Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#786010 @ dimik Θα παρω πλακα για πανω στα ματια αεριου, για εξω θα παρω κατι πιο απλο. Πηγαινε τωρα στο παραδιπλα θεμα που σου ανεβασα προτζεκτ για το επομενο σ/κ
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#786048
Y.V έγραψε:Υγ3: Το συζητησα με την μαγειρισσα και μου ειπε οτι στην δικη μας, πρωτα γινεται το κρεας και το βγαζει πρωτο, μεχρι να γινουν οπως τις θελει και οι πατατες! Μαλλον δεν σου κανει σωστη κυκλικη κυκλοφορια ο αερας. :s_dunno

για δες!
υπάρχει μεγάλη διαφορά στα φόντα τους, έχει γίνει κατανοητό πια.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#786050
bibendum έγραψε:Από απορία, pizza σε πέτρα πόσο χρόνο θέλεις;

Εμένα μου παίρνει 7 λεπτα. Τις βάζω λίγο πριν πιάσει 300 βαθμούς και μετά χαμηλώνω

Οχιιι, γιατί χαμηλώνεις?
Η πίτσα θέλει το μέγιστο που μπορείς να πιάσεις. Σκέψου στους ξυλοφουρνους έχουν 400-500 βαθμούς και βγαίνει σε ενάμισι με δύο λεπτά.

Στον φούρνο του σπιτιού, σε πέτρα ή στη ράχη ταψιού, είναι θυμάμαι έτοιμη σε 6-7 λεπτά με προθερμασμενο στο τέρμα. Στην ψησταρια δεν εχω δοκιμάσει ακόμα αλλά κάνε μία προσπάθεια με μέγιστη θερμοκρασία :)
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#786051
Dimitris_P έγραψε:Τι είναι το άνθος αλατιού;
το λένε και αφρίνα.
η μπλε συσκευασία, από Κύθηρα, είναι πολύ καλό προϊόν.
ώμο σε σαλάτες, αυγά μάτια, φρεσκοψημένο κρέας, κάνει μεγάλη διαφορά!
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#786124 Τωρα που ξαναδιαβασα αυτα που εγραψα, θελω να διευκρινισω οτι ισχυουν για μενα στις συνηθεις ελληνικες κοπες των κρεατων που συνηθως ειναι σχετικα λεπτες που, λογω αυτου, το ψησιμο σε φουλ θερμοκρασια φτανει οσο πρεπει στο εσωτερικο.
Για χοντρες μπριζολες κλπ, ψηνω σε φουλ για 1:30 ή και 2 λεπτα για καθε πλευρα για να θωρακιστει και μετα σε χαμηλη ενταση μεχρι να δειξει το θερμομετρο την θερμοκρασια που θελω.
Καποιοι το κανουν ακριβως αναποδα, αλλα εμενα προσωπικα δεν με βολευει.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#786134 Επισης θεωρω απαραιτητη την αγορα μια μικρης αντικολλητικης σχαρας που να κλεινει. Πριν το ψησιμο, την περναω με ενα κρεμμυδι οταν προκειται για κρεας και δεν κολλαει τιποτα. Αντιστοιχα, περασμα με λεμονι οταν προκειται για ψαρι

Εικόνα

πολυ χρήσιμη, ειδικα για μικρες ποσοτητες πχ για να ενα βραδυ μπεργκερ η 2 μεγαλια φαγκρια
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#786144 Εγω διπλη σχαρα χρησιμοποιω μονο οταν προκειται για τροφιμα με μικρο μεγεθος και αρκετη ποσοτητα, που ειτε κινδυνευουν να χωθουν αναμεσα απ την κανονικη σχαρα, ειτε κυριως θελω να ειναι ολα μαζι για να γυρισουν πλευρα γρηγορα και οχι ενα ενα που θα μου φαει ωρα και θα εχει χαθει και η θερμοτητα του καπακιου.
Αλλα εχω μια χωρις χερουλι για να κλεινει το καπακι. https://www.psistis.gr/weber-poultry-roaster-Q300-57-6471?gclid=Cj0KCQjwkOqZBhDNARIsAACsbfID5xC_wt_TfliWzkKDkAbeiOTrZpMxCDT16cWspDTdQo7RfvylBDcaArVXEALw_wcB
Μας εχει βολεψει πολυ.
Απλως θελει γαντια για να την πιασεις να την γυρισεις ή να την βγαλεις οταν ειναι ετοιμα.
Τελευταία επεξεργασία από Y.V και 03 Οκτ 2022, 15:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#786147 Ναι για τα ψιλολογια ειναι καλυτερα να τα εχεις μαζεμενα στην σχαριτσα
δλδ μια φορα εψησα γαριδες και ειχα εκνευριστει να τις γυρναω μια-μια :rant:

πλεον περασμα στα προηγουμενα μεταλλικα σουβλακια, εγκλωβισμος στην σχαριτσα, problem solved :shifty:

λιγο πιο μπελαλιδικη μου φαινεται η δικη σου, αλλα ναι εχει το πλεονεκτημα να μπαινει ολη μεσα
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#786148
Chris έγραψε:Γενικα λοιπον οι αποριες ειναι οι εξης:

1. Τα "ανοιχτης" φωτιας/αντιστασης, δηλαδη σχαρας, δινουν τοσο καλυτερο αποτελεσμα συγκριτικα με τις καθε ειδους πλακες (πλακα θεωρω και το τηγανι που θα μπει πανω στο ματι), που να δικαιολογουν το μπελα του καθαρισματος? Τα ματια αν δεν κανεις καμια χοντραδα δε λερωνονται, μπαινουν αποθηκη ετσι οπως ειναι, και το τηγανι πλυντηριο

2. Ενα ηλεκτρικο μπορει να ανεβασει αρκετη θερμοκρασια για να ψησει σωστα ενα ωραιο κομματι μοσχαρι πχ?

Ό,τι έχει επίπεδη επιφάνεια αναγκαστικά θα ψήσει το κομμάτι σου μαζί με τα ζουμιά του. Άρα, ναι, θα ψηθεί(/βραστεί) αλλά χάνεις γεύση. Εκτός αν έχει μεγαλύτερη σημασία η ευκολία (καθαρισμός που λες) οπότε το αποδέχεσαι.

Νομίζω πως τα ηλεκτρικά στην ένταση είναι πάντα μερικά σκαλιά πιο κάτω απ' τη φλόγα. Χώρια τον άμεσο έλεγχο στο γκάζι.
Για το σενάριο φορητότητα και καλό αποτέλεσμα, για μια μοσχαρίσια πχ, εγώ θα έπαιρνα το πρώτο που βάζεις μαζί με σχαροτήγανο. Βαρετό πράγματι το καθάρισμα του αλλά με ενα μούλιασμα με ζεστό νερό μαλακώνει και μετά πέρασμα με χαρτί.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#786330 Θυμηθηκα ξαφνικα πως τα τελευταια χρονια οταν αγοραζω σκευη τσεκαρω να κανουν και για επαγωγικες, οποτε κοιτωντας για ηλεκτρικο εστιασα σε αυτα. Ηρθε σημερα, αυτο εδω (55 το βρηκα):

https://www.inventum.eu/klein-huishoudelijk/kookplaten/ki120t/

πεταξα κατευθειαν πανω το πιο χοντρο κομματι μοσχαρι που βρηκα για να δουμε τι κανει, 3 λεπτα η καθε πλευρα και λιγο ορθιο να παρει και γυρω γυρω. Τετοιο κομματι κανονικα, ακομα και στο γκαζι, θα το εβαζα και 10 λεπτα στο φουρνο μετα για να φυγει απο το rare, αλλα σημερα δε μαγειρευα για να φαω, αλλα για να τεσταρω το ματι. Προφανως τελειως διαφορετικη συμπεριφορα απο το γκαζι στο ψησιμο, αλλα τη δουλεια του την κανει και με το παραπανω :s_thumbsup

Ευχαριστω οσους συμμετειχαν με τη γνωμη τους :s_howdy

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από Chris και 04 Οκτ 2022, 16:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#786334 αυτό το ψήσιμο είναι που λέμε walk the cow through a warm room Και Στο χωριό μου

Το φασολάκι δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να το μαγειρεψεις κάπως πριν το πετάξεις αλλά οκ γούστα είναι αυτά χαχαχαχα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#786335
Chris έγραψε:Τρομερο το φασολακι αν το πετυχεις ρε, λιγο βουτυρο σκορδο αλατοπιπερο λεμονι στο wok :eat:


Προτιμώ δροσερή σαλατούλα μιξ λαχανικών με χυμό ρόδι για να δίνει και μια γλύκα
Άβαταρ μέλους
By Νίκος Παππάς
#786336
Chris έγραψε:Τρομερο το φασολακι αν το πετυχεις ρε, λιγο βουτυρο σκορδο αλατοπιπερο λεμονι στο wok :eat:

Τρως και σκορδο βρε βρυκολακα; :lol: :lol: :lol: :lol:

Ψηστο λιγο παραπανω ρε παιδι, ειπαμε medium rare, αυτο ειναι το δευτερο χωρις το πρωτο :lol: