Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#805217 +1 για Anker, κυρίως για θέμα ποιότητας και αξιοπιστίας.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#805221
George_Prix έγραψε:
NickTG έγραψε:
Dodger έγραψε:Λοιπόν, είδε τα μηνύματα σας και πείστηκε. Πάει το Huawei. Προτείνετε σας παρακαλώ κινητά έως 850-900 maximum. Δεκτά και Xiaomi, μια και γω είμαι ευχαριστημένος με τη μάρκα.


Δείτε και αυτό:

https://www.oneplus.com/gr/11


Γουαου. Ψαρωτικο!

Ειναι τοσο καλα οσο ακουγεται αυτα? Θυμαμαι χρηστες που μιλουσανε για το "καθαροτερο" Αντροιντ που υπαρχει και κατι τετοια...


Δεν είχα ποτέ κινητό της μάρκας είναι η αλήθεια αλλά τα χαρακτηριστικά είναι καλά ενώ δίνουν και δώρο ακουστικά για όποιον κάνει pre order.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#805222
drdino έγραψε:
kostis20 έγραψε:Παιδιά κανένα καλό powebank σε λογική τιμή έχετε να προτείνετε?
Εξαρτάται τι θέλεις: πόσα watt έξοδο, usb-pd κλπ.

Εγώ έχω 2:
1. Το γομάρι Anker 737 με 140w μαξ έξοδο, usb-pd για laptop, Steam Deck κλπ

2. Το μικρο Anker Powercore 10000 με 25w έξοδο και usb-pd.


@dimik: θα ακουστεί πεζό αυτό που θα πω αλλά το καλύτερο κινητό που έχει περάσει από τα χέρια μου, τρομερή διαφορά από το S22U σε μπαταρία (τόσο σε διάρκεια οθόνης όσο και σε αναμονή). Τελικά ο Snap κάνει τη διαφορά. Επίσης μου άρεσε που μειώσανε την κυρτοτητα της οθόνης καθώς κάνει πιο εύκολη τη χρήση της πένας. Κάμερες κλπ δεν θα αναφέρω, εκ των ουκ άνευ για τέτοια συσκευή. Αν έχει τπτ άλλες προσφορές με trade-in, κουπόνια, cashback κλπ αξίζει.




Ναι full price δεν παίζει να πληρώσω, αλλά καμία προσφορά, κάνα πακετάκι με το συμβόλαιο κινητής κλπ, κάνα αμαζον τελευταίο κομμάτι χωρίς ΦΠΑ παίζει ισχυρά.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#805382 Προς ενημέρωση για τη βοήθεια σας στην επιλογή κινητού, τελικά πήρε το Xiaomi 12Τ Pro, σε μπλε χρώμα. Η αλήθεια είναι ότι πείστηκε για το S23, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο στο Πλαίσιο και στον Κωτσόβολο, εδώ στην Ελευσίνα, δεν είχαν ετοιμοπαραδοτα και αφού ειμασταν στο Riverwest κοντά, πήγαμε στο mistore και το χτυπήσαμε. Κρατάω τα σχόλια σας για επιλογή δικού μου σε λίγο καιρό :)
Άβαταρ μέλους
By Serf
#808611 Όταν συνδέουμε ένα Android κινητό με υπολογιστή που έχει Dropbox συγχρονίζουν τα αρχεία εικόνας από οποιονδήποτε φάκελο του κινητού; Ή από κάποιους συγκεκριμένους;
Άβαταρ μέλους
By GTS
#809155 Θέλω ένα δεύτερο τηλέφωνο. Δεν με ενδιαφέρουν κάμερες κλπ το μόνο καθαρή οθόνη και σωστή λειτουργία χωρίς θέματα στο λογισμικό. Όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμη. Τι προτείνετε;


< >
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#809270
Tamagotchi Smartphoneass
https://www.techiechan.com/?p=3777

Υπήρχε μια παλιά γελοιογραφία από το XKCD η οποία είχε δύο εικόνες. Στη μία είχε την φαντασίωση σου για το κινητό σου, όπου εσύ το διατάζεις κι αυτό εκτελεί· στη δεύτερη είχε την πραγματικότητα όπου το κινητό σου είναι γεμάτο ανάγκες που πρέπει εσύ να ικανοποιήσεις. Όπως κάθε γελοιογραφία είχε μια υπερβολή μέσα της, αλλά αυτό που ήταν υπερβολή πριν 10 χρόνια είναι σήμερα υποβάθμιση της πραγματικότητας.

Σε αυτή τη βδομάδα με ένα “κανονικό” κινητό, κάθε φορά που το άνοιγα έβλεπα 4 με 5 καινούργια αιτήματα από το κινητό μου τα οποία αφορούσαν την σχέση μου με αυτό, όχι τη σχέση μου με άλλους ανθρώπους και τον έξω κόσμο. Άρχισα να ρωτάω κόσμο αριστερά δεξιά για το τι κάνουν και μου είπαν ότι συνήθως αγνοούν όλο αυτό το spam μέχρι κάτι να μην δουλεύει· η οθόνη τους είναι γεμάτη ειδοποιήσεις χειρότερες και από διαφημίσεις. Είναι μια διαδικασία εκπαίδευσης που έχουν αποκτήσει από το spam των “φίλων τους” στο facebook, αλλά εγώ δυσκολεύομαι να το κάνω.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τη γελοιογραφία μέχρι σήμερα έχουν καταρριφθεί τόσα πολλά στεγανά και δεδομένα που πια τα κινητά μας δεν προσποιούνται καν ότι δεν μας κατασκοπεύουν και δεν μας βάζουν συνεχώς να κάνουμε διάφορες “δουλίτσες”. Οι δουλίτσες αυτές είναι φυσικά για το καλό μας, όπως το να γράφουμε το password μας μια στο κάθε τόσο “για να μην το ξεχάσουμε”· όμως οι ρόλοι πια είναι ξεκάθαροι. Το κινητό είναι ο αφέντης και πολύ συχνά δεν υπάρχει τρόπος αυτό να παρακαμφθεί.

Καταλαβαίνω ότι αυτές οι δουλίτσες που σε βάζει να κάνεις το κινητό σου, αποτελούν μια κάποια λύση για τους μοναχικούς ανθρώπους που δεν έχουν άλλους να επικοινωνούν, καθώς η σχέση τους με το ταμαγκότσι κινητό τους, κι όλες τις ανάγκες που πρέπει να ικανοποιήσεις, γεμίζει τον κενό χρόνο · παρέα φυσικά με όλα τα προτινόμενα άρθρα και βιντεάκια που σου προσφέρουν τα app.

Η ίδια ανοιχτοσύνη υπάρχει και απέναντι στην κατασκοπία. Όλα τα καινούργια android έχουν ένα emergency mode το οποίο είναι ενεργοποιημένο από τη μάνα του προκειμένου να σε ειδοποιεί ο κρατικός μηχανισμός για διάφορες “καταστροφές” ή προκειμένου να προωθούν την τοποθεσία σου σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το πως αυτό ορίζεται είναι θέμα του αλγόριθμου και θέμα του πόσο συνδεδεμένος είσαι με το κινητό σου. Αν το smartwatch αποφασίσει ότι βρίσκεσαι σε κατάσταση έντονου στρες, θα ειδοποιήσει τις αρχές για το καλό σου.

Φυσικά επειδή ζούμε στη δύση έχουμε τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουμε αυτή την υπηρεσία, αλλά ακόμα κι αν το κάνεις το κινητό σου σε πληροφορεί ευγενικά ότι οι πληροφορίες για την τοποθεσία σου μπορεί να μεταδοθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες ακόμα και με κλειστή την υπηρεσία. Πρακτικά δεν σου κρύβουν ότι ακόμα κι αν απενεργοποιήσεις το location service στο οποίο βασίζεται η υπηρεσία ανταπόκρισης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, το κινητό σου έχει το δικαίωμα να σε καρφώσει· κι αυτή η ανοιχτοσύνη απέναντι σε ένα ακόμα πράγμα που πριν μερικά χρόνια θεωρούνταν θεωρία συνωμοσίας, είναι ένα ακόμα δώρο της πανδημίας.

Μέχρι εδώ θα έλεγα ότι τα πράγματα πορεύονται κανονικά με την έννοια ότι στο αιώνιο τώρα, ό,τι συμβαίνει σήμερα συνέβαινε πάντα. Κι αν φρίττω με το κινητό μου, που να ήξερα πόσες πληροφορίες μεταδίδουν τα σημερινά αυτοκίνητα. Η μετάβαση στη νταβοσιανή φαντασίωση της φεουδαρχίας ΑΚΑ stakeholder society βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο. Τα πράγματά σου, δεν είναι τα πράγματά σου, αλλά μια παραχώρηση της γραφειοκρατίας προς εσένα η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να αρθεί· είτε γιατί δεν πλήρωσες τη συνδρομή σου, είτε γιατί δεν συμμορφώθηκες με τις υποδείξεις.

Κι αυτό συμβαίνει ήδη καθώς για παράδειγμα τα τραπεζικά apps τα οποία δεν είναι διόλου ασφαλή αλλά παρολαυτά είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε, αυτο-απενεργοποιούνται αν δουν ότι δεν ακολουθείς την default εμπειρία του κινήτου σου· φυσικά υπάρχουν τρόποι να το παρακάμψεις αυτό, αλλά να είσαι σίγουρος ότι η τράπεζα δεν θα ευθύνεται καθόλου για το αν συμβεί κάποιο κακό στον λογαριασμό σου.

Όπως συνέβη και με τον κόβιντ, όταν ψάξεις να βρεις πχ “πως μπορείς να απενεργοποιήσεις την απαίτηση του κινητού σου να γράφεις τον κωδικό σου μια φορά κάθε 72 ώρες” θα έρθεις αντιμέτωπος με τον χλευασμό των άλλων που θα σου πουν πως κάνεις έτσι για ένα password κάθε 3 μέρες· ένα τσιμπηματάκι είναι άλλωστε.

Φυσικά για το καλό σας αυτή η δυνατότητα ΔΕΝ μπορεί να απενεργοποιηθεί :)
[...]
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#810452 Surprise! China's top Android phones collect way more info

Να προσέχετε εσείς που ψωνίζετε από Αλί Μπαμπά κλπ. Κι αν νομίζετε ότι δεν σας αγγίζει επειδή διαλέξατε International ROM, έχουμε εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες για party σας:


Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By 224v
#810512 Caro Ponte!!! με τέτοιο έφτιαξε η ΕΡΓΑΣ τις γέφυρες της Εγνατίας στη παράκαμψη Καβάλας!!! ιταλική πατέντα!! εμπειρία να το βλέπεις να τοποθετεί τα 45 τόνων δοκάρια στα εφεδρανα στις κολώνες...
ωραία χρόνια...

.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#810638
Zorz έγραψε:Surprise! China's top Android phones collect way more info


το ίδιο κυρίως πιάτο και χωρίς το "China's" στον τίτλο.
βλέπε location tracking από την Google με απενεργοποιημένο το δικαίωμα στη συσκευή.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#812165 Ποιο επιλέγουμε από τα πιο κάτω (έχω μία επιδότηση 350 € να σκοτώσω):

Samsung Galaxy A53 5G 6/128 Black 387,02
Samsung Galaxy A34 5G 8/256GB Graphite 370,89
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#812170 Ή θα το βγάλω άμεσα αγγελία (πριν το ανοίξω - δεν ξέρω αν ενδιαφέρεται κανένας από εδώ να το πάρει στην τιμή που βλέπουμε) ή θα το πάρει κάποιο από τα παιδιά (ή και η σύζυγος, αν έχει καλύτερη κάμερα από το Galaxy S10e 128GB που έχει τώρα). Αν αξίζει το κάτι παραπάνω, μπορώ να πάρω και αυτό για τη σύζυγο --> https://www.skroutz.gr/s/40947299/Samsu ... iolet.html

Υπάρχει και η εναλλακτική να πάρω το iphone 14pro max με 1.849 - 350 = 1.499. Το s23 ultra το παίρνω με 1.629 στην εταιρεία, οπότε σε αυτήν την περίπτωση μάλλον συμφέρει να πάρω ένα από τα παραπάνω με επιδότηση και να πάρω το s23 από skroutz (που το δίνει με 1389).