Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#785442 Τι πήρες λοιπόν; Από την τιμή μάλλον δεν είναι Calpak, κάτι φθηνότερο λογικά. Εγώ έχω τέτοιον, μπήκε από τον κατασκευαστή σαν δώρο με την αγορά του διαμερίσματος:
http://www.iliofar.gr/

Βάζω εδώ και ένα προϊόν της εταιρείας, που κάποιοι εκ των μελών θα εκτιμούσαν πολύ! Είχαμε την κουβέντα για κάτι παρόμοιο προ ημερών.
:s_blush
Άβαταρ μέλους
By g8777
#785443 Σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ηλιακός η συγκεκριμένη μάρκα αποτελεί όντως πυρηνική τεχνολογία.
Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω.

Κάλυψη του πάνελ με αχαρακτο ζαφειρι;


Μεταλλική φτερωτή μέσα στο μπόιλερ εκεί που τα άλλα δεν έχουν ούτε καν πλαστική;

Ανόδια και κατευοδια κατασκευασμένα από πλατίνα;

Κεραμική αντίσταση;

Σωληνώσεις καλυμμένες με vantablack εκεί που οι άλλοι έχουν απλά αρμαφλεξ;

Απομάκρυνση επικαθίσεων και στιλβωμα με χρήση υπερήχων;

Άστο μην το ψάχνεις Το μόνο καλό είναι ότι πήγες και το πήρες από το εργοστάσιο, άρα είναι φρέσκο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#785447 Με πεθανες ωρε Τζι. Τωρα οτι αλλο και να παρω (γιατι λογικα δεν ειναι για το πορτοφολι μου αυτο το εργαλλλειο) θα μου φανει χρεπι :x

Εκτος κι αν εχεις καμια καλη προταση για φτωχους :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#785456
George_Prix έγραψε:Με πεθανες ωρε Τζι. Τωρα οτι αλλο και να παρω (γιατι λογικα δεν ειναι για το πορτοφολι μου αυτο το εργαλλλειο) θα μου φανει χρεπι :x

Εκτος κι αν εχεις καμια καλη προταση για φτωχους :hmmm:

https://www.iliosak.gr/epilektikos-alu80-200lt-25

Ειχα παρει προσφορα απο αυτους, εχουν εκθεση στην Καλαματα, για το σπιτι κατω. Τελικα δεν χρειαστηκε αλλαξαμε μονο το boiler γιατι ηταν φτιαγμενο απο εναν "απατη" σκετη και τρυπησε σε ουτε 10 χρονια.

Μου φανηκε αρκετα ποιοτικος και αν διαβασεις εχει ολα αυτα που αλλοι τα κοστολογουν αρκετα παραπανω. Πιθανον να μην ειναι σαν τους SOL αλλα κοστιζει και τα μισα λεφτα ετσι;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#785462 Άρε BMW, πόσο μπροστά είσαι:
This Vantablack BMW is the darkest car in the world

Από σχόλιο στο youtube: BMW has already used Vantablack on their blinker bulbs for years. :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#785500
224v έγραψε:Εγώ παρηγγηλα ηλιακό, θα τον φέρουν μέσα Οκτωβρίου, αλλά τους είπα το τιμολόγιο αφού βγουν τη διαδικασία επιδότησης.

.


εξυπνο.Το ειχα στο νου μου και εγω να το κανω περιπου ετσι,αλλα δεν ξερεις πως θα εφαρμοσουν την επιδοτηση αυτη.Μηπως θελουν πιστοποιημενο μαστορα για την εγκατασταση οπως με τις συσκευες?

Αυτο που μαλλον θα κανω εγω,ειναι να παω σε εργοστασιο,να το παρω ανευ χαρτιων,με την συμφωνια οτι εαν χρειαστει να κοψουμε αργοτερα να μπορω πληρωνοντας το φπα.

οποτε εαν δεν με συμφερει ην επιδοτηση μενω ως εχω.
εαν με συμφερει και η επιδοτηση ειναι πολυ παραπανω απο το φπα ,το κοβω αργοτερα και μπαινω στο προγραμμα.

εχω βρει μεσω γνωστου στα 200 λιτρα με 2,6 μετρα γυαλι στα 550. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By skous
#785676 Ακριβα ναι είναι.
Ποιοτικα ομως είναι τα ιδια, χειρότερα ή καλύτερα απο τα άλλα της μισης τιμης;

Δηλαδή τα λεφτα που ζητάνε τα αξιζουν ή δεν υπάρχει διαφορά απο τα πιο φτηνα;


< >
Άβαταρ μέλους
By edmond
#785706 Glass είναι το κάτι σαν γυαλί που έχει για περιέλιξη το μπόιλερ από μέσα, βασικά κάτι σαν ίνες γυαλιού είναι.
Ο καθρέφτης θα είναι αυτό το ημιδιαφανές σαγρέ, όλοι τέτοιο έχουν και ονομάζεται επιλεκτικός συλλέκτης και η δουλειά του είναι να είναι αφενός πιο ντούρο από το κλασικό γυαλί που μπορεί εύκολα να σπάσει με ένα χαλαζάκι, αφετέρου να μπορεί να συλλέξει ηλιακή ενέργεια ακόμα και από συννεφιά-->μην περιμένετε θαύματα ειδικά νοεμβρη-απρίλη ας πούμε αλλά από το τίποτα θα βγούν αρκετά λίτρα ζνχ ή έστω θα έχει σπάσει λίγο το παγωμένο νερό και θα χρειαστεί το ελάχιστο δυνατό ρεύμα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#785711
skous έγραψε:Νομίζω οτι αυτό που ονομάζουν “glass”, είναι η εμαγιέ επίστρωση, οπότε είναι το ιδιο και το αυτό.


< >
Όχι είναι διαφορετικό υλικό. Τους ρώτησα και είπαν ότι το γιαλι σαν επίστρωση είναι εύκολο να σπάσει οπότε δεν προστατεύει για πολλά χρόνια..ενώ το εμαγιέ είναι όπως είναι τα κατσαρολικα της κουζίνας και για αυτό δίνουν 10 χρόνια εγγύηση.
Οι συλλέκτες είναι πιο επιστήμη ώστε να απορροφούν θερμότητα περισσότερη με δεδομένη ηλιοφάνεια και έχει να κάνει με την θερμοχωρητικοτητα του υγρού που κυκλοφορεί μέσα στα σωληνάκια που βρίσκονται κάτω από την γυάλινη επιφάνεια τους. Εκεί λέει ο κάθε κατασκευαστής ο,τι θέλει σαν απόδοση του ηλιακού συστήματος...επίσης η θερμομόνωση του θερμοσίφωνα που είναι εκτεθειμενος στη στέγη είναι σημαντικό να είναι από πολυουρεθανη πυκνή και όχι υαλοβάμβακα μόνο αρκετό πάχος 5 με 7 ποντους παντου

.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#786113 Ερωτηση μηπως ξερει καποιος.

Μετα απο κουβεντα που ειχα με φιλο μου εριξε την ιδεα, "Θα δωσεις 2 χιλιαρικα για ενεργειακο αφου δεν σου αρεσει το τζακι γιατι δεν το ξηλωνεις; Θα κερδισεις τον εξτρα χωρο και αν θες βαζεις μια μικρη ξυλοσομπα να υπαρχει σαν εναλλακτικη"

θεωρουμε οτι πισω απο την φουσκα του τζακιου και γενικα ολο το τζακι δεν υπαρχει παρα μονο το τουβλο του τοιχου και οτι στο πατωμα κατω απο το τζακι υπαρχει η πλακα.

Ο φιλος εδωσε την ιδεα αν μπει ξυλοσομπα να μπει στο πατωμα γρανιτης και θα δειχνει σαν να το ειχαμε σχεδιασει ετσι απο παντα.

Ποσο υπολογιζεται να κοστισει το μερεμετι;
Σοφαντισματα, σπατουλαρισματα, πλακακια, κλεισιμο τρυπας καμιναδας; (ας αφησουμε προς το παρον την σομπα κλπ γιατι θα εξαρτηθει απο το κοστος του μερεμετιου )

Οπως ειπε κι η :inlove: αν ειναι να δωσουμε τοσα λεφτα να κανουμε αυτο που θελαμε απο την αρχη και δεν εγινε.

Οταν πηραμε το σπιτι ηταν ολο βαμμενο σε λευκο χρωμα και το μαρμαρο στο τζακι δεν χτυπαγε τοσο ασχημα. Μετα που το βαψαμε ομως φανηκε ενα τεραστιο μαρμαρινο τζακι υπερπαραγωγη και ηταν αργα

Στην πορεια αναψε καμια 10ρια φορες ετσι για χαβαλε και με τον ερχομο του μικρου εγινε μπαρ και stand φωτογραφιων, εδω μια φωτο απο τοτε που πρωτομπηκαμε για να παρετε μια ιδεα γιατι αηδια μιλαμε

Εικόνα