Φυσικα εξαρτάται και από τον χρόνο εκχύλισης και την ποικιλία. Αλλα σε γενικές γραμμές ελαφρά πιο λεπτοκομμενος πρέπει να είναι.
Φυσικα εξαρτάται και από τον χρόνο εκχύλισης και την ποικιλία. Αλλα σε γενικές γραμμές ελαφρά πιο λεπτοκομμενος πρέπει να είναι.
https://www.nature.com/articles/s41538-022-00134-6
Τι μπορεί να έχει χαλάσει στην Gaggia Brera και αφήνει αυτά τα υπολείμματα στο τέλος;
Τον άφησα στην άκρη κ χθες τον άνοιξα…
Ο καλύτερος ελληνικός καφές που έχω δοκιμάσει. Φαντάζομαι πως θα ήταν αν τον έκανα τότε που τον αγόρασα…
< >
When the going gets tough, the tough get going
.
Fiat Panda 7,6l/100km
< >
When the going gets tough, the tough get going
Επίσης νέα από το μέτωπο του δικού μου θέματος. Μίλησα με την κεντρική Gaggia Ιταλίας.
Μου έδωσαν μια πιθανή λύση τη ρύθμιση του μοχλού του grind για το μέγεθος κοψίματος εντός του κάδου με τους κόκκους που έχει.
Μετά από 3 καφέδες που έκανε, ο χαμός από άλιωτους μικροσκοπικούς κόκκους, εξαλείφθηκε σχεδόν καθολικά.
Πχ στον τωρινό που έχω και σας γράφω, έμειναν οριακά 2 μικρά κοκκάκια.
Ειδάλλως μου είπαν να απευθυνθώ στον αντιπρόσωπο Ελλάδος. Μακάρι να μην χρειαστεί.
Να και ο δικος μου εξοπλισμος για τον Ελληνικο καφε!
Φετος εκλεισε 35ετια, αφου τον πηρα οταν παντρευτηκα και νομιζω οτι ειναι αθανατος...
Κανει εξαιρετικο καφε!
YV, εξαιρετικό το σετάκι σου!
τι σκέδιο είναι το γκαζάκι?
Πριν κάποια χρόνια είχα φάει κόλλημα να βρω τις λεπτομέρειες -στο ψήσιμο και στα υλικά- που δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Δηλαδή ισορροπία στη γλύκα-πίκρα, μεστό/μη νερουλό, καϊμαλκιδικο.
Κατέληξα στα εξής: μπρίκι με στενό λαιμό, όχι βιαστικό ψήσιμο, φρεσκοκομμένος καφές, ανακάτεμα νωρίς, όχι απότομο σερβίρισμα.
Για πείτε τι προσέχετε όταν τονε φχιάνετε
Ο μυλος εχει κολλησει σε συγκεκριμενο παχος κοπης και δε μπορω να παιξω αναλογα με τον καφε.
Αν ειμαι τυχερος βγαινουν καλοι οι μισοι καφεδες.
Δεν υπαρχει φραγκο για νεα μηχανη.
Μεχρι στον Ελληνικο θα το γυρισω τελικα