Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#767207 Λόγω εγγύτητας είχα πολλά παρε δώσε με Ελευσίνα και έχω μια καλή εικόνα . Ποδήλατο εκτός από τον παραλιακό που να κανείς ;;; Στο δρόμο πάνω ;
Αλλά οκ πες είναι και δέκα χρόνια πίσω μπορεί να άλλαξε όποτε οκ πάσο …
Άβαταρ μέλους
By edmond
#767246 Σε 10 χρόνια έχει γίνει δουλίτσα, εξίσου σημαντικό βέβαια είναι ότι είναι φλαταδούρα, σαν Καλαμάτα :inlove: :inlove: ένα πράμα.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#767258 Επειδή είμαι γέννημα θρέμμα Ελευσινιος, μπορώ να σου πω πως άνετα κυκλοφορείς με ποδήλατο στην Ελευσίνα. Ναι, στο δρόμο επάνω (και μου τη δίνει που θέλουν να φτιάξουν ποδηλατόδρομο, εγώ θέλω να κυκλοφορώ στο δρόμο - πάω πιο γρήγορα). Καφεδάρα αυτή τη στιγμή στο πεζόδρομο, στη κεντρική πλατεία με θέα τον αρχαιολογικό χώρο και το ποδήλατο αραγμενο σε μια μουριά από κάτω :lol: Από την άλλη, μπορώ να βρω και πολλά αρνητικά, κάτι που επισημαίνουμε συχνά σε δημοτικά συμβούλια και κατ'ιδίαν στο δήμαρχο για το καλό της περιοχής και των κατοίκων.
Άβαταρ μέλους
By skous
#767270
diplomat έγραψε:Ρέα τί εννοεί; Το ένα χιλιόμετρο περιοχής μεταξύ του Εκάλη κλαμπ και της Δροσιάς;

Αν παίζουν σπίτια ευκαιρία εκεί, ενδιαφέρομαι. :lol:
Ευκαριές δεν ξέρω αν είναι αλλά βρίσκεις με 1.5-2κ το τετραγωνικό εκεί (οχι σε αφθονία) αν μιλάμε για σπίτι 20ετίας πχ.
Βέβαια δεν είναι διαμερίσματα, κυριως μεζονέτες κλπ.


< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#770622 Βλέπω σχετικά με ένα φουσκωτό πως γράφει max μηχανή τους 140 hp.

Μου φαίνεται λίγο το όριο, τη στιγμή που άλλα φορούν 300+ ίππους. Γιατί αυτό; Μήπως η καρίνα του κ το φουσκωτό το ίδιο δεν αντέχει πολλή καταπόνηση; Φθηνότερα υλικά;

Πρόκειται για το σκαρί Salpa soleil 20.

https://www.salpa.com/2020/06/22/soleil-20/


< >
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#770632 Πέτρο, στην Ιταλία για μεγάλο διάστημα (ίσως ακόμη και τώρα) η φορολογία των φουσκωτών πήγαινε βάσει ιπποδύναμης. Γι' αυτό εδραιώθηκε μια μακρά κουλτούρα 'ρηχόγαστρων', μη ενεργοβόρων φουσκωτών, τα οποία μπορούσαν να πάνε αξιοπρεπώς με μικρούς σχετικά κινητήρες.

σκάφος 6.40 με 300hp δεν παίζει με την καμία.
Υπάρχουν όμως σκάφη 6.30 που πάνε αξιοπρεπώς με 115 ίππους και άλλα που θέλουν τουλάχιστον 150 για να κάνουν δουλειά.

Σε αυτά τα μήκη ξεκινάμε με μινιμουμ κατανάλωση γύρω στο 1 λτ/ναυτικό μίλι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#773598 Όχι άμεσα σχετικό με το θέμα, αλλά ΟΚ...
Έχει άρθρο το news247 για τον Ρέντσο Πιάνο, γνωστός για το ΚΠΙΣΝ στην Ελλάδα.
https://www.news247.gr/sunday-edition/s ... 05199.html

Επειδή έχω πάει πάρα πολλές φορές εκεί, με την ευκαιρία του άρθρου να πω κάποια λόγια με την ματιά του επισκέπτη, και λιγότερο του μηχανικού.
-Έχεις οικόπεδο στην θάλασσα, και προσανατολίζεις το κτήριο να κοιτάει οπουδήποτε αλλού, ΕΚΤΟΣ από την θάλασσα. Εμπρός στην θάλασσα έχεις ένα τεράστιο τοίχο!
-Έχεις ένα τεράστιο κήπο, με ελάχιστα σημεία για σκιά, γιατί έχεις ελάχιστα δέντρα ψηλά, μην τυχόν και χαλάσουν την θέα στο δημιούργημα του καλού αρχιτέκτονα.
-Έχεις καφέ κάτω στο ισόγειο, χωρίς τέντες, χωρίς ομπρέλες, να μην μπορεί να κάτσει άνθρωπος την μέρα τον μισό χρόνο.
-Δεν έχεις ούτε ένα υπόστεγο, αν βρέχει, βρέχεσαι περιμένοντας να μπεις στην ΕΛΣ (Ελληνική Λυρική Σκηνή).
-Έχεις τα περισσότερα τζάμια στην μεριά της βιβλιοθήκης, ειδικός δεν είμαι, αλλά δεν μπορεί να κάνει καλό ο ήλιος στα βιβλία.
-Έχεις τον φάρο στην κορυφή, όπου είναι ουσιαστικά ένα σκέπαστρο με φωτοβολταϊκά, που στην κυριολεξία μοιάζει με after-thought για να βάλουμε και μια οικολογική @@ρια με το ζόρι. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως όλο αυτό είναι μια μεταλλική κατασκευή που ΜΕΓΕΝΘΥΝΕΙ το θόρυβο της Ποσειδώνος. Όποιος έχει πάει, θα το καταλάβει εύκολα. Πουθενά αλλού δεν είναι τόσο έντονος ο θόρυβος σε όλη την Παραλιακή!

Γενικώς, στο δικό μου μάτι είναι ένα κτήριο εντελώς μακριά από τις ανάγκες της περιοχής και του κόσμου, και το καλύτερο κομμάτι του ΚΠΙΣΝ είναι ο κήπος του και τίποτε άλλο (το κανάλι όπως το κάνανε δείχνει λίγο αστείο, γιατί έχεις την θάλασσα σε απόσταση αναπνοής, άρα; Γιατί να μην το κάνεις και εκεί δέντρα πάρκο whatever? Μα για να μην χαλάσεις την θέα στο δημιούργημα του Ρέντσο Πιάνο...).

Κοινώς, ένας σκασμός λεφτά, τόσο για την κατασκευή, όσο και σε πληρωμένα advertorials για να πούμε πόσο γαμάτοι είμαστε, όταν επί της ουσίας έχουμε κάνει μια @@ρια και μισή. Και απλώς δεν έχει επί του παρόντος ανταγωνισμό, ειδικά για τους κατοίκους της Καλλιθέας, που έχει χτιστεί πατόκορφα...
Αλλά πραγματικά, νισάφι με τον συγκεκριμένο, όταν το δημιούργημά του έχει τόσα εξώφθαλμα αρνητικά, απορώ με την ασυλία που έχει. Ακόμη και η Λάμδα στο Ελληνικό το κάνει σωστότερα: τα πάντα που βλέπουν θάλασσα τα πουλάει πανάκριβα, και συνδυάζει θάλασσα και πράσινο όπου μπορεί. Αν και όταν γίνει το πάρκο του Ελληνικού, το ΚΠΙΣΝ θα δείχνει μουντό και αστείο. Δυστυχώς.
Άβαταρ μέλους
By skous
#773680 Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Και όταν λέω ότι δεν θέλω να πάω εκεί γιατί το θεωρώ εντελώς χάλια το μέρος όπως έγινε, όλοι μου λένε το ποσό καταπληκτικό είναι.
Μόνο σε περίοδο με αρκετή δροσια και χωρίς ήλιο το έχω ευχαριστήθει λίγο


< >
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#773685 εχουν τσακωθει γενικα με την σκια στην ελλαδα απορω πραγματικα αν εχει καταλαβει κανεις πως η αθηνα εχει γινει air fryer
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#773687 Τα έχουμε ξαναπεί.
Είναι από τις ελάχιστες στον κόσμο περιπτώσεις που η Εθνική Βιβλιοθήκη ΔΕΝ είναι στο κέντρο της πόλης και ουσιαστικά δεν έχεις πρόσβαση παρά μόνο με ΙΧ.
Εννοείται επίσης ότι το κτίριο είναι παντελώς ακατάλληλο για βιβλιοθήκη, καθώς και ότι δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες κι έτσι ο οργανισμός νοικιάζει κι άλλα κτίρια στην Αθήνα.
Όλα έγιναν για να δοθεί το οικόπεδο στο Νιάρχο. Έψαχναν να βρουν μια αφορμή, βρήκαν την ΕΒΕ και την ΕΛΣ κι έφτιαξαν αυτό το πράγμα.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#773689 +1 σε ολους. Ειναι εγκλημα στην Ελλαδα να χτιζεται το οτιδηποτε χωρις να λαμβανεται υποψιν η αποβολη θερμοτητας. Δειτε ενα αλλο παραδειγμα εδω, ειχα παει σε ενα γαμο και γελουσα μονος μου:

Εικόνα

Λευκοι τοιχοι 4-5 μετρα υψος παντου γυρω, να μην σε πιανει ο αερας απο πουθενα, δεντρο ή χωμα ουτε για δειγμα, ευτυχως ηταν αργα το βραδυ και οχι ιδιαιτερα ζεστη μερα, δε θελω να σκεφτομαι ποση θερμοτητα θα ακτινοβολει ολο αυτο το τσιμεντο σημερα για παραδειγμα
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#773714
Chris έγραψε:+1 σε ολους. Ειναι εγκλημα στην Ελλαδα να χτιζεται το οτιδηποτε χωρις να λαμβανεται υποψιν η αποβολη θερμοτητας. Δειτε ενα αλλο παραδειγμα εδω, ειχα παει σε ενα γαμο και γελουσα μονος μου:

Εικόνα

Λευκοι τοιχοι 4-5 μετρα υψος παντου γυρω, να μην σε πιανει ο αερας απο πουθενα, δεντρο ή χωμα ουτε για δειγμα, ευτυχως ηταν αργα το βραδυ και οχι ιδιαιτερα ζεστη μερα, δε θελω να σκεφτομαι ποση θερμοτητα θα ακτινοβολει ολο αυτο το τσιμεντο σημερα για παραδειγμα


Κάπου στη Κάντζα, Παλλήνη;