Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#786010 @ dimik Θα παρω πλακα για πανω στα ματια αεριου, για εξω θα παρω κατι πιο απλο. Πηγαινε τωρα στο παραδιπλα θεμα που σου ανεβασα προτζεκτ για το επομενο σ/κ
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#786124 Τωρα που ξαναδιαβασα αυτα που εγραψα, θελω να διευκρινισω οτι ισχυουν για μενα στις συνηθεις ελληνικες κοπες των κρεατων που συνηθως ειναι σχετικα λεπτες που, λογω αυτου, το ψησιμο σε φουλ θερμοκρασια φτανει οσο πρεπει στο εσωτερικο.
Για χοντρες μπριζολες κλπ, ψηνω σε φουλ για 1:30 ή και 2 λεπτα για καθε πλευρα για να θωρακιστει και μετα σε χαμηλη ενταση μεχρι να δειξει το θερμομετρο την θερμοκρασια που θελω.
Καποιοι το κανουν ακριβως αναποδα, αλλα εμενα προσωπικα δεν με βολευει.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#786134 Επισης θεωρω απαραιτητη την αγορα μια μικρης αντικολλητικης σχαρας που να κλεινει. Πριν το ψησιμο, την περναω με ενα κρεμμυδι οταν προκειται για κρεας και δεν κολλαει τιποτα. Αντιστοιχα, περασμα με λεμονι οταν προκειται για ψαρι

Εικόνα

πολυ χρήσιμη, ειδικα για μικρες ποσοτητες πχ για να ενα βραδυ μπεργκερ η 2 μεγαλια φαγκρια
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#786144 Εγω διπλη σχαρα χρησιμοποιω μονο οταν προκειται για τροφιμα με μικρο μεγεθος και αρκετη ποσοτητα, που ειτε κινδυνευουν να χωθουν αναμεσα απ την κανονικη σχαρα, ειτε κυριως θελω να ειναι ολα μαζι για να γυρισουν πλευρα γρηγορα και οχι ενα ενα που θα μου φαει ωρα και θα εχει χαθει και η θερμοτητα του καπακιου.
Αλλα εχω μια χωρις χερουλι για να κλεινει το καπακι.
Μας εχει βολεψει πολυ.
Απλως θελει γαντια για να την πιασεις να την γυρισεις ή να την βγαλεις οταν ειναι ετοιμα.
Τελευταία επεξεργασία από Y.V και 03 Οκτ 2022, 15:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#786147 Ναι για τα ψιλολογια ειναι καλυτερα να τα εχεις μαζεμενα στην σχαριτσα
δλδ μια φορα εψησα γαριδες και ειχα εκνευριστει να τις γυρναω μια-μια :rant:

πλεον περασμα στα προηγουμενα μεταλλικα σουβλακια, εγκλωβισμος στην σχαριτσα, problem solved :shifty:

λιγο πιο μπελαλιδικη μου φαινεται η δικη σου, αλλα ναι εχει το πλεονεκτημα να μπαινει ολη μεσα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#786330 Θυμηθηκα ξαφνικα πως τα τελευταια χρονια οταν αγοραζω σκευη τσεκαρω να κανουν και για επαγωγικες, οποτε κοιτωντας για ηλεκτρικο εστιασα σε αυτα. Ηρθε σημερα, αυτο εδω (55 το βρηκα):



πεταξα κατευθειαν πανω το πιο χοντρο κομματι μοσχαρι που βρηκα για να δουμε τι κανει, 3 λεπτα η καθε πλευρα και λιγο ορθιο να παρει και γυρω γυρω. Τετοιο κομματι κανονικα, ακομα και στο γκαζι, θα το εβαζα και 10 λεπτα στο φουρνο μετα για να φυγει απο το rare, αλλα σημερα δε μαγειρευα για να φαω, αλλα για να τεσταρω το ματι. Προφανως τελειως διαφορετικη συμπεριφορα απο το γκαζι στο ψησιμο, αλλα τη δουλεια του την κανει και με το παραπανω :s_thumbsup

Ευχαριστω οσους συμμετειχαν με τη γνωμη τους :s_howdy

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από Chris και 04 Οκτ 2022, 16:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#786334 αυτό το ψήσιμο είναι που λέμε walk the cow through a warm room Και Στο χωριό μου

Το φασολάκι δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να το μαγειρεψεις κάπως πριν το πετάξεις αλλά οκ γούστα είναι αυτά χαχαχαχα