξεκίνησε η κρίση , γυρίσαμε 10ετιες πίσω σε πολλά θέματα

φυσικά δεν είμαι και υπέρ του να κάθεται μια ολόκληρη χώρα να ταϊζει τις ιερές αγελάδες που λέγονται δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερα από τον ΙΤ, πράγμα το οποίο ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής των 2 μεγάλων κομμάτων και παραμένει βέβαια και ένα θέμα που με προβληματίζει σχετικά με τη πολιτική του σύριζα
Άβαταρ μέλους
By 2014
#81100
αεροζολ έγραψε:
kacey έγραψε:Τι δουλεια εχει ρε μεγαλε η "Ανισοτητα ως προς την δυνατοτητα του να ανελθω μεσω της εργασιας" σου με τα λεφτα ΜΟΥ που εχω κρατησει στην ακρη?



Το τι δουλεια εχει το εχω γραψει 2-3 φορες σημερα και αλλες 2-3 παλιοτερα . Αλλη μια
αεροζολ έγραψε:Εχει αποδειχτει (μετα απο μελετη στοιχειων για ενα μεγαλο διαστημα , οχι απλα θεωρια ) οτι η αποδοση του κεφαλαιου και της περιουσιας ειναι σημαντικα μεγαλυτερη απο τον ρυθμο αναπτυξης της οικονομιας. Δλδ το βαρος υπαρχει στις ηδη συγκροτημενες περιουσιες και ο κληρονομημενος πλουτος κυριαρχει με μεγαλη διαφορα του πλουτου που αποκτηθηκε απο την εργασια μιας ολοκληρης ζωης. Αφου τα χουμε πει.

Κάτι θέλεις να πεις, αλλά σε χάνω.
Να φορολογηθούν, δλδ, μόνον οι περιουσίες που έχουν κληρονομηθεί; Γιατί, απ' όσο έχω δει, αυτοί που ζορίζονται να πληρώσουν τους φόρους στην ακίνητη περιουσία τους είναι όσοι την έχουν αποκτήσει από την εργασία ολόκληρης της ζωής τους (κ πολλοί - μην πω οι περισσότεροι - την χρωστάνε ακόμα).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#81101
2014 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Σωστό κι αυτό, δεν έχω εντρυφήσει πολύ, ξέρω πως η λέξη αναδιανομή πλούτου όμως είσαι απαγορευμένη σχεδόν...

Βλέπεις αναδιανομή πλούτου στη φορολόγηση των ακινήτων στο Ελ του σήμερα; :)

To να φορολογήσεις αδιακρίτως την πρώτη κατοικία κάποιου, όχι μόνον δεν είναι αναδιανομή πλούτου, αλλά είναι κατάφωρη αδικία εναντίον των φτωχών. Οπότε, σαφώς και δεν είναι αναδιανομή πλούτου ο ΕΝΦΙΑ.
Δεν δικαιολογώ τους άδικους φόρους προφανώς... Θεωρώ ΣΩΣΤΟ ένα φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, το έχω πει πολλές φορές.
Επίσης, θεωρώ άδικο, ακόμη και σε κάποιον που έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, να του ζητάς λεφτά αν έχει ξεμείνει από εισόδημα για κάποια χρόνια (γιατί κι αυτό είναι μια πιθανότητα, μην γελιόμαστε).
Γενικώς, τη φορολόγηση ΜΟΝΟΝ στο εισόδημα, την βρίσκω λάθος (γιατί τα εισοδήματα ξέρουμε πολύ καλά πως μπορούν να κρύβονται). Επίσης, έχω πει πως η συγκέντρωση μεγάλης περιουσίας και η ανεκμετάλλευτη περιουσία, είναι πληγή για μια χώρα και μια κοινωνία.
Πρέπει λοιπόν να μην δίνεις αντικίνητρα σε κάποιον να έχει ένα σπίτι, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να μην επιτρέπεις να μαζεύει κάποιος ακίνητη περιουσία και να την αφήνει να κάθεται εις το διηνεκές. Όπως δεν γίνεται να επιτρέπεις την δημιουργία... μεγαλοτσιφλικάδων σήμερα.
Αν δεν βάλεις ένα φρένο σ' αυτά, θα μπορούσε κάποιος να πάει στην σημερινή Πειραιώς (που πήρε "κληρονομιά" από την Αγροτική Τράπεζα τέτοια ακίνητα) και ν' αγοράσει αντί πινακίου φακής μερικές χιλιάδες στρέμματα γης και να τα αφήσει χέρσα για 100 χρόνια πχ. Πόσο αντιπαραγωγικό είναι κάτι τέτοιο;
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#81102
2014 έγραψε:
αεροζολ έγραψε:
kacey έγραψε:Τι δουλεια εχει ρε μεγαλε η "Ανισοτητα ως προς την δυνατοτητα του να ανελθω μεσω της εργασιας" σου με τα λεφτα ΜΟΥ που εχω κρατησει στην ακρη?



Το τι δουλεια εχει το εχω γραψει 2-3 φορες σημερα και αλλες 2-3 παλιοτερα . Αλλη μια
αεροζολ έγραψε:Εχει αποδειχτει (μετα απο μελετη στοιχειων για ενα μεγαλο διαστημα , οχι απλα θεωρια ) οτι η αποδοση του κεφαλαιου και της περιουσιας ειναι σημαντικα μεγαλυτερη απο τον ρυθμο αναπτυξης της οικονομιας. Δλδ το βαρος υπαρχει στις ηδη συγκροτημενες περιουσιες και ο κληρονομημενος πλουτος κυριαρχει με μεγαλη διαφορα του πλουτου που αποκτηθηκε απο την εργασια μιας ολοκληρης ζωης. Αφου τα χουμε πει.

Κάτι θέλεις να πεις, αλλά σε χάνω.
Να φορολογηθούν, δλδ, μόνον οι περιουσίες που έχουν κληρονομηθεί; Γιατί, απ' όσο έχω δει, αυτοί που ζορίζονται να πληρώσουν τους φόρους στην ακίνητη περιουσία τους είναι όσοι την έχουν αποκτήσει από την εργασία ολόκληρης της ζωής τους (κ πολλοί - μην πω οι περισσότεροι - την χρωστάνε ακόμα).



Τι δεν καταλαβαινεις απο το "Εχει αποδειχτει (μετα απο μελετη στοιχειων για ενα μεγαλο διαστημα , οχι απλα θεωρια ) οτι η αποδοση του κεφαλαιου και της περιουσιας ειναι σημαντικα μεγαλυτερη απο τον ρυθμο αναπτυξης της οικονομιας. Δλδ το βαρος υπαρχει στις ηδη συγκροτημενες περιουσιες και ο κληρονομημενος πλουτος κυριαρχει με μεγαλη διαφορα του πλουτου που αποκτηθηκε απο την εργασια μιας ολοκληρης ζωης. Αφου τα χουμε πει.

Που σημαινει οτι εγω που ειμαι νεος με δεξιοτητες και προσοντα και προσπαθω να ανελθω μεσω της εργασιας εχω να ανταγωνιστω με εσενα που εχεις ηδη μια περιουσια. Και βρισκομαι σε μειονεκτικη θεση οχι επειδη εσυ εισαι πιο εξυπνος ή εχεις περισσοτερες δεξιοτητες , αλλα επειδη εχεις μια ηδη συγκροτημενη περιουσια . Αυτη η τεραστια ανισοτητα αμβλυνεται ελαχιστα με την επιβολη φορου επι της περιουσιας. "


Δεν βλεπω να υπαρχει κατι δυσνοητο. Λεει οτι εγω βρισκομαι σε μειονεκτικη θεση ως προς την δυνατοτητα να ανελθω απλα και μονο επειδη εσυ εχεις μια ηδη συγκροτημενη περιουσια.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#81104
QsisVTS έγραψε:
kacey έγραψε:Ε ενταξει υπαρχουν και οι μαζοχες ρε φιλαρακι, τι να κανουμε? Οπως γουσταρει ο καθενας...

α) δεν είναι θέμα μαζοχισμού, η μεσαία τάξη είναι αυτή που το έχει ρουφήξει κανονικά μέχρι τώρα και οι απόγονοί της κινδυνεύουν να γίνουν κυριολεκτικά φτωχοί και ως αποτέλεσμα αυτού να αμβλυθούν οι κοινωνικές διαφορές και να έχουμε είτε πολύ πλούσιους είτε πολύ φτωχούς.

β) ας μοιραστεί το βάρος περισσότερο και προς τα πάνω, όσο του αναλογεί του καθενός. δε γίνεται κάποιοι να εκμεταλλεύονται καταστάσεις και να ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος των υπολοίπων. γιατί αυτό γίνεται από τότε που ξεκίνησε η κρίση , γυρίσαμε 10ετιες πίσω σε πολλά θέματα

γ) φυσικά δεν είμαι και υπέρ του να κάθεται μια ολόκληρη χώρα να ταϊζει τις ιερές αγελάδες που λέγονται δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερα από τον ΙΤ, πράγμα το οποίο ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής των 2 μεγάλων κομμάτων και παραμένει βέβαια και ένα θέμα που με προβληματίζει σχετικά με τη πολιτική του σύριζα


α) εγω σε ποια ταξη ανηκω ρε μαστορα? στους πλουσιους?
β) δεν εκμεταλλευονται "καταστασεις". Εκμεταλευονται τη περιουσια που ΕΦΤΙΑΞΑΝ, με κοπο, την οποια τους εχεις ηδη φορολογησει πολλαπλα και τωρα μου λετε να τους φορολογησουν και το ρευστο που εχει μεινει, για να αμβλυνθει η διαφορα με τον αεροζολ τον καημενο νεο εργαζομενο που δεν εφτιαξε περιουσια. Υπενθυμιζω οτι μιλαω για νομιμες περιουσιες, εκτος αν εισαι της αποψης οτι ολοι οσοι εχουν 5 (ή και 50) πραγματα παραπανω τοτε ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι λαμογια που τα απεκτησαν πλαγιως. Σε αυτο, δεν θα κατσω να συζητησω.

Επισης, αυτοι δεν "ζουν πλουσιοπαροχα σε βαρος των αλλων". Δεν τους πληρωνεις επιδομα για να εχουν μονοκατοικια αντι για δυαρι. Εκτος αν με το "σε βαρος τωναλλων" εννοεις το οτι δεν γουσταρουν η τσεπη τους να γινει τσεπη σου. Το οποιο επισης δεν θα κατσω να συζητησω.

γ) ενω το να ταιζει αυτος που εχει πετυχει 5 (ή 50) πραγματα παραπανω στη ζωη του, τον 25χρονο αγραμματο ρεμπεσκε φραπεδορουφηχτρα, το δεχεσαι? Γιατι δεν βλεπω πως θα διασφαλιστει τα λεφτα που θα παρουν απο μενα φορολογοντας το ρευστο μου, θα πανε μονο στον φιλοτιμο και σκληρα εργαζομενο αλλα ατυχο της ζωης αεροζολ...

Anonymous Founder έγραψε:Επίσης, θεωρώ άδικο, ακόμη και σε κάποιον που έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, να του ζητάς λεφτά αν έχει ξεμείνει από εισόδημα για κάποια χρόνια (γιατί κι αυτό είναι μια πιθανότητα, μην γελιόμαστε).


Αληλούια!

Anonymous Founder έγραψε:Πρέπει λοιπόν να μην δίνεις αντικίνητρα σε κάποιον να έχει ένα σπίτι, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να μην επιτρέπεις να μαζεύει κάποιος ακίνητη περιουσία και να την αφήνει να κάθεται εις το διηνεκές. Όπως δεν γίνεται να επιτρέπεις την δημιουργία... μεγαλοτσιφλικάδων σήμερα.
Αν δεν βάλεις ένα φρένο σ' αυτά, θα μπορούσε κάποιος να πάει στην σημερινή Πειραιώς (που πήρε "κληρονομιά" από την Αγροτική Τράπεζα τέτοια ακίνητα) και ν' αγοράσει αντί πινακίου φακής μερικές χιλιάδες στρέμματα γης και να τα αφήσει χέρσα για 100 χρόνια πχ. Πόσο αντιπαραγωγικό είναι κάτι τέτοιο;


στο τελος: οταν λες "να αφηνει χερσα για Χ χρονια και αυτο ειναι αντιπαραγωγικο" προφανως δεν γινεται να μιλας για κτιρια, αλλα για χωραφια. Οποτε ακυρο, εμεις μιλαμε για ακινητα. Στο πιο πανω (που κολλαει και στο επιχειρημα σου στο τελος οτι πρεπει να δινονται αντικινητρα για να μη καθεται η "παραγωγικη" γη), μα αφου ο φορος ΚΑΤΟΧΗΣ περιουσιας ειναι ντε φακτο αντικινητρο για τη ΚΑΤΟΧΗ της περιουσιας, ΚΑΙ ετσι κ αλλιως οταν την αξιοποιεις εχεις ΚΑΙ φορο για αυτη την αξιοποιηση.

Μεταφραση: οταν εγω πχ εχω κληρονομησει 5 ακινητα (ηδη πολλαπλως φορολογημενα), δεν μου λες κυριε κρατος (και μερικοι επαναστατες του κωλου εδω μεσα) "οσο καθεται θα σε φορολογω για το οτι τα αφηνεις να καθονται, αλλα αμα τα κανεις κατι θα σου σταματησω αυτο το φορο και θα σου βαλω κατι αλλο", αλλα μου λες "θα σου συνεχισω το φορο κατοχης ΚΑΙ θα σου βαλω και κατι αλλο". Οποτε πως ειναι αντικινητρο στο να καθονται, αφου στον χωνουν ετσι κ αλλιως?
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 24 Φεβ 2015, 11:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kacey
#81106
αεροζολ έγραψε:
Τι δεν καταλαβαινεις απο το "Εχει αποδειχτει (μετα απο μελετη στοιχειων για ενα μεγαλο διαστημα , οχι απλα θεωρια ) οτι η αποδοση του κεφαλαιου και της περιουσιας ειναι σημαντικα μεγαλυτερη απο τον ρυθμο αναπτυξης της οικονομιας. Δλδ το βαρος υπαρχει στις ηδη συγκροτημενες περιουσιες και ο κληρονομημενος πλουτος κυριαρχει με μεγαλη διαφορα του πλουτου που αποκτηθηκε απο την εργασια μιας ολοκληρης ζωης. Αφου τα χουμε πει.

Που σημαινει οτι εγω που ειμαι νεος με δεξιοτητες και προσοντα και προσπαθω να ανελθω μεσω της εργασιας εχω να ανταγωνιστω με εσενα που εχεις ηδη μια περιουσια. Και βρισκομαι σε μειονεκτικη θεση οχι επειδη εσυ εισαι πιο εξυπνος ή εχεις περισσοτερες δεξιοτητες , αλλα επειδη εχεις μια ηδη συγκροτημενη περιουσια . Αυτη η τεραστια ανισοτητα αμβλυνεται ελαχιστα με την επιβολη φορου επι της περιουσιας. "


Δεν βλεπω να υπαρχει κατι δυσνοητο. Λεει οτι εγω βρισκομαι σε μειονεκτικη θεση ως προς την δυνατοτητα να ανελθω απλα και μονο επειδη εσυ εχεις μια ηδη συγκροτημενη περιουσια.


Κατ'αρχας, ποιος τα λεει αυτα? Λες οτι εχει αποδειχτει. Οκ, δειξε μου μερικα στοιχεια. Δευτερον, προβλημα σου. Και οταν αυτοι που εφτιαξαν μια περιουσια, δεν την ειχαν φτιαξει, ειχαν και αυτοι το ιδιο προβλημα.

Κοιτα ρε πστ μου κατι ιδεες.

ΕΣΠΑ 2015-20οσοαντεξουμεμεαυτεςτιςμαλακιες: "Ισες ευκαιριες στην επιχειρηματικοτητα των νεων. Περιφεριακο πακετο Ελλαδας: <<ΜΕΤΑΛΕΦΤΑΤΩΝΑΛΛΩΝ>>"
Άβαταρ μέλους
By 2014
#81111
αεροζολ έγραψε:Δεν βλεπω να υπαρχει κατι δυσνοητο. Λεει οτι εγω βρισκομαι σε μειονεκτικη θεση ως προς την δυνατοτητα να ανελθω απλα και μονο επειδη εσυ εχεις μια ηδη συγκροτημενη περιουσια.

Κ αν αυτή εγώ την χρωστάω, κ μάλιστα (για τους γνωστούς λόγους) αυτά που χρωστάω είναι περισσότερα από τη σημερινή αξία της περιουσίας μου, ενώ εσύ παίρνεις κ επιδοτήσεις που εγώ δεν;