- 05 Φεβ 2023, 18:36
Dodger έγραψε:Ποιο βιβλίο προγραμματισμού για Python ή C θα προτείνατε σε αρχάριο; Ανιψιός μου (30αρης) ψάχνει καλό βιβλίο για αρχάριους για να ξεκινήσει να μαθαίνει.
Δεν έχω σοβαρή εμπειρία σε python αλλά ξέρω τα εξής:
Ο εκδοτικός οίκος που δίνει βάρος σε αυτή τη γλώσσα είναι ο No Starch Press, μπορεί κανείς να τον χαζέψει λίγο για να δει τι έχει βγάλει σε python.
Αυτός βγάζει το πολύ γνωστό
Python Crash Course, 3rd Edition λινκ που απ όσο είδα κάνει και για αρχάριους και έχει ασκήσεις.
Δεύτερον, υπάρχει και το πολύ γνωστό Automate the Boring Stuff with Python, 2nd Edition
λινκ, το οποίο είναι για όσους θέλουν να μάθουν λίγη python και να την εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους.
Εγώ θα ξεκινούσα με το πρώτο και θα έκανα μετά τις ασκήσεις του δεύτερου ως projects.
Στο udemy έχει βγάλει πρόσφατα o Colt Steele σχετικό μάθημα με python (
https://www.udemy.com/course/the-modern ... -bootcamp/), δεν το έχω δει αλλά είναι καλός σε ό,τι μάθημα έχει καταπιαστεί.
Τώρα το τι θα επιλέξει εξαρτάται από εκείνον. Τα βιβλία είναι κάπως πιο "βαρετά" γιατί είσαι μόνος σου(αν και τα νέα βιβλία βελτιώνουν αυτή τους την πλευρά), αλλά έχουν καλύτερη δομή, τα έχει ελέγξει και ένα δεύτερο μάτι(reviewers που ορίζει ο εκδοτικός) και πλέον είναι είναι φιλικά στον αρχάριο χρήστη. Τώρα τα video σου προσφέρουν αυτά που δεν σου δείχνουν τα βιβλία ήτοι να βλέπεις τον άλλον real time να σου διδάσκει και παράλληλα τι εργαλεία και πώς τα χρησιμοποιεί.