Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#772848 Εδω θα διαφωνήσω. Ελαφρα πιο λεπτοκομμενο απο French press θα ελεγα πως θέλει.
Φυσικα εξαρτάται και από τον χρόνο εκχύλισης και την ποικιλία. Αλλα σε γενικές γραμμές ελαφρά πιο λεπτοκομμενος πρέπει να είναι.
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
#773349 12 ώρες στο ψυγείο πρέπει να είναι λίγες πάντως. Όταν κοίταζα για αυτά, ο πολύ εμπειρικός κανόνας ήταν κάτι σαν 12 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, 24 στο ψυγείο.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#777048 Είχα πάρει από την Κομοτηνή τον Μάιο ελληνικό καφέ από καφεκοπτείο αεροστεγώς κλεισμένο.

Τον άφησα στην άκρη κ χθες τον άνοιξα…

Ο καλύτερος ελληνικός καφές που έχω δοκιμάσει. Φαντάζομαι πως θα ήταν αν τον έκανα τότε που τον αγόρασα…

Εικόνα


< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#777050 Παίζει να είναι ο καλύτερος ελληνικός καφές γενικά.

.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#777077 Σε μαντεμένιο μάτι κουζίνας κάνεις φοβερό καφέ. Για αυτό και στο εξοχικό κάνω τον καλύτερο ελληνικό καφέ.


Επίσης νέα από το μέτωπο του δικού μου θέματος. Μίλησα με την κεντρική Gaggia Ιταλίας.
Μου έδωσαν μια πιθανή λύση τη ρύθμιση του μοχλού του grind για το μέγεθος κοψίματος εντός του κάδου με τους κόκκους που έχει.
Μετά από 3 καφέδες που έκανε, ο χαμός από άλιωτους μικροσκοπικούς κόκκους, εξαλείφθηκε σχεδόν καθολικά.
Πχ στον τωρινό που έχω και σας γράφω, έμειναν οριακά 2 μικρά κοκκάκια.
Ειδάλλως μου είπαν να απευθυνθώ στον αντιπρόσωπο Ελλάδος. Μακάρι να μην χρειαστεί.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#777164 Εικόνα

Να και ο δικος μου εξοπλισμος για τον Ελληνικο καφε!
Φετος εκλεισε 35ετια, αφου τον πηρα οταν παντρευτηκα και νομιζω οτι ειναι αθανατος... :lol:
Κανει εξαιρετικο καφε!
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#777185 Πέτρο, αν σ' άρεσε του Κέκκερη, δοκίμασε κι από τον Σεραφετίν!

YV, εξαιρετικό το σετάκι σου!
τι σκέδιο είναι το γκαζάκι?

Πριν κάποια χρόνια είχα φάει κόλλημα να βρω τις λεπτομέρειες -στο ψήσιμο και στα υλικά- που δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Δηλαδή ισορροπία στη γλύκα-πίκρα, μεστό/μη νερουλό, καϊμαλκιδικο.
Κατέληξα στα εξής: μπρίκι με στενό λαιμό, όχι βιαστικό ψήσιμο, φρεσκοκομμένος καφές, ανακάτεμα νωρίς, όχι απότομο σερβίρισμα.
Για πείτε τι προσέχετε όταν τονε φχιάνετε :)
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#777187 Η εσπρεσσιερα τα 'χει παιξει.
Ο μυλος εχει κολλησει σε συγκεκριμενο παχος κοπης και δε μπορω να παιξω αναλογα με τον καφε.
Αν ειμαι τυχερος βγαινουν καλοι οι μισοι καφεδες.
Δεν υπαρχει φραγκο για νεα μηχανη.

Μεχρι στον Ελληνικο θα το γυρισω τελικα :s_sad