τρεχάτε στα ΑΤΜ
panos2171 έγραψε:Επίσης βλέπω ότι όσοι είναι στην επαρχία μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται στα μεγάλα αστικά κέντρα τα τελευταία χρόνια...
Έτσι είναι αλλά δεν ξέρω το γιατί. Πιο φθηνή σε καθημερινά έξοδα δεν είναι, ανεργία υπάρχει, λιγότερες επιλογές υπάρχουν σε θέσεις εργασίας κλπ. Στο μόνο που μπορώ να το στηρίξω είναι τα χαμηλά ενοίκια και το κόστος απόκτησης κατοικίας.
Bayern7 έγραψε:Παρά τις διαψεύσεις η ΕΚΤ ετοιμάζεται για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
τρεχάτε στα ΑΤΜ
The Ace έγραψε:panos2171 έγραψε:Επίσης βλέπω ότι όσοι είναι στην επαρχία μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται στα μεγάλα αστικά κέντρα τα τελευταία χρόνια...
Έτσι είναι αλλά δεν ξέρω το γιατί. Πιο φθηνή σε καθημερινά έξοδα δεν είναι, ανεργία υπάρχει, λιγότερες επιλογές υπάρχουν σε θέσεις εργασίας κλπ. Στο μόνο που μπορώ να το στηρίξω είναι τα χαμηλά ενοίκια και το κόστος απόκτησης κατοικίας.
Ε ? Το κόστος ζωής σε μια επαρχιακή πόλη (π.χ. Πάτρα ή Ξυλόκαστρο που γνωρίζω) είναι τα 2/3, ή ακόμα και το μισό από ότι στην Αθήνα....Και μιλάω για τα πάντα, από δημοτικά τέλη μέχρι αποστάσεις (και αντίστοιχη βενζίνη)...χώρια που η φοροδιαφυγή πάει σύννεφο....

REALZEUS έγραψε:Panosss έγραψε:Κι αυτός που τα γράφει αυτά γιατί δεν γινόταν επιχειρηματίας να τα κάνει όπως λέει ότι είναι το σωστό;
Και να τους γ@μήσει όλους;
Μα ο κυριούλης οικονομο-τέτοιος το γράφει ξεκάθαρα ότι το € ήταν σταθμισμένο για οικονομίες με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από την δικιά μας και για αυτό πήγαμε άπατοι... Δεν διαφωνεί μαζί σου και μαζί μου.![]()
Επίσης βλέπω ότι όσοι είναι στην επαρχία μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται στα μεγάλα αστικά κέντρα τα τελευταία χρόνια...
Panosss έγραψε:Gilles_27 έγραψε:REALZEUS έγραψε:kyr80 έγραψε:REALZEUS έγραψε:Η ανταγωνιστικότητα μας ποτέ δεν ήταν μια χαρά και μπήκαμε στο € κάνοντας ουσιαστικά εσωτερική υποτίμηση. Για αυτό κάτι που κόστιζε 100 Δρχ έφτασε να πωλείτε σε λίγους μήνες €1.
Αυτό που περιγράφεις, είναι το ακριβώς αντίθετο.... Διότι μαζί με τις τιμές, ανέβηκαν και οι μισθοί. Το 5.000δρχ μεροκάματο έφτασε το 50€. Δεν ανέβηκαν οι τιμές μόνο. Ανέβηκε και η αγοραστική δύναμη για προϊόντα που πριν δε θα αγοράζαμε.
€50 μεροκάματο; 1250 μισθός δηλαδή; Πρέπει να είναι όμορφα εκεί στην Χαλκιδική. Ελβετία!
Εν τω μεταξύ ο ανταποκριτής μας Τάσος Τέλλογλου μεταδίδει (sic) ότιΥπάρχει όμως και ένα άλλο ζήτημα που δεν φαίνεται στα έγγραφα των δύο πλευρών (Βαρουφάκη και σχέδιο Ντάισελμπλουμ), που παίζει έναν αόρατο ρόλο στην αντιπαράθεση: Ένα στοιχείο ιδεολογικό που έχει σχέση με τα εργασιακά. Για να κάνει εξαγωγές η χώρα και να μπορεί με πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο να μην χρειάζεται δάνεια πρέπει να είναι ανταγωνιστική. Η ανάλυση που έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό από τη γερμανική κυβέρνηση και τα think tanks που βρίσκονται κοντά της είναι πως το κόστος εργασίας στην Ελλάδα είναι ακόμα υψηλό.
Απο εδώ
Μολονότι αυτό ίσως να πήγαινε περισσότερο στα εργασιακά, και δεδομένης και της συζήτησης πολλές σελίδες πριν εδώ (νομίζω) για το τι επιχειρηματικότητα θέλουμε, πως το κρίνετε το παραπάνω;
Αν ισχύουν εγώ θα τολμούσα να πω ότι μας έχουν βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Γιατί ανταγωνιστικοί με ποιον και σε ποια κατεύθυνση; Κίνα είναι αυτονόητο νομίζω ότι δεν μπορούμε να γίνουμε....
Αν δεν είσαι ανταγωνιστικός έναντι της Κίνας, απλά δεν είσαι ανταγωνιστικός.
The Ace έγραψε:
Ε ? Το κόστος ζωής σε μια επαρχιακή πόλη (π.χ. Πάτρα ή Ξυλόκαστρο που γνωρίζω) είναι τα 2/3, ή ακόμα και το μισό από ότι στην Αθήνα....Και μιλάω για τα πάντα, από δημοτικά τέλη μέχρι αποστάσεις (και αντίστοιχη βενζίνη)...χώρια που η φοροδιαφυγή πάει σύννεφο....
Gilles_27 έγραψε:Αν ισχύουν εγώ θα τολμούσα να πω ότι μας έχουν βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Γιατί ανταγωνιστικοί με ποιον και σε ποια κατεύθυνση; Κίνα είναι αυτονόητο νομίζω ότι δεν μπορούμε να γίνουμε....
Panosss έγραψε:Αν δεν είσαι ανταγωνιστικός έναντι της Κίνας, απλά δεν είσαι ανταγωνιστικός.
Gilles_27 έγραψε:Τα θέλετε και τα λέτε μερικοί;
https://www.google.com/search?q=chinese ... 8&oe=utf-8
criuser έγραψε:Ανησυχούν μόνο οι έχοντες μετρητά , είτε εδώ είτε έξω αφού όλους θα τους μαζέψουν , τουλάχιστον τους μικρούς που μπορούν να τους βρούν , οι υπάλληλοι των τραπεζών , οι των δέκο , κάποιοι ΔΥ .
criuser έγραψε:Αρχικά γιά τους έχοντες έξω χρήμα έχουμε δύο περιπτώσεις . Αυτούς που ζούν εδώ και αυτούς που δεν ζούν εδώ και τα έχουν σε οφσόρ . Γιά τους δεύτερους πράγματι δύσκολα θα τους πιάσουν . Γιά τους πρώτους όμως η διαμονή λίγες μέρες στο Δομοκός resort , θα τους κάνει πολύ συνεργάσιμους . Μιλάμε πάντα γιά όσους δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν μέχρι κεραίας .

Panosss έγραψε:REALZEUS έγραψε:Panosss έγραψε:Κι αυτός που τα γράφει αυτά γιατί δεν γινόταν επιχειρηματίας να τα κάνει όπως λέει ότι είναι το σωστό;
Και να τους γ@μήσει όλους;
Μα ο κυριούλης οικονομο-τέτοιος το γράφει ξεκάθαρα ότι το € ήταν σταθμισμένο για οικονομίες με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από την δικιά μας και για αυτό πήγαμε άπατοι... Δεν διαφωνεί μαζί σου και μαζί μου.![]()
Επίσης βλέπω ότι όσοι είναι στην επαρχία μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται στα μεγάλα αστικά κέντρα τα τελευταία χρόνια...
To 'το € ήταν σταθμισμένο' δεν το πιάνω, πώς σταθμίζεται ένα νόμισμα;
Πάντως δεν απαντάς γιατί δεν έκανε ο ίδιος το σωστό επιχειρείν.
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Ακριβώς και αυτό συνήθως γίνεται με παράθεση τηλεμ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]