Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By 224v
#770590 Ο υπάλληλος δεν τσεκάρει τι λένε τα ιατρικά, τα παραλαμβάνει και τα δίνει στην υπηρεσία, μαζυ με το δίπλωμα που θέλει ανανέωση, άρα δεν έχει ισχύ. Αλλά Ελλάδα είμαστε...

.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#770619 Το χαρτί έτσι και αλλιώς ισχύει για Ελλάδα μόνο, έχει για εξωτερικό. Από την σχολή οδηγών είπαν πως ακόμη και ατύχημα να έχεις, δεν υπάρχει πρόβλημα με τις ασφαλιστικές.
Αμφιβάλλω και αν υπάρχει κάποιος υπάλληλος να ελέγχει τα χαρτιά. Έχω την εντύπωση πως όλα πλέον κατατίθενται ηλεκτρονικά, οπότε το χαρτί απλά πιστοποιεί ότι έκανες αίτηση για δίπλωμα.

Από την άλλη βέβαια, όπως προαναφέρθηκε, η λογική λέει ότι τα χαρτιά που καταθέτεις (βασικά οι ιατρικές εξετάσεις), λένε ότι είσαι ΟΚ και όχι ότι δεν βλέπεις και θέλεις δίπλωμα :lol:

Επίσης, επειδή Ελλάδα είμαστε, προφανώς η αστυνομία δείχνει κάποια ανοχή, γιατί γνωρίζει πως λειτουργούν τα πράγματα στο Δημόσιο και τις Περιφέρειες. Γιατί δεν νομίζω να υπάρχει άλλη Ευρωπαϊκή χώρα που να θέλει έξι μήνες για να τσεκάρουν δύο χαρτιά και να σου εκδώσουν το δίπλωμα... :thumbsdown:

H «Οδύσσεια» ενός διπλώματος οδήγησης. Για μια απλή εργασία που σε μια τράπεζα χρειάζεται δέκα λεπτά και έξι ευρώ η διεύθυνση συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης χρειάζεται επτά μήνες κι ακόμη δεν την ολοκλήρωσε
https://www.makthes.gr/h-odysseia-enos-diplomatos-odigisis-533899
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#775448 Παρατήρησα το εξής στο δίπλωμα οδήγησης τώρα που το πέρασα στο wallet.

Για το αυτοκίνητο κατηγορίας Β με έναρξη 2000 μου δίνει λήξη το 2046.
Για μηχανή κατηγορίας Α με έναρξη 2019, μου δίνει λήξη το 2034. Έχουν άλλο όριο της Α;
Άβαταρ μέλους
By scrat
#775449
Dimitris_P έγραψε:Παρατήρησα το εξής στο δίπλωμα οδήγησης τώρα που το πέρασα στο wallet.

Για το αυτοκίνητο κατηγορίας Β με έναρξη 2000 μου δίνει λήξη το 2046.
Για μηχανή κατηγορίας Α με έναρξη 2019, μου δίνει λήξη το 2034. Έχουν άλλο όριο της Α;

Ναι, για το αυτοκίνητο έχει όριο με την ηλικία, νομίζω 65 ετών. Για μηχανή, είναι 15ετία.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#775843 "Δεν ειναι δυνατη η εκδοση ψηφιακου διπλωματος οδηγησης"

:thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#775847
g8777 έγραψε:"Δεν ειναι δυνατη η εκδοση ψηφιακου διπλωματος οδηγησης"

:thumbsdown:
14. Δεν μπορώ να εκδώσω την ψηφιακή άδεια οδήγησης μου και λαμβάνω μηνύματα αποτυχίας ή τα στοιχεία που παρουσιάζονται δεν είναι ακριβή. Τι πρέπει να κάνω;

Εάν δεν μπορείτε να εκδώσετε την ψηφιακή άδεια οδήγησης και λαμβάνετε συνεχώς μηνύματα αποτυχίας έκδοσης, κατά πάσα πιθανότητα, δεν έχει ενημερωθεί η άδεια οδήγησής σας με το ΑΦΜ σας. Για να πραγματοποιήσετε την ενημέρωση του ΑΦΜ παρακαλούμε επισκεφθείτε την υπηρεσία drivers-vehicles.services.gov.gr και ακολουθήστε τα σχετικά βήματα. Μόλις ενημερωθεί η άδεια οδήγησης με το ΑΦΜ σας, θα μπορείτε να εκδώσετε και την ψηφιακή άδεια οδήγησης.

Εάν δεν έχετε εκδώσει δελτίο ταυτότητας ή εάν το δελτίο ταυτότητάς έχει δηλωθεί ως απολεσθέν, τότε δεν μπορείτε να εκδώσετε ψηφιακή άδεια οδήγησης έως ότου εκδοθεί το νέο δελτίο.

https://drivers-vehicles.services.gov.g ... urnUrl=%2F
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#775848
g8777 έγραψε:"Δεν ειναι δυνατη η εκδοση ψηφιακου διπλωματος οδηγησης"

:thumbsdown:


Στο πιστοποιητικο εμβολιασμου προσπαθουσα 10 μερες μεχρι να δουλεψει (με την ιδια διαδικασια που εκανα απο την πρωτη μερα). Λογικα ανακαλυψαν καποιο μπαγκ και το εφτιαξαν σε καποια φαση.

Δωσε μια ευκαιρια σε αυτες τις Αριστες εφαρμογες και καλα κουραγια...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#775855 Το μόνο άσχημο που είδα είναι ότι η φωτογραφία είναι της ταυτότητας σε όλα τα έγγραφα.
Κατά τα λοιπά πολύ πρακτικό τώρα στις διακοπές. Στο κινητό πορτοφόλι και έγγραφα. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By bill33
#775857 Eμένα η ταυτότητα βγάζει πρόβλημα και δεν περνάει ενώ στο δίπλωμα έχει την φωτό ενός άλλου .
Μάλλον φταίει που η εφορία έχει γράψει λάθος στα κατάστιχα τον αριθμό της ταυτότητας μου.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#775859 Έτσι όπως έχει γίνει η ιστορία με τα κινητά , προτιμώ να χάσω την ταυτότητα παρά το κινητό. Because στο κινητό έρχεται ο κωδικός πρόσβασης για την είσοδο στο e-banking και την πρόσβαση στις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Άντε βγάλε άκρη με την τράπεζα στη Σιγκαπούρη να ταυτοποιηθείς ξανά και να πάρεις το ΟΚ για τη χρήση άλλου αριθμού τηλεφώνου για τα SMS. Γίνεται , αλλά μετά από πόσες μέρες και πόσα emails ?