Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Sotiris
#796136 Γειά έχω bmw 116d του 14 πριν από έναν περίπου χρόνο διαπίστωσα ότι όταν βρέχει κοβει η ταχύτητα ,συνήθως όταν κινούμαι με ταχύτητα περίπου 120 .Πολλές φορές πέφτει μέχρι τα 80 ,άλλες φορές το κάνει και σε πιο χαμηλές ταχύτητες.Μονο όταν βρέχει, ούτε στο χιόνι. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩ
Άβαταρ μέλους
By drdino
#796149 Μονάδα ABS/DSC. Υγρά φρένων έχεις αλλάξει;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#796224 Η μονάδα έχει μια λειτουργία που στεγνώνει τα τακάκια και τους δίσκους εφαρμόζοντας ελάχιστα τα φρένα όταν ειναι ενεργοποιημένοι οι καθαριστήρες.

Άλλο συμπληρώνω κι άλλο αλλάζω υγρά φρένων, κάτι που πρέπει να γίνεται κάθε δύο χρόνια. Για το πρόβλημα που έχεις πρέπει να αλλαχθούν τα υγρά και να γίνει ξέπλυμα της μονάδας με την ειδική διαγνωστική ρουτίνα, αυτό συνήθως είναι αποτέλεσμα βρωμιάς που έχει μαζευτεί μέσα στις βαλβίδες της.

Άλλο πρόβλημα μπορεί να είναι δαγκάνα που κολλάει στην επιστροφή της.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#796269
drdino έγραψε:να γίνει ξέπλυμα της μονάδας με την ειδική διαγνωστική ρουτίνα, αυτό συνήθως είναι αποτέλεσμα βρωμιάς που έχει μαζευτεί μέσα στις βαλβίδες της.


Αυτο με την τρομπα που κανουν τα συνεργεια ή αλλος τροπος;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#796270 Σύνδεση στο διαγνωστικό σε συνδυασμό με τρόμπα ώστε να ανοιγοκλείσουν όλες οι βαλβίδες του συστήματος.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#796327 Τι κουφή βλάβη είναι πάλι αυτή?Και δεν ανάβει το φωτάκι του ABS ή των φρενων ενώ υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα ?
Εντωμεταξυ αυτή η λειτουργία να ακουμπάνε τα φρένα στο δίσκο όταν βρέχει δεν είναι και κάτι καινούριο .Πρέπει να εφαρμόζεται καμία 15αρια χρόνια.
Όντως μπορούν να χαλάσουν τα πάντα στις BMW...Χα χα..
Άβαταρ μέλους
By drdino
#796328 Κουφή βλάβη θα είναι αν αυτό έχει γίνει παρόλο που γινόταν οι αλλαγές υγρών φρένων σύμφωνα με το πρόγραμμα του κατασκευαστή με τον τύπο που ζητάει. Ακόμα δεν έχουμε τέτοια πληροφορία.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#796332 Κουφή βλάβη είναι οι υαλοκαθαριστήρες να επηρεάζουν τα φρένα του αυτοκινήτου και να δημιουργούν τόσο μεγάλο πρόβλημα ασφαλείας χωρίς να ανάβει ενα μαμημενο φωτάκι από τα χιλιάδες που αναβουν κατα καιρούς...
Να υποθέσω γνωστή βλάβη και αυτή? :lol:
Αλλά είπαμε ποιος θα έφταιγε η BMW?Οχι βεβαια...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#796334 Είναι και οι έμποροι ανταλλακτικών όμως.....Πάω κάποτε να πάρω υγρό φρένων από τον αντιπρόσωπο της motul στην πόλη, και μου λέει μια τρελή τιμή. "αλλά δε θα χρεαστεί να το ξαναλλάξεις ποτέ" . λολ Έφυγα και δεν ξαναπάτησα στο μαγαζί του ούτε για λάδια.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#796335 Οκ αν δεν έχουν αλλαχτεί πότε τα υγρά να αναγνωρίσω κάποια ελαφρυντικά στη bmw.Αλλα και πάλι έπρεπε να βγάζει ένδειξη brake malfunction.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#796342
kostis20 έγραψε:Κουφή βλάβη είναι οι υαλοκαθαριστήρες να επηρεάζουν τα φρένα του αυτοκινήτου και να δημιουργούν τόσο μεγάλο πρόβλημα ασφαλείας χωρίς να ανάβει ενα μαμημενο φωτάκι από τα χιλιάδες που αναβουν κατα καιρούς...
Να υποθέσω γνωστή βλάβη και αυτή? :lol:
Αλλά είπαμε ποιος θα έφταιγε η BMW?Οχι βεβαια...


Εχει τυχει και σε μοντελο Mercedes πριν μερικα χρονια,οποτε περναγε και σταματουσε κοντα σε μετασχηματιστη της ΔΕΗ επαιρναν μπρος οι υαλοκαθαριστηρες.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#796469 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Τα γερμανικά αυτοκίνητα ποτέ δεν σταματάνε να μας εκπλήσσουν. :lol: :lol: :lol: :lol: