Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#808570
g8777 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Αφού θα βάλεις ηλιακό ο κλασικός θερμοσίφωνας δεν έχει νόημα.

---------------------------->
Στο σπίτι μου πάντως ανάβω το θερμοσίφωνα 10 φορές τον χρόνο, άντε 15 για μισή ώρα.
Κοστίζει δηλαδή και 4€ ο χρόνος.


.





ΕικόναΕικόναΕικόνα
Το διόρθωσα για μειωμένης αντίληψης πονεμένους αεκτζηδες.

Για ακόμα πιο λιανα διότι στην Μόρντορ της Ελλάδας όπου ζεις, ο ήλιος είναι σπάνιος, στην Αθήνα καβει και ζεματαει το νερό χωρίς να ανοίξεις το διακόπτη. Λόγω ηλιοφάνειας. Γκεγκε;


.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#808572
Νίκος Παππάς έγραψε:στην Αθήνα καβει και ζεματαει το νερό χωρίς να ανοίξεις το διακόπτη


--------------------->


Νίκος Παππάς έγραψε:Στο σπίτι μου πάντως ανάβω το θερμοσίφωνα 10 φορές τον χρόνο, άντε 15 για μισή ώρα.








:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#808935 Καλημέρα, είμαι σε φάση ανανέωσης συμβολαίου σε αέριο και ρεύμα.

Προτάσεις;

Τα τελευταία δύο χρόνια ήμουν με σταθερό συμβόλαιο ΔΕΗ και ζενίθ.

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
#808938
popolaros έγραψε:Καλημέρα, είμαι σε φάση ανανέωσης συμβολαίου σε αέριο και ρεύμα.

Προτάσεις;

Τα τελευταία δύο χρόνια ήμουν με σταθερό συμβόλαιο ΔΕΗ και ζενίθ.

< >

η συγκυρία είναι περίεργη.
Υπάρχει συνεχής αποκλιμάκωση των τιμών, οπότε είναι ρίσκο να πάρεις σταθερή τιμή, η οποία μπορεί μετά απο μερικούς μήνες να είναι ασύμφορη μιας και οι τρέχουσες τιμές είναι αρκετά ψηλότερες απο αυτές πριν τον πόλεμο.
Απο την άλλη, εχουμε τον οικονομικό πόλεμο Δύσης Ρωσίας σε εξέλιξη, τράπεζες χρεοκοπούν, αβέβαιες (για το αποτέλεσμα) εκλογές έρχονται...

Στη θέση σου θα έμενα χωρίς συμβόλαιο για μερικους μηνες (άλλωστε καλοκαίρι έρχεται), μέχρι να ξεδιαλύνουν λιγο τα πράγματα...

Σε άλλα νέα:
Ξεκινά το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

https://www.capital.gr/oikonomia/370432 ... -epidotisi
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#808944
popolaros έγραψε:Καλημέρα, είμαι σε φάση ανανέωσης συμβολαίου σε αέριο και ρεύμα.

Προτάσεις;
Τα τελευταία δύο χρόνια ήμουν με σταθερό συμβόλαιο ΔΕΗ και ζενίθ.

ενημερωτικά, η ΔΕΗ στο αέριο συνεχίζει να είναι μπουρδελάκι στην τιμολόγηση.
είναι κόσμος με 10-11 μήνες χωρίς λογαριασμό. εγώ κοντεύω 4μηνο και ούτε να με κοιτάξει ο ταχυδρόμος (τα παραστατικά για επίδομα θέρμανσης φημολογείται πως θα τα υποβάλλουμε στην κυβέρνηση του Καΐρου)
Άβαταρ μέλους
By bill33
#808951
glf έγραψε:25% λιγότερο ρεύμα έκαψα φέτος στον εκκαθαριστικό.
Gov bonus unlocked lol.
Εμείς ανεβήκαμε στον προηγούμενο,στον τελευταίο δεν ξέρω διάφορες ,πάντως βγήκε 100€ που είναι οκ,όσο οκ μπορεί να είναι όταν πληρώναμε κάτω από 80€. Και ενώ πάντα τον πληρώνω πολύ πριν την λήξη βλέπω ότι έχουν κόψει και την έκπτωση συνέπειας. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#809886 Η ασφάλεια του λεβητοστάσιου πέφτει μόλις πάει να εκκινήσει ο κυκλοφορητής. Απομόνωσα όλα τα υπόλοιπα κ φταει σίγουρα αυτός. Καμία πιθανότητα να φταίει ο πυκνωτής του, που είναι το μόνο που μπορώ να αλλάξω; αλλιώς μάλλον πάει για αλλαγή ύστερα από 13 έτη.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#809888 Συνηθως οταν φταιει ο πυκνωτης αρνειται να εκκινησει κατευθειαν. Μερικες φορες, επειδη δεν εκκινει ή επειδη κολλησε ο αξονας, υπερθερμαινεται... τοτε ναι, ισως η περιελιξη εγινε μαρμελαδα και πλεον βραχυκυκλωνει ριχνοντας ασφαλεια. Μπορεις να ελεγξεις με ενα πολυμετρο βεβαια.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#809897 Όλα αυτά μεσούσης της σεζόν;
Συνήθως ο κυκλοφορητής αρνείται να εκκινήσει στο πρώτο άναμα, τέλη Νοέμβρη ξέρωγω, έπειτα από μήνες απραξίας και έχοντας συνήθως πιάσει άλατα μέσα στην φτερωτή.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#809930 Είναι στο εξοχικό, οπότε δεν δουλεύει συνέχεια. Τελευταία φορά που ήρθα πάντως τέλη Φλεβάρη, δούλευε μέχρι την τελευταία μέρα
Αυτό με τα άλατα το παθαίνει κατά καιρούς και χρειάζεται να ξεβιδώσεις μια κεντρική βίδα, και να περιστρέψεις χειροκίνητα με ένα κατσαβίδι τη φτερωτή, για να ξεκολλήσει. Δεν έφταιγε αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Το υποπτευόμουν ότι δεν θα ήταν ο πυκνωτής, λόγω πρότερης εμπειρίας με άλλη αντλία (όπου τα συμπτώματα ήταν διαφορετικά όταν χάλασε από πυκνωτή και όταν χάλασε από πηνίο).
Τέλος πάντων, για καλή μου τύχη βρέθηκε έτερος πυκνωτής, εγκαταστάθηκε και το πρόβλημα παρέμενε.
Για ακόμη καλύτερη μου τύχη, βρέθηκε ίδιος κυκλοφορητής, σε τιμή χώμα, οπότε πήρα το τμήμα που έχει το μοτέρ και αντικατάστησα το παλιό, χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσω την "φωλιά" που συνδέεται με το υδραυλικό κύκλωμα. Έγιναν νέες συνδέσεις ηλεκτρολογικά και όλα ΟΚ :metalo:
Σας ευχαριστώ.

ΥΓ. Για κάποιο λόγο το ελάχιστα χρησιμοποιημένο καπασιτόμετρό μου (MT-5110), μου δίνει 0 μF σε όλους τους πυκνωτές που έχω πρόχειρους. Ελπίζω απλά να φταίει η μπαταρία του...
Το πολύμετρό μου, ένα UNI-T 139C, δεν έχει λειτουργία μέτρησης χωρητικότητας, αλλά κάνοντας το κόλπο με τη μέτρηση ωμικής αντίστασης, ο πυκνωτής και του παλιού φαινόταν να δουλεύει (αρχικά χαμηλές τιμές Ω που αυξάνονται συνεχώς όσο κρατάς τους ακροδέκτες).
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#810576 :yahoo:
Επίσης αποφάσισα να καταργήσω το εμβαπτιζόμενο ανόδιο μαγνησίου του κυκλώματος θέρμανσης (τα θραύσματα του οποίου συχνά μπούκωναν την εγκατάσταση, ιδίως τη φτερωτή του παλιόυ κυκλοφορητή), και εγκατέστησα αυτό το σύστημα καθοδικής προστασίας:
https://www.stopcor.gr/product.php?prod ... 74hej3vdo5
εντυπώσεις σε 1-2 χρόνια. Βάσει των ενδείξεων του πολυμέτρου, δουλεύει πάντως.