- 24 Ιούλ 2022, 00:18
#773347
mirage έγραψε:Εδω θα διαφωνήσω. Ελαφρα πιο λεπτοκομμενο απο French press θα ελεγα πως θέλει.
Φυσικα εξαρτάται και από τον χρόνο εκχύλισης και την ποικιλία. Αλλα σε γενικές γραμμές ελαφρά πιο λεπτοκομμενος πρέπει να είναι.
Σε ευχαριστώ, άλλοι λένε πιο ψιλοκομμένο άλλοι πιο χοντροκομμένο. Αλλά πόσο πιο ψιλό να το κάνω για να υπάρχει διαφορά, έχω 60 ρυθμίσεις και η κατηγορία χοντρό είναι 45-60, έχω κάνει 60 και 58. Να πάω 54, 50, λιγότερο; Χάθηκε ο κόσμος να είχανε όλοι ίδιες μονάδες σε νανόμετρα;
Και άλλο θέμα είναι η αναλογία, άλλοι λένε συμπυκνωμένο άλλοι όχι τόσο, παίζουν από 1:2-4 μέχρι 1:12-16. Για πόσο να πάω;
Ξέρω πλέον ότι το όλο πράμα είναι συνδυασμός αλέσματος με χρόνο. Αν είναι πιο ψιλό θέλει λιγότερο χρόνο. Προσπαθώ να μειώσω τον πειραματισμό. Κανονικά θα έπρεπε να γεμίζω το ψυγείο με διαφορετικά αλέσματα (48, 52, 56)/ποσότητα (1:6 κι 1:10)/χρόνο (12, 16, 24) = 18 μπουκάλια...
Θα έπρεπε να υπάρχει πινακάκι, άλεσμα, αναλογία, ώρες, τα 2 στους άξονες x και y και το τρίτο στα κουτάκια. Τα κουτάκια με καλό αποτέλεσμα να έχουν πχ πράσινο χρώμα, δίπλα πορτοκαλί, πιο πέρα κόκκινο.
Έχω βρει κάποιες συνταγές αλλά αν έχεις δοκιμασμένη συνταγή θα ήθελα να την ξέρω, άλεσμα/αναλογία/ώρες.
aka onyx !