Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Chris96
#764359
axel12p έγραψε:Άσε που τα παπάκια με τις αλλαγμένες εξατμίσεις, συνήθως δεν έχουν και πινακίδες!

Εδώ κυκλοφορούν... αστυνομικοί με μηχανάκια χωρίς πινακίδες !

Γενικά επιδεικνύεται μια ανοχή στην μικροπαραβατικότητα απ την ΕΛ.ΑΣ, διαχρονικά, ΜΠΡΟΣΤΑ στα μάτια τους.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#764395
Chris96 έγραψε:
axel12p έγραψε:Άσε που τα παπάκια με τις αλλαγμένες εξατμίσεις, συνήθως δεν έχουν και πινακίδες!

Εδώ κυκλοφορούν... αστυνομικοί με μηχανάκια χωρίς πινακίδες !

Γενικά επιδεικνύεται μια ανοχή στην μικροπαραβατικότητα απ την ΕΛ.ΑΣ, διαχρονικά, ΜΠΡΟΣΤΑ στα μάτια τους.


Καλά, αδερφός γείτονά μου στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούσε ΜΟΝΙΜΩΣ με ακριβά αυτοκίνητα ΧΩΡΙΣ πινακίδες. Μονίμως όμως και τον έχω πετύχει να παρκάρει μπροστά σε αστυνομικό τμήμα και να πιάνει την ψιλο-κουβεντούλα με τους υπόλοιπους εκεί... Μιλάω για αμάξια όπως VW Golf VR6, Audi 1.8TQ πειραγμένο (με πολλά λεφτά πάνω του), κτλ... Ένα αμάξι με πινακίδες δεν τον είδα να οδηγάει...

Ασφάλεια...

Αυτός αύριο θα μου πει για μία παράβαση... :tomato:
Άβαταρ μέλους
By nass
#764505
Scotch έγραψε:Εικόνα

Εγώ τους μαζούτ τους δικαιολογώ πάντως. Τους παρέσυρε η διαφήμιση μπροστά τους.


Ειλικρινής απορία: προβλέπεται από τον ΚΟΚ η κατάληψη δημόσιας θέσης στάθμευσης (διότι σε ένα ιδιωτικό χώρο στάθμευσης πχ. σε ένα σούπερ μάρκετ ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να λέει "αυτές οι θέσεις μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα" "αυτές οι θέσεις μόνο για κόκκινα αυτοκίνητα" "αυτές οι θέσεις μόνο για Ford" κοκ., μιλάω για δημόσια θέση πχ. σε ένα δημοτικό πάρκινγκ ή στο δρόμο) αποκλειστικά για χρήση φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ?
Διότι δεν έχω δει ποτέ τέτοια θέση με κάποιο σήμα του ΚΟΚ "απαγορεύεται η στάθμευση", μόνο φορτιστές, μπογιά στο δρόμο κτλ. αλλά αυτά δεν δημιουργούν καμία υποχρέωση (ή τιμωρία σε περίπτωση παράβασης), μόνο ο ΚΟΚ το κάνει αυτό.
Αν όντως δεν υπάρχει κάποια τέτοια πρόβλεψη στον ΚΟΚ, τότε δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στην παραπάνω φωτό (αν είναι από δημόσιο χώρο)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#764508 Οι συγκεκριμένες θέσεις Νάσο ξέρω πως είναι σε Super Market. Δεν είναι δική μου η φωτογραφία, μου την έστειλε φίλος.
Τώρα τι παίζει ακριβώς με τι δημόσιες θέσεις, δε γνωρίζω. Έχω δει πάντως σε κάποιες περιπτώσεις σήμανση απαγόρευσης στάθμευσης άλλων οχημάτων πλην EVs (π.χ. εδώ)
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#764556 Σιγά μην ήταν τόσο ενημερωμένος ο ΚΟΚ ώστε να αναφέρει τις θέσεις στάθμευσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Παρόλα αυτά, είναι γαιδουριά να πας και να παρατάς το συμβατικό σου αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη θέση. :thumbsdown:
Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα.
Άβαταρ μέλους
By Chris96
#764564
markvag έγραψε:Καλά, αδερφός γείτονά μου στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούσε ΜΟΝΙΜΩΣ με ακριβά αυτοκίνητα ΧΩΡΙΣ πινακίδες. Μονίμως όμως και τον έχω πετύχει να παρκάρει μπροστά σε αστυνομικό τμήμα και να πιάνει την ψιλο-κουβεντούλα με τους υπόλοιπους εκεί... Μιλάω για αμάξια όπως VW Golf VR6, Audi 1.8TQ πειραγμένο (με πολλά λεφτά πάνω του), κτλ... Ένα αμάξι με πινακίδες δεν τον είδα να οδηγάει...

Ασφάλεια...

Αυτός αύριο θα μου πει για μία παράβαση... :tomato:

Σου έχω καλύτερο, πρόσφατα Ford Mustang με μια περίεργη φάτσα μέσα (οπαδός της... Ρόμα) χωρίς πινακίδες, έμπροσθεν εμού περιπολικό με έναν αστυνομικό με πολιτικά, στο φανάρι κατεβάζω παράθυρο και του λέω, "ξέρετε πίσω σας είναι μια Mustang χωρίς πινακίδες", κι χαμογέλασε και μου είπε αν βγει Εθνική, παρακάτω θα τον σταματήσουν ! :dizzy:
Εγώ δέχομαι ότι ο τύπος ήταν προφανώς εκτός υπηρεσίας, μόνος του, και δεν ήθελε να εμπλακεί με τον κάθε περίεργο.
Αλλά έχω δει γενικευμένη κυκλοφορία οχημάτων ΧΩΡΙΣ ή με ξένες πινακίδες (που ανάθεμα αν βγαίνουν στον χρόνο έξω, ειδικά με γερμανικές που είναι πιο μανούρα και μεγάλο το ταξίδι).

Γενικώς λόγω διαφόρων εμφυλιοπολεμικών, ο αστυνομικός που ΔΕΝ είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία στην Ελλάδα, θα αποφύγει να εμπλακεί κι να βεβαιώσει ακόμα και καραμπινάτη παράβαση.

Κι σε όσους εξυπνάκηδες αντιτείνουν και τι με νοιάζει εμένα, θα θέλω να τους δω να τρακάρουν με τέτοιο όχημα, πόσο άκρη θα βγάλουν !

Κατά τα άλλα, στην ΕΕ τουλάχιστον, δεν παίζουν αυτά, ήμουν τον Σεπτέμβριο Ιταλία και δεν είδα φιμέ, εξατμίσες σε παπάκια, πόσο μάλλον οχήματα χωρίς πινακίδες.
Όσο ο μέσος Έλληνας επιζητεί την να μην τιμωρείται η μικροπαραβατικότητα αυτά θα έχουμε...

Υ.Γ
Επουδενεί δεν υπήρξε... κοινωνικός φθόνος για τον μελαμψό με την Μάστανγκ, βασικά έκοψα να ακούσω τον V8, ε μετά έκοψα και φάτσα, και ότι κυκλοφορούσε χωρίς πινακίδες !
Άβαταρ μέλους
By nass
#764570
axel12p έγραψε:Σιγά μην ήταν τόσο ενημερωμένος ο ΚΟΚ ώστε να αναφέρει τις θέσεις στάθμευσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Παρόλα αυτά, είναι γαιδουριά να πας και να παρατάς το συμβατικό σου αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη θέση. :thumbsdown:
Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα.


ΙΜΟ η "ηθική" έχει εφαρμογή μεταξύ ανθρώπων, που γνωρίζονται προσωπικά (συγγενείς, φίλους κτλ.), για την ευρύτερη κοινωνία και τους απλούς ανθρώπους δεν υπάρχει "ηθικό", αποκλειστικά ο νόμος καθορίζει τις επιτρεπόμενες ή μη κοινωνικές σχέσεις και ενέργειες. Συνεπώς για την περίπτωσή μας, αν δεν το προβλέπει ο νόμος, δεν υφίσταται "θέση φόρτισης αποκλειστικά για ηλεκτρικά" και αυτό:

Αρκετοί κάτοχοι συμβατικών μοντέλων συχνά καταλαμβάνουν θέσεις με φορτιστές που είναι δεσμευμένες μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.


https://getelectric.gr/quot-stamatiste-na-parkarete-se-theseis-ilektrikon-aytokiniton-quot/

είναι μια σαχλαμάρα, τι σημαίνει "είναι δεσμευμένες" ? :hmmm: προβλέπεται στον ΚΟΚ η "δέσμευσή τους" ? (πχ. στη φωτο παραπάνω του scotch έχει προβλεπόμενη πινακίδα απαγόρευσης --> ΟΚ)

(Και όχι, αυτό δεν ισχύει για τους πολιτικούς και γενικά για τα δημόσια πρόσωπα, διότι για αυτούς οι "γνωστοί" είναι πρακτικά όλη η κοινωνία, γιαυτό και ο Βουλγαράκης είπε επίσης σαχλαμάρα)

Παράδειγμα δημόσιου χώρου με "δεσμευμένη" θέση στάθμευσης και μη προβλεπόμενη στον ΚΟΚ πινακίδα:

Εικόνα

(Εννοείται ότι δεν παρκάρω σε θέση ηλεκτρικών, απλά η όλη συζήτηση είναι για δικαιώματα, που κάποιοι νομίζουν ότι έχουν εκ του εθιμικού δικαίου, χωρίς να τα έχουν στα αλήθεια, όπως πχ. ότι οι ποδηλάτες δεν σταματούν στα κόκκινα φανάρια, ότι οι μοτοσυκλετιστές επιτρέπεται να κάνουν διήθηση κτλ.)
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#764574 Έχω την εντύπωση ότι ο καθορισμός της φύσης των θέσεων στάθμευσης είναι αρμοδιότητα του οικείου δήμου και όχι του ΚΟΚ. Λχ μπορεί ο Δήμος Αθηναίων να ορίζει συγκεκριμένες θέσεις ως "μονίμων κατοίκων". Ίσως βέβαια να πρέπει να προηγηθεί κάποια νομοθετική (?) πράξη -ας μας διαφωτίσει κάποιος νομικός.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#764580 Ερώτηση: ανασφάλιστο όχημα με πινακίδες (που δεν ξέρω καν αν είναι πραγματικές) έχει το δικαίωμα να καταλαμβάνει χώρο στο δρόμο, να είναι μόνιμα σταθμευμένο για καβάτζα δηλαδή;
Άβαταρ μέλους
By bill33
#764589
Dimitris_P έγραψε:Ερώτηση: ανασφάλιστο όχημα με πινακίδες (που δεν ξέρω καν αν είναι πραγματικές) έχει το δικαίωμα να καταλαμβάνει χώρο στο δρόμο, να είναι μόνιμα σταθμευμένο για καβάτζα δηλαδή;

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-ka ... is/opencar
Άβαταρ μέλους
By edmond
#764600 Αν έχει πληρωμένα ΤΚ, τότε δεν μπορείς να του κάνεις τίποτα.
Μπορείς, εκτός αν πάρεις καρφωτά την τροχαία, να κάνεις πως το ακουμπάς και να ζητάς μετά ανταλλαγή στοιχείων, παρουσία τροχαίας βέβαια για να βγει στον αφρό η...εξυπνάδα αυτή.
Προσωπικά έχω μια ευαισθησία σε θέματα καβατζωσύνης θέσης στάθμευσης, εννοώ πως μπορεί να είμαι ήρεμος σε πολλά θέματα στον δρόμο και να κάνω τον μ@λακα, εδώ όμως αρπάζομαι με την μία.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#764602 Αραγε γίνεται ανώνυμη καταγγελία για εγκαταλελημένο όχημα;Δεν παίζει ρόλο αν έχει πληρωμένα τέλη ή ασφάλεια,δεν μπορεί να είναι στο ίδιο σημείο πάνω απο 3 μήνες .
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#764605
bill33 έγραψε:Αραγε γίνεται ανώνυμη καταγγελία για εγκαταλελημένο όχημα;Δεν παίζει ρόλο αν έχει πληρωμένα τέλη ή ασφάλεια,δεν μπορεί να είναι στο ίδιο σημείο πάνω απο 3 μήνες .

Καλα τωρα, αν μιλαμε για μηχανακι που καβατζωνει θεση παρκινγκ ειναι ευκολο να μετακινηθει λιγο.

Το ζητημα ειναι αλλο.
Συνηθως τετοιοι τυποι που κρατανε θεσεις ετσι ειναι λιγο αλητες, λιγο τραμπουκοι, θες να μπλεξεις μαζι τους;
Μπορει να κανουν καμια ζημια στο οχημα σου, θα τον τρεχεις στα διαστηρια με μηνυσεις κλπ, θα παρει χρονο, χρημα και θα δικαιωθεις τελικα, αλλα εχεις την διαθεση για τρεχαματα;
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#764624 Τύπος στο δίπλα τετράγωνο από το πατρικό μου στο Χαλάνδρι, επί της ιδίας οδού, έχει καβατζώσει κάνα χρόνο τώρα θέση με το Βαρκαντέρο του και ένα 206. Παίρνει το 206, κουνάει το Βαρκαντέρο (τον ευνοεί ότι πίσω είναι κάδοι σκουπιδιών).