- 27 Δεκ 2022, 15:03
#799476
Αυτό το γρανάζι πρέπει να έχει βγει από κάτι αρκετά παλιό και δεν δείχνει χρησιμοποιημένο για πολύ καιρό.
Και το αντίθετο ισχύει, αφέθηκε να εννοηθεί ότι δεν λαδώνω/καθαρίζω την αλυσίδα αρκετά συχνά.
Σχετικά με το καφεδάκι, λέτε για τον μακρύ χρόνο εκχύλισης (αυτή πρέπει να είναι η σωστή λέξη για το brewing, δεν είναι ζύμωση) που απαιτεί αλλά με το cold brew σας κερδίζω όλους. Μην κάνετε το λάθος να κοιτάτε τις 16 ώρες, δεν περιμένεις 16 ώρες για τον καφέ, μόνο την πρώτη φορά γιατί έχεις αρκετό από πριν. Μια φορά την εβδομάδα πχ Σάββατο μετά το μεσημεριανό το βάζεις, το βγάζεις Κυριακή πρωί κι έχεις καφέ έτοιμο για όλη την εβδομάδα.
Χρόνοι:
- ξέπλυμα κανάτας, ζύγισμα άλεσμα φόρτιση φίλτρου, νερό, βάλτο στο ψυγείο: κάτω από 5 λεπτά
- βγάλσιμο φίλτρου, πέταμα καφέ και ξέπλυμα φίλτρου: περί τα 2 λεπτά
Όλος ο απαιτούμενος χρόνος ενασχόλησης γίνεται χαλαρά χωρίς στρες το ΣΚ. Τις καθημερινές δεν ασχολείσαι, δεν κυνηγιέσαι, απλά ανοίγεις το ψυγείο και βάζεις καφέ στο ποτήρι σου. Τέλος. (δεν χρειάζομαι ζάχαρες και γάλα αλλά αν ήθελα θα ήταν το ίδιο με όποιον άλλον καφέ)
Συνολικά 7 λεπτά για τον καφέ μιας εβδομάδας, μέσος όρος 1 λεπτό τη μέρα. Μόνο με στιγμιαίο καφέ με περνάτε.
Αν αρχίσω να πίνω παραπάνω ή να πίνει κι άλλος στην οικογένεια ή κεράσω φίλο και δω ότι δεν θα φτάσει ρίχνω τον καφέ σε άλλο μπουκάλι και φτιάχνω καινούργιο έγκαιρα ώστε ποτέ να μην ξεμείνω. Όχι ότι είμαι τόσο φανατικός, ίσως δεν πίνω καν κάθε μέρα αλλά για να σας προλάβω.
aka onyx !