Y.V έγραψε:Υγ3: Το συζητησα με την μαγειρισσα και μου ειπε οτι στην δικη μας, πρωτα γινεται το κρεας και το βγαζει πρωτο, μεχρι να γινουν οπως τις θελει και οι πατατες! Μαλλον δεν σου κανει σωστη κυκλικη κυκλοφορια ο αερας.
για δες!
υπάρχει μεγάλη διαφορά στα φόντα τους, έχει γίνει κατανοητό πια.
bibendum έγραψε:Από απορία, pizza σε πέτρα πόσο χρόνο θέλεις;
Εμένα μου παίρνει 7 λεπτα. Τις βάζω λίγο πριν πιάσει 300 βαθμούς και μετά χαμηλώνω
Οχιιι, γιατί χαμηλώνεις?
Η πίτσα θέλει το μέγιστο που μπορείς να πιάσεις. Σκέψου στους ξυλοφουρνους έχουν 400-500 βαθμούς και βγαίνει σε ενάμισι με δύο λεπτά.
Στον φούρνο του σπιτιού, σε πέτρα ή στη ράχη ταψιού, είναι θυμάμαι έτοιμη σε 6-7 λεπτά με προθερμασμενο στο τέρμα. Στην ψησταρια δεν εχω δοκιμάσει ακόμα αλλά κάνε μία προσπάθεια με μέγιστη θερμοκρασία

Dimitris_P έγραψε:Τι είναι το άνθος αλατιού;το λένε και αφρίνα.
η μπλε συσκευασία, από Κύθηρα, είναι πολύ καλό προϊόν.
ώμο σε σαλάτες, αυγά μάτια, φρεσκοψημένο κρέας, κάνει μεγάλη διαφορά!
Για χοντρες μπριζολες κλπ, ψηνω σε φουλ για 1:30 ή και 2 λεπτα για καθε πλευρα για να θωρακιστει και μετα σε χαμηλη ενταση μεχρι να δειξει το θερμομετρο την θερμοκρασια που θελω.
Καποιοι το κανουν ακριβως αναποδα, αλλα εμενα προσωπικα δεν με βολευει.

πολυ χρήσιμη, ειδικα για μικρες ποσοτητες πχ για να ενα βραδυ μπεργκερ η 2 μεγαλια φαγκρια
Αλλα εχω μια χωρις χερουλι για να κλεινει το καπακι. https://www.psistis.gr/weber-poultry-roaster-Q300-57-6471?gclid=Cj0KCQjwkOqZBhDNARIsAACsbfID5xC_wt_TfliWzkKDkAbeiOTrZpMxCDT16cWspDTdQo7RfvylBDcaArVXEALw_wcB
Μας εχει βολεψει πολυ.
Απλως θελει γαντια για να την πιασεις να την γυρισεις ή να την βγαλεις οταν ειναι ετοιμα.
δλδ μια φορα εψησα γαριδες και ειχα εκνευριστει να τις γυρναω μια-μια

πλεον περασμα στα προηγουμενα μεταλλικα σουβλακια, εγκλωβισμος στην σχαριτσα, problem solved

λιγο πιο μπελαλιδικη μου φαινεται η δικη σου, αλλα ναι εχει το πλεονεκτημα να μπαινει ολη μεσα
Chris έγραψε:Γενικα λοιπον οι αποριες ειναι οι εξης:
1. Τα "ανοιχτης" φωτιας/αντιστασης, δηλαδη σχαρας, δινουν τοσο καλυτερο αποτελεσμα συγκριτικα με τις καθε ειδους πλακες (πλακα θεωρω και το τηγανι που θα μπει πανω στο ματι), που να δικαιολογουν το μπελα του καθαρισματος? Τα ματια αν δεν κανεις καμια χοντραδα δε λερωνονται, μπαινουν αποθηκη ετσι οπως ειναι, και το τηγανι πλυντηριο
2. Ενα ηλεκτρικο μπορει να ανεβασει αρκετη θερμοκρασια για να ψησει σωστα ενα ωραιο κομματι μοσχαρι πχ?
Ό,τι έχει επίπεδη επιφάνεια αναγκαστικά θα ψήσει το κομμάτι σου μαζί με τα ζουμιά του. Άρα, ναι, θα ψηθεί(/βραστεί) αλλά χάνεις γεύση. Εκτός αν έχει μεγαλύτερη σημασία η ευκολία (καθαρισμός που λες) οπότε το αποδέχεσαι.
Νομίζω πως τα ηλεκτρικά στην ένταση είναι πάντα μερικά σκαλιά πιο κάτω απ' τη φλόγα. Χώρια τον άμεσο έλεγχο στο γκάζι.
Για το σενάριο φορητότητα και καλό αποτέλεσμα, για μια μοσχαρίσια πχ, εγώ θα έπαιρνα το πρώτο που βάζεις μαζί με σχαροτήγανο. Βαρετό πράγματι το καθάρισμα του αλλά με ενα μούλιασμα με ζεστό νερό μαλακώνει και μετά πέρασμα με χαρτί.
https://www.inventum.eu/klein-huishoudelijk/kookplaten/ki120t/
πεταξα κατευθειαν πανω το πιο χοντρο κομματι μοσχαρι που βρηκα για να δουμε τι κανει, 3 λεπτα η καθε πλευρα και λιγο ορθιο να παρει και γυρω γυρω. Τετοιο κομματι κανονικα, ακομα και στο γκαζι, θα το εβαζα και 10 λεπτα στο φουρνο μετα για να φυγει απο το rare, αλλα σημερα δε μαγειρευα για να φαω, αλλα για να τεσταρω το ματι. Προφανως τελειως διαφορετικη συμπεριφορα απο το γκαζι στο ψησιμο, αλλα τη δουλεια του την κανει και με το παραπανω

Ευχαριστω οσους συμμετειχαν με τη γνωμη τους



Το φασολάκι δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να το μαγειρεψεις κάπως πριν το πετάξεις αλλά οκ γούστα είναι αυτά χαχαχαχα
Chris έγραψε:Τρομερο το φασολακι αν το πετυχεις ρε, λιγο βουτυρο σκορδο αλατοπιπερο λεμονι στο wok
Προτιμώ δροσερή σαλατούλα μιξ λαχανικών με χυμό ρόδι για να δίνει και μια γλύκα
Chris έγραψε:Τρομερο το φασολακι αν το πετυχεις ρε, λιγο βουτυρο σκορδο αλατοπιπερο λεμονι στο wok
Τρως και σκορδο βρε βρυκολακα;




Ψηστο λιγο παραπανω ρε παιδι, ειπαμε medium rare, αυτο ειναι το δευτερο χωρις το πρωτο

Fiat Panda 7,6l/100km